MITT REISEÅR SÅ LANGT

Slike innlegg bruker vel egentlig å komme nærmere nyttår her i bloggverden. Jeg elsker å ha slike oppsummeringer før det nye året kommer, men hvert år tar det så jææævlig lang tid med disse innleggene – så hvorfor ikke starte nå? Jeg føler uansett at høsten er mer “et nytt år” enn i januar. Uansett! Her er en oppsummering av mine reiser så langt i 2018 😀

JANUAR

REYKJAVIK · ISLAND

Åh, året kunne virkelig ikke startet bedre. Jeg booket billettene mine til Island på et vors etter et par glass for mye, men det viste seg å bli en av årets aller beste turer. Før vi reiste hadde jeg absolutt ingen forventninger, og ble egentlig bare med fordi jeg allerede hadde bestilt fly.. Haha! Jeg reiste med Andreas, Anna og Andrea – og et bedre reisefølge skal du faen meg lete lenge etter. Kan ikke huske sist jeg lo så hardt som på den turen. 10 av 10!! Beste spontanferien EVER.

 

 

KØBENHAVN · DANMARK 

Copenhagen Fashion Week! Reiste med teamet fra REGN – og som alltid var det litt for mye party party og litt for lite jobbing. Men, sånn er det vel alltid. Iallfall for meg, hehe. Kanskje lurt at Ingeborg og Hedda tok over skuten på REGN, haha! Neida. Som vanlig dro vi innom messene, minglet og hadde et par supre dager i Køben.


FEBRUAR

DUBAI ⋅ DE FORENTE ARABISKE EMIRATER

Årets beste jentetur?! Jeg absolutt elsker Dubai, og gledet meg ekstremt til å ta med meg Marie og Kaltrina til en av mine favorittbyer. Hele ferien var egentlig perfekt fra start til slutt, uansett hvor kvalmt det høres ut. Vi hadde en svær leilighet med den utsikten, var på beach cluber hver eneste dag, spiste alt for mye god mat, festet, opplevde helt ekstreme ting, rett og slett en skikkelig jentetur jeg aldri kommer til å glemme.


MARS

TRONDHEIM · NORGE

Moldebitches in Bartebyen! Jeg er så ekstremt heldig som har så mange gode venner fra hjembyen min Molde. I mars samlet vi nærmeste hele gjengen til en skikkelig jentetur i Trondheim bare for kos. Det beste minnet (og det verste) var kanskje da vi var på Rush Trampolinepark tidlig dagen derpå. Var sikker på jeg skulle sprette nattens burgerking utover hele trampolinen, men det gikk heldigvis fint :))) Feeling blessed ♥


APRIL

NEW YORK · USA

Lets paaaartyyyyy! Min kjære Marie feiret bursdagen sin i New York, og vi var en hel jentegjeng som reiste for å dele den store dagen med henne. Dette var min første tur til New York, og jeg må ærlig innrømme jeg ikke fikk sett stort mer av byen enn innsiden av utestedene. Jeg visste jo at disse fem dagene kom til å bli party fra ende til annen, så jeg får heller ta sightseeingen en annen gang! Min gode barndomsvenninne Caroline bodde også i New York, og hun tok oss med på de sykeste eventyrene inn i de små timer. For en tur. FOR en fest!


MAI

CANNES · FRANKRIKE 

Nelly.com skuffer aldri.. I mai inviterte de bloggere fra hele Skandinavia over til Cannes for 24 timer med fest og moro. Turen til Cannes er vel hva man kaller for kort og godt. Rakk såvidt å tenke over hvor vi var før vi plutselig var hjemme igjen, haha. De norske bloggerne er virkelig verdens beste reisepartnere, og vi koste oss fra ende til annen! Dessuten er det ekstra gøy å se igjen andre bloggere fra Sverige og Danmark på slike turer. Minner for livet!


AUGUST

FLENSBURG ⋅ TYSKLAND 

I starten av august reiste jeg på familietur til Tyskland! Jeg har faktisk aldri vært i Tyskland før, om man ser bort fra å mellomlande på flyplassene i landet. Ikke må jeg si jeg er særlig imponert, haha. Men, det spiller ingen rolle. Jeg fikk virkelig noen fantastiske dager sammen med pappa og brødrene mine, som jeg aldri ville vært foruten ♥

BENALMÀDENA · SPANIA

Den aller første ferien med kjæresten ♥ Late dager, god mat, god drikke, enda bedre samtaler, rett og slett en helt fantastisk tur! Kunne ikke fått en bedre start på verken forholdet eller høsten.

TANGIER · MAROKKO

Kjæresteferie, del 2! Vi reiste til Marokko i to dager, og selvom opplevelsen var litt…. så som så – hadde vi en helt super tur sammen. Koser meg så mye i hans selskap, så vi kunne reist hvor som helst og fremdeles hatt en fantastisk tur.

Reiseåret så langt i år har med andre ord vært svært innholdsrikt! Heldigvis er det fremdeles lenge til nyttårsaften, og jeg har flere reiser i planene. Først ut er turen til Rødehavet neste lørdag, og resten får jeg nesten se litt an.

MIN DAG

JUMPSUITHER / ØREDOBBERHER

Fjoh, for en dag! Ukens travleste dag startet selvfølgelig med at jeg forsov meg, og løp ut døren udusjet med et kråkereir på hodet. Heldigvis hadde jeg litt tid mellom slagene, så jeg fikk tatt en kjapp kattevask før dagens neste møte – som var med min nye PT! Jeg er SÅÅÅÅ gira 😀 Mer om det senere, jeg skal fortelle dere alt! Deretter var jeg på et intervju med Aftenposten som kommer ut i A-magasinet litt senere, før jeg møtte Glenn for et glass vin.

Oookei, dette var et veldig oppramsende innlegg ala 2008. Som jeg har sagt tidligere fungerer hodet mitt best tidlig på dagen, mens når klokken har bikket seks er det som om jeg får en kortslutning. Ville bare titte innom å si hei! Snakkes mer senere ♥

HØSTSHOPPING OG EN EVIG OBSESSION

Annonse – annonselinker

Hellu og god kveld alle nydelige mennesker! Jeg er i usedvanlig godt humør i dag. Kanskje fordi jeg nettopp har sagt farvel (haha, sykt voksent å si farvel) til middagsgjestene mine. Kanskje fordi jeg har vært skikkelig effektiv i dag (noe som har vært en mangelvare siden mai). Eller kanskje fordi den overfladiske delen av meg er psyyyykooogiiiiraaaaaaa på å shoppe hjem litt høstplagg. HØSTMOTEN ER LIVET!!!! Jeg er forresten enda i den perioden av livet der jeg kan si at høstmote er LIVET. På tide å finne seg litt viktigere verdier? (lol aldri)

Nå skal jeg klikke hjem en grisestor pakke fra Nelly, siden det er alt for lenge siden sist. Tviler på jeg bestiller alt under, men mye!

1. HER / 2. HER / 3. HER / 4. HER / 5. HER / 6. HER

Hatter, boots, kule heels – minst like viktig som plaggene! Tenkte å investere i et par nye primeboots i år, da jeg solgte mine forrige siden de var hakket for trange. Ellers elsket jeg leo-pumpsene, og de må klikkes hjem ASAP!

7. HER / 8. HER /  9. HER / 10. HER / 11. HER / 12. HER / 13. HER / 14. HER / 15. HER

Litt basics må til, og store strikkegensere er jo alltid en knallsikker vinner år etter år! Jeg har hatt varianter av nummer 7 og 9 tidligere, og det er de beste strikkegenserne ever. Så myke, og viktigst av alt – de klør ikke!

16. HER / 17. HER / 18. HER / 19. HER / 20. HER / 21. HER / 22. HER / 23. HER / 24. HER

ENDELIIIIIG er det sesong for faux fur! Eller, i dag er det 18 grader i Oslo – MEN det stopper ikke meg fra å finne frem mine favoritter. Hvor kul er ikke leo-jakken?! Litt over the top, men jeg tror den kan være veldig kul 😀

Nå skal jeg klikke hjem litt outfits, før jeg skal hoppe til sengs med en episode real housewifes. Den serien har gitt meg en evig obsession. Jeg raidet gjennom både Beverly Hills, New Jersey, Atlanta, Potomac og starter nå på Dallas. Kanskje ikke rart jeg har så overfladiske verdier…..

ALT HANDLER OM PRIORITERINGER

Annonse · Affiliatelinker

JAKKEHER / BUKSEHER / SOLBRILLERHER

Man må starte ett sted, og i dag valgte jeg å starte studiene mine med å bli kjent inne på studieportalen. Det tok meg cirka 30 minutter (eller kanskje mer 5), og jeg sier meg fornøyd med dagens innsats. Blir ingen ferdigutdannet psykolog med det første, med andre ord. Fant forresten ut at nå er tiden for å lære seg spansk også! Jeg har altså mange studieballer i luften for høsten 😉 Om jeg bare bruker litt mindre tid på piss som å se på Love Island eller Ex on the beach skal jeg nok klare det helt fint. Alt handler jo om prioriteringer.

I dag er det akkurat kaldt nok i Oslo til at dette antrekket var en god idé. Det eneste minuset er at jeg ikke kan gå spesielt mye i det, for da blir det alt for varmt. Hahaha! Jeg er bare så ekstremt gira på høst om dagen, og lengter etter å bruke tykkere jakker. Man klager ofte på Norge og klima. Enten er det for varmt, for kaldt, eller rett og slett ikke bra nok vær. Jeg tenker heller hvor utrolig heldige vi er som har fire forskjellige årstider! At man faktisk kan nyte en deilig sommer, for så å pakke seg inn på vinteren. Da føler iallfall jeg at man lever 😉

Nå skal jeg ned på Grønland for å handle grønnsaker! I kveld får jeg middagsgjester, og det eneste jeg vet er at menyen skal være vegetarisk, eller så nærme vegansk som mulig. Jeg er fremdeles ganske fresh i gamet, men elsker jo å eksperimentere med mat! Kom gjerne med deres favorittoppskrifter ♥

FØRSTE SKOLEDAG

At jeg skulle tilbake på skolebenken (les:kjøkkenbenken) så raskt visste jeg lite om for et par måneder siden. Her i denne kroppen trengs det ikke mye vurdering, drøfting eller tenking før jeg tar en avgjørelse. Min spontane side kommer nok aldri til å bli bedre, men for én gangs skyld tok jeg et spontant valg som faktisk kan gjøre fremtidens Julia godt. Å studere er vel aldri negativt?! I dag logget jeg for første gang inn på mine nettstudier i Anvendt Psykologi. Det var først nå det slo meg. Hva faen har jeg gjort? Har jeg tid til dette? Motivasjon?  Lyst? Ork? Alt handler vel om prioriteringer. Jeg må bare tvinge meg selv til å ha lyst, for de 38.500kr som ligger til forfall i nettbanken er ikke penger jeg vil kaste ut av vinduet.

Så her er det bare å ønske seg selv masse lykke til, så får vi satse på at jeg har en master om fem år.

DE LATE DAGENE ER OVER

ANNONSE · Affiliatelinker

HATT – FRA SPANIA / SOLBRILLERHER / BIKINITOPPHER / BIKINITRUSEHER

Er det lov å si det var litt godt å komme tilbake til regn og 13 grader i Oslo? Jeg har for all del hatt en helt fantastisk uke i Spania. Mye sol, deilig mat, kjærestetid, og ikke minst late dager på stranden. Sommeren har vært lang, og jeg føler meg for første gang på mange år veldig klar for høsten. Men, jeg må ærlig innrømme ferien kunne vart litt lengre. En liten uke går alt for fort!! Her er uansett et bildedryss fra en av de siste dagene på stranden.

  

I mitt rette element, klar for å poppe en flaske prosecco 😉 Strandkjolen min finner du her!

Det jeg gleder meg mest til i høst er definitivt å spise sunt, få rutiner igjen, og ikke minst TRENE!!! Denne kroppen bare forfaller hver dag som går. Ikke at det bryr meg noe særlig, det viser bare at man lever i velstand 😉 Denne uken har jeg vegetaruke, så om dere har digge oppskrifter så hyyyyl ut!

TILBAKE I MAROKKO

Jeg trodde ikke jeg kom til å reise tilbake til Marokko med det første. Sist jeg var der reiste jeg hjem med litt blandede følelser om landet. Det, samt en matforgiftning fra helvete som tydeligvis ble kalt for “Morroccan fever”. Uansett. Vi bestemte oss brått for å reise to dager til Marokko, nærmere bestemt Tanger som er øverst i Afrika. Fra Malaga tar det bare halvannen time å kjøre til Tarifa, der man tar en båt over til Tanger. Veldig smidig! Vi valgte å booke oss inn på en skikkelig marokkansk hotell som lå nede ved stranden som het Atlas Rif & Spa om jeg ikke tar helt feil. Hotellet i seg selv var veldig flott, og absolutt å anbefale om du vil oppleve skikkelig marokkansk interiør!

Vi hadde tydeligvis ikke gjort grundig nok research før vi reiste, for dagen vi ankom var den muslimske helligdagen Eid Al Adha som er en fest etter Ramadan er slutt. Alt var stengt, og det eneste som var åpent var omtrent baren på hotellet. Rundt om i gatene ble det grillet avkuttede sauehoder, mens man kunne se på levende flåing av bl.annet geiter. Her fikk man virkelig et kultursjokk, for jeg kan love dere at vi aldri kommer til å se en geit bli flådd på åpen gate her i Norge! Jeg la mine personlige meninger vekk, og prøvde å ta inn alle inntrykk. Vi er tross alt i et annet land, og da mener jeg man skal respektere og innrette seg etter deres kultur. Uansett, det var veldig spesielt å kunne ta del i en sånn feiring – men neste gang prøver jeg nok å unngå den tiden av året 😉

 

Ellers har inntrykket av Marokko forandret seg lite siden sist. Her er kontrastene fra rik til ekstremt fattig veldig stor og tydelig. Jeg føler meg aldri helt 100% trygg, og går fremdeles med et tett grep om vesken. Kulturen er noe for seg selv, og det er absolutt spennende å se på nært hold. Jeg er likevel glad for at vi reiste til Marokko, for å ha en slik opplevelse med noen man er glad i gjør det absolutt verdt det. Jeg koste meg ekstremt mye til tross for religiøse ritualer og mange triste syn.

Å REDIGERE SEG PENERE

Hei fra Spania! Jeg fikk nettopp en mail som provoserte meg veldig. Den var fra medietilsynet, og handlet om hvorvidt man skulle forby redigering og diverse fra sosiale medier. Min første tanke var hvor provosert jeg ble av spørsmålene. Spørsmålene handlet hovedsakelig om redigering av bilder, kroppspress og om man burde forby dette. Personlig er jeg ikke den bloggeren som verken redigerer mest, eller skaper et urealistisk kroppsbilde. Likevel har jeg sterke meninger om tema. Her er mitt svar:

“Personlig mener jeg at man starter i feil ende ved å ikke diskutere/og å tabubelegge tema om både operasjoner, retusjering og alle muligheter man har på sosiale medier. Uavhengig av denne undersøkelsen, og de eventuelle retningslinjene som muligens måtte inntreffe så kommer mest sannsynlig de fleste So-Me profilene til å fortsette å redigere bilder, til å skape en usannsynlig virkelighet og gjøre det de mener passer best til sine kanaler.

Ved å utdanne unge jenter (og gutter) til å forstå medie-og SoMe-bransjen slik det er per dags dato, mener jeg det er den rette måten å opptre på. Å lære unge mennesker at utseendet og situasjoner kan være redigert. At de forstår forskjellen mellom den ekte verden og den skapte verden. Sist, men ikke minst; at det skaper et urealistisk bilde å alltid måtte redigere på utseendet og tilværelsen.

Å legge retningslinjer og sanksjoner om hva andre mennesker kan legge ut eller ei tror jeg er en alt for lang kamp til at det kan være realistisk. Verden har plutselig blitt så liten, og man kan følge med på mennesker fra Nordpolen til Sydpolen. At en hel verden skal gå i mot retusjering av bilder er svært urealistisk. Da mener jeg at man heller burde utdanne unge til at alt de ser på sosiale medier eller reklameplakater ikke nødvendigvis reflekterer sannheten. 

I stedet for å bruke mye tid, penger og energi på å tabulegge og skjerme kroppspress, så tror jeg personlig man kommer mye lengre ved å være utdannet, informert og kritiske. “

Hva mener du?

SPANIA OG NY KJÆRESTE

GOD MORGEN FRA MALAGA! ♥ Jeg kom fram hit i natt, og er her sammen med den nye kjæresten min. Haha, det er så rart å skrive det på den måten. Men ja, jeg er altså ikke singel lengre. Jeg er enda usikker på hvor stor del han kommer til å være av bloggen. Per dags dato syns jeg det er veldig fint å holde det litt privat, og ha han helt for meg selv. Grunnen til at jeg har vært så mye i Bergen i sommer er jo nettopp fordi jeg selvfølgelig har funnet meg en Bergenser. Vi møttes på en åpningsfest TO dager før jeg flyttet til Oslo, så det er jo typisk.. Men for nå gjør det absolutt ingenting å pendle, og siden begge har fleksible jobber kommer det nok ikke til å bli noe problem. Jeg har det i hvertfall veldig fint om dagen, og er veldig forelsket ♥

 

Så langt i dag har vi tatt det ekstremt rolig. Gikk ned på stranden i dag tidlig, solte oss, spiste en digg lunsj, tok et par drinker, mens nå er vi tilbake på hotellet for å jobbe litt begge to før vi skal dra på shopping. Planen er å oppdatere mye herfra, og jeg har nå kommet i det stadiet av mitt nye forhold at jeg kan be han om  å være bloggfotograf. Litt flaut i starten, men sånn er det når man velger å bli sammen med en blogger 😉

BEHOV FOR Å SKRYTE

Merker jeg har et sterkt behov for å fortelle at jeg sto opp tidlig i dag. Rettere sagt, det tidspunktet jeg egentlig står opp til en vanlig dag; 07.00. Siden jeg har vært latskapens dronning hele uken føles det godt å endelig være back on track. Derav behovet for å skryte til dere som leser, som mest sannsynlig gir totalt faen i når jeg står opp.

JAKKEHER / TOPPHER / BUKSEHER / SUNNIESHER / BOOTSHER

Her er forresten den patente jakken jeg snakket om for litt siden. Fra NA-KD! Den var kanskje enda kulere i virkeligheten, og selvom jeg egentlig vil style den med jeans og en kul strikk er det fremdeles for varmt i Oslo til det. Da fikk den lufte seg med et litt mer sommerlig antrekk i stedet 😉

Håper alle har en nyyydelish torsdag!