DON’T CRY BECAUSE IT’S OVER

SMILE BECAUSE IT HAPPENED

2016.. Hvor skal jeg begynne? Kort oppsummert; året jeg har kjent på alle nyansene på følelsesskalaen. Jeg har aldri vært så trist før i hele mitt liv som i år, samtidig har jeg aldri vært så lykkelig. Året 2016 har uten tvil vært det mest innholdsrike året så langt, både på godt og vondt.
Jeg har reist. Mye! Tagazouth, Barcelona, Roma, Napoli, Gran Canaria, Stockholm, København, Paris, Agadir… har jeg glemt noe nå? Jeg har fått nye venner for livet, som jeg ikke kjente engang i starten av året. Jeg har vært i forhold, hatt samboer, vært singel og bodd alene. Jeg har aldri ledd eller grått så mye før i hele mitt liv. Livet som nesten bare har gått på skinner så langt, fikk plutselig en del utfordringer i 2016. Noen ting ville jeg tatt tilbake for alt i verden, mens andre erfaringer tar jeg med meg videre som forhåpentligvis gjør meg til et bedre menneske. Jeg håper jeg har lært av alle feilene jeg har gjort det siste året. Samtidig håper jeg at de gode egenskapene mine blir med meg inn i det nye året.

IMG_6191IMG_1943-kopi-2  IMG_5510

Èn ting som er helt sikkert er at livet går videre, enten du liker det eller ei. Man kan velge å begrave hodet i fortiden og alt man skulle gjort annerledes, eller så kan man komme sterkere ut av det og bygge seg selv opp og videre. Det har ikke vært lett, men jeg er glad for at jeg tok den vanskelige veien. Selv om ting kanskje fremdeles er vanskelig, er det noe jeg har godtatt.
Sist, men ikke minst. Jeg har åpnet butikk! Det er en lokale i Bergen sentrum med MITT (og Janne sitt……) navn på døren. For meg er det ganske stort. I januar visste jeg lite om hvilket eventyr Janne & Julia skulle bli. Lite visste jeg om at jeg kanskje kom til å være med å skape mitt livs arbeidsplass. Men, her står jeg.
Så ja, hvordan skal jeg oppsummere året som har gått? Året som både har vært det beste og verste i hele mitt liv.. Jeg velger å smile, og være takknemlig for et veldig bra år. De gode minnene står sterkere enn noen uheldige episoder, og det er de gode tidene som teller til syvende og sist. Jeg tør ikke spå noe for 2017, nettopp fordi jeg ser hvor mye som kan skje på et år. For første gang på lenge blir jeg nok nødt til å kysse en av vennene mine da klokken slår tolv, men det skal nok gå helt fint.
Tusen takk for at du har fulgt meg i året som har vært, det betyr mer enn jeg kan beskrive ♥

IMG_5938

FROKOST I MØRKET

PC297645-2

EARLY MORNING BREKKIE
Altså, om man ikke blir vinterdeprimert av dette så vet ikke jeg! Det blir jo seriøst aldri lyst. Her står jeg å lager frokost i mørket liksom. Eller jeg har jo naturligvis lys i leiligheten, men jeg skrudde de av slik at jeg kunne ta bilder med blits i stedet. Haha!
God morgen alle sammen, hvordan har din start på dagen vært? Min har vel vært helt OK minus, men det gjør absolutt ingenting. Er man med på leken, får man tåle steken har jeg lært. I går dro jeg og en liten jentegjeng ut på byen for å ta et par drinker, vel og merke ikke helt hæla i taket men det var supergøy fordi ♥ Vi dro på det nye utestedet Parken som ligger ved matbørsen som en kompis anbefalte meg, og det var så kult! Et litt annerledes sted enn det jeg har vært på tidligere, og jeg anbefaler alle å ta turen innom om du skal ut å svinge deg i Bergen.

PC297682-2PC297659-2

Jeg har hørt at egg er noe av det beste du kan spise til frokost etter en fuktig kveld på byen, så i dag ble det stekt egg til frokost hos meg. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg stekte meg et egg, men det er jo supergodt på brødskiva med skinke og smør under så det skal jeg fortsette med! Nå håper jeg egget kicker inn og kurerer den bittelitte hangoveren min så fort som mulig, før jeg skal sette fart på denne dagen. I morgen er det nyttårsaften, tenk på det…. Har jeg gjort alt jeg ønsker i 2016? Et innlegg kommer om det senere i dag!

PC297676-2

TEE HER • TIGHTS HER

Ellers obsesser jeg voldsomt over mitt nye sett fra Adidas. Så casual og kult! Jeg har brukt det mest til sofasliting så langt, men til et par sneakers og en bomberjakke er jo dette et antrekk jeg kunne brukt i hverdagen også. Love it!
Håper alle har en fin nest-siste-dag av 2016, vi snakkes om noen timer ♥

PC297703-2

Hei fra en sliten Julia! ♥ Beklager slappe oppdateringer fra meg de siste dagene, men det har vært endel å ta igjen etter ferien så man rekker ikke over alt på en gang. But, I´m back now!
I dag tenkte jeg å vise frem mitt nyeste arm-candy. Denne klokken + armbåndet fikk jeg et par uker før jul, og jeg bruker det omtrent hver eneste dag. Fargene er helt fantastiske sammen! Jeg har egentlig aldri vært spesielt fan av roségull på smykker, men jeg syns denne nyansen er utrolig fin og skriker ikke for mye – om det gir noen mening?

PC297708-2

KLOKKE HER · ARMBÅND HER

What do you think? Fint ikke sant? 😀 Det er veldig lenge siden Daniel Wellington kom ut med en ny modell såvidt jeg vet, men de nye “classic black” klokkene skuffer absolutt ikke! Jeg valgte “reading” modellen på remen, som er en crocodile-rem som jeg syns gjorde det lille ekstra på klokken. De har den i helt glatt skinn også!

PC297713-2

Nå får du -15% rabatt på HELE Daniel Wellington ved bruk av koden “JULIA” ♥
Det gjelder både for klokker, armbånd og generelt hele utvalget på nettsiden! SHOP HER.

 

LEI AV ALT

IMG_8041-2

JAKKE HER • HOODIE HER • BUKSE HER • LUE SAMSØE SAMSØE

Dette er nok jakken jeg uten tvil har brukt mest så langt i vinter! For det første er den utrolig varm, og for det andre er den så sykt kul. Skikkelig min stil! Jeg har den ganske oversized, i størrelse L vel og merke. Den koster bare 799kr også, virkelig en god investering ♥
ÅH jeg er så sliten. Haha, første dag tilbake etter juleferien var tung gitt! Planene nå er å hoppe i dusjen, skrubbe kroppen godt og ta en ansiktsmaske i morgenkåpen mens jeg ser en eller annen serie. Altså, nå har jeg vært uten en fast serie å se på i flere måneder føles det ut som, og det er SÅ krise. Jeg har prøvd utallige serier både dere og venninnene mine har tipset meg om, men ingenting faller jo i smak? Er det jeg som rett og slett er lei av å se på serier, eller begynner jeg å bli litt vel kresen? Samme kan det være, jeg trenger en ny serie NÅÅÅ.

 

IMG_8083-2IMG_8103-2  IMG_8144-2IMG_7996-2IMG_8021-2IMG_8031-2

Foruten å være sykt serielei for tiden, er jeg også matlei til tusen. Middag er jo mitt favorittmåltid igjennom hele dagen, men akkurat nå er det seriøst ingenting som frister. Derfor lagde jeg meg en salat til middag, noe jeg kanskje aldri har gjort før i hele mitt liv! Det er denne lobnob-salaten forresten, så den er jo ganske god. Men til middag?? Da skal man ha varmmat spør du meg. Åh, livet om dagen ass. Ikke er jeg interessert i verken tv-serier eller mat, noe som har vært mine største gleder tidligere. Jeg må være alvorlig syk.

Nei, nå skal jeg slutte å syte om mine helt meningsløse problemer og synke godt ned i sofaen. Om du ikke skjønte det setter jeg stor pris på både serietips og middagstips i kommentarfeltet, hihi.

 

SOSIAL OVERGANG

Hei fra en trøtt og smågretten Julia! Jeg er sånn morsomgretten i dag, som er en veldig rar kombinasjon om jeg skal si det selv. Etter en uke med total avslapning og alt for mye søvn var det mildt sagt et helvete da alarmen ringte klokken syv i dag tidlig. Hallo hverdag liksom! Jeg er derfor gretten fordi jeg er trøtt, men glad fordi det er godt å være tilbake. Tro det eller ei. Ferie er veldig deilig, og jeg var litt lei meg da jeg måtte fly tilbake til Bergen sent i går kveld. Likevel var det faktisk ikke så aller verst å komme hjem til leiligheten, og ikke minst verdens fineste butikk. Det er jo mye gøy som skjer fremover, så her er det ingen grunn til å henge med leppa.

PC277632-2

SKJORTE  HER • BUKSE  HER • BOOTS HER

Så langt i dag har jeg gjort mye butikk-greier. Som for eksempel å prise ned hele salgsortimentet vårt, for vi har nemlig en rekke produkter til -30% avslag! Alt fra Tiger of Sweden for eksempel. Sjekk ut salget vårt her om du er interessert. Ellers har jeg pakket opp litt nye varer, vi får jo inn flere nye merker i butikken nå over nyttår – og det er jo utrolig kult 😀 Vi begynner å få endel merker på listen nå, og det er godt å se vi bygger sten for sten ♥

PC277640-2PC277648-2PC277652-2

Disse posterne finner du her og her!
Når jeg er ferdig med dagens gjøremål vet jeg faktisk ikke helt hva jeg skal ta meg til. Det er litt merkelig å plutselig være tilbake i Bergen igjen, så jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal være sosial eller ha en kveld alene. Sistnevnte er jo egentlig lurest, siden jeg har en haug med klær å vaske og bagger å pakke ut. Samtidig føler jeg meg litt ensom i dag. Det er jo en stor kontrast å komme fra en uke med familie rundt seg døgnet rundt, til plutselig å være mutters alene i en leilighet. Det er absolutt ikke synd i meg altså, men den sosiale overgangen ble litt brå for min smak 😉 Vi får se hva kvelden bringer, jeg titter uansett innom etterpå! Ha en fin dag så lenge ♥

EAT – SLEEP – REPEAT

IMG_0063-2

Gooood 2. juledag fine mennesker! Akkurat nå sitter jeg i godstolen på stuen foran de store vinduene som viser utsikten over fantastiske Molde. Det er litt trist å tenke på at dette er siste dagen jeg våkner opp til fjell, fjord og familie. Denne uken trengte jeg virkelig, og jeg har funnet hvilepulsen. I går var kanskje den beste dagen jeg har hatt på lenge. Jeg våknet, tok på meg en joggedress, spiste frokost før jeg la meg i sofaen med film på skjermen. Der lå jeg hele dagen, og sovnet sikkert ti ganger på forskjellige tidspunkt. Ingen mobil, mac eller stress. Bare full avslapning. Kunne ønske jeg kunne være her til over nyttår, men pliktene i Bergen kaller!

IMG_0003-2IMG_0025 kopi-2IMG_0032-2

Så langt har jeg allerede lagt på meg tre kilo. Jeg fikk sjokk da jeg veide meg i sta, for det er jo ganske mye bare på en snau uke. Men men, hvem bryr seg egentlig. Julen er en høytid der mat står i fokus, og jeg sitter ikke å knasker på et knekkebrød når man har så mye annet deilig å velge i. I går spiste vi forresten en heeelt fantastisk ribbe som stemoren min Hilde laget. Jeg har nok aldri spist en så mør ribbe før, så jeg var helt i himmelen! Mat er seriøst en av de aller største gledene jeg har i livet, og det er jo derfor julen er min favoritthøytid også 😉

IMG_0067-2IMG_0070 kopi-2

De siste dagene har det også vært storm i Molde, noe som har gjort det ekstra koselig å bare slappe av inne med god samvittighet. I kveld er det meldt full storm på vestlandet, så jeg er spent på om flyet mitt kommer til å gå til Bergen i det hele tatt. Jeg må jo tilbake i kveld, men det hadde ikke vært så dumt om det ble kansellert. Hehe. Neida, det hadde faktisk vært utrolig dumt. Jeg gleder meg faktisk litt til å komme tilbake til Bergen, og til verdens fineste butikk ♥

EN JULAFTEN UTEN BILDER

I åtte år har jeg blogget hver eneste julaften. I åtte år har jeg tvunget brødrene mine til å ta bilder av meg, gjerne to og tre ganger om jeg ikke blir fornøyd. Åtte år er ganske lang tid, så en julaften uten kamera på slep er en tid jeg ikke husker engang. Alt skal dokumenteres. Først antrekket til julelunsjen, så selve maten, så alle menneskene, og listen går videre. Julaften i år startet som i fjor, at jeg skulle ta 100 bilder av den store julelunsjen vår før alle fikk komme til bordet. Jeg merket fort at jeg egentlig ikke orket, så resten av dagen var faktisk kamera urørt. Jeg trengte en dag fri. En dag uten maset om å få de fineste bildene jeg kunne legge ut på bloggen, og uten å konstant måtte uroe meg for at de gode øyeblikkene ikke skulle bli dokumentert.
Jeg har jo ikke vært helt i form de siste ukene, så denne julen tillot jeg meg selv å faktisk slappe av 100%. Jeg har sovet lenge, spist god mat, sett flere filmer og vært våken til langt på natt sammen med brødrene mine. Det er lenge siden jeg har følt meg så rolig, og det er deilig.

PC227606

BLURRY NIGHTS LEEDS TO GOOD STORIES

KJOLE HER • CHOKER HER

Dette nydelige bildet av meg er faktisk det eneste jeg har fra de siste dagene, og er tatt på torsdagens vennejulebord. For en kveld det var, like gøy hvert år!
I morgen reiser jeg jo tilbake til Bergen, og jeg føler meg full av motivasjon til å jobbe igjen, både med bloggen og Janne & Julia. Det har vært deilig med noen dager fri, men jeg merker at nå har jeg fått nok av det gode liv på den late siden 😉 Først skal jeg bare spise enda litt fet julemat og kose meg med min fine familien – SÅ er jeg klar for hverdagen igjen.
Hvordan har din julaften vært? ♥

LÆRER ALDRI

Hallo fra en veldig redusert Julia! Haha, når skal jeg lære at for mye alkohol gir alvorlige konsekvenser dagen derpå? Tydeligvis aldri. Gårsdagens julebord var en suksess, med andre ord! Jeg er fremdeles mett etter all julematen, så det var en skikkelig forsmak på hvordan jeg kommer til å ha det i morgen. Haha! Akkurat nå sitter jeg i sofaen å super i meg en energidrikk og prøver å bli finere i formen. Det frister mest å late seg på sofaen hele dagen, men (dessverre) har mamma bursdag i dag så da må man nesten bli med å finne på noe koselig med henne ♥ Vi skal ut å shoppe inn de siste julegavene før vi avslutter med en deilig lunsj, så nå må jeg komme meg inn på badet for å få på masken. Ha en fin lille julaften så lenge!

hihihi

Body utsolgt, men de har den i kjole HER og jumpsuit HER ♥

 

 

MINE PLANER I JULEFERIEN

God morgen ♥ Det er veldig uvant for meg å skrive det etter klokken tolv på dagen, men det er vel ikke uvanlig at døgnrytmen skeier litt ut i ferien? Jeg har iallfall trengt mer søvn disse dagene enn ellers siden jeg ikke er helt frisk (enda…….), så noen alarm på morgenen er helt uaktuell!
Jeg skal være hjemme i Molde frem til 2. juledag, og frem til da har jeg mange ting på agendaen. Her er mine planer for juleferien:

IMG_9985

♥ VENNEJULEBORD! Hvert år arrangeres det vennejulebord av noen av vennene mine fra videregående. Det er så utrolig moro at de klarer å få det til år etter år, for det er vel nærmere 30 stykker som samles. Jeg har jo kontakt med kanskje 6-7 av de i hverdagen, så det er supergøy å catche opp med resten én gang i året. Som kjent kan det jo skje både litt av hvert i livene til folk i løpet av ett år. Ta meg som eksempel; på julebordet i fjor visste jeg lite om at jeg skulle eie en butikk i løpet av året. Sykt gøy! Festen skjer i kveld, og det blir julemiddag på SYD i Molde før forhåpentligvis en liten fest etterpå.
♥ FEIRE MAMMA. Min kjære mor har bursdag på lille julaften, så hvert år er det kaffe og kaker hos henne på kvelden. I tradisjon tro bruker vi også å ligge på sofaen med hvert vårt glass rødvin og The Holliday på skjermen etter at gjestene har dratt, noe jeg ser veldig frem til i morgen.

IMG_9994

♥ JULELUNSJ. Dette er kanskje den fineste tradisjonen vi har i vår familie. Hvert år på julaften samles vi alle (tanter, onkler, besteforeldre og søsken) til julelunsj hos mamma klokken 12. Dette er ikke en vanlig julelunsj med grøt, heller tvert i mot. Det er et svææært koltbord med alt du kan tenke deg av deilig mat! Pålegg, deilig brød, potetsalater (egentlig alle typer salater), sild, kylling, vin, øl, aquavit – you name it. Dette måltidet har jeg faktisk begynt å glede meg mer til enn julemiddagen, haha. Dette er en tradisjon jeg definitivt skal ta med meg videre til min familie.
♥ STÅ PÅ SKI. Planen i år var faktisk å bli med en tur på langrenn siden det endelig har kommet litt snø til Molde. Jeg må ærlig innrømme jeg faktisk revurderer hele greia, siden jeg for det første hater å stå på langrenn, og for det andre er helt elendig på det med liten interesse for å lære. Slalom hadde derimot vært gøy! Uheldigvis er det eneste skitrekket i Molde alt for bratt for en nybegynner som meg, så jeg tør aldri å dra dit… Hahah!

IMG_9988

♥ ROE TANKENE. Kanskje et naturlig punkt for mange i ferien, men hodet mitt jobber konstant og det er ufattelig slitsomt. Den første dagen jeg kom hit hadde jeg ikke samvittighet til å sove lenge, for jeg måtte jo opp tidlig for å jobbejobbejobbe. Egentlig har jeg all verdens tid til å få unnagjort det lille jeg må gjøre i ferien, men jeg har ikke helt klart å slappe av i kroppen før nå. I dag våknet jeg for første gang uten panikk over at jeg hadde sovet for lenge, så jeg håper jeg klarer å slappe av på ekte frem til mandag da jeg reiser til Bergen.
♥ SPISE MEG FORDERVET. Need I say more? Julen er ingen tid for å slanke seg, og for en matelsker for meg er dette naturligvis favoritthøytiden!

IMG_9981

BELTE HER · BUKSE HER

Litt upassende bildet til et slikt innlegg kanskje, men her har du en del av gårsdagens antrekk! Nå skal jeg straks hive i meg litt sen frokost før jeg skal begynne å preppe til kveldens vennejulebord. Det kommer til å bli så gøy!