BIFF MED HJEMMELAGET BEARNAISE

INDREFILET MED HJEMMELAGET BEARNAISE 

Mmmmm! Noe av det beste jeg vet å kose meg med er et godt stykke kjøtt, hjemmelaget bernaise, potetbåter og stekt mais. Så enkelt, og skikkelig ssssslurp 😀 Hjemmelaget bernaise virker ofte avskrekkende for mange siden det er fare for å skille sausen. Da er den ofte totalt ødelagt. MEN, hjemmelaget smaker for det første en milliard bedre enn de man kjøper på butikken, pluss at når du først får teken på det så glemmer du det aldri.

HJEMMELAGET BEARNAISE:

1 liten sjalottløk
1-2ss vineddik
1ss vann
1ss estragon
4 eggeplommer
300g meierismør
Sitron og krydder etter egen smak.

Start med å frese løken i pannen med en god klatt av smøret. Når løken er myk tilsetter du estragonen og rører inn, før du rører inn vineddiken og vannet. La dette redusere til ca 1/3 av veskemassen. Når dette er ferdig setter du det bare til siden i en liten skål.

Smelt smøret i egen kasserolle. Visp sammen eggeplommene i en skål du senere skal bruke over et vannbad (en plastikkbolle feks). Visp deretter inn løk og estragonblandingen. Kok opp vann i en kasserolle, og når det når kokepunktet skrur du av varmen. Ta deretter plastikkbollen med eggene osv over dampen, og visp inn det smeltede smøret litt etter litt. Deretter tar du bollen vekk, og smaker til med sitron, salt og pepper etter eget ønske.

Biffen kan du lage på mange måter! Jeg liker en kjernetemperatur på ca 58 grader, da er den medium. Akkurat nå er jeg hektet på stekt mais og potetbåter til, men tilbehøret kan du selvfølgelig velge selv etter smak. Håper dere forsto oppskriften, og om dere har noe spørsmål er det bare å legge igjen en kommentar ♥

Nå skal vi straks kjøre hjem til Oslo etter en superkoselig og rolig hyttetur. Håper alle har en fin søndag!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg