HVOR ER TAKHØYDEN?

 Er det ikke typisk… En artikkel som jeg fikk beskjed om skulle handle om “hvordan livet og hverdagen var i Spania” ble vridd om til overskriften “selger lettkledde bilder på nett, fnyser av kritikken”. Norsk media i et nøtteskall. En ting er sikkert, det er sommerferie og agurknytt som får spalteplass.

Heldigvis har jeg stått i disse idiotiske stormene siden jeg var ungdom. Dømmende internettblikk, stygge kommentarer og holdninger fra mennesker jeg aldri ville omgått med ellers. Jeg har aldri vært så glad for at jeg flyttet til Spania som nå. Bort fra tunellsyn, flink-pike-syndrom, perfeksjon og ekstremt lav takhøyde. Apropos, hvor ble den av? Takhøyden, altså. Nå skal jeg ikke dra hele det norske land under en kam, men hvor er egentlig takhøyden? Fra mitt perspektiv virker det som om alle jakter på perfekt utdanning, jobb, kjøpe leilighet midt i 20-årene og “settle down” før man har fylt 30? Misforstå meg rett, det er IKKE noe galt i det. Fler av mine nærmeste venner er på vei ned kirkegulvet med bolle i ovnen nærmest, noe jeg er ufattelig glad for ♥ Men, hva med oss andre? Som fremdeles ønsker å leve vår versjon av livet. Som ønsker å utforske, lære, være dum, oppleve nye ting, kanskje drite seg ut, eller i verste fall; få andre perspektiver? Sånne som oss gir tydeligvis dumme avisoverskrifter som setter oss i dårlig lys. Å “leve livet er ikke en mal”, det er individuelt fra person til person. Lykke er heller ikke en kakeoppskrift man finner på internett, der man har visse ingredienser i en bolle så vipps! Der har man en perfekt ostekake liksom. Man må selv finne sin egen vei. Det er bare syns at visse personer har låst tankesettet sitt til at deres versjon av et lykkelig liv er den eneste versjonen. Vi alle har våre kamper, våre seiere og våre erobringer. Hvorfor er det så vanskelig å vise respekt for andre som ikke velger samme sti som deg?

Å si “jeg orker ikke” er en veldig typisk ting for meg å si når jeg ikke orker å takle noe. Men i denne situasjonen blir det vel ekstrem umoden og et lite veltalende svar på hva jeg føler. Men for å si det rett ut, jeg orker faktisk ikke. Jeg er veldig heldig som har muligheten til å oppleve et større perspektiv i et annet land, og jeg føler meg også privilegert som ikke rynker på nesen eller dømmer av de minste småting. Eller de store ting, for den saks skyld. Livet er så ekstremt mer komplekst enn hva vi skal ha det til i 8-16-boblen. I det minste er man mer åpen om det her nede, og man trenger ikke utføre sine hemmelige lyster bak lukkede dører. For vet du hva, det handler ikke om at vi alle er så forskjellig. Faktisk, så er vi alle ganske lik. Forskjellen er at i Norge så blir man satt i en boks nærmest før man kommer ut av livmoren, og går man utenfor de satte standardene så får man visse type reaksjoner. Her, på et sted hvor hele verden møtes så er takhøyden ganske så raus. Det liker jeg.

Jeg har aldri adressert det, men tror du ikke jeg blir lei meg av alt som står på Jodel? Løgner og overdrivelse. Det gir meg angst og ikke “angst” på den populærkultur måten. Angst som i panikkanfall og dager jeg ikke klarer å stå opp av sengen. Som regel så går det fint, fordi jeg er utrolig nok en god person. Det er ikke spesielt kult å få løgner eller overdrivelser om seg selv servert dag etter dag. Men, jeg takler det. Fordi jeg lever min versjon av “mitt beste liv”, og jeg syns det er trist at det ikke blir respektert. Nei, jeg passer kanskje ikke inn i en mal satt av andre, men jeg er lykkelig. Sunn, frisk, takknemlig og lykkelig. Jeg gjør mitt beste for å ha et godt liv som jeg er tilfreds med, men det gjør vi vel alle på hver vår måte? Det finnes ingen fasit på livet, jeg kunne bare ønske det fantes mer respekt og mindre dømming.

Dette innlegget ønsker jeg å dedikere til min fantastiske tante som dessverre forlot oss i går tidlig. Familien min sier jeg arvet personligheten hennes, og det gjør meg veldig stolt. En livsglad, raus, snill og en dame som ikke dømte noen. Hvil i fred, du kommer/og er allerede savnet. Jeg skal gjøre mitt beste for å hedre ditt minne. Nettopp å leve livet slik jeg selv ønsker slik som du gjorde.

 

RANDOM BABLING

Heiii babes! Jeg innser nå at sommeren har kommet for alvor, for det skjer det samme hvert år. Jeg finner ikke noe på noe å blogge om fordi det er ferie, og hjernen min kobler tydeligvis ut. Dagene går i ett og jeg skjønner ikke helt hvor tiden blir av, men jeg trives! Trener, soler meg, er sosial, jobber. De siste kveldene har jeg også kost meg sykt mye med romantiske komedier. På film, altså. Mens vennene mine her nede er ute på party party, så sitter jeg her i sofaen å ser på film liksom. Velkommen til Marbella! Neida. Har bare hatt behov for alenetid og koselige kvelder. Hente energi! Nå er det snart helg igjen og da blir det mer fart.

Okei jeg velger faktisk å runde av innlegget her da jeg bare babler og ikke kommer med noe fornuftig… Skal se ferdig kveldens romantiske komedie før jeg legger meg, hihi. Snakkes ♥

MARBELLA GUIDE, FOOD AND PARTY

Heiii og god torsdag! ♥ Her kommer en liten Marbella-guide med noen av mine favorittsteder. Om du har tenkt deg hit i sommer så er disse stedene bare et must 😀

BEACH CLUB OG LUNCH:

PLAYA PADRE

The place to be på søndager! Hver søndag har de Boho Sunday, og da er det full fest. Først starter man gjerne med en digg lunsj og noen drinker i to-tre tiden til deilig musikk og fantastiske vibes. Mens etter klokken seks er partyet i gang – og dette må man nesten bare oppleve. Book tidlig!

PLAGE CASANIS

Elsker Plage både for en rolig dag på stranden, lunch eller middag på kvelden. Her er det også beachpartyyy på søndager som må oppleves.

NOSSO 

En mindre beach club som er perfekt for en vanlig lunch, eller book et par solsenger å bare nyt dagen i deilige omgivelser.

OCEAN CLUB

Der har jeg ikke vært selv enda, men denne måtte likevel bli med på listen da jeg har hørt sååå mye bra om Ocean Club. Skal få dratt dit asap!

EL ANCLA

Assa, den location her er bare helt fantastisk. Hit MÅ dere dra for å spise lunch eller booke en solseng ved poolen. Altså, dere bare MÅ. Haha!

MIDDAG OG PARTY:

MOMENTO

BESTE klubben i byen spør du meg. Her drar man ofte etter man har vært på de andre stedene som stenger ved midnatt, mens Momento er åpent til 2 enn så lenge (lengre under normale tilstander). Man kan også spise i restauranten først, for så å gå inn “gangen” til klubben for å danse all night long (eller til 2, haha 😉 )

MOSH Fun Kitchen

Party og middag på samme tid, hvem liker vel ikke det? 😀 Om du booker bord inne kan det være lurt å merke seg at det ikke er kjempeenkelt å prate med hverandre pga musikken, så ikke gå hit på første date. Haha! Man kan også booke bord ute der man får litt av begge deler, party og mingling.

PUENTE ROMANO

Puente Romano er jo et mekka av de beste resturantene. Her finner du alt fra Nobu, Thai Gallery, Supperclub til El Chiringuito på stranden (elsker maten der) og mye mer. I tillegg har de Le Suite som er en supergøy klubb bak Supperclub. Google it!

BREATHE

Perfekt for middag og en drink!

MAMZEL

Fantastisk resturant, lokale og ikke minst maten. Prøv å book mamzel dinner show, det er så gøy. Stemningen i taket!

FLYTTET I NY LEILIGHET

(adlinks) GENSERHER / TRENINGSTIGHTSHER

Heiiii og god fredag! Nå starter et nytt kapittel, for jeg har nemlig flyttet inn i ny leilighet 😀 Dagen i dag har vært superlang for å fikse alt, men nå er jeg endelig i mitt nye hjem og kunne ikke følt meg bedre. Den siste uken har vært ganske tøff pga alvorlig sykdom i familie hjemme, så det var iallfall deilig å få kunne flytte inn her før jeg eventuelt må dra til Norge en tur. Skal bo sammen med Lene, og vi kommer nok til å få det så fint sammen! ♥ Helt samme mindset, jobb, trening og utvikling i fokus – mens vi virkelig kan ha det gøy når anledningen byr seg også 😉

Apropos gøy! I kveld skal jeg på FEST med store bokstaver. Har ikke vært ute på to uker (ikke så lenge generelt, men i Marbella er det faktisk ganske lenge mtp hvor mye som skjer på sommeren haha). Så jeg er klar til å slå ut håret! Skal først til Marija og familien for litt vin før vi har bord på Momento 22.30 for middag og fest. Dette blir forhåpentligvis en gøy kveld, I need it!

Et par sneakpeek-bilder midt i kaoset. Koser meg med et iskaldt glass vin og skal nå hoppe i dusjen så fort jeg har postet dette innlegget. Ha en fin helg alle sammen, så snakkes vi snart ♥