IMPONERT OVER MEG SELV

Aaaah, what a day! Ikke i den forstand at den har vært såååå spennende, men jeg må ærlig innrømme jeg ble imponert over meg selv. I dag oppdaget jeg nemlig hvor dypt jeg klarte å konsentrere meg over lengre tid. Det er så jævlig irriterende at jeg ikke kan fortelle dere hva jeg konsentrerte meg om enda, men poenget er iallfall at jeg satt som låst til dataskjermen i seks timer i strekk uten noen som helst pause eller distraksjoner. Imponert?? Jeg er! Haha. Jeg jobbet lengre enn det altså, men det var bare så sykt å sitte så inn i sin egen verden mens timene fløy forbi. Ellers bruker jeg jo å skeie ut hele tiden. Du vet, sjekke facebook, instagram, se på litt serier osv mellom slagene, men ikke i dag!

Wow, merker at jeg har brukt opp hele lageret mitt av konsentrasjon. Øynene mine bare falmer vekk fra dataskjermen og jeg sitter å småtripper på sofakanten fordi jeg holder på å tisse meg ut. Vet egentlig ikke hvorfor jeg blogger akkurat nå. Hadde ikke noe mer spennende på hjertet enn å skryte av meg selv. Lol. Resten av kvelden skal jeg bruke til å se på modern family. Har et elsk/hat forhold til den serien, og må liksom se den i rett humør. Om jeg for eksempel er irritabel takler jeg den ikke, fordi det er så mange håpløse situasjoner. Tror ikke jeg er i et irritabelt humør akkurat nå. Det får tiden vise. GOD NATT, vi snakkes i morgen tidlig ♥

UKENS OPPSKRIFT: HOT SUPPE MED STRIMLET SVINEKJØTT

Åh, denne suppen må dere prøve! En supersunn middag med lavt kaloriinnhold, som samtidig er full av næring. Jeg har aldri vært et suppemenneske, men this one got me hoooooked. Spiste faktisk rester til frokost i dag, haha 😉 Nok babling, her har dere oppskrift!

DU TRENGER:

– 400 gram strimlet svinekjøtt
– 1 stor løk
– 3-4 fedd hvitløk
– 1 hel chilli
– 390g hakkede tomater
– 290g røde linser
– 1 liter utblandet kjøttbuljong (tre terninger)
– Salt og pepper etter smak

SLIK GJØR DU:

Jeg startet med å steke svinekjøttet, samt koke opp vann og løse opp buljongterningene før jeg setter det til side. PS! Jeg bruker tre buljongterninger per liter vann i stedet for to som det står på pakken, fordi jeg syns det smaker bedre da. Deretter skjærer du opp løk, hvitløk og chilli og steker det sammen i litt olje til løken er blank. Om du vil ha en litt mildere suppe tar du ut frøene i chillien, men jeg foretrekker den hot så jeg lar de være med! 

Skyll de røde linsene godt i kaldt vann, deretter blander du sammen den ferdige løken, chillien og hvitløken sammen med linsene og de hakkede tomatene. Bland godt. Hell over den ferdig utblandede buljongen, og gir det et skikkelig oppkok. La det småputre i cirka ti minutter, før du tar i svinekjøttet og lar det koke noen minutter til. 

MMMM! Fun fact; dette er den første velskapte suppen jeg har lagt noen gang. Både jeg og Jonas spiste to store skåler hver, den var rett og slett så god. Ikke minst skikkelig sunn og full av næring! Jeg hadde også nanbrød etter en indisk middag tidligere i uken som vi spiste til, men det kan sløyfes 🙂

DEN BESTE TIDEN

I motsetning til mange andre, syns jeg det er lettere å stå opp tidlig på høsten og vinteren. Når alarmen ringer klokken seks er det første jeg gjør å tenne i peisen. Det er fremdeles helt mørkt ute, og lyset fra flammene gjør leiligheten så utrolig…vakker? Det føles som om jeg er den eneste som er våken i hele verden. Alt er så stille, og det eneste jeg hører er knitringen fra flammene. Det er den beste tiden i løpet av hele dagen! Mens jeg skriver dette holder det på å lysne ute, og jeg skal straks ta med meg Zara ut på tur. Men, jeg må kjappe meg. Kan jo ikke gå glipp av Dr. Phil som starter om…nøyaktig 25 minutter. Ukens oppskrift kommer litt senere. En skikkelig god, sunn og mettende suppe!

SISTE DAG MED -20% PÅ HELE NELLY!

Hey babes! Titter bare kjapt innom for å minne dere på at i dag er SISTE dagen man får -20% på HELE Nelly.com! Happy shopping 😀

Nå skal jeg til en venninne å spise godis, hihihi.

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER

LINK SOM GIR DEG -20% PÅ HELE NELLY FINNER DU HER ♥

JEG VILLE IKKE LEGGE UT DISSE

Jeg syns det er veldig hyggelig at dere syns jeg er fin uten vipper, men her må jeg bare melde FAKE NEWS – for jeg ser faen ikke ut. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å legge ut disse bildene siden jeg følte meg som en liten rotte.. Men men, vi er da bare venner her inne? Jeg hater forresten å snakke ned meg selv, noe jeg sjeldent gjør – men i dag følte jeg det var nødvendig.

Mandagen min startet skikkelig bra, og derfra har det bare gått nedover. Som sagt gikk jeg en lang tur med Zara i dag tidlig, og oppdaget nye perler i nabolaget. Stillheten var så fantastisk. Jeg har aldri meditert før i mitt liv, men den turen føltes skikkelig som meditasjon. Deilig start! Så ble jeg bare trøttere og trøttere. Alt jeg vil gjøre nå er å klatre inn i en myk onepiece, legge meg under dyna å se på en bra serie. Dessverre har jeg ikke sjans. De tre neste ukene kommer til å bli et helvete på jobbfronten. Ikke helvete i en negativ forstand altså. Bare veldig mye å gjøre.

  

JAKKEHER / GENSERHER / BUKSEHER / BOOTSHER

Tredje dag på rad jeg bruker disse bootsene. Jeg bare elsker de! I kveld skal jeg forresten prøve meg på en ny oppskrift. Hot linsesuppe med strimler av svinekjøtt. Høres veldig godt ut! Om den ikke blir like mislykket som søtpotetfriesene mine deler jeg oppskrift senere. Mange klemmer til dere!

Jeg hadde blitt utrolig glad om du ville brukt ett minutt til å nominere meg til Vixen Influencer Award HER ♥

UKEN SOM GIKK, OKTOBER DEL 4

AKKURAT NÅ:

Har jeg nettopp kommet inn etter min daglige morgentur med Zara. Tidligere gikk vi bare rundt kvartalet sånn at hun fikk gjøre fra seg det mest nødvendige, om man kan si det sånn. Mens nå har jeg begynt å gå skikkelig trimturer med henne! Ikke sånn hardtrening altså, men cirka en halvtime der hun kan løpe litt fritt i parken osv. Da digger hun livet. Oookei nok om hunden min. Jeg drikker kaffe akkurat nå, og prosjektet mitt om å slutte å drikke energidrikk går til helvete. Nå har jeg blitt avhengig av kaffe OG energidrikk, så drikker begge deler i stedet :)))))) Kaffe til frokost og redbull til brunsj.

UKENS HØYDEPUNKT:

Dette er den første uken på lenge hvor jeg ikke har gått bananas på ett av Bergens mange utesteder. Det er jo et høydepunkt i seg selv! Et annen stort høydepunkt er motivasjonen min om dagen, som er skyhøy. Jeg har i en lengre periode gått å vært litt på autopilot, og bare gjort ting jeg gjøre uten å legge til det lille ekstra. Nå merker jeg at den innvendige flammen og lidenskapen for både bloggen og butikken står på for fullt, så jeg får bare smi mens jernet er varmt. Så opererte jeg jo synet mitt på fredag. Som sagt, en helt ny verden!

UKENS NEDTUR:

Noen store nedturer har jeg faktisk ikke hatt på veldig lenge. Det er jo bra for privatlivet, men ikke så bra for dette punktet på bloggen 😉 Om jeg skal trekke frem noe er det at søtpotetfriesene jeg lagde på lørdag ikke ble sprø i det hele tatt, selvom jeg fulgte en oppskrift som GARANTERTE sprø fries. Makan til clickbait!!

UKENS TANKE:

Jeg burde bli litt mer obs på verden rundt meg. Bli flinkere til å lære meg ting, rett og slett. Siden jeg åpenbart ikke går på skole (kommer nok ikke til å gjøre det heller) er det veldig begrenset hvor mye kunnskap jeg tilegner meg utenom mote og mediabransjen. Akkurat nå merker jeg et stort savn etter å utfordre meg selv litt. Lære om “kjedelige” ting som aksjer, global økonomi og arbeidskultur i andre land. Dessuten burde jeg bli flinkere til å se på nyhetene, og i alle fall lese andre nettaviser enn seher og kjendis.no. Noen som har noen spenstige dokumentarer å anbefale?

UKENS FLAUSE:

Skal jeg være helt ærlig gjør jeg veldig få flaue ting i hverdagen (om man ser bort fra de sene kveldene med to samboccashots for mye). Det kan godt hende det ser flaut ut for andre, men jeg tar livet så sykt lite høytidelig at jeg sjeldent tenker over at ting jeg gjør er flaut – om du skjønner? Kanskje jeg må bli flinkere å observere meg selv utenfra i hverdagen, haha.

UKENS OBSESSION:

Universet! Fyfaen det fascinerer meg. Har aldri følt meg så liten etter jeg datt innom en random film på facebook som viste alle planetene i solsystemet. Jeg har hatt syyykt lyst til å se dokumentarer om dette, men har så langt ikke gjort det annet enn dokumentarserier. Jeg vil egentlig bare se én film, ikke en hel jævla serie. TIPS!??!

UKENS MAT:

Taco med fajitas smokey bbq krydder! Jeg har i flere år vært drittlei av det standard tacokrydderet, og derfor ikke spist noe særlig taco. På fredag lagde vi derimot taco med fajitas smokey bbq, og det var så godt. MMM, vil spise det hver dag!

UKENS ANTREKK:

JAKKEHER / GENSERHER / BUKSEHER / SKOHER

JAKKE – DIESEL HER / GENSER OG BUKSE – NLT TREND HER / BOOTS – NLY HER / VESKE – BALENCIAGA

FAUX FURHER / HOODIEHER / BUKSEHER / SNEAKERSHER

HOODIEHER / TRENINGSTIGHTSHER

UKENS MUSIKK:

Calum Scott – Rhythm Inside
Chris Brown – Beautiful People
ZAYN  – Dusk till Dawn

UKENS SERIE:

Jeg startet såvidt på The Fall som går på netflix nå på lørdag, meeen den var jo bare dritkjedelig? Sovnet faktisk midt i tredje episode, haha. Ellers har jeg begynt på modern family, sesong 8 før leggetid. Nå trenger jeg en ny serie å kaste meg over. Ikke at jeg egentlig har tid til å se på noe som helst i ukene som kommer. Herregud jeg gleder meg til å fortelle hva som skjer!!

PLANER FOR DEN NYE UKEN:

JOBB!

Hadde forresten blitt veeeeldig glad om du nominerte meg til Vixen Influencer Award HER ♥

 

HVA SIER DU TIL VENNINNENE DINE?

Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en skikkelig hyggelig kveld med jentene. Vi ses alt for sjeldent. Jeg kan faktisk ikke huske sist gang vi hadde en skikkelig jentekveld (det vil si å ligge langflat i sofaen å prate om alt og ingenting). Moldegjengen som bor i Bergen er så travle på hver sin kant. Jeg savner det første året i Bergen, da ingen hadde en bekymring i verden og vi var sammen flere ganger i uken. Nå er det liksom sånn at vi såvidt sees en gang i måneden. Men men. Ekte vennskap er det samme uansett om man møtes hver dag eller en sjelden gang i blant. Herregud, jeg som faktisk holdt på å avlyse i kveld fordi jeg var så sliten etter møtet. Jeg er glad jeg dro. Sånne stunder gir meg så mye energi!

Som vanlig gikk praten løst. Her kan man legge igjen filteret hjemme, for å si det sånn. Jeg tenkte på det på vei hjem. Hvor ufattelig viktig det er å ha mennesker man stoler på. Som man kan fortelle absolutt alt til, uten at det sprer seg videre. Fy faen ass. Det er noen mennesker som vet absolutt alt om meg. Da mener jeg alt. Om halvparten hadde kommet ut måtte jeg seriøst ha flyktet til amerika. Heldigvis vet jeg at det aldri kommer til å skje. Vennskap er gull verdt!

Bilde av meg og Martine (kveldens venninnekveld-vert) fra den første bobleshoppingen vi hadde på Janne & Julia i august 2016.

Nåååå skal jeg sette på en innsovningsserie på macen, og forhåpentligvis sovne rimelig fort. Alarmen er satt på 06.00 i morgen. Burde ikke være noe problem nå som døgnrytmen min er så bra 😉 Hehe. God natt!

DE BESTE 3 AV 100 DÅRLIGE

Note to self; kjøp deg en jævla paraply. Eller en regnjakke. Jeg har nå bodd i norges regnhovedstad i over tre år. Jeg har ikke telling på hvor mange paraplyer jeg har hatt, men jeg tipper rundt 100. Om ikke 1000. De varer cirka to dager før jeg roter de bort et eller annet sted. Tidligere i dag var jeg på vei til styremøte, og skulle løpe ned til bussen med solbriller på (ser sykt teit ut, men jeg må pga øynene). Plutselig kom tidenes regnstorm over meg, og jeg bare HVA FAEN HATER LIVET og løp som en gal. Da jeg satt meg i bussen rant det nedover hele ansiktet mitt, og det eneste jeg tenkte på var “jeg som skulle ta antrekksbilder til bloggen etter, for en bortkastet sminkesession!”. Men, jeg (eller Janne) knipset noen bilder før vi gikk inn på møtet. De ble ikke særlig bra skal jeg være helt ærlig. Jeg må trene han mer opp! Her er de tre beste av 100 dårlige:

JAKKEHER / GENSERHER / BUKSEHER / SKOHER

NÅ kan jeg forresten dele den store nyheten med dere snart. Møtet gikk kjempebra!

Men nok om hemmeligheter jeg ikke kan dele enda uansett. HUSK at du får -20% på HELE Nelly fremdeles. Koden og landingssiden finner du HER, og under har du mine favoritter ♥

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER / 7. HER / 8. HER / 9. HER

FÅ -20% AVSLAG PÅ HELE NELLY HER ♥

 

EN NY VERDEN

Hey babes ♥ Jeg føler meg som en ny person! For et par uker siden var jeg på forundersøkelse hos Memira (du kan lese mer om det her), og på fredag utførte jeg en laseroperasjon for å korrigere synet mitt. Før operasjonen rakk jeg egentlig ikke å grue meg så mye, siden uken har vært ganske travel. Men plutselig var det fredag, og tid for operasjon. Jeg våknet av meg selv klokken fem på morgenen i nervøsitet. Herregud, hva var det jeg egentlig var på vei til å gjøre? Øynene er jo etter min mening den viktigste sansen man har, hva om noe kom til å bli galt? Dessuten hater jeg å ha ting nærme øynene mine. Jeg får helt panikk bare av at de legger på teipen under øyet før jeg tar vippeextensions liksom. Hvordan kom jeg til å reagere på en øyeoperasjon?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke var særlig høy i hatten da jeg gikk inn til Memira på fredags morgen. Kroppen skalv litt og jeg ville bare få det overstått. Rett før operasjonen fikk jeg heldigvis en samtale med kirurgen, noe alle pasienter får. Vi satt oss inn på et rom, og gikk igjennom hva som kom til å skje den neste halvtimen. Han spurte meg heldigvis i forkant hvor detaljert jeg ville ha operasjonen forklart. Jeg svarte “ikke de ekle detaljene”, haha! Så han forklarte enkelt og greit hva som kom til å skje.

Så gikk vi inn på operasjonsrommet. Jeg la meg ned på en benk, som minnet veldig mye om en massasjebenk. Det gjorde meg litt mer komfortabel, hehe 😉 Deretter var det bare å sette i gang, ett øye av gangen. Jeg fikk bedøvelse på øynene, så operasjonen var 100% smertefri. Det var nok det jeg gruet meg mest til. At det skulle gjøre vondt. Jeg ble også skikkelig overrasket over hvor fort det gikk. Plutselig var vi ferdig med det éne øyet, og da roet jeg meg endelig helt ned. Da visste jeg jo hvor enkelt og smertefritt det gikk, så det andre øyet var ingen problem. Det gikk så fort!

Etter operasjonen satt jeg på et hvilerom i 20 minutter, før jeg fikk en kontroll på at alt så greit ut før jeg dro hjem. De første timene klarte jeg ikke å åpne øynene i det hele tatt, og det svidde ganske mye. Heldigvis hadde jeg Eline og Martine til å følge meg hjem, og hjelpe meg å dryppe de første øyedråpene. Det svidde som bare det! Heldigvis fikk jeg til å sove en times tid, og da jeg våknet var all smerten borte. Skikkelig merkelig. Jeg våknet opp og hadde det helt fint. Resten av dagen i går ble brukt til å slappe av, skravle med jentene, spise mat og ser på tv. Jeg hadde jo satt av hele dagen til å kun sove, fordi jeg trodde jeg kom til å ha skikkelig vondt. Heldigvis gikk det over etter et par timer, og dagen fortsatt som normalt!

Meg rett etter operasjonen, på vei hjem i joggisen med solbriller på i regnet 😉

Da jeg våknet i dag tidlig var det som en ny verden. Akkurat nå sitter jeg i sofaen med tven på i bakgrunnen, og jeg kan lese underteksten uten problem. Det er krystallklart! En helt ny verden, med andre ord. Nå gleder jeg meg til å møte hverdagen med nytt syn, og jeg skal selvfølgelig dele et innlegg om litt angående hvordan det er. Jeg er uansett veldig fornøyd så langt ♥

Du kan booke time for synsundersøkelse hos Memira HER, og lese mer om prisene HER

PS! Som student får du -3000kr avslag på behandlingen 😉 Ikke en verst deal!

 

EN UKE UTEN ALKOHOL

Jeg vet ikke helt om jeg burde skrive dette. Men.. Dette er den første uken på minst to år hvor jeg ikke har drukket alkohol i det hele tatt. Ikke så lite som et glass vin engang! Jeg tok meg selv i det i går kveld, og tenkte bare; wow – dette var på tide. Jeg må ærlig innrømme at det gir skikkelig mersmak. Jeg sover mye bedre, og våkner av meg selv rundt syv hver morgen. Selv på en søndag! Døgnrytmen min er on fleek, for å si det sånn.

Kanskje det har noe å gjøre med at jeg er så natural om dagen. Ingen vipper, litt sånn kjip ettervekst og null spraytan. Haha, neida bare tuller. Jeg bestemte meg egentlig for lenge siden. At kroppen trengte en skikkelig detox. Nå er én uke down, så får vi se hvor lenge jeg fortsetter.

Ellers sender jeg ut mine varmeste tanker til alle som ligger med fylleangst i dag. Been there, done that (litt for mange ganger) <,3