SPRÅKBARRIERER

God morgen! Endelig fungerer internett sånn nogen lunde, men så lenge jeg får lastet opp litt bilder er jeg fornøyd ♥ I går kveld kom resten av campen ned hit, bl.annet de tre andre bloggerne som skal være med på turen. Jeg, som har litt dialekt er nok den som er minst forstått i gruppen. Haha! Heldigvis kan jeg skryte på meg en nokså god Oslo-dialekt også, så svenskene og danskene forstår meg 😀 Nå sitter jeg i loungen og skal straks spise frokost. Deretter skal vi på vår første surfeleksjon. Wææ, jeg er så spent! Tror faktisk det kommer til å bli utrolig gøy, og jeg skal virkelig prøve alt for å se bort fra min frykt for hai og andre skumle havskapninger.

IMG_5221 kopi-2IMG_5195 kopi-2

TOUCHDOWN MAROKKO!

IMG_5133-2IMG_5146 kopi-2IMG_5139-2IMG_5118-2IMG_5124-2

Hei fra Marokko! Beklager, men nettet her er helt krise. Nå ligger vi seks bloggere fra Norge, Sverige og Danmark å prøver desperat å komme på wifien. Nå har jeg akkurat koblet meg på, og skulle laste opp bilder fra dagen. Dessverre nekter de å bli lastet opp, så her har dere noen bilder jeg lastet opp på nettet til norwegian på vei nedover. Håper virkelig nettet er bedre i morgen, for det er virkelig så nydelig her. Har bare lyst til å vise dere hvordan vi har det!

DET GJØR MEG KVALM

Hei alle sammen, her kommer jeg med en liten alvorsprat – igjen ♥ Grunnen til at jeg skriver om samarbeidet Forsikringsselskapet If har med Mardou&Dean er ikke i hovedsak for å selge reflekterende parkaser i hytt og gevær. Det er for å informere dere, og opplyse om hvor stor forskjell refleksbruk faktisk kan utgjøre. Uansett om velger å kjøpe en skikkelig fashion statement som parkasen designet av Mardou&Dean, eller om du går med en refleks på armen til 10kr spiller ingen rolle. Det viktigste her er at du faktisk gjør det. Refleks er budskapet. Formålet for samarbeidet mellom If og Mardou&Dean er å gjøre refleks kult, og vise at det faktisk ikke trenger å være en “teit” ting som man ofte syns i barndommen.

unspecified

For meg er det helt utenkelig å miste noen jeg er glad i. Det ville vært den største tragedien i mitt liv. Å tenke på at man faktisk kan miste noen man er glad i av den tåpelige grunnen at de ble påkjørt fordi bilen ikke så, gjør meg kvalm. Kvalm fordi det kunne vært unngått. Jeg håper så inderlig det aldri kommer til å skje med meg, eller for noen av dere og dine kjære. Vi har nok sykdommer og andre ulykker i verden hver dag, la oss sammen minske ulykkene som skjer i mørket på veien.

Så, forstår dere kanskje hvorfor jeg legger så stor vekt på tema? Det produseres reflekser for en grunn, og jeg syns vi burde tenke over konsekvensene rundt manglene bruk fra tid til annen.

Vottene i normalt lys:

SAMSUNG CSC

Vottene når billyset treffer de:

SAMSUNG CSC

Konkurranse! Nå deler jeg ut 4 par med votter (2 i s-m og 2 i m-l) og én veske fra IfxMardou&Dean ♥
 • Formålet med denne konkurransen er å spre budskapet om å bli sett i mørket.
 • Legg igjen en kommentar, og du er med i trekningen!

 

EN INDRE KAMP

I dag har alt jeg har gjort vært med bismak. Hodet sier jobb, kroppen sier søvn. Hodet sier skru av netflix og vask klær, kroppen sier én episode til. Jeg har hatt en indre kamp i hele dag om å gjøre alt jeg . Men av og til folkens, da vil man bare gjøre det man vil. Om to dager reiser jeg til Marokko, så det blir vel nok tid til å gjøre ting jeg vil der nede. Frem til da får jeg prøve å skru av feriemodus så godt det lar seg gjøre, og være innstilt på at hverdagen varer litt til.

Nå skal jeg komme meg ut av pysjen og inn i noe mer fancy. I kveld er jeg invitert til Linn for en liten fest. Selv om tanken var å ikke dra ut før ferien er dette faktisk den eneste muligheten jeg har til å se venninnene mine før jeg drar, så da ble det sånn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

BILDENE SOM IKKE KOM PÅ BLOGGEN…

… Gran Canaria edition!

Etter to uker på øya ved Afrika ble det tatt tusenvis av bilder. Jeg lyver om jeg later som om alle var like fine som de jeg la ut på bloggen. Faktisk var 90% av de i samme duren som de under her..

“Ser jeg babe ut nå?”IMG_3988

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“To sek, skal bare presse opp rumpa”IMG_4545 IMG_4567

*Lage større kløft*IMG_4758

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OPPSKRIFT PÅ BUTTER CHICKEN MASALA

God morgen! Som lovet kommer nå oppskriften på butter chicken masala, som er en av mine favorittretter innen indisk mat. Jeg fant en oppskrift på nettet, men endret litt på den. Egentlig mest fordi jeg manglet et par ting, haha! Syns likevel retten ble supergod, og jeg er veldig fornøyd. Dette er perfekt helgemat, da det tar litt tid å lage. Jeg elsker jo å lage mat, så om du har noe godt å drikke til matlagingen blir den jo bare enda koseligere 🙂

Til marinaden:
 • En boks yoghurt naturell (ca 4dl)
 • 40 gram hvitløk (most i stavmikser med litt vann)
 • 40 gram ingefær (på tube, eller most i stavmikser sammen med hvitløken)
 • 1 ts salt
 • 2 ts garam masala
 • 2 ts chilli powder
 • 3 ts sitronsaft
 • 1,5 ts solsikkeolje

IMG_5045 kopi-2

Til sausen:
 • 10 gram hvitløk
 • 10 gram ingefær
 • 2 stk kardemomme (lett knust)
 • 3 stk koriander
 • 3 laurbærblad
 • 4 ts garam masala
 • 3 ts chilli powder
 • 1,5 dl tomatpurre
 • 3 dl kremfløte
 • 150 gram usaltet smør
IMG_5059-2Slik gjør du:

Skjær kyllingen i et par like store biter. Bland kjøttet godt med den moste ingefæren, hvitløken og salt. Deretter mikser du yoghurten sammen med garam masala, chillipulver, sitronsaft og oljen. Bland deretter dette inn med resten, og sett i kjøleskapet i en bolle under plast i rundt fem timer.

IMG_5066-2Når kyllingen er ferdig marinert i kjøleskapet forvarmer du ovnen til 250 grader. Legg kyllingen på et bakepapir og stek i ovn i cirka ti minutter. Deretter lar du kyllingen kjøle seg litt ned før du skjærer den opp i enda mindre biter. Cirka tre-fire cm per bit.

IMG_5110-2

Så over til sausen. Smelt en klatt smør på middels varme og stek finhakket hvitløk og ingefær. Bland så inn kardemomme, laurbærblad, koriander, garam masala og chilipulver. Rør godt til alt er godt blandet. Rør deretter inn tomatpuré og sitronsaft. Varm opp og rør rundt i et par minutter.

Tilsett smørklatter bit etter bit. Vent til det har smeltet og har blandet seg inn før du tilsetter neste. Når alt smøret er blandet inn rører du inn fløten, og lar det hele stå å koke i cirka fem minutter. Da tar du en sil og siler sausen over i en ny kjele, og lar det koke opp før du tilsetter kyllingen. Dette skal trekke i 5-10 minutter.

Ferdig! IMG_5114-2

Dette var nok ikke det mest delikate bilde av det ferdige resultatet. Som dere vet er jeg ikke kjent for å ha flotte matbilder på bloggen. Dessuten var jeg så sulten at jeg nesten glemte å ta bilde, fordi jeg var på god vei til å kaste meg over maten. Haha! Og ja, server med ris og nanbrød 😀

SISTE FRA HARRYLAND

IMG_4030-2IMG_4023 kopi-2IMG_4035 kopi

Her har dere de siste bildene fra Gran Canaria, så nå lover jeg at det ikke blir noe mer posting fra det harryparadiset på en stund. Nå står jeg på kjøkkenet å venter på at kyllingen skal bli ferdig i ovnen, jeg har cirka fem minutter igjen! Som nevnt står det ekte hjemmelaget indisk på menyen i kveld. Jeg har aldri laget det før, så kom gjerne med do´s and dont´s. Det er altså butter chicken masala jeg skal lage!

HVEM VIL JEG VÆRE?

Hva er det sterke mennesker gjør? De er ikke destruktive og forsøker å tenke på det positive i livet. De ser på sine feil som lærdom og bygger seg sterkere. De går ikke i grøfta om pilen er på undersiden av diagrammet, men finner løsninger som gjør at den peker opp igjen i nærmeste fremtid. 

Det har jeg sagt høyt til meg selv i dag. Jeg startet dagen med å være negativ, oppgitt over meg selv og ville helst bare drite i den travle dagen jeg har for å syns synd på meg selv i sofaen i stedet. Men det er ikke det sterke mennesker gjør, og jeg vil være en sterk person. Jeg er en sterk person. Når noe kjipt skjer i livet ditt er det ikke alltid like lett å tenke fremover. Det er lett å gjøre problemet enda større med å bare la det være, i stedet for å ta tak i det. Det er lett å fokusere kun på hva som kunne vært gjort annerledes. Men, gjort er faktisk gjort. Konsekvensene kommer også deretter. Jeg føler det som skjer nå avgjør mye om hvordan person jeg ønsker å være. Og den personen jeg ønsker å være er sterk. En som ikke lar seg knekke av noen ting. For la oss tenke på det positive jeg har i livet mitt. Familie, venninner jeg digger mer enn alt og en kjæreste som er bra. Hvorfor skal jeg da fokusere på den éne bagatellen jeg nå går med en klump i magen for? Nei, fy faen. Den bagatellen skal jeg ta tak i, løse opp og bli ferdig med for godt.

Jeg hater blogginnlegg som dette på andre blogger. Der personen bare skriver mye uten å faktisk nevne grunnen. Derfor beklager jeg veldig for at jeg ikke vil fortelle mer. Som sagt er det ikke noe jeg ønsker å bruke mer energi enn nødvendig på. Men, jeg har det faktisk bra. Mye bedre enn for noen timer siden. Jeg har brukt mye tid på å psyke meg selv opp i dag. Gjort meg klar for å jobbe videre.

Akkurat nå er jeg på skolen. Her skal jeg jobbe et par timer før det blir hjemmelaget butter chicken masala i kveld. ÅH, om den blir like digg som håpet kommer oppskrift i morgen!

IMG_5080-2IMG_5073-2

43 SPØRSMÅL

Hei fra Bergen! Vi kom sent hjem i går kveld, helt utslitte etter lite søvn og mye reiser. Dagen startet halv syv, og da hadde kofferten min gått i vranglås. Jeg hadde et møte klokken ni, men alt av sminke, hårføner og diverse var låst inne i kofferte. Er det mulig?? Heldigvis har jeg et lite reservelager med sminke, og låsen på kofferten gikk opp til slutt så alt ordnet seg gitt!

Merker at kroppen er sliten i dag, derfor har jeg ikke så mye å komme med. Fant 43 spørsmål på bloggen til Kristina, og tok en god gammeldags copy paste av den inn på bloggen min. Håper det er greit!

1. Hva har du på deg? En svart jeans med hull i knærne og en oversized svart genser. Absolutt ikke det mest spennende antrekket, men det som sjokkerer meg mest er at jeg sitter med jeans i sofaen? Jeg hater egentlig å gå i jeans og bytter alltid til joggis så fort jeg kommer inn døren.

2. Har du noen gang vært forelsket? Ja, det har jeg! Ikke mange gangene, det tar nemlig litt tid for meg å bli skikkelig forelsket. Jeg kan bli betatt og tenke at det er en forelskelse, men så går den som regel over ganske fort ved mindre det er the real deal.

3. Har du noen gang hatt et fryktelig brudd? Nei, iallfall ikke fra min side. Håper jeg aldri noen gang får skikkelig hjertesorg, det virker helt grusomt.

4. Hvor høy er du? 168 cm!

5. Hva var det siste du spiste? To knekkebrød med skinke og agurk da jeg var hos Ingvild for å hente Zara i dag tidlig. Herregud så deilig med sunn mat igjen, etter en uke i frityrkoma.

IMG_8424-3

6. Hva var det siste du drakk? Vann. Jeg drikker egentlig bare vann, bortsett fra en sjelden kopp med kaffe! Og vin, såklart. Haha!

7. Er det noen du savner? Det er klart jeg savner mine kjære venner, både i Oslo og i Molde ♥

8. Svart eller hvit? Hvit på interiør osv, svart på klær!

9. Favoritt tv-show? Det varierer veldig, akkurat nå er jeg helt oppslukt i Lost! Ti år etter alle andre vel og merke.. Haha.

10. Favoritt band? Hmm jeg hører egentlig på alt mulig av musikk, men jeg elsker Celine Dion (selvom hun kanskje ikke er et band?)

11. Har du piercing? Ja, jeg har hatt piercing i navelen i snart 10 år! Burde kanskje ta den ut snart, men jeg føler magen min ser helt misformet ut uten 🙁

12. Hva er din favorittsang? Celine Dion – Im Alive

13. Hvor gammel er du? 22 år, fyller 23 om under en måned. Wææ, føler tiden går så fort! Husker enda 20 årsdagen min som om den var i går.

14. Stjernetegn? Fiskene.

15. Hva ser du etter i en livspartner? En som er spontan, og som henger med på mine rare påfunn. At han får meg til å le er ekstremt viktig (og at han ler av meg når jeg føler meg morsom). Det er også viktig at han er åpen for andres meninger og tanker om ting, så er verdier i livet også noe jeg setter høyt. Sist men ikke minst må han få meg til å føle meg trygg og verdsatt. Nå beskrev jeg egentlig Christoffer veldig godt, det er jo et bra tegn? Hihi ♥

16. Favoritt quote? Det har jeg faktisk ikke, er virkelig ingen quoteperson. Men jeg liker veldig godt “alt ordner seg til slutt, og har det ikke ordnet seg er det ikke slutten”. Om den var veldig dårlig oversatt kan tenkes, men dere skjønner? Den gir meg motivasjon om livet er litt turbulent, og gir meg motivasjon til å jobbe meg opp til et bedre sted i livet igjen.   

17. Favoritt skuespiller? Har vel egentlig ingen favoritter tror jeg!

18. Favorittfarge? Blå

19. Høy eller lav musikk? Kommer helt an på humøret, men akkurat nå er jeg veldig sliten. Da hører jeg på lav, rolig musikk i bakgrunnen mens jeg jobber.

PB214764-2

20. Hvor drar du når du er trist? Da er jeg hjemme, og vil helst være helt alene. Da liker jeg ikke å være rundt mennesker, uansett om det er en jeg stoler på mest i hele verden. Jeg kan ha vanskeligheter for å vise følelser, og om jeg er lei meg klarer jeg ikke å få det ut ved mindre jeg er alene.

21. Hvor lang tid bruker du i dusjen? Ca 20 minutter tror jeg? Er en veldig treg dusjer, og står som regel bare å koser meg i det varme vannet uten å gjøre så mye. Haha!

22. Hvor lang tid bruker du på å gjøre deg klar om morgenen? Jeg beregner cirka en halvtime.

23. Hva gjør deg sint? Mennesker som handler grunnet uvitenhet, og urettferdighet.

24. Turn on? Med det motsatte kjønn? Selvtillit!

25. Turn off? Regner med at det er ved det motsatte kjønn her og. Klaging.

26. Hva er det siste som fikk deg til å gråte? I dag fikk jeg faktisk en litt uhyggelig beskjed så da gråt jeg litt. Det er veldig sjeldent jeg gråter, og jeg syns det er veldig ubehagelig.

27. Når sa du at du var glad i noen sist? I går kveld.

28. Hvilken bok var den siste du leste? Jeg leser en Jo Nesbø bok akkurat nå. Dessverre er jeg ikke den største lesehesten og har brukt to uker på Gran Canaria til å lese 70 sider… Haha!

IMG_4507-2

29. Hvilken bok leser du nå? Holder fortsatt på med snømannen.

30. Hvilken tv-serie så du sist? Lost ♥♥♥

31. Hvem snakket du med sist? Pratet med pappa i telefonen for en halvtime siden.

32. Favorittmat? Uten tvil asiatisk!

33. Hvilke destinasjoner ønsker du å dra til? Akkurat nå gleder jeg meg ihjel til å reise til Marokko på lørdag!

34. Hvor var du sist på reise? Kom hjem fra Gran Canaria i går kveld.

35. Har du et crush? Har såklart en supercrush på Christoffer 🙂

36. Når kysset du noen sist? I dag tidlig.

37. Når ble du sist fornærmet? Det husker jeg faktisk ikke?

38. Hva er favoritt godteriet ditt? Er ikke sååå glad i godteri, men potetgull kan jeg spise flere kilo av når jeg først er i gang.

39. Spiller du instrumenter? Nei, men ble tvingt til å spille saksofon et år da jeg var yngre. Det verste året i mitt liv, haha! Husket jeg syns det var sååå kjedelig.

40. Hva er favoritt smykket ditt? Jeg har omtrent ingen smykker.

41. Hvilken sport gjorde du sist? Var på treningssenter og jogget litt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

42. Når var du med noen sist? I dag har jeg så langt vært sammen med Christoffer, en kompis og en megler på en visning av et lokale i byen (spennende!), og Ingvild etter det. Nå sitter jeg og Zara i sofaen å koser oss. Er helt fantastisk å se henne igjen etter en uke på ferie ♥

43. Har du en frykt? Min største frykt akkurat nå er å miste noen jeg er glad i.

 

 

KALORIER SPILLER INGEN ROLLE

Halloooo søndag! Må ærlig innrømme at det like så greit kunne vært onsdag, for her drikker vi drinker på stranden og koser oss uansett hvilken dag det er. Slik er det vel å være på ferie? Jeg merker at det faktisk skal bli litt digg å komme hjem til sunn mat, for nå har det blitt alt for mye alkohol og mengder med mat for en stund. Tror nok aldri jeg har følt meg så oppblåst og ekkel noen gang, haha! Men herlighet, er man på ferie skal man kose seg, og det spiller virkelig ingen rolle om lunsjen har 200 kalorier eller 600. For en uke går det helt fint mener nå jeg 🙂 Nå savner jeg faktisk litt speltlompene og knekkebrødene hjemme, og det er jo kanskje litt sykt å si? Sånn er det vel å være tidenes rutinemenneske.

IMG_4595-2

IMG_4586-2IMG_4623-2

IMG_4611-2

IMG_4619-2

Disse bildene tok jeg faktisk ikke i dag, men for et par uker siden da jeg og Invild koste oss på Amadores Beach Club. Der er det så digg å være, anbefales virkelig å ta en dag dit om du skal på ferie i området!