OPPSKRIFT PÅ BUTTER CHICKEN MASALA

God morgen! Som lovet kommer nå oppskriften på butter chicken masala, som er en av mine favorittretter innen indisk mat. Jeg fant en oppskrift på nettet, men endret litt på den. Egentlig mest fordi jeg manglet et par ting, haha! Syns likevel retten ble supergod, og jeg er veldig fornøyd. Dette er perfekt helgemat, da det tar litt tid å lage. Jeg elsker jo å lage mat, så om du har noe godt å drikke til matlagingen blir den jo bare enda koseligere 🙂

Til marinaden:
  • En boks yoghurt naturell (ca 4dl)
  • 40 gram hvitløk (most i stavmikser med litt vann)
  • 40 gram ingefær (på tube, eller most i stavmikser sammen med hvitløken)
  • 1 ts salt
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts chilli powder
  • 3 ts sitronsaft
  • 1,5 ts solsikkeolje

IMG_5045 kopi-2

Til sausen:
  • 10 gram hvitløk
  • 10 gram ingefær
  • 2 stk kardemomme (lett knust)
  • 3 stk koriander
  • 3 laurbærblad
  • 4 ts garam masala
  • 3 ts chilli powder
  • 1,5 dl tomatpurre
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram usaltet smør
IMG_5059-2Slik gjør du:

Skjær kyllingen i et par like store biter. Bland kjøttet godt med den moste ingefæren, hvitløken og salt. Deretter mikser du yoghurten sammen med garam masala, chillipulver, sitronsaft og oljen. Bland deretter dette inn med resten, og sett i kjøleskapet i en bolle under plast i rundt fem timer.

IMG_5066-2Når kyllingen er ferdig marinert i kjøleskapet forvarmer du ovnen til 250 grader. Legg kyllingen på et bakepapir og stek i ovn i cirka ti minutter. Deretter lar du kyllingen kjøle seg litt ned før du skjærer den opp i enda mindre biter. Cirka tre-fire cm per bit.

IMG_5110-2

Så over til sausen. Smelt en klatt smør på middels varme og stek finhakket hvitløk og ingefær. Bland så inn kardemomme, laurbærblad, koriander, garam masala og chilipulver. Rør godt til alt er godt blandet. Rør deretter inn tomatpuré og sitronsaft. Varm opp og rør rundt i et par minutter.

Tilsett smørklatter bit etter bit. Vent til det har smeltet og har blandet seg inn før du tilsetter neste. Når alt smøret er blandet inn rører du inn fløten, og lar det hele stå å koke i cirka fem minutter. Da tar du en sil og siler sausen over i en ny kjele, og lar det koke opp før du tilsetter kyllingen. Dette skal trekke i 5-10 minutter.

Ferdig! IMG_5114-2

Dette var nok ikke det mest delikate bilde av det ferdige resultatet. Som dere vet er jeg ikke kjent for å ha flotte matbilder på bloggen. Dessuten var jeg så sulten at jeg nesten glemte å ta bilde, fordi jeg var på god vei til å kaste meg over maten. Haha! Og ja, server med ris og nanbrød 😀

4 kommentarer
    1. Hei! 🙂 Har lyst å lage denne. Men lurer på hvor mange pers denne oppskriften er for? Og hvor mange kyllingfileter brukte du?

      1. Denne er til 4-5 pers 😀 Brukte tre store kyllingfileter, men kan også bruke fire “normale” 🙂 Si ifra hvordan du likte oppskriften! <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg