LA MEG PRESENTERE..

Image and video hosting by TinyPic

Hva jeg ønsker å dele rundt butikken så “tidlig” har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Jeg syns jo ikke det er så gøy å røpe alle planene når vi ikke åpner før i slutten av juni! En ting jeg kan fortelle dere er at vi er sånn cirka ferdig med innkjøpene til butikken med unntak av et merke vi skal til København for å handle inn i mai. En annen ting jeg kan dele med dere er butikkens daglige leder, Ingeborg! Det er baben på bildene over ♥ Hun skal styre butikkens daglige drift og jeg er så ufattelig glad for at hun er med på laget!

En liten oppdatering på hvordan ting ser ut på den fronten. Her hjemme er vi straks i gang med matlagingen, og jeg må ærlig innrømme jeg faktisk er ganske nervøs.. Haha! Vi skal lage vietnamesisk mat i dag, og herlighet man må jo ha hundre forskjellige ingredienser. Her gjelder det bare å holde tunga rett i munnen! Følg med på snap @julianyland for å se hvordan det går 🙂

RADIO SILENT

Ingen nye mystories, instagram har ikke blitt oppdatert på flere dager og det samme gjelder bloggen. Totalt pauser fra sosiale medier, bare fordi jeg fikk lyst. Å leve av å dele livet på internett er en luksus jeg ikke ville vært for uten – men til tider er det også deilig å bare koble av helt. Noen lurer kanskje på hva jeg gjort de siste dagene, mange bryr seg kanskje ikke – men jeg kan vel fortelle uansett om du er interessert eller ei?

Jeg kom hjem til Bergen på onsdag etter en (beklager fransken) forjævlig bra innkjøpsrunde i Oslo. Det er først nå jeg fatter at jeg straks skal være med å åpne min egne butikk. Altså, jeg klarer nesten ikke vente med å dele alt med dere! De to siste dagene har jeg tatt meg helt fri. Jeg har tatt årets første utepils, gått på kino, spist sushi og brukt utallige timer i sofaen med Sons of Anarchy maraton. Jeg har tatt igjen tapt kvalitetstid med min kjære, noe som var utrolig deilig etter alt for mange reiser de siste månedene. Nå er det helg, og batteriene mine er på 100%! Det samme kan jeg dessverre ikke si om iPhonen min som ligger død ved siden av meg. Å lete frem en lader er bare så ufattelig tiltak av og til, haha!

Image and video hosting by TinyPicJakke – (lånt av Glenn) lignende HER / Bukse (lånt av Glenn) lignende HER / Sko – Cuplé / SunniesHER (annonselenker)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Hva er deres planer for helgen? Jeg nyter å endelig kunne senke skuldrene litt, og i kveld skal vi gjøre det jeg liker aller best. Lage mat i flere timer og invitere folk på besøk. Det skal faktisk bli ganske deilig å ikke reise på en stund merker jeg, selv om jeg har kost meg ufattelig mye! Siden butikken trenger all min oppmerksomhet fremover er det nok bare lurt at jeg holder meg hjemme. Nå skal et nytt kapittel av livet straks skrives inn i selvbiografien, og jeg ser bare lyst på hva fremtiden bringer.

TB – MITT VERSTE MARERITT

Nå er det mer eller mindre akkurat ett år siden mitt største mareritt ble til virkelighet. Det var påsken 2016, og jeg husker det var en sen påske og at det hadde blitt ganske varmt i luften. I stedet for å dra på fjellet som resten av landet bestemte jeg meg for å ta en bypåske, så jeg pakket med meg Zara og reiste til Oslo for  noen dager i hovedstaden. Planene var klare. Vi skulle drikke utepils, spise digg middag ute og bare ta livet helt med ro. Men det gikk ikke som planlagt..

Jeg sto på hotellrommet for å sminke meg for kvelden da jeg fikk telefonen. “Zara er borte, jeg finner henne ikke noen steder!”. Slapp av, svarte jeg. Hun er aldri langt unna! Hvem som passet henne er ikke så viktig, det var iallfall noen Zara kjente godt og som har passet henne tidligere. Det hele var altså et uhell. Han sa i telefonen “nei, jeg har leita overalt og hun er helt borte!”. Jeg forsto ikke helt alvoret, og tenkte at Zara aldri ville rømt. Der og da var jeg derfor helt rolig, og tok ringerunden man burde ta om man har mistet et kjæledyr. Jeg ringte Viking, politiet og diverse veterinærer. Deretter hoppet jeg i en taxi og kom meg avgårde til stedet hun sist ble sett. Siden hun enda ikke hadde kommet tilbake begynte jeg å se alvoret. Var hun virkelig borte?

Vi løp rundt på hele Grünerløkka for å finne henne, men hun var sporløst forsvunnet. Etter noen timer gikk jeg fra “hun har sikkert bare rotet seg vekk og kommer snart tilbake”, til “nå har noen stjelt henne og hun er halvveis i en bil til Polen”. Jeg knakk helt sammen og jeg har nok aldri grått så mye i hele mitt liv. Det ble satt i gang en voldsom til leteaksjon etter Zara. Vi fikk hjelp av helt ukjente mennesker, og gruppen “med hjertet for hunder på rømmen” kom mannsterke for å hjelpe meg med letingen. Jeg fikk beskjed om å sitte på samme sted hun forsvant i tilfelle hun kom tilbake. Det begynte å bli mørkt ute, og fremdeles ingen tegn til Zara. Klokken tikket, og det begynte å bli alvorlig kaldt ute. Alt jeg kunne tenke på var at tenk om lille jenta mi ligger under en busk, fryser og er livredd. Tanken fikk meg til å bryte helt sammen, og det var totalt umulig å få meg til å roe meg ned eller prate til meg. Dette var det verste jeg hadde opplevd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen etter var det fremdeles ingen tegn til Zara, og selv om jeg ble fortalt at forsvunnede hunder som regel dukker opp til slutt hadde jeg vanskeligheter for å tro på det. Jeg hadde mistet alt håpet, og jeg hadde gått fra en hysterisk tilstand til totalt zombie modus. Jeg stirret rett ut i luften, og har aldri følt meg så tom innvendig.

Plutselig ringer telefonen. Det var Viking, som hadde fått beskjed om at noen hadde funnet Zara. Hun ble funnet bare 30 minutter etter at hun forsvant kvelden før av en familie som hadde hatt henne i leiligheten sin over natten. Hun hadde altså verken sovet ute eller hatt det ille. Zara er jo så vant med nye mennesker at jeg kan se for meg hun koste seg gløgg ihjel! Det så iallfall sånn ut da vi endelig fikk hentet henne. Hun logret med halen, sleiket familien i ansiktet som om ingenting hadde skjedd. Hun hadde til og med fått sove i sengen! Faren i huset hadde tydeligvis ikke peiling på hunder, for det siste han sa til meg før vi dro var “I tried to give her chocolate, but she wouldnt have any”.

For mange virker det kanskje fjernt at dette karakteriseres som mitt verste mareritt. Det er helt okei, for jeg tror virkelig man ikke forstår hva jeg mener før man får et kjæledyr selv. Zara har vært min aller beste venn siden jeg var 17 år, og jeg har gått fra å være en usikker ungdom til en moden ung-voksen sammen med henne. Hun er der alltid når jeg kommer hjem, og jeg er den viktigste personen i hennes liv. Å føle at man har sviktet det er derfor ufattelig vanskelig, men heldigvis løste det seg til slutt.

SISTE KVELD

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicBluse – Zara / BukseHER / KlokkeHER (annonselenker)

Jeg fikk en kommentar i sta at dette var fjerde gang jeg hadde på meg denne buksen på et antrekksinnlegg. Haha, ops!! Favorittbukse much? Jeg pakket faktisk bare med meg én jeans da jeg reiste fra Bergen forrige uke, og for å si det sånn så har den blitt godt brukt. Det skal vel og merke bli deilig å komme hjem i morgen så jeg kan varierer litt mer på underkroppen 😉

Tenk at det er siste kveld i Oslo allerede! Dagene går så ufattelig fort, og jeg kunne virkelig ønsker jeg fikk mer kvalitetstid både med June og Glenn. Jeg er jo på innkjøp fra tidlig morgen til sen ettermiddag, og når man først kommer i leiligheten må man jo jobbe litt også. Men men, jeg håper det ikke er lenge til vi sees igjen uansett – mine kjære bestiser ♥ I kveld skal vi bare kose oss med deilig middag og noe godt i glasset, og på menyen står det selvfølgelig biff!

INNKJØP DAG 2

God morgen, en ny dag i Oslo – en ny dag med innkjøp til butikken vår! Det er virkelig noe helt annet å kjøpe inn “til seg selv” enn å kjøpe inn til noen andre. Plutselig blir man liksom litt skeptisk og ekstra kritisk, og jeg tør ikke like mye som når jeg kun er med som innkjøpshjelp. Det er jo utrolig dumt egentlig, for jeg må jo bare stole på min personlige intuisjon pluss innspill fra de andre som både jobber på agenturene og de som kjøper inn. Wææ, veldig spennende er det iallfall! I går hadde vi egentlig en “rolig” dag med bare tre møter, mens i dag blir en enda mer hektisk dag uten noen spesielle pauser. Det gjør faktisk ingenting, for det er virkelig bare en fryd å jobbe som dette. Alle er jo så hyggelige!!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicJakke – Cuplé / BukseHER / Sko – Cuplé / Veske – Balenciaga

Hvor fin er ikke denne jakken forresten? Før jeg dro til Finland forrige uke var jeg innom Cuplé, som er en ny butikk på Telegrafen i Bergen. Alt i butikken er håndlaget og oser av kvalitet, både jakken og skoene er håndsydd i Spania og er av spansk skinn. You like?

MIN DAGLIGE RUTINE

Image and video hosting by TinyPic

Som blogger er jeg veldig heldig. Jeg får teste nye produkter støtt og stadig, og fy så mye bra det er på markedet! Ofte har jeg problemer med å bestemme meg for hva jeg liker best, spesielt om jeg skal på byen eller pynte fjeset litt ekstra. Da er det jo gøy å sminke seg litt annerledes enn til hverdags!

Men, i dette innlegget skal jeg faktisk vise dere favorittene mine jeg bruker hver eneste dag. Eller, tilnærmet hver eneste dag. Som du ser på bildet under er de godt brukt, og det er kanskje ikke så rart siden jeg anvender produktene omtrent hver eneste dag – uansett om det er hjemme eller på reise!

Image and video hosting by TinyPic

1. NYX kontoreringspalett, min reddende engel! I denne paletten finner dere omtrent all hudsminken min (med unntak av foundation og concealer). Den inneholder åtte forskjellige nyanser, både lysere pudder til hele fjeset eller mørkere som jeg bruker som solpudder. Den har også to highligtere, en lys og en i bronzefarge. Det er utrolig deilig å ha alt på samme palett, så slipper jeg å dra med meg ti forskjellige pudre når jeg er ute å reiser. Du finner paletten HER ♥ (den koster forresten bare 249kr før rabattkoden!!)

2. og 3. Glam Glow eksfolieringsmaske har jeg skrevet om tidligere, den gang skrev jeg “Forrige lørdag hadde vi sminkefri jentekveld hjemme hos meg, og da sa Gunnhild: “har du tatt mer botox, eller hva har du gjort med fjeset ditt? Du gløder, og har ikke en eneste pore!” Jeg ble litt satt ut, og måtte faktisk tenke meg om jeg hadde gjort noe annerledes. Det eneste jeg kom på var at jeg har brukt masken fra Glam Glow et par ganger. Man ser ofte ikke slike ting selv, men denne masken er faktisk helt syk. Den ble kåret av Elle International Beauty Awards som “the best mask in the world” i 2014. Du sitter med den i ti minutter før huden er som ny, og blir ofte brukt blandt kjendiser og modeller før photoshoots. Utrolig kult!”.

Image and video hosting by TinyPic

For å si det sånn, ingenting har forandret seg siden da. Dette er verdens beste maske, spesielt om du kombinerer den med Glam Glow Hydrating treatment som er en fuktighetsmaske jeg påfører etter jeg har fjernet mudden. Fuktighetsmasken sover jeg ofte med over natten, og huden er myk som en babyrumpe dagen etter. Sminken sitter også mye bedre på, for både skrub og fukt er viktig for et godt sminkeresultat!

Du finner eksfolieringsmasken HER og fuktighetsmasken HER ♥

Image and video hosting by TinyPicSpakveld på meg og June i går!

Image and video hosting by TinyPic
4. Glo Minerals lip crayon i fargen Lemure. Denne har jeg også skrevet om flere ganger før, og er den leppestiften jeg bruker på omtrent alle bildene mine. Snakk om variasjon? Haha! Jeg bare elsker fargen og holdbarheten den har på leppene. Det er formet som en tykk lipliner, men gjør ikke leppene tørre og skallete. Den sitter som et skudd i flere timer, og man trenger ikke bekymre seg for at den flasser av (noe jeg sliter med med andre leppestifter). Du finner den HER ♥

5. Denne rougen har også blitt fast inventar i sminkemappen min. Jeg har faktisk ikke brukt rouge på en stund før for et par måneder siden, mens nå bruker jeg denne fra NYX hver eneste dag! Den er som en svak highlighter også, så jeg bruker den både i kinnene, som en baseøyenskygge og over leppene for å skape glød før jeg påfører leppestiften jeg skrev om over. Du finner den HER ♥

6. Sist men ikke minst – herligheten jeg har brukt halvannet år for å holde sminken på plass. Jeg tror ikke alle forstår hvor viktig det er å “låse” sminken med et pudder slik at den ikke flyet rundt i ansiktet og blir skjollete. Jeg visste iallfall ikke dette før jeg startet med Bare Minerals – Mineral Veil! Den legger seg over huden som silke og sørger for at alt holder seg på plass hele dagen. Du finner den HER ♥

Nå vil dere kanskje ha en rabattkode? Hihi!

Bruk koden “JULIAALL” og få -20% rabatt på HELE coverbrands.no

 

GRUNNEN TIL AT JEG ER I OSLO

Gran Canaria, Marokko, Sverige, Oslo, Barcelona, Paris, Helsinki – de siste månedene har vært hektiske. Jeg har reist mer enn jeg noen gang har gjort, men jeg tror faktisk ikke jeg kommer til å forstå hvor heldig jeg har vært før jeg lander litt hjemme i Norge. Å reise er et privilegium vi virkelig burde sette pris på om vi har muligheten til det ♥

I går dro jeg rett fra Helsinki til Oslo, og grunnen til at jeg er her: innkjøp! Denne gangen skal jeg på innkjøp til en butikk jeg selv er med å starte. Det kommer nok til å bli den gøyeste og mest nervepirrende opplevelsen så langt i år. Herregud, man må jo “forutse” trender et halvt år frem i tid, hvordan skal man klare det i dagens motebransje?? Plutselig syns alle det var kult med Birkenstock liksom, en sandal jeg selv elsker per dags dato – men ville ikke bli tatt død med for fem år siden. Det er en uforutsigbar bransje jeg nå skal klarte inn i, men hva er vel livet uten litt spenning og risker i hverdagen? Jeg skal være flink å ta med meg kamera, men det er litt begrenset hva jeg kan legge ut enn så lenge. Det må jo være litt spennende igjen til vi åpner opp instakontoen til butikken (som forresten ser ut til å bli på søndag)  😀

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Her har dere gårsdagens reiseantrekk! Man ser det kanskje ikke så godt på bildene, men herreguuuud så sliten jeg var i trynet der. Takk gud for solbriller, si! Jeg sov faktisk hele flyturen fra Finland, og det høres kanskje ikke så sykt ut – men det er faktisk ganske crazy for meg. Jeg sover absolutt aldri på fly, å det måtte vel betydd at jeg var veldig sliten. Når vi reiste til Miami tok flyturen nesten ti timer liksom, og jeg satt våken som et lys hele turen mens alle rundt meg snorket i kor.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
JakkeMango / GenserHER / BukseHER / SkoHER / SunniesHER / CapsHER (annonselenker)

Følg gjerne med på snap for å se hvordan dagen går: julianyland ♥

MUMS!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

VIETNAMESE TAKEAWAY, YAAASSSSS! ♥

Ah, etter en helg med alt for lite søvn, litt for mye alkohol og generelt dårlig matvaner var dette helt perfekt! Jeg har vel sovet ti timer på tre døgn, så nå er jeg klar for en skikkelig latesøndag i sofaen sammen med June og Glenn. Det er svært få personer (kanskje ingen?) jeg føler meg så komfortabel med som de. Det er egentlig litt dumt at jeg bare skal være her til onsdag, kunne lett vært her resten av livet! Haha, sånn nesten iallfall. Jeg må jo omsider komme meg tilbake til Bergen, og det er jo ikke så aller verst det heller. Tenkte bare å komme med en liten oppdatering at jeg har landet trygt i Oslo, og skal lade batteriene skikkelig frem til i morgen. Da står innkjøp til butikken på planen, herregud det kommer til å bli så ufattelig spennende!

OUT AND ABOUT

Hei! Det er siste morgen i Helsinki og jeg ligger alene i hotellsengen. De andre ble hentet allerede klokken 06.30 i dag tidlig, og selv om jeg også skal fly direkte til Oslo så var jeg så heldig å fikk et senere fly. Litt kjedelig å fly alene (igjen…), men det er så verdt det med tanke på den ekstra søvnen! Haha, dere skulle sett Glenn løpe rundt her for en time siden da han innså at han hadde mistet alarmen sin. Huff, det må jo være helt jævlig å starte dagen med så mye stress, spesielt når man er litt hangover fra dagen før. Kvelden i går var veldig koselig, og det var gøy å både henge med bloggbabesa fra Norge å bli kjent med jentene fra de andre landene. Det var nok svenskene vi pratet mest med, og for en herlig gjeng med både gutter og jenter! Dere har kanskje sett mystorien min (julianyland)? Det forklarer kvelden litt bedre, hihi 🙂

Da det var på tide å dra tilbake kom det mange sjåfører for å hente alle bloggerne. Vi skulle egentlig bli kjørt rett til hotellet, men med fem skrubbsultne jenter i bilen smisket vi litt ekstra med sjåføren så han kjørte oss til maccern i stedet. Han ventet til og med utenfor som vår private body guard mens vi ventet på maten, og kjørte oss deretter tilbake til hotellet. Service, altså!! Det ble et koselig “nach” på suiten til meg og Glenn der vi pratet om alt mulig og spiste oss kvalmmette på all maten vi hadde kjøpt. Jeg kom meg faktisk i seng ganske så edru rett før klokken to, og det er utrolig digg å være pigg i formen i dag!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Andrea har på seg kjole HER, og den jeg har på meg er også fra Nelly! (annonselenker) Snille Andriss som lånte meg kjolen sin, siden jeg hadde en liten kleskrise før prisutdelingen i går..

Her er to bilder fra i går som kjære Glenn tok ♥ Han var helt super på å knipse bilder i går, så det kommer nok et bildedryss litt senere. Tusen takk!

INSPIRATION DAY

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPicBildedryss fra dagen ♥ I dag har vi vært på inspiration day her i Helsinki. Bloggere fra hele Europa samlet seg for å mingle, ta et glass og sjekke ut de forskjellige samarbeidspartneren til Indiedays Blog Awards. I kveld er selve premieutdelingen, og det kommer til å bli så spennende! Jeg glemte jo helt å be dere kjære lesere om å stemme på meg, så jeg går nok garantert ikke hjem med en pris i kveld – men det skal bli gøy å delta uansett ♥ Å bli nomiert til nordic blogger of the year er jo stort i seg selv spør du meg, så jeg er veldig fornøyd!

Nå er det faktisk bare halvannen time til vi blir hentet på hotellet, så jeg burde virkelig hoppe inn på badet for å stæsje meg opp for kvelden. Vi snakkes i morgen!