MINE TIPS FOR BEDRE SELVTILLIT, OG EN BEDRE HVERDAG

Jeg føler meg heldig. Heldig fordi jeg aldri har slitt med dårlig selvtillit og har kjempet meg igjennom den motgangen jeg har fått slengt etter meg i livet. Jeg sier ikke det har vært mye, men det har ikke alltid vært lett å være en så utleverende person fra en alder av 16 år. Som toppblogger fikk jeg mye kritikk. Litt fra venner, mye fra familien. Spesielt mamma som helst ville jeg skulle legge ned hele bloggen. Bloggfenomenet var alt for nytt da jeg startet. Ingen skjønte hvordan jeg kunne dele alt jeg gjorde på internett. Mine personlige tekster ble både tatt godt i mot, mens andre ganger med en haggelstorm av hatkommentarer. Dere skulle sett kommentarfeltet mitt for noen år siden. 90% hat, 10% som heiet på meg. Sånn er det jo ofte i livet. Om man vil stikke seg frem på en uortodoks måte kommer kritikken, det må man regne med.

Så hva er hemmeligheten bak å ikke bry seg om de 90 prosentene som vil se deg feile? Hvordan kan man reise seg og vokse videre med de 10 prosentene i ryggen som løfter deg opp?

 photo Julia.Blogg.860.400_zpsbdsypun2.png

Her er mine tips:

1. Ikke bry deg om hva andre mener. Om du selv har tatt et valg, så følg stien videre uansett hvor mye regnvær som kommer. Til slutt er det du som vinner. 

2. Ikke la andre trykke deg ned, og kutt ut slike personer i livet ditt. Det finnes alt for mange manipulerende mennesker som kommer under huden din og får deg til å tvile på deg selv. Om du har en sånn venn er mitt tips å vinke farvel til det vennskapet. Ekte venner løfter deg opp, uansett om målet ditt er å bli Mr. Olympia eller norges nye top model. 

3. Gjør små ting i hverdagen som får deg til å føle deg vel. For meg er det å trene, unne meg litt nye klær, bruk tid på deg selv på badet – enten det er ansiktsmaske eller å fikse neglene sine. 

4. Husk at det er noen som heier på deg. Uansett om det ikke er de rundt deg, så har du iallefall deg selv. Du kan være din egen verste fiende, men også din beste venn. Løft deg selv opp og husk at du er den eneste personen som kan ta valg i ditt liv. 

Man trenger ikke være cocky for å ha god selvtillit. Å ha tro på deg selv kan ha en livsviktig effekt for mange. Da SB12 spurte meg om å dele mine tre beste tips til leserne mine kunne jeg ikke annet enn å hyle “JA!” (selvom jeg måtte dele fire). Til de som har fulgt bloggen min en stund vet dere at et godt selvbilde er alfa omega for meg, og jeg prøver å oppmuntre dere til å forstå det samme. En god munnhygiene er også ekstremt viktig for selvtilliten i hverdagen. Da kan man virkelig prate med andre mennesker uten å tenke på dårlig ånde. For ja, SB12 garanterer faktisk god ånde i 12 timer om du bruker den 60sekunder. Dette er bare et lite grep man kan gjøre for å få en mye bedre hverdag.


KONKURRANSE: VINN PHOTOSHOOT!

Jeg håper mine tips kan være til inspirasjon for noen. Det er en “tøff” hverdag for oss ungdom med påvirkning fra alle kanter og sosiale medier, men jeg lover deg et enklere liv med mye mer selvtillit om du følger tipsene mine. I samarbeid med SB12 har jeg også mulighet til å ha en konkurranse for dere lesere, hvor du kan vinne en skikkelig selvtillits-boost i form av en photoshoot med den fantastiske fotografen AKAM1K3! (Han vant årets fotoblogg under Vixen Blog Awards). Det du trenger å gjøre er å klikke deg inn på hjemmesiden til SB12 her, og lag et kult profilbilde. Ønsker dere lykke til! 😀

 

 

EKSAMEN NESTE!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJakkeHER / GenserHER / JeansHER / SkoHER / Veske – Michael Kors

Da var dagen her, klar for første eksamen! I dag har jeg forbrukeratferd, det faget jeg føler jeg mestrer best av de fire jeg har i eksamen i dette semesteret. Er helt ør i hodet av alle de forskjellige modellene, teoriene og pensum generelt. Håper bare jeg ikke får helt hjerneblokk når oppgaven kommer. Jeg bruker aldri å være nervøs før en eksamen, men i dag har jeg skikkelig sommerfugler i magen. Dette er et fag jeg kan, og vet jeg kan hevde meg i. Derfor er jeg ekstra redd for at jeg går på en skikkelig smell, siden jeg har så høye forventninger til meg selv. Ønsk meg lykke til!

Hvordan har du det før en eksamen? Please si du er like nervevrak som meg, haha 😀

JEG GIR OPP

Her er noen viktige tips til alle som skal ha eksamen denne våren:

1. Ikke handle inn eksamensgodisen dagen før, den ender du med å spise opp før du legger deg (ops?).
2. Skriv på data, og ikke i en notatblokk som jeg gjorde. Nå er skrivehånden min helt fucket til i morgen.
3. For all del, IKKE logg inn på skolesiden sent på kvelden for å lese sammendraget læreren la ut. Da ser man plutselig 100 sider man ikke har lest enda 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Jeg gir opp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Me right now, looking´ kinda ugly –

Har ikke kommer meg i dusjen enda. Så her sitter jeg sminkeløs, og lukter en herlig blanding av svette og brent hud etter trening og solarium. Fregner fikk jeg også i dag, ser du? Nå avslutter jeg eksamenslesingen og får håpe jeg er heldig i morgen ved å ikke få spørsmål om noe fra de 100 sidene jeg ikke har lest (gidder ikke lese de nå heller).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

UTEN BH

shortz

Timene flyr avgårde og plutselig er det ettermiddag. Jeg har en liten pause fra lesingen. Skal spise en kjapp lunsj og se en episode av Orphan Black før jeg enten drar på trening eller stuper tilbake i eksamensverdenen. Burde jo såklart gjort sistnevnte, men jeg er redd hodet mitt ikke vil ta inn mer informasjon nå.. Haha!

shotzzzTopp – lignende her / Shorts – her / Armbånd – Michael Kors (linkene åpnes i ny fane)

Dette antrekket kommer til å bli så mye brukt i sommer! Siden det er helt hvitt er det kun fantasien som setter grenser, og man kan bruke de fargene man vil 😀 Ser for meg det er veldig fint med denne kimonoen, og disse hælene. Kan kanskje anbefale å bruke bh under toppen forresten, slik jeg dessverre ikke gjorde her.. Hehe 😀

Vil forresten komme med en liten oppfordring til alle sammen! Mange har kanskje fått med seg krisen i Nepal, og om du sender sms med ordet Nepal til 2272 gir du 250kr til Røde Kors. Pengene går til mat, vann, medisiner, tepper, matter, medisinsk hjelp og oppbygging av de 29 distriktene som dessverre ligger jevnt med jorden. 

SUSHIGAL

Enda godt jeg hadde noen bilder fra mandagens lunsj å dele med dere, for her sitter jeg med fett hår i en hestehale og null sminke (om man ser bort fra diplineren som er blitt gnidd over hele trynet). Herregud, siste dag før første eksamen!! Merker jeg blir helt kvalm.. Planene mine for dagen er da altså noe så lite spennende som å sitte pugge frem til i ettermiddag, da jeg får tatt et lite avbrekk med en PT-time.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ååh, kunne ønske Sumo kunne kjøre sushi på døren til meg! Herregud forresten, nå syns jeg det er på tide at Sumo sponser meg, så mye fint jeg skriver om de. Haha neida 😀

GÅRSDAGENS TRENING

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn stykk lykkelig Julia før PT-timen satt i gang for fullt, og jeg ble svett i hele trynet samtidig som jeg holdt på å besvime. Snakk om effektiv treningsøkt! Kjørte det “lette” programmet i går, begge styrkeprogrammene mine finner du i dette innlegget. Merker at jeg burde trene litt cardio mellom styrkeøktene. Det er ikke helt bra når man blir sliten bare av å gå opp trappen fra garderoben liksom. Bare for et år siden løp jeg mila uten noe problem. Samtidig var jeg slapp som en fisk også siden jeg ikke trente styrke. Tydeligvis er det ikke “ja takk begge deler” hos meg, enten sterk kropp eller god kondis. Enda en ting jeg ønsker meg til jul! En kombinasjon av begge altså 😀 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA(Treningstights her / genser her)

Akkurat nå sitter jeg i sofaen like sliten i hodet som jeg var i kroppen i går. Har hatt sju timer på skolen med gjennomgang av to fag før eksamen. Håper virkelig jeg husker alt, hvis ikke var disse timene totalt bortkastet.. Klisterhjerne, ikke svikt meg nå!

LIK gjerne innlegget om du syns det er gøy jeg tar med kamera på trening! 🙂

UNNSKYLDNINGER

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAGårsdagens: Jakke – Zara / Skjørt og topp – Bikbok / Bootsher (adlink)

God morgen! Frøken Nyland er klar for en skikkelig skoledag, og jeg kjenner alle unnskyldningene for å holde seg hjemme strømmer igjennom topplokket. Vil ikke! På torsdag har jeg min første eksamen, og etter det kommer de resterende tre som perler på en snor. Planen min om å få A i alle fag dette semesteret virker veldig fjern nå, men om jeg lærer meg ting så fort som jeg liker å tro selv så skal det nok gå bra. Klarer jo å lære meg et helt pensum i statistikk på fire dager?? Okei, det var kanskje litt vel ambisiøst. Jeg burde heller se meg fornøyd med en ståkarakter. Haha! Til jul ønsker jeg meg skolemotivasjon. Dumt det er så lenge til..

SUNNY BERGEN

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

SE på dette været! Det varmer langt inn i hjerterota <3 Hadde en superkoselig bytur med Cathrine tidligere i dag, der vi knipset masse fine bilder som jeg deler senere, spiste lunsj på Sumo (lurer på når den sushicravingen min skal ta slutt?) og koste oss skikkelig. Nå ligger jeg langflat på sofaen etter en knallhard PT-time med Janne på Sats, og skal nyte resten av kvelden med hjemmelagde, sunne burgere (oppskrift her), serier på skjermen og Zara i zombiemodus ved siden av meg. En trøttere chihuahua finner du nok ikke i dag, tror ikke det bare er meg som blir utslitt av solen 😉

MAGI FØR TRENING

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For meg er det absolutt ikke så lett å komme seg på trening som det ser ut til. Ofte må jeg ta rundt ti oppgjør med meg selv om jeg gidder eller ikke, sånn som i dag. Er helt slapp av solen og vil helst grave meg ned i sofaen å nyte resten av mandagen forran tvskjermen (internett funker igjen, jippi!). Nå har jeg begynt å drikke Pre Workout før jeg drar på trening, og jesus for en forskjell på formen. Snakk om å kvikne til, kaffe og redbull kan gå å legge seg! Det var Kristoffer som kjøpte denne boksen, så nå stjeler jeg bare av han enn så lenge. Hihi!

Denne pre worukouten fra SAW er et høykonsentrert produkt som virkelig hjelper deg å yte maks på trening. Det er ikke tull når jeg sier løftene blir som en lek i forhold til tidligere. Det anbefales virkelig! Du får kjøpt det på proteinfabrikken her, og den er faktisk på salg også 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHodebånd her / Treningsgenser her / Drikkeflaske her (linkene blir åpnet i ny fane)

BOMTUR PÅ FOTBALLPUB

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERApub

Altså, tanken med å bli med gutta på fotballkamp på lørdag var god. Jeg så for meg sykt bra stemning, skåling i glassene og halveis partystemning. Mer feil kunne jeg faktisk ikke tatt! De 20 minuttene vi jentene satt der var tortur. Det var ingen hoying, skåling eller hæla i taket. Der satt vi altså på Felix sportspub å tok en slurk øl mens vi latet som om vi var interessert i kampen. Ikke gikk det an å prate heller siden lyden fra skjermen var så høy. Så da bestemte vi oss heller for å dra for å forberede pizzafesten og avskjedsfest del 2. Det ble nok en moro kveld, med prosecco-overload, mat i lange baner og godt selskap 😀