HJEMMELAGET GRØNNSAKSSUPPE

DU TRENGER:

– Trafikklystpaprika
– Løk
– Hvitløk
– Chilli
– Ingefær
– Potet
– Kålrabi
– Gulrot

Her kan du egentlig velge de grønnsakene du liker selv, det er for eksempel godt med purreløk, persillerot, selleri osv! Lagde en enkel variant denne gangen ♥ Jeg bruker ekstra mye chilli, hvitløk og ingefær – men igjen så er dette en smakssak.

Start med å kutte paprika, løk, hvitløk og chilli i biter. Dette skal kokes “sønder og sammen”, så du trenger ikke å finkutte. Dette blir kraften i hele suppen, så la det koke i minimum tre timer uten lokk slik at vannet reduseres. Det beste er å sette på kraften kvelden før, og la det stå i kasserollen til dagen etterpå. Når du ser at paprikaen nærmest faller fra hverandre kan du tilsette resten av grønnsakene.

Det ferdige resultatet er ikke direkte nydelig, men fy søren så godt! En deilig suppe med mange forskjellige smaker. Helt på tampen så bestemte jeg meg for å tilsette kalkunpølser, men i utgangspunktet syns jeg det er mer enn nok med alle grønnsakene og lager den hovedsakelig uten kjøtt. Som du kanskje ser så er både paprikaen og løken helt kokt sammen og spredt seg ut i “sausen”, og det gir en helt nydelig kraft som ikke kan erstattes med buljong eller fond. Bruk salt og pepper etter ønske!

8 kommentarer
  1. Mmmm! Skal pröve den! Elsker suppe, spesielt på hösten! Digger oppskriftene dine, fine! God klem! <3

  2. Er i gang med å lage den, og nå har den stått i 8 timer på komfyren. Men kraften ser ikke ut til å bli like mørk som din, og grønnsakene har ikke “løst seg opp”. Hva tror du årsaken kan være?

   1. Har du rørt skikkelig slik at paprikaen nærmest “faller” sammen?:) Jeg burde kanskje skrevet at jeg kokte opp uten lokk slik at vannet skulle redusere endel, blir ikke helt det samme om man har lokk på! Har oppdatert oppskriften nå. Hvordan gikk det med suppen?? <3

    1. Takk for svar ❤️ Jeg lot kjelen stå til idag, og satte akkurat på varmen igjen så det blir middagen ikveld istedet Den som venter på noe godt….

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg