UKENS OPPSKRIFT: SUNNERE CARBONARA

Jeg har egentlig aldri vært en pastaperson, og har aldri sett på det som min go-to rett. Den siste tiden har jeg derimot laget det flere ganger, og da alltid det samme; pasta carbonara! Jeg har funnet en oppskrift som er helt perfekt, i mine øyne iallfall 😉 Dette er en smaksbombe uten like, dessuten veldig enkelt å lage.

Jeg er jo egentlig motstander av alt som er “sunt”. Typ lettfløte, magert smør osv. Smaken blir jo helt annerledes. MEN, denne gangen prøvde jeg faktisk å lage denne pasta carbonaraen sunnere, og byttet ut diverse ingredienser for å ikke gjøre den så kaloririk.

DU TRENGER:

400 gram pasta
Ca. 2dl lett fløte
En pakke hamburgerrygg
4 eggeplommer
100gram parmesan (jeg bruker litt ekstra fordi jeg elsker parmesan)
Salt og pepper

Kok pastaen i godt saltet vann. Bland sammen fløten, eggeplommene, skinken, krydderet og raspet parmesan. Når pastaen er ferdig å koke setter du den litt til side slik at den ikke er glovarm når du blander alt sammen, da kan eggene fort bli kokte – og det vil man ikke! Et tips er også å la eggene stå i romtemperatur en time eller to før du skal bruke de.

Bland alt sammen, rasp over litt ekstra parmesan om du liker det og nyyyt. Dryss gjerne over litt maldonsalt også. Perfekt kosemat! Egentlig bruker jeg å lage denne pastaen med ekte fløte og bacon i stedet for skinke – men denne sunnere varianten var også superdigg 🙂

Noen deilige oppskrifter du vil dele med meg?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg