AFTER BEACH DRINKS

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

-having some afternoon drinks at pacha-

God kveld! Åh, for en dag. Jeg er helt sikker på at døgnet inneholder færre timer i Barcelona enn hjemme i Norge. For bare én time siden dro jeg avgårde på skolen for en BBQ, da var klokken ett og nå er den over ti på kvelden? Nei, noe må være feil her altså. Jeg skjønner iallfall ingenting! Hah. Jeg er iallfall helt utslitt og veldig klar for å få unna noen timer med søvn. Må bare klare å holde meg våken til klokken 22.30 og paradise hotell. I dag er det parsermoni vet dere! Og nei, jeg har enda ikke blitt for gammel for det programmet. Kanskje neste år, vi får se.


English: Oh, what a day. I am quite sure that the day contains fewer hours in Barcelona than in Norway. For just one hour ago I went off to school for a BBQ, then it was one o’clock and now it is like 10pm? No, somethings wrong.. I dont understand! Hah. I am anyhow completely exhausted and very ready to get away a few hours of sleep.

SØVNVANER

// Reise i samarbeid med EF

Image and video hosting by TinyPic

De tre siste nettene har jeg sovet mellom 3-4,5 timer per natt. Det er helt galskap spør du meg! Rart jeg ikke ramlet om i går kveld da jeg var på en intens resturantjakt. Havnet forresten på en dritdårlig italiensk resturant om noen skulle lure. Pastaen smakte ingenting og rødvinen var som solbærsaft. Men, nok om det! Dere kan tro det var himmelsk å sove helt til klokken ni i dag. Jeg er som kjent A-menneske numero uno (spansken begynner å slå til), så klokken ti sover jeg aldri til ved mindre jeg har vært på fest kvelden før. Som regel sover jeg alltid med gardinene åpen, fordi jeg elsker å våkne til dagslys tidlig på morgenen. Mens i går gikk jeg bevisst å lukket alle sprekker rundt vinduet kun for å klare å sove så lenge som mulig i dag.

Så ja, da vet dere alt om meg og mine søvnvaner.

Image and video hosting by TinyPic

I dag har jeg planer om å ta det så rolig som mulig, og jobbe så mye som mulig. En helt perfekt kombinasjon selv om den kanskje kræsjer litt for mange. Jeg har også tenkt å ha endel alenetid, med unntak av BBQ-en på skolen klokken ett og en tur til parque güell i kveld. I morgen kommer nemlig en av mine gode venninner på besøk til Barcelona, og da vet jeg at det kommer til å bli full fart fra morgen til kveld helt frem til søndag. Mer om det senere!

Minner om at du kan få opp til 10.000kr avslag på din drømmereise med EF Språkkurs om du bruker koden “JULIAEF” ♥ Sjekk ut mer her!

English: 

The last three nights I slept between 3-4.5 hours per night. It is absolutely insane if you ask me! Strange I did not pass out last night when I was on an intense resturant hunt. Ended up on a bad italian restaurant by the way, if someone were wondering.. The pasta tasted like nothing and the red wine tasted even less. But enough about that! As you might understand it was heavenly to sleep till´  10am this morning. Usually I´m the biggest morning person and always sleep with the curtains open, because I love to wake up the daylight early in the morning. While yesterday I deliberately closed all cracks around the window just to be able to sleep as long as possible today with no interruptions. 

So yeah, now you know everything about me and my sleeping habits.

Today I plan on taking it as quiet as possible and work as much as possible. An absolutely perfect combination although it may crash for many working people. I also plan to have some time alone, except for the BBQ at school at one o’clock and a walk to parque güell tonight. Tomorrow one of my good friends will come on a visit to Barcelona, and then I know it’s going to be busy from morning to evening until Sunday. More about that later!

 

THIS MAKES ME HAPPY

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Hele antrekket er fra na-kd.com (sponset) 

Image and video hosting by TinyPic

THIS IS MY HAPPY PLACE ♥

Det er få ting som gjør meg lykkeligere enn å være på en strand. Det er vel kun to ting som troner høyere på listen. Den første er å komme hjem til kjæreste og hund etter en stund borte, og den andre er å ha en skikkelig jentekveld med mine gode venninner. Tenk så deilig om alt dette kunne skje på stranden! Da hadde jeg nok vært så lykkelig at jeg sikkert hadde dødd av hjerteinfarkt, men det hadde faktisk vært verdt det.

Jeg må nok ærlig innrømme at Barcelona ikke er heeelt i sommermodus enda. Selv om det er over 20 grader i byen så var det ikke akkurat dødsvarmt å ligge i bikini. Så vi tok på oss klærene igjen etter en knapp halvtime. Så verdt det!


//English: There are few things that make me happier than being on a beach. Theres only two things that sits higher on the list. The first is to come home to my boyfriend and my dog after a while away, and the other is to have a proper girl’s night with my good friends. If only all this could happen at the beach! Then I´d be so happy that I´d probably died of a heart attack, but it had actually been worth it.

I have to admit that Barcelona is not completely  in summer mode yet. Although it is over 20 degrees in the city it was not exactly hot lying in bikini on the beach. So we put on our clothes after less than a half hour. Still, so worth it!

B C N

/Reise i samarbeid med EF Språkkurs

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Et kjapt hola fra EF´s takterasse! Det er så utrolig skiftende vær i Barcelona syns jeg. Ikke sånn Norge-skiftende der det snør, regner og er sol på én gang. Men før klokken tolv på dagen er det faktisk litt kjølig i luften, slik at til og med en viking som meg trenger en jakke. Mens etter tolv bare “BOOM”! Over 20 grader og man steker virkelig godt i solen. Ah, det er så deeeeeilig ♥ Takterassen her er gigantisk forresten! Med masse lounge-sittegrupper og benker man kan spise lunsj osv på. Vi skal visst ha en bbq her senere i uken, det gleder jeg meg til. Nå skal vi kose oss her bittelitt til før jeg og min nye bloggfriend fra Sveits skal komme oss på stranden.

“I am the other blogger from Norway”

Reise i samarbeid med EF

Rise and shine party people! Det er mer enn hva jeg kan kalle meg selv, for i går gikk nemlig bestemor hjem og rett i seng etter velkomstdrinken. Jeg hadde seriøst så bismak da jeg sa at jeg måtte dra i går, og følte alle så på meg som verdens kjedeligste menneske. Haha, de skulle bare visst! Neida. Eller jo, jeg tror jeg kan være gøy å feste med.. Ingen fikk en smakebit av party Julia i går, men jeg sparer kruttet til senere i uken. Jeg nekter å gå en hel dag hangover allerede nå, jeg har enda så mye av Barcelona jeg vil se!

Image and video hosting by TinyPic

I går tok social hosten til EF de nye studentene med på en city tour. Ah, jeg er så glad jeg ble med! Han viste oss de typiske turiststedene i byen, et superfint marked og lærte oss å benytte metroen. Sistnevnte er jeg utrolig glad jeg erfarte, for selv om undergrunssystemet kan virke avansert her så er det faktisk ikke det. I går tok jeg metroen heeelt alene hjem fra Las Ramblas (som egentlig bare er ett stopp, haha), og det gikk hur fint som helst! Jeg må bare si det igjen – jeg elsker tilværelsen her nede. Det virker som om studentene her har det helt fantastisk også, de er litt av en god gjeng. Får håpe jeg blir enda bedre kjent med resten av studentene på skolen denne uken, noe jeg helt sikkert blir om jeg legger fra meg kamera litt 😉

Image and video hosting by TinyPic

Her har du mitt EF ID-kort! Bilder som dette har aldri vært min sterke side, og det skulle tydeligvis ikke bli et godt utfall denne gangen heller. Jeg ser jo superfyllesyk ut, selv om jeg virkelig ikke var det.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Her er alle nye studentene, som starter på skolen i går! 😀 Noen skal være her i to uker, mens andre opp til flere måneder. I wish I was one of them.. Vil ikke dra hjem på tirsdag..

Image and video hosting by TinyPic

Meg, og min nye, gode venninne fra Sveits ♥ Minea er den andre bloggeren som er her nede samtidig som meg. I går sprang jeg rett bort til henne da vi møttes på skolen og bare “hello, I am the other blogger from Norway”. Nervøs-for-å-ikke-ha-noen-venner-på-første-skoledag much? Haha! Heldigvis er hun en utrolig utadvendt og sprudlende jente, og vi klikket med en gang. I dag har vi planer om å dra på stranden etter skolen om været blir så bra som antatt, og jeg gleder meg til enda en ny dag her i Barcelona.

EN NY KJÆRLIGHET

// Reise i samarbeid med EF

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicKjoleHER / Sunnies – Céline / HeelsHER / Klokke – HER / Veske – Balenciaga

Seriøst, jeg elsker Barcelona! Ingen storby har gitt meg denne følelsen før, ikke i nærheten engang! Jeg har kun vært her én full dag, men så langt kan jeg faktisk ikke klage på noe. Været, menneskene, omgivelsene, skolen, studenthjemmet – alt er perfekt. Noen har stilt spørsmål angående bosituasjonen min her nede, og jeg tenkte å svare på det i et innlegg i morgen eller torsdag med litt bilder! Dere har kanskje sett den nydelige marmortrappen på instagramen min? Altså, jeg bor så fint her at jeg tok meg selv i å måpe. Jeg er egentlig utrolig kresen, og vil helst bo på luksushoteller uansett hvor jeg reiser hen. Likevel er dette mer enn godt nok for denne bloggern fra lille Norge.

I kveld skal vi på velkomstdrinker sammen med resten av gjengen på EF-skolen. Jeg sitter i skrivende øyeblikk å nistirrer bort på kofferten i håp om at den kan kaste ut det jeg skal ha på meg. Heldigvis er hele byen ganske chill, så jeg trenger nok ingen ballkjole og høye heler 😀 Hihi! So far, so amazingly good med andre ord. Vi snakkes enten senere i natt, eller i morgen tidlig. Alt ettersom hvordan denne velkomstdrikken utvikler seg!

Å SPISE PÅ RESTURANT ALENE

// Reise i samarbeid med EF

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Jeg har aldri forstått hvorfor det skal være et problem? Å dra ut å spise middag helt mutters alene, altså. Hvorfor skal man frykte det? Er man redd for å bli sett på som en taper uten venner eller en bedre halvdel? Jeg har alltid sagt at om jeg får muligheten til det skal jeg gå ut å spise alene. Ta meg et godt måltid med en øl eller et glass vin – helt alene.

Det har jeg nettopp gjort, og herregud så deilig det var!

Ingen å prate med bortsett fra servitørene som kanskje virker mer interessert i andre ting enn kun å servere deg mat. Jeg koste meg virkelig i mitt eget selskap, og spiste et deilig måltid over noe godt å drikke. Hva så om noen tenkte “se på hun som spiser alene”. Hvem bryr seg? Jeg har virkelig ikke et behov for å vise alle at jeg faktisk har venner eller kjæreste. Det vet jeg godt selv, og om intetanende forbipasserende gir meg et stakkarslig blikk kunne jeg ikke brydd meg mindre. Første dag i Barcelona går veldig bra. Jeg kjenner ingen her, og har ikke første skoledag med EF før i morgen. Da kanskje jeg får meg noen nye venner som jeg kan spise middag med resten av uken. Haha! Hvis ikke går det også helt fint. Barcelona er en by jeg ikke kan vente med å utforske mer. ÅH, i morgen kommer til å bli en helt fantastisk dag.

Forresten så håper jeg på å få meg venner her litt mer enn jeg først var villig til å innrømme. Må jo ha noen til å hjelpe meg med å ta bilder til bloggen! Og det er faktisk ikke tull engang! Haha. Om noen er i Barcelona og vil finne på noe gøy så er det bare å si fra forresten. Og nei, jeg prøver ikke å lure noen til å bli min fremtidige bloggfotograf.. Bare nesten.

NY ØKONOMISK ÅND

God morgen fra en trøtt, slapp og egentlig ganske ufresh Julia! Da alarmen ringte klokken fire i dag tidlig tenkte jeg det bare var en deilig drøm, så jeg sov søtt en time til. Dere kan tro jeg fikk panikk da jeg våknet og innså at jeg hadde mistet flybussen! Da var det bare å ringe en taxi, slenge på seg det første man fant og komme seg avgårde. Heldigvis pakket jeg ferdig i går kveld.. Nesten 600kr skulle de ha for å kjøre meg til Flesland forresten. Ran! Jeg skal aldri ta taxi igjen! I edru tilstand vel og merke, hjem fra byen en sen lørdagskveld får bli unntaket. Haha.

Image and video hosting by TinyPicSkoM.A.M.B / Bukseher / VeskeBalenciaga (annonselenke)

Men nå er det nok negativitet for denne mandagen. Jeg er jo på vei til Barcelona, så her kan man ikke klage. Det beste med hele turen er jo at jeg kan dra på tax free! Jeg sitter faktisk bare noen meter unna nå, og så fort jeg har postet dette innlegget skal jeg løpe avgårde for å handle inn til mitt ukesforbruk av snus. Det er ikke lite, for å si det sånn.. Heldigvis er det så syyykt billig på taxfreen at de taxipengene er spart inn i løpet av noen dager! Herregud jeg har blitt så økonomisk forresten, føler jeg selv iallfall! Det kommer kanskje godt frem i innlegget? Hihi. Etter mange år med alt for mye sløsing er det deilig å endelig kunne sette ned foten for personlig økonomi.

Image and video hosting by TinyPic

I MORGEN STARTER EVENTYRET

I morgen reiser jeg til Barcelona sammen med EF Språkkurs og jeg gleder meg utrolig mye! I Barcelona så kommer jeg til å bo på studenthjemmet til skolen som ligger super sentralt og rett ved skolen. Jeg kommer til å ha fire timer med skole hver dag og da starter jeg også i klasse med andre som er på samme spansknivå som meg, dette er da allmennkurs, men man kan også ta både sommerkurs og intensivkurs hvor man har både mindre og flere timer. EF sine undervisninger går mye på det muntlige som også kombineres med skriftlige oppgaver både i bøker som vi får utdelt og på iPader som man får bruke på skolen. Med tanke på at vi har spanske lærere som selvfølgelig snakker språket flytende og som kan mye om den spanske kulturen så er det ingen tvil om at dette kommer til å bli veldig lærerikt og jeg gleder meg.

IMG_5163-3 

Som nevnt tidligere så kan du reise i alt fra 2 til 20 uker med EF Språkkurs, i tillegg til at de har oppstart hver mandag, noe som gjør det hele veldig fleksibelt for deg. Dette er jo perfekt for deg som ønsker å reise samtidig som du lærer deg språk etter videregående, eller hvis du bare vil ta deg noen uker fri i sommer eller når det måtte passe deg. I tillegg kan man faktisk få støtte fra Lånekassen om man reiser i 12 uker eller mer, så dette er jo perfekt for deg som virkelig ønsker å få mest mulig ut av din reise og språkkurs. Men ikke glem at søknadsfristen for å melde seg på er 15. april, så her gjelder det å gripe sjansen mens du fortsatt har mulighet. De har også laget en helt egen rabatt til leserene mine hvor du kan få opptil 10.000 kr i rabatt! Bruk koden «EFJulia» for å få med rabatten din reise!

RASTLØS

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicJakke – ADPT / Genserher / Bukseher / Skoher (annonselenker)

Mer schizofrent vær enn i Molde må du lete lenge etter! Dagen vi kom både regnet det, snødde det og var sol vekslende. Litt av et inntrykk Christoffer måtte ha fått, som besøker Molde for første gang. Haha! Heldigvis forsvant alt av nedbør i går, og solen kom endelig frem ♥

Så, det var dagens værrapport fra meg! Akkurat nå nyter vi livets late dager på sofaen å ser på en film mamma tok opp på tven. Film er virkelig ikke helt min greie, så jeg fant ut at jeg like så greit kunne oppdatere bloggen mens jeg gløtter bort på skjermen. Merker man blir ganske rastløs av all den avslappingen, så litt senere skal jeg ta med meg Christoffer på en skikkelig roadtrip for å vise han det Molde og omegn har å by på. Ikke all verdens, men bedre enn å se på tv 24/7!