SIDEN SIST

ANNONSE – Sponset opphold og affiliatelinker

LUE – HOLLIES HER / JAKKE – REVOLUTIONRACE / TIGHTS – AIMN HER / SKO – UGG HER

Hei fra fantastiske Geilo og Vestlia Resort! Siden sist så har jeg gjennomført min siste eksamen (og med god magefølelse, venter i spenning på karakter..), vært i Oslo å pakket til jul og er nå som sagt på Geilo. Vi sjekket inn på tirsdag, og siden vi kom har vi gjort litt forskjellig:

WINTER WONDERLAND ❄️

SE så fantastisk fint det er her nå! Det er virkelig en vinterdrøm. Da jeg var barn så var jo snø noe man opplevde hvert år. Både i Molde og i Oslo husker jeg at det var minst like mye snø som her hver vinter. Nå er det bare plussgrader og regn. Ufattelig skremmende å tenke på hvor mye som har endret seg siden jeg var liten. Fler som merker det samme?

GENSER – AIMN HER / TIGHTS – AIMN HER

Vi har slappet av og kost oss på rommet. Elsker viben på hotellet. Så koselig, samtidig moderne. Etter middag er det så avslappende å kose seg på sofaen med en god film.

GENSERHER / SKIBUKSE – REVOLUTIONRACE

En spent Julia klar for å stå på slalåm for første gang på 7år 😬 For å si det sånn; det var skummelt. Ingen av nybegynner-bakkene er åpen enda, så her var det bare å kaste seg utfor. Det holdt med en tur i går siden jeg ble så sjokket over hvor bratt det var, hahaha! Vi skal likevel prøve oss på runde nummer to i dag før vi reiser.

Lånte skiutstyr hos Ski Geilo. Helt genialt!

HVOR vakkert?!

BLONDEBODYHER

Vestlia Resort er det skikkelig julestemning, og jeg må faktisk si at jeg endelig har fått litt smaken på jul ♥ Vi har kost oss med treretters hver kveld. Maten her er fantastisk!!

Nå skal vi prøve oss på enda en tur i bakken før turen bærer til Bergen. Skal være der frem til jeg reiser hjem til Molde i julen. Da blir det rett i karantene og koronatesting før jul. Krysser fingrene!

SHOPPING TIL JULEN! DETTE BESTILTE JEG

ANNONSE – Affiliatelinker nelly

1. HER / 2. HER

HELLOOO chunky boots! Årets store trend, noe jeg skjønner veldig godt ♥ Jeg har jo alltid vært en bootsjente, og elsker at to nydelige chunky varianter er på vei til meg i posten. Like?

3. HER / 4. HER

Dressbukser får jeg aldri nok av, og jeg falt pladask for denne! Slim fit, høy på livet og en strek ned midten på benet som virker slankende. Just saying (om det er lov å si) 😉 Bestilte også en cozy teddyjakke som jeg kan se for meg er like digg å slenge på seg hjemme som ute på farten. Elsker også at det er knyting i livet!

5. HER / 6. HER / 7. HER

Sist, men ikke minst. Noe nytt til julen! Det blir jo langt mindre festligheter enn hva man er vandt med, så jeg kommer ikke til å hamstre inn julekjoler og pynteting slik som tidligere. Det holder med to-tre kjoler til julaften og de andre familieselskapene, hvis ikke bruker jeg plagg jeg allerede har. Satser mer på hverdagsklær som kommer mer til nytte denne vinteren. Noe dere likte? ♥

 

PS! Alt dette kostet egentlig 4092,-, men jeg var så lur å bruke min bloggkollegas rabattkode “bianca20” i kassen som ga meg -20% på alt – dvs over 800,- spart! Bare et lite tips ♥ Nå skal jeg fortsette eksamenslesingen, vi snakkes senere!

IKKE MYE OPP OG HOPP

ANNONSE – Affiliatelinker

JAKKE – lignende HER / GENSERHER (-50%!)

Hei… på deg? Holdt på å skrive “hei hopp!”, men la oss være ærlige. Hvem er vel oppe å hoppe nå om dagen. I såfall vil jeg vite to ting; 1. hvem er du? og 2. hva er hemmeligheten? Her i gården så er det mer “hei og rull ut av sengen”. Men, nok om det. Det er nok bare eksamensnervene mine som snakker. I morgen har jeg min siste eksamen for semesteret, og det skal faktisk bli deilig å ta juleferie for en gangs skyld! Syns også det faktisk er ganske deilig med hjemmeeksamen. Føler jeg får konsentrert meg mye bedre enn når jeg sitter i en kald, musestille gymsal der man såvidt tør å åpne brusen sin i redsel for å forstyrre naboen.

JAKKE – lignende HER / GENSERHER (-50%!) / BUKSEHER / BOOTSHER

Etter i morgen så er jeg nok mer 100% tilbake her på bloggen ♥ Ønsker alle sammen MASSE lykke til denne uken, enten om det er med skole, jobb, hjemmekontor eller arbeidsledighet. Jeg tenker på dere alle!

KAMSKJELL OG KONGEKRABBEMOUSSE, INDREFILET AV REINSDYR M. TILBEHØR

Hei! Her kommer oppskriften på mandagens middagssukksess, og her må jeg (og deg!) holde tunga rett i munnen for her blir det mer skriving enn bilder. Var mer opptatt av å nyte både matlagingsprosessen og spisingen enn å faktisk knipse bilder. Men, håper du forstår og hvis ikke – legg igjen en kommentar så skal jeg prøve å forklare bedre ♥

FORRET:

KAMSKJELL OG KONGEKRABBEMOUSSE MED HVITVINSSAUS

Kamskjell og kongekrabbemousse:

Du trenger:

6-7 kamskjell (tørk godt av de om de tines fra frossen tilstand)
2 eggehviter
1dl kremfløte
1 klo fra kongekrabbe (evt en hummer)
En klype salt og pepper

Sett ovnen på 150 grader. Ha kamskjellene og eggehvitene i en blender. Pulser (altså trykk, slipp, trykk, slipp) blenderenknappen til alt er most sammen. VIKTIG å ikke kjøre på med full styrke på blenderen, da kan blandingen bli varm og deretter skille seg. Visp deretter inn fløten og tilsett salt og pepper. Hell blandingen over i små, ildfaste former. Jeg brukte sånne små til creme brule. Hakk kongekrabben i biter og dytt ned i blandingen. Jeg liker mye!

I ovnen har jeg en rist over en langpanne. I langpannen tilsetter jeg vann, mens på risten over setter jeg formene med folie lett over seg slik at vannet under damper moussen. Jeg er usikker på nøyaktig hvor lenge dette står, alt fra 20-30 minutter. Stikk en gaffel nedi for å sjekke om moussen er fast eller om det sitter igjen rester.

Hvitvinssaus:

Du trenger:

1/2 sjalottløk
3dl hvitvin
En dæsj kremfløte
100g kaldt meierismør (ca, se an)
Smak til med sitron

Start med å mykgjør løken i en god klatt smør på medium varme i en kasserolle. Når den er ferdig tilsetter du hvitvinen og lar den redusere til 1/3 av mengden sin. Skru platen ned på lavest varme (1). Deretter visper du inn en dæsj fløte, før du delvis visper inn små terninger med kaldt smør. Viktig at smøret er kaldt for at sausen ikke skiller seg!! Ta ca en teskje smør om gangen. Visp inn nok og smak deg til en rund og deilig saus. Smak til med sitron.

HOVEDRETT:

INDREFILET AV REINSDYR
PASTINAKKPURÈ OG SOPPSAUS MED BLÅMUGGOST

Du trenger:

Ca 150gram kjøtt per pers. Stek som du liker å steke biff. Jeg foretrekker kjernetemperatur på mellom 55-58 grader. Da er den medium-.

Pastinakkpure:
3 pastinakker
300g poteter
Kremfløte
Smør
Krydder etter smak

Kok pastinakken og potetene, ta på fløten og bruk en stavmikser til en fløyelsmyk masse. Se an konsistensen både med smør og fløte! Smak til med krydder av eget ønske.

Soppsaus med med blåmuggost:
300g sjampinjong
150g bacon
3 fedd hvitløk
En boks creme fraiche
1/2 boks kremfløte
Smak til med blåmuggost

Stek sjampinjong, løk, hvitløk og bacon. Bland alt sammen og tilsett creme fraichen og fløten. Rør godt. Ha på medium varme og rør inn blåmuggosten etter egen smak. Smak også til med krydder av eget ønske. Et lite tips er å ha i litt kajennepepper. Ikke for å gjøre den sterk, men det skaper en en deilig edge i sausen!

Sånn, daaa tror jeg det meste er skrevet ned. Håper det smaker, og si ifra om noe er uklart ♥

EN FLAU BEKJENNELSE

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly

SKJORTEHER / BUKSEHER / BELTEHER / SKOHER

Goooood onsdag! Beklager ingen oppdatering i går, men jeg var dessverre sengeliggende nesten hele dagen. Vil dere vite grunnen? Den er faktisk så ufattelig teit at jeg skammer meg over å skrive det… Men. På mandag var det en liten feiring. Som noen kanskje så på storyene mine så lagde jeg forrett (kamskjell og kongekrabbemousse med hvitvinssaus) og hovedrett (ytrefilet av reinsdyr med pastinakkpure og soppsaus med blåmuggost) – kan legge ut oppskrift her senere i dag om ønskelig?

Uansett. Til dette festmåltid delte vi en flaske bobler og en flaske rødvin. Og i går dere, jeg var SÅ fyllesyk. Skulle trodd jeg hadde vært på tidenes raveparty! Hjelpe meg altså. Derfor var dagen i går svært lite produktivt, og jeg måtte veksle mellom å se på SATC eller å ligge på et mørkt rom med øynene igjen pga hodepine. Super start på uken:)))) Men, det var en fantastisk kveld så man kan jo si at det var verdt det ♥

VESKEHER

I dag føler jeg meg derimot mye bedre, og sitter nå å er fit for fight på kontoret til I. Har selvfølgelig med meg min faste veskepartner som jeg seriøst bruker til alt. Både jobb, reise og trening! Det beste er at vesken kun koster 279kr ♥ Ha en strålende onsdag, så snakkes vi senere med oppskriftene!