FØRSTE FEST PÅ LENGE

ANNONSE – Affiliatelinker nelly

CARDIGANHER / BUKSEHER

(Begge på -25% med koden JULIA25!)

Heiii og god søndag fine babes! Hvordan har helgen vært? Min har faktisk vært ganske gøy, avslapning på fredag så var jeg på bursdagsfest hos Kristine i går. SÅ gøy å endelig kunne slippe ut håret igjen, drikke vin med jenter og synge for full hals. En liten forsmak på hvordan livet forhåpentligvis blir om ikke alt for lenge 😀 Ellers har jeg slappet av store deler av dagen, heldigvis ikke hangover for en gangs skyld. Takker høyere makter for det!

I dag har jeg forresten fått en kode som gir…..

-25% PÅ HELE NELLY!

Dette gjelder ALLE merker bortsett fra noen svært få. -25% rabatt på merker som Malene Birger, Day, mange forskjellige sminkemerker pluss sport som Adidas er jo helt amazing! Klikk deg inn her og bruk koden JULIA25 ♥

HER / HER
HER / HER

-25% PÅ ALT FRA DAY HER

HER / HER
HER / HER

-25% PÅ ALT FRA ADIDAS HER

HER / HER
HER / HER

-25% PÅ ALT FRA NUNO HER!

CHALLENGE ACCEPTED

I går kveld så lå jeg og typen i sengen å pratet før vi la oss. Alt jeg ville var bare å sovne, men med sminkemaska inntakt visste jeg at jeg hadde en spa-økt på badet igjen før jeg kunne forsvinne inn i det etterlengtede drømmeland. Jeg spurte derfor kjæresten

“kan du vær så snill gjøre meg en stor tjeneste?”
Snill som han er, svarer han; “ja, selvfølgelig. Hva som helst!”. 
“Åh så bra, her har du en sminkeserviett. Vær snill å ta av meg sminken mens jeg bare ligger her:)” sier jeg.
Han; “Det kan du bare glemme”

Jeg har prøvd meg på denne taktikken ved flere anledninger uten resultat. Som oftest tar jeg nederlaget med et smil, men i går merket jeg at jeg ble litt irritert. Jeg hadde tross alt vært hjemme alene hele dagen, og sminket meg KUN fordi jeg ville være fin til han kom hjem fra jobb. Siden jeg tross alt hadde gjort innsatsen på sminkerommet for han, skulle det bare mangle at han kunne bidra.

Dessverre var ikke overtalelsen min god nok, og han spurte “hvorfor sminker du deg for meg? Jeg syns faktisk du er finere uten sminke”. Da ble jeg selvfølgelig sur, for i mitt hode ble den setningen automatisk oversatt til *du er stygg med sminke*. Så da lå jeg å furtet og var fornærmet i noen minutter før det ga seg. (Ja jeg skjønner hvor psyko jeg er). Uansett, la meg komme til poenget. Han utfordret meg til å gå en hel uke uten sminke, og om jeg vinner får jeg en overraskelse.

Challenge accepted! Jeg har ingen problemer med å gå uten sminke, men jeg liker å pynte meg å føle meg fin. Både for min egen del, og spesielt for han. Men, tydeligvis kunne han ikke brydd seg mindre så da får vi se hvordan denne uken går. Alt jeg får lov til å ha på huden er krem, og denne regelen gjelder uansett hva jeg skal. Så, denne ukens samarbeid blir også spilt inn sminkefri.

Jeg liker selv å tro at sminke ikke er en big deal, men kanskje det tar større plass i livet mitt enn jeg innser selv? Vi får se hvordan denne uken går! Gjør dere klar for en sminkefri blogguke folkens. Håper jeg ikke mister for mange lesere heheh:))

Ha en fin tirsdag!

UKESMENY; SUNNE MIDDAGER FOR HELE UKEN

Hei og god mandag! Jeg våknet med et litt halvveis humør, og innser at det er PMS-en som herjer kroppen nok engang. Det er den tiden i måneden… Solen skinner ute, men det hjalp ikke særlig mye. Jeg er nemlig en person som er helt upåvirket av været, og bryr meg ikke om det regner eller er sol. Misunner de som bare kan titte ut av vinduet og bare “herregud det er sol i dag 😀 😀 :D”. Der har du altså ikke meg. Men, det som gjør en dårlig morgen om til en bra dag er bare å komme seg ut av sengen, og starte på alle de kjedelige pliktene. Jo mer jeg krysser av to-do-listen, jo gladere blir jeg. Nå er humøret på en stabil 6er, men dagen er enda ung og listen fremdeles lang!

Nå har jeg nettopp planlagt ukens middager. Siden treningssenterne er stengt så er det viktig å få inn næring og bensin til kroppen på andre måter. For første gang på evigheter har jeg planlagt både middag hver dag, samt handleliste til butikken etterpå. Gøy å ha noe godt, men sunt å se fram til hver dag. Sånn ser middagsuken vår ut:

MANDAG:

Ovnsbakt torsk med ertepuré og bacon

Oppskrift her

TIRSDAG:

Couscous-salat med lobnobs, avocado, mango og koriander

ONSDAG:

Tom Kha Gai

TORSDAG:

Thai red curry med kylling

Oppskrift her

Helgen lar jeg stå åpen! På fredag blir det garantert biff (oppskrift på biff med hjemmelaget bearnaise her) eller taco, lørdag tar vi det vi har lyst på og søndag så er det jo både Valentines og Morsdag – så da tenker jeg å kjøre på med min beste viltgryte 😀 Link til den her!

Vil du ha oppskriftene på tirsdagens og onsdagens middag? I såfall kan jeg poste de ila uken.

Handleliste for to personer:
(Her antar jeg at man har bakevarer fra før. Som smør, olje, salt, krydder osv.)

En pakke torsk
2 pakker fryste erter
Lettfløte
Bacon (kan også bruke chorizo!)

Couscous
2 pakker fryste lobnobs
2 avocadoer
1 moden mango
Fersk koriander

2 pakker lårkylling
3 bokser kokoskrem (kan også bruke kokosmelk)
2-3 potter koriander
Ris

Ingefær
Hvitløk
Rødløk/Vårløk
Sitrongress
Kyllingbuljong
Fiskesaus
Brokkoli
Gulrot
Paprika
Tomatpurè
Red Curry Paste

Pris for alt: ca 700 kr ♥

MISLYKKET PÅ SKOLEN

GENSERHER / BUKSEHER

Lille Frostyyy ♥ (eller flossfloss som jeg liker å kalle henne). Dette har vært en søndag som føles mer ut som en mandag. Utrolig nok. Føler det alltid (og da mener jeg alltid) er motsatt. I dag sto jeg opp litt før syv, var ferdigtrent klokken halv ni og har jobbet stort sett hele dagen. Om det høres ut som skryt, så ja – det er vel kanskje det. En normal søndag for meg består nærmest alltid av å se på serier hele dagen, så hva som kom over meg i dag vet jeg ikke 😉

Dagen i dag var akkurat det jeg trengte. Jeg har gått med en ekkel følelse i magen hele uken.. I år har vi endel krevende fag på skolen, og jeg har syns det har vært vanskelig å holde tritt. For første gang (ja, faktisk for første gang) så har jeg følt meg skikkelig dum. Mislykket og mindre intelligent. En ufattelig ekkel følelse som psyker ned selvtilliten. Det er jo ikke gøy å holde på med noe man selv føler man ikke mestrer. Men, på fredag brettet jeg opp ermene og satte i gang. Oppgave etter oppgave, og timevis med undervisning på macen. Nå føler jeg meg endelig ovenpå, og jeg kan ikke forstå at alt jeg syns var så vanskelig før helgen virker så lett nå. Det er bare en påminnelse at man ikke må gi opp selvom ting kan virke tungt der og da!

Over til noe helt annet, har dere spilt Cards Against Humanity? Eller politisk ukorrekt på norsk. Herreguuud det er så gøy!!

GENSERHER / BUKSEHER

Nå skal jeg straks hoppe til sengs å se litt på Bling Empire. Hører rykter om at selveste Sjaman Durek dukker opp på en av episodene, og det gleder jeg meg til å se. Haha! Håper helgen har vært fin og at dere er klar for en ny dag i morgen ♥

KORONA VIKTIGERE ENN ALT?

Jeg har ikke omtalt meg spesielt mye om verken retningslinjer, karantene, lockdown eller noe koronarelatert generelt siden denne pandemien rammet Norge for et knapt år siden. Jeg har vært flink pike og fulgt de retningslinjene så godt jeg kan uten å sette sprørsmål. Men, akkurat nå klarer jeg ikke å dy meg. Kanskje jeg er ignorant eller uviten. Eller en kombinasjon av begge deler. Akkurat nå føler jeg meg bare lei.

At korona er en ny sykdom vi fremdeles vet svært lite om vet jeg. Verken befolkningen, legene og spesielt regjeringen. Likevel vet vi mye mer om hvordan smitten sprer seg nå enn for ett år siden. Hvordan sykdomsforløpet er, og hvem den rammer hardest. Likevel virker regjeringen til å glemme alt de har av statistikk, råd fra FHI og erfaringer det siste året. Nå virker det mer som en muskelkamp full av skremselsteknikker og drama. En kjempeskummel og fryktelig mutert variant er på vei til Norge, alle må holde seg inne!!! Men, forteller de egentlig hva denne muterte varianten er, og er den egentlig farligere? Ja, den smitter kanskje hyppigere – men blir vi noe sykere? Ingen tall viser til dette. Likevel er det flere store overskrifter på alle landets media hver eneste dag med “MUTERT VARIANT I INDRE FOLLO!!” “ÅNEI, NÅ ER DEN MUTETE VARIANTEN I BERGEN!!!! FÅ INN BARNA”. Likevel sier FHI at vaksinen mest sannsynlig fungerer like godt på de muterte variantene. Hvorfor er det da så fryktelig mye spetakkel og skremselspropoganda? Mutert variant eller ei, det er vel fremdeles korona? La oss kalle en spade for en spade…

Som i pressekonferansen som nettopp ble presentert i Bergen, der de sier “den muterte varianten er MYE mer smittsom og aggressiv”. Okei, tenker jeg. Gi meg litt info jeg lytter øre. Hvor mye mer smittsom da? Hvorfor er den mer aggressiv? Hvorfor stenges samfunnet på Vestlandet med såvidt 13 smittede i går? Endelig får jeg svarer, tenker videre. Men… Det sier de ingenting om. Her måles det i “mye” “mer” eller “høyere”. Hvor er tall og statistikk? Jeg er oppriktig nysgjerrig og kunne ønske media tok ansvaret som den fjerde statsmakt litt mer seriøst.

Misforstå meg rett, jeg er ikke en korona-fornekter og heller ei en vaksinemotstandere. Jeg er bare fryktelig lei av at regjeringen og media skaper et mye verre scenario uten konkrete tall enn hva som er sannheten. 

Og en annen ting. Hva med korona satt mot andre livsfarlige sykdommer som forekommer av denne lockdownen? Hvor stor del av befolkningen blir alvorlig deprimert som resultat av null inntekt, ingen mulighet til å betale regningene sine, økende gjeld, bedrifter som går konkurs, og ingen sosial stimuli? De som bokstavenlig talt får grunnmuren revet bort under føttene sine?

At vi skal ta korona er seriøst er det ingen tvil om, men korona er faktisk ikke den eneste sykdommen i denne store verden. Korona burde ikke være den eneste faktoren som avgjør hvorvidt samfunnet skal fungere eller ei. Det er en skumlere tanke enn koronaen selv.

Kom GJERNE med deres tanker rundt dette. Jeg vil som sagt vite, for akkurat nå virker det nærmest umulig for en vanlig nordmann som meg å finne konkret informasjon med grunnlag som forsvarer at halve samfunnet druknes.

(annonselinker til til nelly) TOPPHER / DRESSBUKSEHER

Så, her har du tre bilder av meg som ikke har noe som helst med innlegget å gjøre. Jeg er jo rosablogger, tross alt. Gud forby et helt politisk blogginnlegg uten bilder av meg selv.

AT MAN KAN BLI SÅ GLAD AV PASTA OG PEPSI MAX

Bare en liten flue som er overlykkelig over å endelig kunne gå på resturant igjen! På onsdag åpnet resturantene i Oslo igjen, og det føltes ut som julaften, bursdag og 17.mai på samme dag. Greit nok, vi kan enda ikke nyte vin eller alkohol i hovedstaden (og etter min mening er det ikke et fullverdig restaurantmåltid uten noe godt i glasset), men dispenser pepsi max har aldri smakt så godt.

Vi spiste på Vivo al Vino på Holbergs Plass, og maten smakte fantastisk. Vi delte på to pizzaer, samt en pasta carbonara og en risotto med skalldyr. YUMMY YUMMY sier bare jeg. Hit skal jeg definitivt tilbake! Elsker å spise ute med folk som liker å dele. Haha. Jeg blir ofte veldig lei om jeg “bare” skal spise en ting, så å bestille flere ting fra menyen så man får smakt på mer er helt fantastisk.

Beste Karima som ikke er vanskelig å be når det kommer til mat (eller noe som helst annet), hihi ♥

Sluuurp!

Ha en strålende lørdag alle sammen, vi snakkes!

MENNESKER UTEN MASKE

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly

JAKKEHER (på -20%!) / GENSERHER / BOOTSHER

Da var det endelig fredag! Ikke at det spiller så fryktelig stor rolle, jeg vet faktisk ikke skillet mellom helg og hverdag mer. Haha! Jeg har forflyttet meg fra Oslo til Bergen og blir her en liten stund. Her er det litt mer “hverdag” enn i Oslo, så det blir nok veldig bra. Ble forresten helt sjokkert i dag tidlig, da jeg gikk over Bryggen. MASSE mennesker og ingen som bruker maske?! Så utrolig befriende! Glemte faktisk at det var korona et lite øyeblikk der. I Oslo skyr jo alle hverandre som pesten (bokstavelig talt), og jeg har heller ikke sett et fjes uten maske på månedsvis.

JAKKEHER / GENSERHER / BOOTSHER

Har dere noen spennende planer i helgen? Her blir det nok en rolig helg. Kan faktisk ikke huske hvordan det føles å ordne seg klar til fest på en lørdagskveld. Tenk når alt åpner igjen da dere!! Herregud da blir det fest! God helg ♥

5 FAVORITTOPPSKRIFTER TIL MIDDAG

Heiii og god torsdag! Hvordan er dagen din så langt? Her har det gått i skole fra start til slutt, og straks setter jeg meg på flyet til Bergen. Først skal jeg bare spise middag, og tenkte derfor å komme med mine favorittoppskrifter til dere! Nå som man stort sett spiser hjemme er disse rettene helt perfekt om du vil kose deg litt ekstra ♥

THAY RED CURRY 🌶

Oppskriften finner du her ♥

HJEMMELAGET GNOCCHI OG PESTO 🥑

Oppskriften finner du her

VERDENS BESTE FISKEGRYTE 🦀

Oppskriften finner du her ♥

AND MED PASTINAKKPURÈ OG KARAMELISERTE EPLER 🍷

Oppskriften finner du her ♥

GAMBAS AL PIL PIL 🦐

Oppskriften finner du her ♥

PÅ ØNSKELISTEN AKKURAT NÅ

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly

HER / HER

Jeg er helt vestgal for tiden, og vil helst ha alle!!

HER / HER

Får ikke nok av chunky boots! Elsket spesielt de militærgrønne til venstre 😀

HER / HER

Knits forever ♥ Noe du likte?

50 SPØRSMÅL OG SVAR OM MEG

1. Hva er ditt fulle navn?

Julia Nyland Ørsahl

2. Hvor gammel er du?

27 år i noen uker til, blir 28 denne måneden. Helt sykt!! Er født i 1993.

3. Hvor høy er du?

1.68. Var nettopp på passtime og fikk bekreftet at jeg verken har krympet eller vokst siden jeg var 18 8)

4. Hvor bor du?

Jeg bor på Majorstuen i Oslo. Her trives jeg så godt ♥

5. Hvor er du fra?

Jeg er fra Molde. Teknisk sett født i Oslo, men har bodd i Molde siden jeg var fem år. Hele familien min er derfra også.

6. Har du søsken?

Yes, tre lillebrødre som plutselig ikke er så små lengre.. Adrian, August og Jakob!

7. Hvilken side av sengen sover du på?

Kommer helt an på, har ingen preferanser. Men som regel til høyre.

8. Har du noen piercinger?

Hull i ørene, ellers hadde jeg hull i navlen. Lurer på om jeg fremdeles får inn en piercing der? Hmm.

9. Hva er det siste du kjøpte?

Is! Fikk så cravings i går, så kjøpte både lakrisis, tress, jordbær og salty caramel. Haha!

10. Hva er det siste du drakk?

Vann! Drikker vann døgnet rundt, elsker det.

11. Hva er det siste du spiste?

Is i går kveld.

12. Når trente du sist?

Forrige uke, haha. Siden treningssentrene er stengt i Oslo er det begrenset hvor mye trening det blir. Går endel turer, men vil ikke kategorisere en snartur i Frognerparken som trening.

13. Vil du ha barn?

Både ja og nei. Ikke akkurat nå iallfall. Tiden vil vise!

14. Har du noen tatoveringer?

Jaa, har en liten tekst i nakken jeg tok da jeg var 17.

15. Bor foreldrene dine sammen?

Nei, de er skilt.

16. Hvilken farge har du på øynene?

Har blå øyne.

17. Foretrekker du lørdager eller søndager?

Begge har hver sin sjarm? Lørdag er dagen for spenning og moro, mens søndager kan man slappe av med god samvittighet.

18. Hvilken sang hørte du på sist?

Gud, det husker jeg faktisk ikke. Siste podcasten jeg hørte på var “venner av internett” aka. tidligere Kvinneguidens venner. Elsker den!

19. Hvilken farge har du på tannbørsten din?

Rosa. Velger alltid rosa tannbørster, haha.

20. Hva spiser du helst til dessert?

Jeg spiser nærmest aldri dessert. Ikke spesielt begeistret for søtsaker. Men, av og til slår jeg til med isbonanza. Slik som i går!

21. Hva er din favorittfarge?

Blå 💙

22. Hva er din favorittsang akkurat nå?

Har ingen favorittsang for øyeblikket, men sangen jeg aaaldri blir lei av er nok Hans Zimmer – Planet Earth II Suite. Drømmen er å dra på konsert med Hans Zimmer!!

23. Hva er din favorittfilm akkurat nå?

Har ikke sett film på evigheter, men favorittserien min er Bridgerton. ELSK!

24. Hvem snakket du med sist?

Lars i dag tidlig.

25. Hvem ringte du til sist?

Glenn.

26. Hva står det på den siste meldingen du sendte?

I telefon ♥

27. Hva er dine topp tre favorittserier?

Av alt jeg har sett; Bridgerton, Breaking Bad og Black Mirror.

28. Hvem er ditt frikort?

Eeehmmm akkurat nå er jeg obsessed i Duke of Hastings hahaha.

29. Hvor skal du reise neste gang?

Drar til Bergen i morgen ♥ Gleder meg!

30. Hvordan bil har du?

Har ikke bil!

31. Hvem klemte du sist?

Hmmm husker faktisk ikke. Klemmer vi nå lengre? Haha!

32. Hvem kranglet du med sist?

Haha hvem tror dere?

33. Liker du best frokost eller middag?

Middaaaag ♥

34. Drikker du aller helst vin eller øl?

Spørs anledningen, elsker både vin og øl. Eller vent, må nok kanskje bli vin.

PYSJ: GENSER – HER / BUKSE – HER

35. Vil du helst bo i New York eller Los Angeles?

New York 100%! Føler LA virker så sykt overfladisk og tomt?

36. Ler du av deg selv?

Ja absolutt. Om du ikke kan le av deg selv, hvorfor skal andre gjøre det?

37. Drar du helst på kino eller ser du helst en film hjemme?

Ser helt serier hjemme, og film på kino.

38. Hva er ditt favorittplagg?

Vet faktisk ikke om jeg har noen. Nå for tiden er det nok en beige, oversized knit som jeg bruker hjemme nærmest hver dag.

39. Hvilke idretter har du drevet med?

Rytmisk Gymnastikk i ti år.

40. Ville du helst blitt popstjerne eller skuespiller?

Lett popstjerne! Skuespiller virker sååå slitsomt haha.

41. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?

Ingen preferanser..

42. Liker du kaffe?

Njaaa jeg kan godt ta meg en kopp kaffe, men er ikke en stor fan.

43. Hvilke språk snakker du?

Norsk og engelsk, ellers har jeg veldig lyst å lære meg flytende spansk.

44. Foretrekker du havet eller bassenget? 

Strand og hav! Åh som jeg har lyst til å reise 🙁

45. Hvilken ringetone har du på mobilen din nå?

Den standard iPhone-ringetonen. Helt grusom spør du meg..

46. Hva er ditt drømmereisemål?

Så fort verden åpner igjen er det straks veien ned til Costa del Sol.

47. Er du mest introvert eller ekstrovert?

En god blanding. Er veldig sosial av meg, samtidig som jeg er helt avhengig av alenetid for å lade batteriene.

48. Sover du helst alene eller sammen med noen?

Sammen med I (og hunden min haha)♥

49. Trives du i jobben din?

Ja det gjør jeg absolutt!

50. Hvis du kunne endret fornavn, hva ville det vært?

Hmmm. Har ikke lyst til å endre navn, syns jeg kler Julia godt.