UKENS OPPSKRIFT: LENTEJAS – SPANSK CHORIZOGRYTE

MMM ♥

Tenker jeg skal starte med ukens oppskrift igjen! Jeg elsker å lage mat, og prøver ut nye oppskrifter stadig vekk. Hvorfor jeg har blitt så dårlig å dele den siden av meg med dere skjønner jeg egentlig ikke? Syns dere det er gøy å lese om? 😀

I helgen lagde jeg denne fantastiske gryten, som er en familieoppskrift til kjæresten min. Var livredd for å gjøre noe feil slik at den skulle smake annerledes enn hva han var vandt med – men heldigvis gikk det greit 😅

DU TRENGER:

CHORIZO · GRØNNE LINSER · HAKKEDE TOMATER · HVITLØK · POTET · GULROT · HVITLØK · FERSK KORIANDER · KJØTTBULJONG · LAUBÆRBLAD

 Fres 8-10 (mye, I know) hvitløk i litt olje til de er myke, før du tilsetter en boks hakkede tomater. Når dette har kokt i ca fem minutter heller du over ca 1.5l vann og 3 terninger med kjøttbuljong. Ha deretter i alle grønnsakene samt chorizoen og en hel bunt koriander. Jo lengre dette koker, jo bedre blir smakene. Vi lot det stå i tre-fire timer, og deretter over natten (uten varme på platetoppen selvfølgelig), før vi kokte det opp igjen til middag dagen etter. En ufattelig smaksrik gryte som både er kjempesunt, enkel å lage og veeeeldig god.

Enjoy! Å gi meg en lyd om jeg skal fortsette med ukens oppskrift ♥

13 kommentarer
    1. Hei Julia
      Fortsett med ukens middagsoppskriftveldig gøy!
      Denne skal prøves i helgen
      Kan du skrive hva vinen heter, ikke lett få med alt utfra bilde
      Hvilken type Chorizo brukte du?
      Gleder meg den høres og ser fantastisk god ut
      Fin kveld til deg i Bergen

      1. Hei Kristine! Så bra du syns det, jeg elsker å dele oppskrifter så det skal jeg absolutt gjøre 😀

        Vinen er en Chateauneuf du Pape, en nydelig fransk rødvin! 🙂
        Man bruker ikke vanlig “påleggs-chorizo” men en tykk pølse som man skjærer i terninger om du skjønner.

        Si ifra om det er noe mer <3 Ha en fin kveld, klem!

    2. Ja skjønner
      Kunne du sagt litt mer hvor mye linser grønnsaker osv. Hvis du har mål, kanskje du bare har puttet oppi
      Helt topp januar gryte

      1. Av alle de andre grønnsakene tar jeg litt på gefylen, haha! Tok sikkert fem poteter, tre gulrøtter, smaker til med resten… Av linsene brukte jeg 250 gram <3

    3. Lot du linsene koke med like lenge? De ble ikke bare grøt da? 😛 Gleder meg til å teste til helgen <3

      1. Ja de var i helt fra start, eller da jeg tok i vannet! Men kjøpte sånne «tørre» linser, og ikke de hermetisert fra butikken. Burde skrevet det, haha! Håper det smaker, det er så godt <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg