OPPSKRIFT PÅ VERDENS BESTE VILTGRYTE

Hei ♥ Jeg lovte jo å dele denne oppskriften, men det gikk helt i glemmeboken (som mye annet…). Heldigvis var det en veldig søt leser (tusen takk Kristine ♥) som minte meg på det, og here it goes!

Viltgryte er virkelig den perfekte høstmaten, og jeg har laget det ganske mange ganger det siste året. Nå har jeg prøvd meg fram til en helt perfekt oppskrift etter min mening. Blir seriøst sulten bare av å tenke på det, heheh.

DU TRENGER:

– Skavet reinsdyrkjøtt
– Sjampinjong
– En stor gul løk
– Kremfløte
– Sæterrømme
– Brunost
– Meierismør
– Bacon
– Knuste einebær

Tilbehør:
Hjemmelaget potetmos (oppskrift kommer under)
Smørdampet rosenkål
Tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

Sett på potetene. Start med å steke sjampinjongen i stekepannen. Når den er ferdig flytter du den over i en større kasserolle. Deretter steker du løken sammen med baconet og tar det i samme kasserolle som soppen når den er klar. Stek så reinsdyrkavet, og ha alt i samme kasserolle når det er ferdig stekt. Deretter setter du på varmen under kasserollen og blander alt godt sammen, før du tilsetter fløten sammen med cirka halve boksen med sæterrømme. Rør godt og la det koke opp, før du tar i brunosten etter smak. Jeg bruker egentlig ikke ha noen faste «mål» på hvor mye jeg bruker av noe, og bare smaker meg frem via hele prosessen. Da blir den best! Knus einebær og rør inn, samt salt og pepper. Man kan også ha i litt viltfond for en saltere gryte. La dette putre i en halvtimes tid, så smakene får satt seg skikkelig.

Når potetene er ferdig blander du inn en god dæsj meierismør, resten av sæterrømmen, fløte og litt av sausen fra gryten. Pluss salt og pepper! Mmmmm. Serveres med smørdampet rosenkål og tyttebærsyltetøy.

Bildecreds her. (var mer opptatt av å spise enn å ta bilder)

Som dere skjønner er ikke dette slankemat 😉 Men herregud, så godt! Dette er en av mine absolutte favorittmåltider, og er en fest for munnen. Nytes med et (stort) glass rødvin.

3 kommentarer
  1. Tusen millioner takk skjønne deg
   Dette blir middag en dag veldig snart!Høres utrolig god ut. Absolutt ikke slankemat men det problemet tar vi senere
   Hvilken rødvin synes du er best til?
   Hvis du spiser på Olivia så prøv ravioli med skogsopp i fløtesaus. Den er helt vanvittig bra. Spist den idag så det var ett mattips fra meg
   Nå ble det mye mat her
   På mandag trenger vi salat!
   Takk igjen og ha en superfin helg

   1. Selvfølgelig, og GLED deg til denne maten <3 Helt nydelig! Hmm jeg har smakt litt forskjellige rødviner til denne, men kan egentlig ikke komme på noen jeg likte "bedre" enn andre. Men en god rødvin til ekstremt god pris er Marques de Nombrevilla, den er supergod!

    Tusen takk for mattips fra deg også, den skal jeg definitivt teste ut neste gang jeg er på Olivia 😀 Ha en fin helg! Stor klem! <3

  2. Hei,
   Det ser veldig godt ut. Og jeg fikk lyst til å prøve den til et selskap.
   Jeg har et par spørsmål: kan denne lages til mange, og kan du komme med en anbefaling på mengde til ca 18 personer?
   Videre så lurer jeg på om den kan lages kvelden før (eventuelt noen timer før) den skal serveres?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg