FORRIGE UKE VIA TELEFONEN

ANNONSE: Affiliatelinker og sponset opphold på Vestlia

BLUSEHER / BUKSEHER

Klar for siste middag på Vestlia. Får helt vann i munnen av å tenke på all den gode maten vi spiste! Høsten må jo være den beste tiden av året for mat??

TRENINGSGENSER HER (hadde også på meg matchende tights, link her). Begge deler er på -30%!

Oooog klar for siste frokost på Vestlia. Er det bare meg, eller ser jeg litt ut som en flue på dette bildet?

Fine hester ♥ Jeg syns det er noen utrolig vakre dyr som jeg kan se på i evigheter. Så elegant og majestetiske. Samtidig er jeg livredd for de, så jeg foretrekker å beundre de med et gjerde i mellom.

Kantarellsuppe in the making! Dette må være den BESTE suppen jeg har laget i mitt liv. Oppskriften ligger under “recipes” på instagramen min ♥ Jeg har også vært avhengig av Side om Side, og sett alle syv sesongene på under to uker? Hva gjør jeg egentlig med livet mitt?? 🙁

Jeg tittet innom REGN (til de som lurer er jeg fremdeles en av eierne, bare ikke involvert i den daglige driften!). Det er så mange fine høstnyheter i butikken nå, vil kjøpe alt! Anbefaler å stikke innom Strandgaten 66 om du er i Bergen 😀

KNITHER / GENSERHER (-25%!) / BELTE – HERBUKSEHER

Et av forrige ukes antrekk! Elsker basen fra Nelly forresten, der genseren min er fra. Har den samme i typ alle fargene, og bruker de hele tiden! Overraskende god kvalitet også, og holder seg fin vask etter vask uten å nuppe. Et lite tips om du vil ha god base som ikke koster skjorta.

Frokosten min på fredag. Skulle egentlig på butikken for å handle inn knekkebrød, egg og det jeg egentlig bruker å spise til frokost. Men, så hadde Rema skalldyr og jeg ble solgt på under ett sekund. Elsker krabbe ♥♥♥♥ Syns faktisk den smakte overraskende godt til å ikke være “helt fersk”.

Bonusdatter sin flettekunst ♥ Hun er helt RÅ på å flette, og er generelt utrolig kreativ! På lørdag kjøpte hun for eksempel en kjole til meg på fretex som hun tenkte å sy om med symaskinen sin. Så utrolig søt og flink ♥ Da jeg var på hennes alder kunne jeg såvidt kle på meg selv, så jeg er veldig imponert!

Kloke ord fra instagram! Følg profilen “houseofleaders” om du vil ha daglig påfyll med motivasjon 💪🏼

Prepper gårsdagens søndagsmiddag! Hadde middagsbesøk av et vennepar og barna deres, noe som var utrolig koselig. Burde bli en tradisjon! Jeg lagde viltgryte (oppskrift her), som utrolig nok falt i smak hos barna også. Lagde vel og merke en egen kjele til de uten soppen, løken og de andre skumle grønnsakene i. Noe for enhver smak altså 😉

Akkurat nå! Dobbel dose energi trengs denne mandagen. Sitter på Tower i Bergen, og vurderer om jeg skal ha fast kontorplass her da planen min er å være endel i Bergen fremover.

Planen for denne mandagen er egentlig bare å bli ferdig med to-do listen min så fort som mulig. Det er utrolig kaldt ute i dag, så det frister mest å bare komme seg hjem, tenne i peisen og komme seg i joggisen. Det får bli dagens motivasjon!

RABATTKODE PÅ HELE NLY

ANNONSE – Affiliatelinker til Nelly.com

FÅ -25% PÅ HELE NLY MED KODEN “JULIA25”, SHOP HER ♥

Hei dere! Åh, så trøtt jeg er i dag. Føler jeg klager på søvnen min i hvert eneste innlegg? Haha. Så, jeg skal stoppe der. Klokken er ikke seks enda, og jeg gleder meg allerede til å legge meg. Grandma much 👵🏻 Har egentlig ikke så mye på hjertet, annet enn å dele den supre rabattkoden på Nelly med dere, samt ønske dere en kjempefin lørdagskveld uansett om du shotter tequila eller ligger i sjøstjerneposisjon i sofaen slik som jeg skal gjøre. Hjemmelaget pizza står på menyen, så det blir en skikkelig kosekveld med kjæresten og barna her i Bergen ♥ Kommer sterkere tilbake i morgen, når jeg forhåpentligvis er litt mer opplagt!

OPPSKRIFT: THAI RED CURRY

DU TRENGER:

ca 500g lårfilet av kylling (kan også bruke kyllingbryst, men lårfileten er mye mørere!)
2 kokosmelk
1 paprika
3 gulrøtter
1-2 vårløker
3-4 fedd hvitløk
1 rødløk
2cm ingefær
1 chilli
1ss tomatpuré
Red curry paste etter smak
1 potte koriander (smak til, jeg brukte hele!)

SLIK GJØR DU:

Start med å kutte alle ingrediensene til ønsket størrelse. Jeg finkutter løken, hvitløken, chilien og ingefæren, og rasper gulroten (kan også skjæres i normale biter!). Surr dette i olje eller meierismør til løken er myk og blank. Deretter tilsetter du tomatpureen og rører det inn i blandingen. Ha i kokosmelken og gi det et oppkok mens du tilsetter koriander og curry paste. Til slutt tar du i kyllingen (skjært til ønsket størrelse) og lar dette koke til kyllingen er gjennomstekt. Jeg har den rå kyllingen rett i gryten, så du må altså ikke steke den i forkant. Føler den bare blir tørrere da! La dette koke i en god halvtime, og du har en helt fantastisk thaigryte som både er sunn, enkel og ekstremt god. Jeg smaker alltid til med både salt, koriander, hvitløk, curry paste, ingefær osv og holder sjeldent noen faste mål. Prøv deg fram 😀

I går glefset jeg selvfølgelig i meg maten før jeg husket å ta bilde, men her er noen bilder fra en annen anledning da jeg lagde cirka samme:

Håper det smaker!

10 SPØRSMÅL OG SVAR

Når du er i tvil om hva du skal blogge om……. stjel en annen bloggers innlegg! Nesten, iallfall. Fant disse 10 spørsmålene på bloggen til June, og med mangel på kreativitet så svarer jeg på de. Ville egentlig skrive et nytt innlegg om upopulære meninger, men vi så jo alle hvor bra det gikk sist gang.. Haha! Neida, jeg lar meg ikke skremme. Upopulære meninger kommer senere i uken 8)

ANNONSE – Affiliatelinker til NAKD

BLUSEHER / BUKSEHER

1. Det beste med denne uken?

Uken startet jo på best mulig vis på Geilo! Jeg og kjæresten sjekket inn på Vestlia Resort i tre netter, og det var helt fantastisk. Vi gikk turer, slappet av, så på serier, jobbet litt og spiste helt sinnsykt god mat. Gleder meg allerede til neste gang vi skal dit, forhåpentligvis har snøen kommet da!

2. Det verste med denne uken?

At jeg sliter veldig med å sove. Jeg fikk jo utskrevet innsovningstabletter av legen, men jeg syns egentlig ikke de fungerer helt. Selvfølgelig, jeg kan jo be om et nytt merke og eksprimentere med hva som funker best for meg – men jeg er personlig veldig i mot å stappe medisiner i egen kropp som ikke er 100% nødvendig. Så da sliter jeg heller med noen søvnløse netter, og satser på at kroppen rydder opp på sin egen måte. Men, jeg er så trøtt!!

3. Hva tenker du mye på?

Livet generelt, og fremtiden. Akkurat nå er jeg obsessed med “side om side”, og drømmer om et nabolag som det. Kanskje med litt finere hus, om det er lov å si.

4. Dette har jeg på meg:

Denne boblejakken, denne genseren, denne buksen og disse bootsene. Pluss denne vesken som jeg alltid bruker om jeg skal ta med mac osv! Har dessverre ingen bilder å dele:(

5. Dette hører jeg på

Folk som skravler på Espresso House. Nå som jeg ble obs på det, så merker jeg at det er ekstremt høyt lydnivå her! Både musikk, og sikkert 100 mennesker som på hver sin kant er i engasjerte samtaler. Jeg har mistet headsettet mitt, så jeg får ikke hørt på musikk eller podcaster når jeg ikke er hjemme. Sykt irriterende. Vurderer å kjøpe AirPods, verdt det?

6. Dette ser jeg på

Er egentlig på desperat seriejakt siden jeg har sett det meste. Akkurat nå ser jeg på side om side, og en del dokumentarer på nrk (ser alt mulig), samtidig som jeg følger med på ex on the beach, real housewives, keeping up with the kardashians og alt annet realitydrit som bare forpester hjernen. Elsker det.

7. Dette irriterer meg i dag

Hver gang noen skal bestille flybillett for meg i forhold til jobb, så skriver de navnet mitt feil. Enten skriver de JuliE, plasserer Nyland som etternavn (er egentlig mellomnavn, og skal derfor plasseres som fornavn), eller skriver Ørsahl på feil måte. Typ ØrsHAL(!!!!!).

8. Dette gjør jeg i dag

Same old, egentlig. Jeg sto opp i syv tiden, trente, tok meg en dusj, spiste frokost og har jobbet fram til nå. Skal straks klappe sammen macen å handle middag til kvelden, før meg og kjæresten skal spise middag sammen og slappe av regner jeg med. Deilig hverdag ♥

9. Dette spier jeg i dag

Spiste to egg og knekkebrød til frokost. Med et glass juice og ett glass melk, haha. Nå har jeg ikke spist siden frokost, og merker jeg er ganske sulten. Frister å gå over veien til McDonalds å bestille en cheeseburger på vei hjem. ELSKER cheeseburger fra mccern! Til middag/kvelds blir det hjemmelaget thai red curry, så nå skal jeg straks på butikken for å handle ingredienser!

10. Morgendagens planer

På dagtid blir vel dagen ganske lik som i dag. På kvelden blir det date night hjemme for å feire “anniversary”, så da blir jeg nok stående på kjøkkenet i et par timer med god musikk og et glass vin mens jeg lager noe skikkelig digg til middag. Elsker sånne kvelder ♥

BLUSEHER / BUKSEHER

DEN KJIPE TO-DO-LISTEN

ANNONSE – Affiliate til Nelly og NAKD

JAKKEHER / TIGHTSHER / SNEAKERSNAKD

Hei fra Bergen! ♥ Ble like så greit med hit etter noen fantastiske dager på Geilo. Merket jeg ikke var helt klar til å dra tilbake til Oslo riktig enda. Akkurat nå sitter jeg på Espresso House på Torgallmenningen å jobber. Prøvde å blogge hjemmefra i dag tidlig, men da slo husmoren til og alt annet ble viktigere enn å faktisk jobbe. Som å vaske klær, ta ut av oppvaskmaskinen, tørke støv – du vet. Jeg liker jo egentlig mye bedre å jobbe enn å vaske, så jeg skjønner ikke helt hvor logikken kommer inn der. Haha!

I dag har jeg en sånn skikkelig lang, kjip to-do-liste som jeg har utsatt i flere uker. Den er full av småting som egentlig bare tar fem minutter å fikse, men som man lett utsetter. Typ å sende en mail, svare på en annen mail, kategorisere på instagram, til og med booke ferie i Sverige av alle ting. Hadde man bare tatt tak i sakene med en gang… Lettere sagt enn gjort! Tenker jeg bare får sette i gang! Gulroten av å bli ferdig med listen er jo at jeg skal gjøre min favoritthobby etterpå. Nemlig handle mat ♥♥♥ Jeg elsker å handle mat! Må bl.annet få tak i en trøffelolje (noen som vet hvor de selger?), så skal jeg bort på Asiabutikken (er det lov å si??) på vektertorget å handle grønnsaker etterpå. I kveld blir det thai! Håper alle har en fin onsdag 😀

LIVING MY BEST LIFE

ANNONSE – Hotelloppholdet er sponset

HEI fra fantastiske Geilo! ♥ Vi er vel innlosjert på Vestlia Resort, som jeg seriøst føler er mitt home away from home. Jeg elsker å være på fjellet. Vel og merke å være på fjellet, ikke gå tur på fjellet. I går kom jeg frem til at å gå fjelltur er på min topp tre liste over ting jeg syns er gørr kjedelig i livet. Rett bak å støvsuge og bytte sengetøy. Disse to sistnevnte tingene må man jo bare gjøre, mens nå er jeg voksen nok til å bestemme meg for å droppe ting jeg ikke finner glede i – som å gå timesvis på fjellet. Derfor tok vi stolheisen fra Vestlia Resort og opp til toppen av fjellet i går, Derfra gikk vi innover til et superfint vann med en liten søt café. Der spiste vi lunsj og bare koste oss! Jeg syns nemlig det er veldig deilig å være på toppen, mens turen opp er fryktelig kjedelig og ensformig. Ikke minst slitsom. Hahah! Okei, nok snakk om det.

Nyter solen i en veldig unaturlig posering. Kan ikke noe for det, har blogget alt for lenge til å endre posering nå:(((

Zara er selvfølgelig med! Hun elsker å være ute, gå tur og nye inntrykk. Det føles nesten ut som om jeg har med barnet mitt på ferie, og at jeg er så glad på hennes vegne fordi hun koser seg så fælt. Som om det varmer i mammahjertet. Lurer på hvordan det blir når man får “ekte” barn, det må være helt utrolig. Hahah!

Etter fjellturen slappet vi litt av i leiligheten, før vi spiste treretters i restauranten. Okei, maten må faktisk få et eget avsnitt i dette innlegget… FY SØREN så godt det var! Vi bruker som regel å dele på alt vi spiser (mest fordi jeg aldri klarer å bestemme meg og vil smake på ALT, så da må vi bestille mye forskjellig å dele haha). Til forrett spiste vi marinerte reker og jordskokksuppe, som var nydelig. Virkelig 10/10!

Til hovedrett bestilte vi biff av rein og hjemmelaget hjorteburger. ÅHHH får vann i munnen av å snakke om det!

Etter dette festmåltidet var vi så ekstremt mette at vi ikke orket dessert der og da, noe som er sjukt da kjæresten er tidenes dessertperson. I stedet gikk vi på rommet, skiftet til morgenkåper og gikk ned til bassengområdet for å la maten synke litt. Deretter bestilte vi desserten opp på rommet mens vi slappet av i sofaen med en film på skjermen. Sovnet tidlig, sto opp tidlig i dag. Akkurat slik jeg liker det ♥

SERIETIPS TIL HELGEN

ANNONSE – Affiliatelinker til nelly og na-kd

Nå er jeg på det stadiet igjen der alle serier er sett, og jeg leter desperat etter en ny avhengighet. Det er imponerende hvor mye man kan pløye seg igjennom i serieverdenen når man ligger 2-3 dager med feber! I hverdagen ser jeg minst på et par episoder av en serie hver eneste dag, både de dagene jeg spiser frokost alene og på kvelden før jeg sovner. Kan faktisk ikke huske sist jeg sovnet uten å ha en serie på i bakgrunnen? Serier er livet, hihi ♥ Under har dere mine siste obsessions!

TOPPHER / BUKSEHER / HEELSHER

Heelsene er på -25% (de er også litt små i størrelsen, jeg gikk opp fra 38 til en 39)! Det er også alle kjoler og høye heler på Nelly, shop her 

KVIFOR SLAVERI?

En dokumentarserie på NRK som er ganske dyster. Hver episode har forskjellige temaer som tar for seg former for slaveri som fremdeles eksisterer i nåtidens verden. Syns hele serien var ganske trist, samtidig ekstremt lærerik! Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er som sitter trygt i Norge.

PAPIRHUSET

Jeg slukte del 3 av den seneste sesongen til Papirhuset på under en dag. Kan ikke huske sist jeg hadde så mye adrenalin i kroppen, haha. Om du ikke har startet på Papirhuset enda, så GJØR DET!! Ja, det er litt “irriterende” at den er på spansk i begynnelsen, men det glemmer man etter ti minutter. Dessuten har jeg lært meg flere spanske ord etter å ha sett serien! Du finner den på Netflix ♥

BEFOREIGNERS

Norsk serie på HBO! Mennesker fra fortiden begynner plutselig å dukke opp i sjøen overalt i verden. Det høres kanskje veldig spesielt ut, men denne serien har vært min favoritt den siste måneden (sett bort fra papirhuset). Den er både spennende, interessant og man karakterene fra fortiden er også mennesker man har lært om i historien. Som Olav den hellige osv. Gi den en sjanse!

POWER

Tekst tatt fra HBO: James “Ghost” St. Patrick har alt: en vakker kone, et penthouse på Manhattan, og New Yorks mest trendy nattklubb, Truth. Ghosts planer om å bygge et imperium vokser i takt med klubbens suksess. Men det er bare ett problem: Når han ikke holder til på klubben, driver han byens mest innbringende narkotikanettverk, kun for de rike og mektige. Idet Ghost lar seg forføre av utsiktene mot å leve et lovlydig liv, setter han samtidig alt han holder kjært i fare. Når man først er innblandet, kan man komme seg ut av det?

Mine ord: LOVE it!

SIDE OM SIDE

At jeg ikke har oppdaget denne serien før nå?? Nå regner jeg med at dette er et tips mange har fått med seg allerede, haha. Elsker Side om Side, spesielt på kvelden før jeg skal sove! Enkelt underholdningsprogram, med helt hverdagslige situasjoner. Alle sesonger ligger på NRK!

REAL HOUSEWIVES of…..

Everything! Jeg har rundet RHW, og sett alle byer fra Beverly Hills, Atlanda, Dallas, New York eller Orange County. Et helt idiotisk program som er en perfekt tidstyv om du bare vil leve deg inn i litt meningsløst drama og reality blandet med fine klær og store hus.

TOPPHER / BUKSEHER / HEELSHER

Husk også at koden “julianyland15” gir deg -15% rabatt på absolutt hele na-kd.com ♥

Nå skal jeg hoppe i dusjen, før jeg skal se på Vestlandsmesterskapet i stuping! Både kjæresten min og bonusdatter skal delta, så da må man selvfølgelig bli med for å heie 😀 Håper alle har en super lørdag, og kom gjerne med dine seriefavoritter til meg også!

NEW IN FRA NAKD + RABATTKODE

ANNONSE – Affiliatelinker til na-kd

BODY HER ♥ BUKSE HER

BLUSE HER ♥ BUKSE HER

DRESSJAKKE HER ♥ BODY HER ♥ BUKSE HER

BLUSE HER ♥ BUKSE HER ♥ BEIGE JAKKE HER

DRESSJAKKE HER ♥ BODY HER ♥ SKINNBUKSE HER

Hei alle sammen, og endelig god helg! Siden jeg har vært syk har jeg virkelig ingen dagsfølelse, så for min del kunne det like så greit vært mandag, haha. Uansett deilig med helg, selvom jeg ikke helt har den fredagsfølelsen. Den kommer vel når nachosen står i ovnen, og nytt på nytt kommer på skjermen 😉 Her er min siste bestilling fra NA-KD forresten! Noe dere likte?

BRUK KODEN “JULIANYLAND15” FOR -15% PÅ HELE NA-KD!

Det gjelder absolutt hele nettbutikken, pluss alle merker. Happy shopping 😀

HJEMMELAGET GRØNNSAKSSUPPE

DU TRENGER:

– Trafikklystpaprika
– Løk
– Hvitløk
– Chilli
– Ingefær
– Potet
– Kålrabi
– Gulrot

Her kan du egentlig velge de grønnsakene du liker selv, det er for eksempel godt med purreløk, persillerot, selleri osv! Lagde en enkel variant denne gangen ♥ Jeg bruker ekstra mye chilli, hvitløk og ingefær – men igjen så er dette en smakssak.

Start med å kutte paprika, løk, hvitløk og chilli i biter. Dette skal kokes “sønder og sammen”, så du trenger ikke å finkutte. Dette blir kraften i hele suppen, så la det koke i minimum tre timer uten lokk slik at vannet reduseres. Det beste er å sette på kraften kvelden før, og la det stå i kasserollen til dagen etterpå. Når du ser at paprikaen nærmest faller fra hverandre kan du tilsette resten av grønnsakene.

Det ferdige resultatet er ikke direkte nydelig, men fy søren så godt! En deilig suppe med mange forskjellige smaker. Helt på tampen så bestemte jeg meg for å tilsette kalkunpølser, men i utgangspunktet syns jeg det er mer enn nok med alle grønnsakene og lager den hovedsakelig uten kjøtt. Som du kanskje ser så er både paprikaen og løken helt kokt sammen og spredt seg ut i “sausen”, og det gir en helt nydelig kraft som ikke kan erstattes med buljong eller fond. Bruk salt og pepper etter ønske!

LANGT IFRA FRESH

Hei fra Gardermoen! ♥ Jeg kom nettopp hit med flytoget etter en veldig koselig middag med bestekompisen min på Amerikalinjen. Vi spiste cæsarsalat, som tidligere har vært den kjipeste salaten i mine øyne. Det er litt som å bestille laks på Egon – det blir liksom aldri bra. MEN! Cæsarsalaten på Amerikalinjen var helt amazing. Hadde forresten aldri trodd jeg kom til å anbefale en cæsarsalat! Ooooog jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å skrive ordet “cæsarsalat” så mange ganger i ett avsnitt.

Nå er jeg på vei til Bergen igjen, og skal være der til søndag før meg og typen reiser avgårde til Geilo for aktivitetstur. Det høres så utrolig teit ut med “aktivitetstur”, men jeg har et ekstremt behov om dagen for å føle meg fresh. Være ute i naturen, sove godt, spise sunt og leve et rolig liv. Som om jeg er i en slags overgangsfase i livet der jeg er takknemlig for det gamle, stressende (men gøye!) livet – men ser frem mot en ny og bedre hverdag. Det gir kanskje ingen mening for deg som leser, men det gir mye mening for meg.

 

Nå sitter jeg på SAS-loungen å spiser suppe, spiser loff med smør og er på mitt fjerde glass med vann. Som jeg nevnte i går så har jeg hatt feber den siste uken, og jeg føler meg liksom aldri hydrert nok. Er så langt ifra “fresh” som man får det, selvom jeg prøver mitt ypperste. Krysser fingrene for at immunforsvaret redder meg til helgen, for jeg gleder meg så mye til en aktiv og gøy helg både i Bergen og på (i?) Geilo!