BLOGGARKITEKTEN

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly og nakd

GENSERHER / SKJØRTHER / SNEAKERSHER / VESKEHER

 

Nå som jeg offisielt er back on track er det helt håpløst for meg å jobbe hjemme. Det minner meg egentlig bare om eksamensperioden fra da jeg gikk på BI. “Jeg leser hjemme i dag” betyr egentlig bare å se på netflix, spise, ta seg en powernap eller til og med rydde ut av roteskuffen man har utsatt å åpne litt for lenge. Prokrastinering, kalles det. I går ble jeg derfor med typen på kontoret, for å få feelingen av en ordentlig arbeidsdag. Hva i allverden jeg har å gjøre på et arkitektkontor var det nok noen som lurte på. I stedet for å sende inn søknader til kommunen eller tegne hus, satt jeg å grublet over hvilke filter som passet best på min seneste selfie. Det er vel kanskje en form for arkitektur det også?

Fra spøk til alvor. Jeg har virkelig lyst til å kaste meg over den nyeste sesongen av OITNB. Men, jeg får vente til i kveld. Senere kommer det forresten et litt upopulært innlegg, så vi snakkes igjen da!

JUST ORDERED

ANNONSE – Affiliate til nelly

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER

6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER / 10. HER

11. HER / 12. HER / 13. HER / 14. HER / 15. HER

16. HER / 17. HER / 18. HER / 19. HER / 20. HER

Heiiii ♥ Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg shoppet noe som helst, og nå fikk jeg en brå craving etter å starte på høstgarderoben. Det er ikke lov til å klage, men…. Nå vil jeg ha høst. Mest fordi jeg syns det er mye mer spennende å kle seg da. ÅH, stilen min skal være on fleek for å si det sånn 8) Nå bestilte jeg egentlig alt mulig, fra sko, klær og ikke minst litt sminke. Nå har plutselig alt av sminken min tatt farvel, samt parfymen min. Jeg elsker den hvite fra Zadig & Voltaire! Flere av venninnene mine bruker den, så da har man egentlig ikke “lov” til å herme – så jeg får være forsiktig å bruke den kun når jeg er i Bergen eller på reise 😉 Hahah!

Nå har regnet kommet for fullt til Bergen, så vi skal faktisk ta med barna ned å bade i regnet. Kan ikke huske sist jeg gjorde det. Må vel ha vært på en eller annen familietur til Danmark da jeg var barn selv. Det bringer nok tilbake mange gode minner! Håper alle har hatt en fin tirsdag, så snakkes vi i morgen ♥

OPPSKRIFT: HJEMMELAGET GNOCCHI OG PESTO

DU TRENGER:

(til to personer)

PESTO:

– En stor potte basilikum (eventuelt to små)
– Parmesan (jeg brukte ca 100 gram)
– Olje (til ønsket konsistens)
– Hvitløk (Jeg brukte 5 fedd, men det er nok med 3 om du ikke eeelsker hvitløk)
– 2-3 spiseskjeer pinjekjerner
– Smak til med salt, pepper og eventuelt lime for en syrligere pesto

GNOCCHI:

– Ca 500g poteter, av den melne typen
– 2 eggeplommer
– 2 ss parmesan
– 1-3dl mel (må bare prøves fram til riktig konsistens)

SLIK LAGER DU PESTO:

Start med å raspe parmesan og kutt opp hvitløken. Deretter mikser du sammen basilikum (brukte nærmest hele potten, sparte litt til pynt), hvitløk og pinjekjerner i en blender. Når alt er mikset sammen tilsetter du olje i en tynn stripe til du er fornøyd med konsistensen. Jeg foretrekker når pestoen ikke blir for oljete, men her velger man helt selv. Helt til slutt blander du i parmesanen, og smaker til med salt, pepper og lime. Her kan man også bruke enda mer parmesan om man ønsker det!

SLIK LAGER DU GNOCCHI:

Skrell og kok potetene i usaltet vann til de er ferdig. Hell deretter av vannet, og sett kasserollen tilbake på platen slik at vannet fordamper fra potetene. Når de har kjølt seg ned litt (ikke for varm, men ikke kalde!) moser du de sammen til omtrent alle klumpene er borte. Ha potetene over i en skål, og lag en liten grop i midten. Legg i eggeplommene og parmesan, og kna sammen. Så tar du i melet. Man trenger faktisk overraskende mye for å få en smidig deig, så ikke vær sjenert! Jeg syns den er perfekt når deigen ikke lengre er klissete, men enkel å jobbe med.

Lag til slutt små “pølser” av deigen, og skjær i mindre biter. Om du vil kan du bruke en gaffel for å få det kjente “gnocchi-printet”, men det er ikke nødvendig for smaken og tar dessuten litt ekstra tid 😉

Kok opp en kasserolle med vann og salt, og kok gnocchien. Ikke ha i for mange om gangen, da de lett kan klistre seg til hverandre. Gnocchien er ferdig når de flyter opp til overflaten, det tar 1-2 minutter.

I utgangspunktet kan man blande den ferdige gnocchien og pestoen i en bolle, men jeg foretrekker å varme alt sammen i en stekepanne med en god klatt smør. Så tar jeg gjerne litt ekstra parmesan, salt og lime helt på slutten. NAM!

Håper det smaker ♥

DA STARTER JEG PÅ NYTT

Æhhh, hvor skal jeg starte? Selvom jeg ikke har vært helt fraværende på sosiale medier det siste året, så føles det sånn. I fjor sommer bestemte jeg meg for å ta et pauseår. Jeg var bare sliten, lei og trengte en rolig periode uten for mye krav, mas eller forpliktelser. Jeg var også litt lei av å leve under et mikroskop på internett der alle har en mening rundt valg, oppturer og tabber man gjør i livet. Utrolig i-landsproblem, I know. Jeg hadde ingen spesielle planer med friåret mitt heller, av og til kan man vel bare ta livet som det faller seg? Haha!

Herregud for et år det har vært, og så utrolig mye jeg har lært om meg selv. Det aller viktigste er kanskje at jeg liker å jobbe. Om jeg går hjemme for mye å bare “koser” meg med serier, rydding og matlaging blir jeg en skikkelig drittversjon av meg selv. Jeg blir sur, grinete og ikke en kul person. Som menneske trenger jeg å bli utfordret, og føle at jeg mestrer. Gjør vi ikke alle det? Jeg liker faktisk litt stress i hverdagen.

En annen ting er at jeg endelig gir faen igjen. Vil folk snakke drit på Jodel? Spre rykter som ikke er sanne? Prøve å rakke ned på meg? Det er helt i orden. Utrolig nok er det bare noe man må tåle når man velger å dele livet sitt med flere tusen mennesker. Og det tåler jeg heldigvis ♥

Jeg føler meg likevel litt lost her jeg sitter, og prøver å skrive noe fornuftig. Det kommer til å bli veldig annerledes å gå fra mitt rolige tempo det siste året, til å være 100% back in business. Som om jeg starter i en ny jobb, der jeg må sette meg inni alt på nytt. Gir det noen mening?

Jeg har jo mine tanker om hvordan jeg vil gjøre ting fremover, men jeg er også ekstremt nysgjerrig på hva du vil se mer av. Mer matlaging, antrekk, hverdag, personlige meninger eller kanskje videoer? Eller noe helt annet?

Vi snakkes, og det veldig snart!

 

NEW IN FRA NAKD + RABATTKODE

ANNONSE – Affiliatelinker til NAKD

TOPP HER / SKJØRT HER

Jeg elsker enkle crop-tops og bruker de året rundt til både skjørt, jeans og skinnbukser. Denne er stretchy i stoffet, og er ribbestrikket selvom man ikke ser det på bildene. Jeg har størrelse xs som passet perfekt, men er egentlig en S i topper til vanlig!

Jeg bruker sjeldent denimskjørt da jeg syns bena mine blir rare om de er rett i cutten foran om det gir noen mening? Men da jeg fant dette med asymmetrisk front ble jeg solgt. Satt superfint på er normalt i størrelsen!

BRUK KODEN “JULIAN15” FOR -15% ✨
RABATT PÅ ABSOLUTT HELE NAKD ✨

BLUSE HER / BUKSE HER

Dette antrekket sammen er virkelig min nye favoritt. Syns kanskje blusen så bittelitt kjedelig ut på nettsiden, men da jeg prøvde den på så bare wow! Man ser det ikke så godt på bildene, men snittet i brystet samt det lille beltet nederst gjør den utrolig classy men samtidig veldig sexy i virkeligheten 😉 Blusen er litt liten i størrelsen, så jeg er glad for at jeg gikk en størrelse opp. Jeg har M!

Buksen er også helt fantastisk, perfekt snitt, mykt stoff og high waist. Krysser fingrene for at de får inn flere farger. Normal/litt stor i størrelsen. Jeg har 34! Til vanlig varierer jeg mellom 34 og 36, men si denne kunne jeg ikke hatt større.

KJOLEHER / SNEAKERSHER

Dette antrekket brukte jeg siste dag i jazzen. Perfekt kombo med en søt kjole siden jeg skulle i bursdag til tanten min først, mens senere var det Moldejazz og partytelt på agendaen noe som man bruker sneakers til. Er helt overrasket over hvor god disse skoene er, null gnagsår. Det kommer fra en person som alltid får gnagsår av nye sko! Ellers finnes denne kjolen også i flere farger inne på nettsiden ♥ Den var litt lang da jeg fikk den, så jeg klipte rett og slett av “mellomskjørtet” (det er flere tynne lag) for å få den den lengden jeg ønsket. Utrolig hva en saks kan få til 😉

BRUK KODEN “JULIAN15” FOR -15% ✨
RABATT PÅ ABSOLUTT HELE NAKD ✨

BILDEDRYSS FRA DE FØRSTE DAGENE

ANNONSE – Affiliate til nelly

TEE HER / SUNNIES HER

   

KJOLE HER / SNEAKERS HER

Litt blandede bilder fra de første dagene i Moldejazzen! Hei dere, hvordan er uken så langt? ♥ Jeg har hatt en fantastisk start på jazzen! Bare kos fra morgen til kveld med familie og venner. I går var vi bl.annet på den årlige sommerkjolefesten til tanten min, der vi damene tar med tre-fire kjoler hver å bytter underveis i løpet av kvelden. Spiste også reker å drakk vin, før vi ungdommene bestemte oss for å dra ut på byen en tur. Må si jeg er litt skuffet over utelivet så langt i jazzen. Før var det kjentfolk overalt, mens nå er det liksom bare mange fremmede. Det er jo derfor jeg elsker jazzen, fordi man prater med gamle kjente man gjerne ikke treffer i hverdagen. Så mitt spørsmål er, hvor er alle de gamle kjente?!?!? Hahha!

I kveld skal vi på terrassefest hos venninnen min Oda, noe som blir veldig koselig. Da samles hele gjengen fra videregående, gleder meg! Før den tid har meg og Glenn bestemt oss for å ha en gøy dag. Vi våknet litt nedstemt begge to av ukjente årsaker, så da er det bare å snu pipa å legge gøye planer i stedet. Merker dette ble et veldig rotete og tilfeldig innlegg, så runder av her med å ønske alle en superfin dag!

DEN TIDEN AV ÅRET

ANNONSE – Affiliate til nelly

GENSERHER / BUKSEHER / SKOHER / KOFFERTHER

Da var det den tiden av året igjen. Midt i juli hvert eneste år setter jeg snuten hjem til Molde for jazzfestivalen. Det er så gøy når folk fra andre steder enn Molde spør “hvilke artister er det i år?”. Vi bare “ehhhmmmm, vi er egentlig bare på fylla og ikke så interessert i konsertene”. Sier ganske mye om oss, egentlig. I år blir nok annerledes. Jeg er liksom i en annen mode. Ikke så interessert i å feste hver dag som man egentlig gjør. Jeg vil heller gå fjellturer, være med familien, stå opp tidlig og bare føle meg fresh. Det blir nok vanskelig å gjennomføre med tanke på at omtrent alle er hjemme i Molde denne uken, noe som betyr festlige lag fra morgen til kveld – hver eneste dag. Så ja, jeg skal ikke prøve å spå hva denne uken kommer til å bringe, men bra blir den garantert ♥

GENSERHER / BUKSEHER / SKOHER

Nå sitter Glenn og meg på SAS Loungen å jobber litt på hver vår kant. Straks skal jeg klappe sammen macen, ta meg et glass hvitvin fra dispenseren å kose meg litt før flyet går til andre siden av landet. Elsker at de har vindispenser her. Så utrolig harry, men digg på samme tid.

Vi snakkes fra MOLDE! ♥

EN FANTASTISK UKE

ANNONSE – Affiliate til Nelly

Hei og gooood søndag! ♥ Jeg har virkelig kost meg den siste uken. Kjæresten og barna kom til Oslo på besøk og var her et par dager før vi suste avgårde til Sverige. Jeg har sagt det før, og sier det igjen. Det er nesten ikke vits å bruke penger på å reise til sydligere strøk på sommeren. Spesielt ikke om været er så fint som her! Både Norge og Sverige har så mange nydelige steder, virkelig. For første gang har jeg også vært på Koster utenfor strømstad, som var helt fantastisk. Neste år har jeg lyst til å leie et hus å bare bli der i mange uker! Et sted jeg virkelig kan se for meg å få ordentlig peace of mind.

Etter vi kom hjem fra Sverige var det enda et par dager med besøk og kos her i Oslo. Vi har bare kost oss rundt i byen, dratt ut på Langøyen å badet, slappet av i leiligheten og nytt tiden. På fredag reiste både typen og barna tilbake til Bergen, noe som selvfølgelig var veldig trist. Får sitte igjen med de gode minnene ♥

LEO-SETT HER

Lille bebisen min Zara var selvfølgelig med på ferien ♥ Hun fylte faktisk ni år forrige uke, tenk på det! Hun reiste også tilbake til Bergen sammen med de andre.

TOPP HER / BIKINITRUSE HER

STRANDVESKE HER 

 

Deilige dager i Sverige! Det blåste sånn den ene dagen at vi måtte pakke Zara inn i en t-skjorte. Haha. Hun hater nemlig sterk vind av en eller annen grunn. Men sol, det elsker hun som dere kanskje kan se.

I morgen reiser jeg hjem til Molde for å være med på jazzfestivalen, noe som forhåpentligvis blir supergøy! Deretter kjører jeg og June fra Molde til Bergen for å besøke kjærestene våre. Tenk at hun også har funnet seg en bergenser 😉 Forhåpentligvis kan vi alle bo der en vakker dag, haha.

Nå skal jeg hoppe i bikinien på nytt å dra på Hovedøya sammen med Eline og Jonas. Må bare nyte sommeren mens man kan!

MINE FERIEPLANER

Hei og god lørdag! ♥ Nå er det straks klart for en liten miniferie. Jeg reiser faktisk svært sjeldent til utlandet på sommeren, nærmere sagt varmere strøk. Det er jo da Norge er på sitt fineste, og jeg har virkelig ingen behov for å komme meg bort. Likevel er det jo gøy å reise litt rundt, og i morgen skal jeg faktisk på camping i Sverige av alle ting. Kan dere se for dere meg på camping? 8) Vi skal på Daftö Resort som er ved Strømstad, og det er altså sammen med typen og kidsene. Min første ferie sammen med barna, noe jeg gleder meg til ♥

Vi har leid en hytte vi skal bo i til onsdag, og jeg tror faktisk det kommer til å bli kjempebra! Rett ved stranden, mange aktiviteter for store og små samt grilling og kos på kvelden. Eneste som mangler nå er myggsprayen, og jeg er all set 😉

Min helg er altså i stor kontrast til vennene mine, som nesten alle er på Palmesus å fester ræven av seg. Får ta det igjen neste år! Hva gjør du i ferien? 😀

ALENE I STORBYEN

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly

JUMPSUITHER / SKOHER / VESKEHER

Plutselig følte jeg meg sjukt alene. Tidligere i dag sendte jeg June avgårde på toget til Kristiansand og Palmesus – mens jeg trasket alene bort til en café for å jobbe. Det er feriemodus i hele byen. Utepilsende mennesker spottes overalt, uansett hvilken dag det er, eller hvilken tid det er på døgnet. Har kanskje tatt én utepils i hele år. Har tatt endel uteviner da. Uansett! Det var bare så merkelig å plutselig føle seg alene i storbyen, haha. Selv om flere i min omgangskrets fremdeles er her. Forskjellen er bare at de er i full jobb, mens jeg er i full la-oss-sole-oss-på-hovedøya-modus. Så ja, da får jeg vel jobbe litt jeg, også.

JUMPSUITHER / SKOHER / VESKEHER

Her har dere dagens antrekk. Selvom det ser veldig sommerlig og varmt ut med filteret på, så regnet det faktisk på disse bildene. June knipset de av meg i full fart før vi løp under nærmeste tak for å redde både hår, sminke og løsvipper fra å bli ødelagt. Ikke minst de tre lagene med selvbruning jeg smurte på meg i går. Fake it til you make it 8)

Som dere kanskje skjønner er jeg i et veldig merkelig og sarkastisk humør akkurat nå. Flaks man kan tulle litt med seg selv og si høyt det ganske mange tenker. #bimbolife

Neida, men fra spøk til alvor. Jeg har ødelagt ryggen min på trening. Ironisk nok ettersom jeg skrev om “trening som livet” i forrige innlegg tidligere i dag. Nå klarer jeg nærmest ikke å sitte på en vanlig stol, og lurer på hva jeg kan ha gjort. Løftet for tungt, løftet feil, tøyt feil? Noe har jeg iallfall gjort galt på gymmen. Håper det løser seg selv til i morgen, hvis ikke må jeg dra til legen. Skal på roadtrip til Sverige på søndag, og da passer det dårlig å leve med ryggen til en 190-åring. Ellers skal jeg fortsette å dolle meg opp med å lakke tåneglene mine av alle ting. Her lar man ingenting ligge til tilfeldighetene. Snakkes!