UKENS OPPSKRIFT: HOT SUPPE MED STRIMLET SVINEKJØTT

Åh, denne suppen må dere prøve! En supersunn middag med lavt kaloriinnhold, som samtidig er full av næring. Jeg har aldri vært et suppemenneske, men this one got me hoooooked. Spiste faktisk rester til frokost i dag, haha 😉 Nok babling, her har dere oppskrift!

DU TRENGER:

– 400 gram strimlet svinekjøtt
– 1 stor løk
– 3-4 fedd hvitløk
– 1 hel chilli
– 390g hakkede tomater
– 290g røde linser
– 1 liter utblandet kjøttbuljong (tre terninger)
– Salt og pepper etter smak

SLIK GJØR DU:

Jeg startet med å steke svinekjøttet, samt koke opp vann og løse opp buljongterningene før jeg setter det til side. PS! Jeg bruker tre buljongterninger per liter vann i stedet for to som det står på pakken, fordi jeg syns det smaker bedre da. Deretter skjærer du opp løk, hvitløk og chilli og steker det sammen i litt olje til løken er blank. Om du vil ha en litt mildere suppe tar du ut frøene i chillien, men jeg foretrekker den hot så jeg lar de være med! 

Skyll de røde linsene godt i kaldt vann, deretter blander du sammen den ferdige løken, chillien og hvitløken sammen med linsene og de hakkede tomatene. Bland godt. Hell over den ferdig utblandede buljongen, og gir det et skikkelig oppkok. La det småputre i cirka ti minutter, før du tar i svinekjøttet og lar det koke noen minutter til. 

MMMM! Fun fact; dette er den første velskapte suppen jeg har lagt noen gang. Både jeg og Jonas spiste to store skåler hver, den var rett og slett så god. Ikke minst skikkelig sunn og full av næring! Jeg hadde også nanbrød etter en indisk middag tidligere i uken som vi spiste til, men det kan sløyfes 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg