JULIA USENSURERT: KROPPSPRESS

Dette innlegget har jeg tenkt å skrive i flere uker, men hver gang jeg setter meg forran tastaturet stopper det opp. Jeg får ikke til å formulere det slik jeg vil, og bare sletter innlegget i stedet for å poste det. Det er utrolig rart, for hver gang jeg tar solarium (dvs to ganger de siste ukene) har jeg hatt dette innlegget rett på tungespissen. Jeg har visst nøyaktig hvordan jeg skal formulere meg, og i de tyve minuttene jeg griller kroppen min ett skritt nærmere looken til en gammel skinnveske så har jeg liksom hele innlegg ferdig formulert og planlagt. Men så kommer jeg hjem, og hjernen sier stopp.

Kroppspress er et sårt tema for mange, og jeg vil gjerne formulere meg på en måte slik at dere virkelig skjønner hva jeg mener, og ikke tror jeg provoserer bare for å provosere. Jeg har tenkt utrolig mye på dette den siste tiden, problemet er bare at jeg ikke vet hvor jeg skal starte. Vel, jeg får prøve meg på en variant av ukens hurtigskriving og bare skrive ned alle tankene mine, for heller å rette det opp etterpå. Beklager lang intro uten mål og mening forresten.

Jeg er så lei av alle som klager over det økende kroppspresset for tiden. Mange mener det er så mye press fra alle kanter, både fra sosiale media, reklameplakater og den økende fitnessbølgen. Noen sier til og med at det er bloggerne sin feil at de har fått spiseforstyrrelser og trent på seg diverse skader. Alt de ville var jo tross alt å være like tynn som jenta bak bloggen. Nå høres jeg nok veldig kynisk ut, men virkelig? Velger du (du er en fiktiv person) å legge all skyld på en annen person og ikke deg selv? Er det riktig å skylde på noen du aldri har møtt, men kun sett på internett? Var det hun/vi/media som tok valget for deg? Vi i Norge er så forbanna bortskjemte og oppdratt med puter under armene og sølvskje i munnen. Hva med å stå for våre egne valg? Personlig slet jeg selv med å finne balansen mellom et kosthold som ga meg nok næring pluss moderat trening. Men hvem er det sin feil? Min egen. Det er ikke medias, instagrambabene eller bloggernes feil. Det var jeg som absolutt ville ned mange kilo, og det var jeg som la opp løpet. Klart det er litt overveldende med så mye info og treningstips på nettet, der noen mener én ting mens andre mener noe helt annet. Men det er faktisk mitt, og ditt ansvar som et enkeltindivid og klare å luke ut fleip fra fakta.

Kroppspresset i dag er ikke i nærheten av hvordan det var for en stund siden, før sosiale media og bloggbølgen. Jeg har pratet med en person veldig nær meg om nettopp dette, hun vokste opp på 70/80-tallet der det var andre tider. Der skulle man være tynn. Ikke godt trent, ikke stor rompe, ingen kurver eller markerte muskler. Men tynn. Halvparten av jentegjengen hadde bulimi eller en annen form for spiseforstyrrelser, og de gikk gjerne i samlet flokk på skoletoalettet for å kaste opp lunsjen. Altså, det er så fjernt fra realiteten i dag at jeg syns nesten det er litt vanskelig å tro på. Dette er såklart én persons erfaring, jeg sier ikke at alle som vokste opp på den tiden hadde det sånn – bare så ingen skal klikke for det.

På den tiden hadde de ingen store kampanjer med normale kvinner der konteksten var at vi faktisk er bra nok akkurat sånn som vi er. Det har vi flust av i dag! Bare for noen dager siden hadde VG et stort oppslag med nakne kvinner som er naturlig og ekte. Den nye mediatrenden er ikke å slanke seg, heller tvert imot. Vi får beskjed om at det er lov å kose seg med godteri og god mat en gang iblandt. Vi får beskjed om at vi er mer enn bra nok akkurat sånn vi er, uansett om vi har kjærlighetshåndtak eller cellulitter på stumpen. Det er helt okei, faktisk. Vi hyller kvinner, uansett om de veier 50kilo eller 150. Det er sånn det skal være, så vi er absolutt på rett vei. Det er ingen fasit på den perfekte kvinne, for smaken er som baken – den er delt.

1706019-12-1362064901983

Så at da fremdeles mange velger å dra fram at det er så grusomt kroppspress for tiden, og det er så mange fine jenter på instagram med den perfekte bakdel og smal midje gjør meg irritert. Get over it! Om du velger å fokusere på de tingene, når det faktisk finnes et hav av blogginnlegg, artikler og medieoppslag der det står svart på hvitt at du er god nok – da syns jeg faktisk ikke synd på deg. Det kommer alltid til å være pene jenter med fine klær og fantastiske kropper. Og det hyller jeg! Jeg finner mye treningsmotivasjon og generelt inspirasjon av slike personer. Jeg sitter ikke å ser på de, syter og klager over at de skaper kroppspress mens jeg spiser potetgull i sofaen og hater meg selv.

Så poenget mitt med dette innlegget er egentlig: slutt å klag, slutt å skyld på andre, stå opp og ei deg selv og dine egne valg. Ikke vær en sytepave som ikke tar tak i problemene dine. Det er kun du som er forfatter i ditt eget liv. Og sist men ikke minst: for faen ikke skyld på meg, og si at det er min feil at du dro på trening fordi jeg postet et innlegg fra min siste trening på Elixia. Vi er født med egen hjerne og friheten til egne meninger, det skader ikke å ta det i bruk fra tid til annen.

FANTASTISK UNDERTØY OG VINN TUR TIL BERLIN

Annonse

Hei 😀 Før tenkte jeg undertøy bare var noe man hadde på seg under klærene, men de siste årene har jeg blitt mer og mer bevisst på hvilket undertøy jeg går med. Det er ikke tull at man føler seg bedre om man tar på seg flott matchende undertøy, selvom det kanskje bare er du som ser det. Kylie Minouge fronter Sloggi sin vår og sommerkolleksjon, og det første jeg tenkte var: “Sloggi, er ikke det sånn bestemorundertøy?”, helt til jeg fikk se den nye kolleksjonen. WOW, så sexy! Man kunne neste tro undertøyet kom rett fra Victorias Secret. Hun har kommet med to serier, “Wow! Lace”, som er feminin, luksuriøs og nydelig, pluss “Invisible Supreme Cotton” som er usynlig bomull og fantastisk komfort. Denne er laget av Supima-bomull som er 45% sterkere enn vanlige bomullstyper, og er fløyelsmyk og deilig.

Du kan lese mer om samarbeidet, samt se fler bilder her.

Skjermbilde 2015-03-26 kl. 09.41.15

Konkurranse!

Kylie inspirerer oss alle til å kle oss komfortabelt, men likevel feminint, og til å være stjernen på din egen scene – å føle deg fantastisk dagen lang.

Nå inviterer Sloggi DEG til å vise ditt moodboard! Hva ville du hatt på deg i de øyeblikkene i livet ditt når det er DU som er i rampelyset? Og hva ville du hatt på deg bare for deg selv? Last opp plaggene du elsker sammen med dine favorittprodukter fra sloggi via din Polyvore under taggen #mysloggi, og meld deg på konkurransen om å vinne en tur til Berlin og et spesialevent med selveste Kylie! Moodboardet kan du lage her, samt se andre bidrag 🙂

• OBS: Premien inkluderer fly og overnatting på et utvalgt hotelI i sentrum for 2 personer fra torsdag 23.04 til 24.04. Det er et spesielt Kylie VIP event i Berlin torsdag 23.04. Kylie er til stede på eventet. Vinneren kåres i uke 15 😀

LEPPETIPS

lips

Ofte får jeg spørsmål om hva jeg bruker på leppene mine, og jeg svarer som regel i kommentarfeltet med det er sikkert ikke alle som får det med seg likevel 🙂 Ofte bruker jeg først en liptinter fra Body Shop for å få litt farge, men noe jeg alltid bruker er lipbalmene fra Clarins. Disse forelsket jeg meg heelt i etter studentcruiset rett over nyttår, da jeg lånte den med en venninne. WÆÆ for noen fantastiske produkter! De gir både farge og myke glansfulle lepper, dessuten føler jeg leppene mine ser større ut også.

(annonselenker)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bruker å variere mellom disse tre, men mest bruker jeg nok denne i fargen coral. Jeg kjøper mine igjennom eleven.no der det er rask frakt og jeg vet at produktet er 100% ekte – noe man ikke alltid kan være sikker på om man bestiller billig fra nett..

Disse fargene syns jeg er finest, og ikke blir så bimborosa som mange andre glosser. Du finner fargen candy shimmer her, og rose shimmer her 🙂

HOLA FROM BED

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma: “Julia, vil du ha middag?
Meg: “Njaaa (tenkte det var noe kjedelig), hva skal vi spise?”
Mamma: “Pinnekjøtt”

Jeg løper opp på stua i hundre kilometer i timen. NAM! Søndager som dette er det bare å hylle. Å kunne ligge i sengen hele forbanna dagen og se på serier er helt amazing. Man kan jo bare skylde på fyllesyken om noen spør om man skal være med på noe aktivt! Ikveld skal jeg også lage middag med Ida, så dette blir en nydelig matdag 😀

DANSELØVE

God mooorgen! Det er en ikke fullt så nydelig søndags morgen med gammel vinånde og inngrodd maskara, men siden jeg hadde det så gøy i går får det bare være. Jeg danset til og med, og som dere kanskje vet så danser jeg aldri. Nå har jeg faktisk danset to lørdager på rad, skjønner ikke helt hva greia er – men jeg håper ikke denne trenden fortsetter da jeg ser ut som en hodeløs kylling på dansegulvet. Nå er det klart for et alvorlig seriemaraton før det blir middag hos bestemor etterpå. Vi skal få ball, verdens diggeste ddp (dagenderpå)mat <3 <3

Under finner dere et antrekk med min nye kjole fra nelly! Tok litt inspo fra Cathrine og matchet den med en skinnjakke, elsker denne looken 😀 Skikkelig sommerlig og fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA whitedrezzKjolen finner dere her, jakke fra Zara og solbriller fra Céline 🙂 (Adlink)

NÅR ALT ER FANTASTISK

God morgen! Merker jeg savner litt menings-innlegg på bloggen for tiden. Føler innleggene mine for tiden bare er et oppgulp av hva jeg gjør hver dag. Det er jo ferie og alt det der, men jeg har da for faen andre meninger enn matlaging og dagens outfit jeg også! Kanskje jeg bare har satt de meningene litt på vent, ikke vet jeg. Men jeg har en fin hverdag for tiden, så hvorfor ikke dele den? Personlig liker jeg ikke blogger som er så superpositiv 24/7 og bare forteller hvor fantastisk alt er, det syns jeg er falskt og det gir meg absolutt ingenting. Nå syns jeg nesten jeg har blitt litt sånn selv. Wææ, sånn skal det ikke være! Dere ga meg jo mye respons på dette innlegget, så jeg får bla igjennom kommentarene for litt inspirasjon. I mellomtiden kan dere se bilder av min morgen så langt, der jeg lagde frokost til brødrene mine. Koste oss lenge sammen med bordet, det er deilig å være hjemme med familien sin altså. Alt er liksom så…fantastisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sniker meg bort til Adrian for å ta bilde, haha!OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meg og den yngste broren min, Jakob <3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden jeg ropte av full hals “FROOOOKOST!!!!” før August hadde stått opp, var han litt småtrøtt ved bordet. Ikke alltid greit å ha en bloggsøster.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og sist, men ikke minst: Noe av det verste jeg har sett. Havregrøten til Adrian full i kanel, ææsj??OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TURBAN: HOT OR NOT?

For et par år siden så brukte jeg turban endel. Eller nå lyver jeg, det er faktisk nøyaktig fem år siden til sommeren (herregud nå ble jeg stressa, ungdomstiden flyver fra meg!!). Var heelt hekta og syns det var så kult. Husker jeg skrev et blogginnlegg til alle turbanhaterne med overskriften “I dont care what haters say, im gonna wear my turban anyway!”. Hahaha ler 😀 Men det er jo sant, man skal jo kunne bruke det man syns er kult uansett om andre sier det kanskje ikke er inn eller fashionabelt. Hvem faen bryr seg? Likevel er jeg litt usikker på om jeg liker denne turbanen eller ikke. Syns den var kul, men ville jeg brukt den annet enn på bilder? Egentlig hadde jeg på meg dette antrekket uten turbanen (elsker den nye genseren min så syyykt btw!!), men jeg likte den jo veldig godt på disse bildene. Hmm. Hva syns dere egentlig? Turbanen finner dere her forresten, den koster bare 129,- om noen vil klikke den med seg hjem 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERATurbanHER / Genser (ny favoritt!!) HER / Jeans – Tiger / SkoHER (annonselenker)

BARNEROMMET ER BORTE

God morgen 😀 Som sagt kjørte jeg mamma på jobb litt over syv i dag tidlig, og siden da har jeg tatt sol, dusjet og fikset meg. Ikke verst å være så tidlig i gang når det er ferie! Jeg holdt på å si at nå er det endelig helg, men det spiller jo egentlig ingen rolle for meg siden jeg har ferie – samtidig betyr det at fleste av vennene mine har helg og bare dét burde man skåle for. Nå sitter jeg på soverommet til broren min der jeg har “bodd” siden onsdag. Har nemlig ikke eget rom i mammas nye hus (!!), noe jeg forsåvidt ikke har hos pappa heller da han lagde mitt gamle rom om til et kontor.. Jeg har jo bodd for meg selv en stund nå så det er kanskje ikke så rart, men det hadde jo vært digg å kommet hjem til pikerommet liksom. Jeg er ikke voksen.. Som det skilsmissebarnet jeg er skal jeg forflytte meg til pappa senere i dag og være der resten av helgen sammen med alle brødrene mine. Det kommer til å bli så kooos 😀 Jeg tok på meg husmor-rollen i morgen og skal lage stor familiemiddag – tips til hva jeg kan lage? De yngste brødrene mine er så kresen at de ikke liker løk engang, så det må være noe de også kan like.. Haha! Og det må være noe sykt digg slik at jeg får mye skryt 😉 Hjemmelagde hamburgere kanskje?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHahaha ler av disse posterne på rommet til August, det er såklart mamma som har hengt de opp og ikke noe han hadde kommet på selv. “Always kiss me goodnight” liksom (her burde det vært en emoji som ler).

SØSKENKOS

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg blir like sjokkert over utsikten hver gang jeg er hjemme. Det er helt fantastisk å våkne opp til dette synet, og solnedgangen er nydelig. I Bergen er utsikten rett i et annet hus, så det er ikke spennende ved mindre naboene finner på noe gøy i vinduet, sånn som forrige helg da de hadde fest og drikkeleker. Haha underholdning! I dag har jeg bare kost meg med Adrian (lillebroren min til de som lurte), som er på ferie fra militæret. Vi har vært i byen en tur, spist sushi og besøkt bestemor. Nå skal jeg straks hente Andreas på jobb, og det blir nok tidlig kveld på meg. Lovte mamma å kjøre henne på jobb litt over syv i morgen slik at jeg fikk bilen hennes, så da blir det råning hele dagen. Haha neida! Dette var en kort, kjedelig oppsumering fra min dag.

Jeg er litt nysgjerrig på hva dere har gjort i dag? Legg igjen en kommentar og fortell! 😀

NEW JACKET

God morgen 😀 Det er helt sykt digg å våkne opp i Molde! Hadde faktisk sommerfugler i magen på flyet, gledet meg sånn til å se familien igjen – og vet dere hva? Andreas var såå snill at han mekket opp middag til meg i går kveld. Spiste hjemmelagde hamburgere med nydelig tilbehør. Får vann i munnen her jeg ligger i sengen og holder på å sulte ihjel. Vi har planlagt å lage masse god middag i løpet av påsken, digg at han er like matentusiastisk som meg! Under finner dere gårsdagens antrekk, fikk luftet min fantastiske nye kåpe 😀 Haha følte jeg brukte veldig mye “nydelig, fantastisk,digg” osv i dette innlegget. Overlykkelig på morgenkvisten much?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA1woho2222

OLYMPUS DIGITAL CAMERA3w0h0OLYMPUS DIGITAL CAMERAJakkeHER / Genser – Notion 1.3 / Bukse – bikbok / SkoHER / Klokke – mk HER (annonselenker)

Likte du antrekket?