ETTER STORMEN…

SOLBRILLERHER / KJOLEHER

Etter en hel uke med regn, vind og surt vær kom endelig solen fram. Det var derfor jeg kom, og fy søren så deilig det er. Helt utrolig hvor mye glede litt varme på huden gir. Nå skal jeg nyte resten av søndagen, og kommer sterkere tilbake i morgen ♥

UKENS OPPSKRIFT: VERDENS BESTE LASAGNE

At jeg ikke er en matfotograf er vel ganske obvious, så ikke la deg skremme av de mindre pene bildene av verdens beste lasagne! Om du har lyst på noe skikkelig digg i helgen (samtidig imponere) så prøv deg på denne.

Husk at jeg aldri måler opp ingrediensene når jeg lager mat, men under er sånn ca hvor mye jeg brukte av alt. Det viktigste er å smake seg frem hele veien!

LASAGNE:

3-4 fedd hvitløk
1 løk
400g kjøttdeig
1 kjøttbuljongterning
2dl rødvin
2ss tomatpuré
2-3dl hakkede tomater
En dæsj fløte
Ost til topping (jeg brukte en blanding av cheddar, mozzarella og gouda)

Stek hvitløk og løk på medium varme i 1ss smør til det er mykt og blankt. Rør inn tomatpureen og la det putre i et par minutter. Tilsett deretter rødvinen, og la alt redusere til cirka halvparten. Sett deretter sausen til side, og stek kjøttdeig. Kok også opp 2dl vann og rør ut buljongterningen. Når den er ferdig blander du alt sammen (løkmiksen, buljongen og kjøttdeigen), og tilsetter de hakkede tomatene. Se an litt mengden! La dette koke på medium varme, og la en del av væsken fordampe. Tilsett så litt fløte, opp til 1dl. Smak til med salt, pepper, vin osv. Ikke gi deg før du føler den sitter 😀 Legg så lag på lag med saus og lasagneplater i en ildfast form, og stek i ovnen på 220 grader i ca 35 minutter. Topp med osten etter at halve tiden har gått.

OSTESAUS:

2ss smør
3ss mel
h-melk eller fløte
1ts muskattnøtt
Salt/pepper
Ost etter eget ønske (cheddar, parmesan og gouda er digg!)

Smelt smør i en kasserolle, og tilsett deretter melet litt etter litt. Rør om med en visp hele tiden. Når du har fått en tykk masse, sper du over med melken til du får en smidig saus. Tilsett deretter ost av eget ønske. Smak deg fram til ønsket konsistent. Noen liker en tynnere saus, mens jeg lagde min ganske tykk i går.

Det kan være digg å helle ostesausen over lasagnen når den er ferdig, men siden jeg lagde en såpass tykk saus hadde jeg den ved siden av. Smaken var helt fantastisk!

Jeg looover det smaker bedre enn det ser ut 😉 Haha! Server lasagnen med ostesaus, salat og gjerne hvitløksbaguetter.

TORSDAG

ANNONSE – Affiliatelinker til nakd

SKJORTEHER / DRESSBUKSEHER / VESKEHER

God morgen babes! Håper alle har sovet godt og er klar for en ny dag. Jeg kom nettopp inn fra en nyyydelig gåtur på stranden. For en soloppgang! Har lagt ut på storyen min på instagram til de som er interessert i sånt. Hihi. Nå skal jeg straks sette meg i bilen og kjøre til Mercadona som er et supermarked. Skal handle inn til ukens oppskrift 😀 Bittelitt usikker på hva jeg skal lage enda, men akkurat nå vipper jeg mest mot lasagne.

Ville bare titte innom for å ønske alle en kjempefin dag ♥

18 SPØRSMÅL OG SVAR

Elsker å lese spørsmål og svar på andre blogger, så denne stjal jeg fra Sophie. Du kan lese hennes svar her!

Hvor gammel er du, og når fyller du år?
Jeg er 26 år, og har bursdag 23. februar. Ikke lenge til, æææ 😀

Hvor høy er du?
1.68 trooor jeg!

Hvor er du født? 
I Oslo, på Aker Sykehus. Men har bodd i Molde siden jeg var 5 år, og det er der hele familien min er fra. Så føles rart ut at jeg er født i Oslo..

Når drakk du alkohol for første gang?
På en hjemmefest i Molde da jeg var 13år. Hjelpe meg, det er alt for tidlig 🙁 Drakk “bare” èn øl og ble heldigvis ikke spesielt beruset. Likevel, ikke bra!!

Hva var den siste filmen du så?
Frihetens regn (Shawshank Redemtion). En av de beste filmene jeg vet om. Den er SÅ bra!

TOPPHER / BUKSEHER

Hva er din drømmedestinasjon?
Hmmm, jeg vet faktisk ikke. Kanskje å oppleve noe jeg aldri har gjort før. Jobbe som frivillig på en eller annen måte. Fått litt perspektiv på livet, rett og slett. Jeg er så utrolig heldig, men føler ikke at jeg klarer å sette pris på det nok.

Hvem er din aller beste venn?
“Aller beste venn” er vel litt barneskole, men jeg har noen jeg ser på som mine aller nærmeste i livet. Som familie for meg, rett og slett. Igjen, jeg er utrolig heldig.

Hva vil du gjøre akkurat NÅ?
Akkurat nuh vil jeg at det skal slutte å regne ute, slik at jeg kan gå bort til marinaen å finne meg en koselig restaurant å spise middag på. Det frister bare så lite å kave seg bort dit i plaskende regn! Jeg kan eventuelt ta bilen bort den lille kilometeren, haha.

Hva brukte du penger på sist, og hvor mye?
20 euro på Primark! Kjøpte sokker, kosetøfler og en pysj. Haha!

Er det noe som plager deg med utseendet ditt?
Nope! Det eneste jeg kan sette fingeren på er at jeg blir så syyykt bleik på vinteren. Flaks man kan jukse med spraytan 8)

Hva er din verste uvane?
At jeg ikke er flink nok til å tenke konsekvenser. Jeg har blitt myyye bedre med årene, men har fremdeles en lang vei å gå.

Hvem er din favorittblogger?
Isabella Löwengrip. Hun har en fantastisk ærlig og enkel måte å skrive på.

Hvor ser du deg selv om fem år?
Jeg ønsker er å være lykkelig.

Hva irriterer deg aller mest?
Uhøflige mennesker. Spesielt de som er nedlatende mot mennesker med typiske serviceyrker som for eksempel butikkansatt, vaskehjelp eller servitører. KLARER ikke sånne uoppdragne drittfolk.

Hva er viktig for deg i et forhold?
Tillit, trygghet, mye kos, kjærlighet, bli satt pris på/sett og god kjemi.

Hva er det rareste du har hørt de siste dagene?

Servitøren på Arlanda flyplass sa at det så ut som om jeg kom fra Finnland………………..:/

Hva er det rareste/frekkeste noen har sagt til deg in real life?
Garantert mange ting, men sånne ting glemmer jeg ganske fort. Dessuten er jeg 10 ganger slemmere tilbake 🙁

Hva gruer du deg til fremover?
Absolutt ingenting! Hva er vits å grue seg til ting? Da opplever man bare det kjipe dobbelt opp.

TOPPHER / BUKSEHER

COSTA DEL REGN

Heiiii, og god onsdag fra Costa del Regn! Syns jeg var fryktelig morsom da jeg kom på det navnet der. Not. Sånn tørr pappa-humør jeg prøver jeg å holde meg for god for. Men fra spøk til alvor, det har faktisk regnet hver eneste dag siden jeg kom hit. Det er litt begrensende med tanke på mine orginale planer for turen, meeeen jeg er heldigvis optimistisk så jeg koser meg fordi! Dessuten melder solen sin ankomst til helgen, og da er den forhåpentligvis her for å bli 🌞

Såååå, hvilket av disse selfiene er uten filter? Kødda, alle er med filter. Det er sannelig mye produktivt man får gjort på jobbfronten mens man venter i bilen til regnet skal gå over. Nå har jeg prøvd alle de nye filtrene på instagram, så da er jeg enda mer utlært i yrket mitt som influenser.

Fra spøk til alvor (igjen), hva skjedde egentlig med denne debatten? Skulle slike type filter forbys for å forebygge skjønnhetspress, eller kom man ingen vei?

I dag har jeg skikkelig lyst å gå til marinaen for å spise middag, så jeg krysser fingrene for at det blir opphold utover dagen. Hvis ikke lager jeg meg noe digg mat i leiligheten, ser på serier og tar livet med ro. Uansett, jeg skal kose meg ♥

PENSJONISTTILVÆRELSEN

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly

KNITHER / GENSERHER / BUKSEHER / SOLBRILLERHER

Følte meg bare bittelitt som en pensjonist der jeg satt alene på en benk med genseren over skulderen.. Ikke at det er noe galt i det. Jeg gleder meg faktisk veldig til dagen jeg pensjonerer meg. Da skal jeg spise alt jeg vil, se serier på dagtid, drikke mimosa til frokost og gjøre alle de tingene jeg egentlig har lyst til men ikke kan gjøre. Det er en tid i livet for alt.

Jeg hadde en skikkelig fin tur på stranden i dag tidlig. Det er fremdeles overskyet og ikke helt topp temperatur, men det kommer seg. Sjøluft og bølgeskvulp er virkelig terapeutisk. Jeg er egentlig alt for rastløs til å bare sitte stille uten mål og mening, mens i dag var det som om jeg fikk en helt annen ro over meg.

 

KNITHER / GENSERHER / BUKSEHER / SOLBRILLERHER

Så, en liten oppdatering på dag nummer 2. Planen var å kjøre til Malaga, men da jeg våknet fristet det ikke spesielt mye. Etter morgenturen min gikk jeg ned til spaet på hotellet for en spapedikyr. Fy søren så digg, og much needed! Om en halvtime skal jeg ned igjen for å legge nye negler. Igjen, much needed. Det er en engelsk dame som driver salongen, og hun var utrolig hyggelig. En sånn person skravla går med. Hun ga meg også komplimenter for engelsken min, noe jeg faktisk ble litt sjokkert over. Føler meg så rusten. Det sier kanskje litt om engelsknivået til de fleste her nede. Siden hun mente at min var bra, mener jeg. Haha!

Ettermiddagen min står helt åpen. Jeg vingler mellom om jeg skal kjøre inn til Malaga likevel for å spise middag, eller om jeg skal slappe av i leiligheten. Det frister mest med sistnevnte, meeeen så lever man jo bare en gang også. Slappe av kan man jo liksom gjøre overalt.. Kanskje jeg skal være spontan å dra til Gilbraltar?!  Nok babling, vi snakkes senere ♥

UKESHANDEL SPANIASTYLE

Er det noe jeg virkelig elsker, så er det mat. Alt fra å handle mat, spise mat, planlegge mat, tenke på mat. En av mine store lidenskaper, rett og slett! I dag har jeg vært på en liten shoppingrunde, og jeg må helt ærlig si at kjøpesenter og klesbutikker sliter meg ut. Har ingen interesse av det, rett og slett. Lange køer, mye folk, støvete prøverom.. Takk gud for nettshopping! Uansett. Så fort jeg kjørte fra El Corte Ingles med snuten mot supermarkedet var det som om øynene mine lyste opp. Endelig! Å handle mat her nede er virkelig et eventyr. Jeg brukte faktisk over en time på butikken i sta, fordi det er så mye å se på. De lengste og deiligste ferskvarediskene med sjømat, kjøtt og oster. Åh. Likevel prøvde jeg å begrense meg selv, og kun handle basisen. Jeg orket ikke å planlegge middager for resten av uken, og jeg liker ikke å kaste mat. Derfor ble det hovedsakelig frokost, frukt og litt snacks i denne omgangen.

MMM så mye godt! Gleder meg allerede til å stå opp i morgen. Koke et par smilende egg mens jeg lager en digg sandwich med salat, tomat, agurk og pålegg.

Mozarella med tomat er faktisk noe av det beste jeg vet. Skjønner ikke helt hvorfor, for det smaker jo nesten ingenting? Likevel utrolig fresh og sunn snacks!

I kveld skal jeg ha en skikkelig kosekveld i leiligheten. Skal lage biff, soppsaus, maiskolber, en salat og patatas bravas til. Så skal jeg ta meg en god dusj, ansiktsmaske og serier. Litt hjemmespa som man kaller det 😉 Som sagt er jeg ganske sliten i dag, så det blir nok tidlig i seng på meg!

Så, nå lurer jeg på… Vil dere ha litt oppskrifter her nede? Selvfølgelig med mat man kan lage hjemme også! 😀

GOD MORGEN COSTA DEL SOL

ANNONSE – Affiliatelinker til Nelly

Hei og god morgen fra Costa del Sol! 🤩 Jeg landet i går kveld, hentet leiebilen og kjørte rett til hotellet. Merker at det var en lang dag i går, for jeg føler meg nesten litt fyllesyk (uten å ha drukket). Småvondt i hodet og trøtt i trynet. Likevel er jeg ekstremt giret og GLAD for å være nede på solkysten igjen. Dette kommer til å bli et eventyr! I dag våknet jeg rundt klokken åtte, og fram til nå har jeg egentlig bare gått meg en liten tur, spist frokost og fikset meg.

TRENINGSTOPPLIGNENDE HER / TRENINGSTIGHTSLIGNENDE HER

Sporty babe på vei til trening 💪🏼 Neida, skulle bare ta heisen ned til supermarkedet for å kjøpe frokost. Men! Det er treningssenter på hotellet, så min alt for lange pause fra gymmen slutter på denne turen. Jeg elsker jo følelsen trening gir meg, så at det har blitt så underprioritert i det siste er en skam.

Luksusfrokost.. Haha! Neida. Jeg skal ta en skikkelig storhandling til leiligheten etterpå, med mye fresh og sunn mat. Kjøpte bare det mest nødvendige i dag tidlig. Åh, gleder meg sånn til å dra på  matbutikken her. De har SÅ mye bedre utvalg! Syns det er mye gøyere å handle mat enn klær.

I dag er det overskyet, og faktisk litt kaldt i luften. Det er likevel bedre enn hjemme, så jeg skal virkelig ikke klage ♥

VESKEHER / SNEAKERSHER

Nå skal jeg jobbe et par timer, før jeg skal hive meg i bilen. Jeg glemte igjen et par småting hjemme som er helt nødvendig. Typ sminkefjerner, body lotion osv. Tenkte å kjøre til Miramar og El Corte Ingles som er to shoppingsentre. Jeg skal også finne en salong som kan fikse neglene mine, det trengs!

Ønsk meg lykke til på dagens lille utflukt, så snakkes vi senere i dag ♥

EN PÅMINNELSE

ANNONSE – Affiliate til NAKD

Heiiii fra Stockholm! Min siste mellomlanding for i dag. Utrolig at man må ta hele tre fly for å komme seg “såpass kort”. Hvorfor kan du lese om i innlegget under. Nå skal jeg straks boarde flyet til Spania, men før jeg gjør det tenkte jeg å minne dere på at rabattkoden min! Hos NAKD får du -15% om du bruker “julianyland15”, så om du er som meg å shopper på søndagene (er det å eller og shopper?? Hater sånne skrivefeil) så ta en titt på mine favoritter under. Happy shopping!

HER / HER / HER
HER / HER / HER

HER / HER / HER
HER / HER / HER

HER / HER / HER
HER / HER / HER

HER / HER / HER
HER / HER / HER

KODEN JULIANYLAND15 GIR -15% PÅ HELE NAKD

SHOP HER

Det gjelder absolutt alle merker og varer! Nakd har ingen toll, pluss gratis frakt og retur ♥

 

ADIOS AMIGOS

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly og nakd

JAKKEHER / TURTLENECKHER / BUKSEHER / SKOHER / VESKEHER / KOFFERTHER

Husk at koden “julianyland15” gir deg -15% på hele nakd ♥

Hei halloooo, og god søndag! Nå sitter jeg på første stopp på reisen min mot Spania. Jeg har booket litt av en reiserute til meg selv. Bergen-Oslo-Stockholm-Malaga. Sånn er det når man nekter å fly annet enn Star Alliance. Det er få ting jeg interesserer meg for mer enn å velge riktig flyselskap. En helt idiotisk ting å “brenne” for egentlig. Jeg kunne jo flydd ned direkte med Norwegian i går, men det føles rett og slett bare feil. Konklusjon; det er meg det er noe feil med.

Nå skal jeg sette meg ned å skrive ned noen mål for turen. Dette er langt ifra en kosetur der jeg skal sove lenge, late meg og ta livet som det faller seg. Nå skal det jobbes, både med selve businessen og meg selv. Av og til føles det som om livet mitt går på autopilot for tiden, og at jeg ikke tar konsekvente valg som kanskje er vanskelig der og da – men lønner seg i lengden. Så mitt første mål for reisen;  ta valg som gir glede på sikt.

Jeg kan gjerne skrive et mer reflekterende innlegg om det senere i dag om det er ønske for det.