MINE TIPS FOR BEDRE SELVTILLIT, OG EN BEDRE HVERDAG

Jeg føler meg heldig. Heldig fordi jeg aldri har slitt med dårlig selvtillit og har kjempet meg igjennom den motgangen jeg har fått slengt etter meg i livet. Jeg sier ikke det har vært mye, men det har ikke alltid vært lett å være en så utleverende person fra en alder av 16 år. Som toppblogger fikk jeg mye kritikk. Litt fra venner, mye fra familien. Spesielt mamma som helst ville jeg skulle legge ned hele bloggen. Bloggfenomenet var alt for nytt da jeg startet. Ingen skjønte hvordan jeg kunne dele alt jeg gjorde på internett. Mine personlige tekster ble både tatt godt i mot, mens andre ganger med en haggelstorm av hatkommentarer. Dere skulle sett kommentarfeltet mitt for noen år siden. 90% hat, 10% som heiet på meg. Sånn er det jo ofte i livet. Om man vil stikke seg frem på en uortodoks måte kommer kritikken, det må man regne med.

Så hva er hemmeligheten bak å ikke bry seg om de 90 prosentene som vil se deg feile? Hvordan kan man reise seg og vokse videre med de 10 prosentene i ryggen som løfter deg opp?

 photo Julia.Blogg.860.400_zpsbdsypun2.png

Her er mine tips:

1. Ikke bry deg om hva andre mener. Om du selv har tatt et valg, så følg stien videre uansett hvor mye regnvær som kommer. Til slutt er det du som vinner. 

2. Ikke la andre trykke deg ned, og kutt ut slike personer i livet ditt. Det finnes alt for mange manipulerende mennesker som kommer under huden din og får deg til å tvile på deg selv. Om du har en sånn venn er mitt tips å vinke farvel til det vennskapet. Ekte venner løfter deg opp, uansett om målet ditt er å bli Mr. Olympia eller norges nye top model. 

3. Gjør små ting i hverdagen som får deg til å føle deg vel. For meg er det å trene, unne meg litt nye klær, bruk tid på deg selv på badet – enten det er ansiktsmaske eller å fikse neglene sine. 

4. Husk at det er noen som heier på deg. Uansett om det ikke er de rundt deg, så har du iallefall deg selv. Du kan være din egen verste fiende, men også din beste venn. Løft deg selv opp og husk at du er den eneste personen som kan ta valg i ditt liv. 

Man trenger ikke være cocky for å ha god selvtillit. Å ha tro på deg selv kan ha en livsviktig effekt for mange. Da SB12 spurte meg om å dele mine tre beste tips til leserne mine kunne jeg ikke annet enn å hyle “JA!” (selvom jeg måtte dele fire). Til de som har fulgt bloggen min en stund vet dere at et godt selvbilde er alfa omega for meg, og jeg prøver å oppmuntre dere til å forstå det samme. En god munnhygiene er også ekstremt viktig for selvtilliten i hverdagen. Da kan man virkelig prate med andre mennesker uten å tenke på dårlig ånde. For ja, SB12 garanterer faktisk god ånde i 12 timer om du bruker den 60sekunder. Dette er bare et lite grep man kan gjøre for å få en mye bedre hverdag.


KONKURRANSE: VINN PHOTOSHOOT!

Jeg håper mine tips kan være til inspirasjon for noen. Det er en “tøff” hverdag for oss ungdom med påvirkning fra alle kanter og sosiale medier, men jeg lover deg et enklere liv med mye mer selvtillit om du følger tipsene mine. I samarbeid med SB12 har jeg også mulighet til å ha en konkurranse for dere lesere, hvor du kan vinne en skikkelig selvtillits-boost i form av en photoshoot med den fantastiske fotografen AKAM1K3! (Han vant årets fotoblogg under Vixen Blog Awards). Det du trenger å gjøre er å klikke deg inn på hjemmesiden til SB12 her, og lag et kult profilbilde. Ønsker dere lykke til! 😀

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg