VERDENS BESTE REDIGERINGSPROGRAM!

Hei! Noen lurer på hvordan jeg redigerer bildene mine, og jeg har en gledelig nyhet å dele med dere. Har nemlig blitt heeelt frelst av lightroom! Det var Cathrine som introduserte meg for det, og jeg kan virkelig ikke takke henne nok 😀 Det kan få et bilde helt perfekt, og dessuten er det veldig lett! Har jo photoshop på macen også, men det skjønner jeg ikke en dritt av uansett. Hah!

Bare se forskjellen, SYKT!

Eksempel 1:eks1

Eksempel 2:eks2

Eksempel 3:eks3

Favorittredigeringen min må nok være nummer 3, herregud for en forskjell! Orginalbildet tok jeg i farten av maten, og jeg var så sulten at jeg ikke orket å stille inn kamera slik at det ble lysere. Null problem, for lightroom fikser alt! Bildene blir så delikate og lyse, elsker det.

Lightroom er superenkelt å bruke, likevel er det noen småting som kan være litt uvant. Tenkte å komme med noen tips slik at dere eventuelt slipper å tulle med det i starten 🙂

1: Når du har importert bildene du vil redigere inn i programmet, trykker du på “develop” øverst til høyre for å starte redigeringen. Der finner du et panel til høyre med alt du kan redigere. Her er det bare å prøve seg fram!

2: Jeg gjør nesten det samme på alle bilder. Den øverste innstillingen kan man redigere bildet blåere eller gulere. Jeg drar den alltid mot den blå, for da blir bildet hvitere. Ofte blir bildene man tar veldig gule, iallefall om man tar de inne, derfor jevner denne ut slik at det verken blir gult eller blått, men hvitt (eller den fargen du ønsker). Så stiller jeg litt på kontrasten, gjør bildene hvitere osv. Det er litt vanskelig å forklare, men veldig lett å utføre! Som sagt er det bare å prøve seg litt fram.

3: Når du er ferdig å redigere trykker du IKKE på ctrl+S som i mange andre program, men du må høyreklikke på selvet bildet og velge “export”. Først da blir bildet lagret i en mappe du selv velger. Jeg gjør det veldig lettvint og velger alltid skrivebordet!

4: Det finnes massevis av filmer på youtube med smarte triks til redigering i lightroom, her er det bare å google seg fram! 🙂

Under finner dere en typisk måte jeg redigerer bildene mine på, innstillingene ser dere til høyre:

Skjermbilde 2015-02-23 kl. 22.16.45

Jeg bestilte lightroom via adobe.com. Tror jeg betaler 90kr i måneden eller noe for både lightroom og photoshop. Usikker på hva det koster om du kun skal ha lightroom! Det er virkelig en vel verdt investering for min del som tar så mange bilder hver eneste dag 🙂

Håper innlegget falt i smak og at noen fikk litt bilderedigeringshjelp! Hihi.

LIK innlegget om du vil at jeg skal komme med flere tips!

11 kommentarer

Siste innlegg