UKENS OPPSKRIFT

INDREFILET AV SVIN · ERTEPURÈ · SALTBAKTE POTETER · TOMAT/RØDLØK · STEKT CHORIZO

Om du vil ha et festmåltid midt i uken, som faktisk er ganske sunt (om du ikke bruker en pakke med meierismør i tilberedningen slik som meg) var gårsdagens middag supergod! Lagde helstekt indrefilet, og valgte å langtidssteke den på 80 grader i ca 3 timer etter jeg brunet kjøttet i pannen med myyye smør og noen hvitløksfedd. Det er også veldig deilig å “øse” det smeltede smøret over kjøttet et par ganger før du legger det i formen. Brukte steketermometer for å følge med på kjernetemperaturen, og jeg foretrekker den på 65 grader, før du lar den hvile 20-30min. Et av mine største tips når du lager hvilket som helst kjøtt er å bruke termometer. Da er du sikret et perfekt resultat hver eneste gang!

Ertepuréen lager du enkelt med å koke opp erter, før du moser det sammen med smør, litt fløte og krydder etter smak. De saltbakte potetene forklarer kanskje seg selv, hehe. Topper det hele med stekt chorizo og litt friske grønnsaker. Supergodt!

Kunne gjerne hatt en god saus til også, men siden det er midt i uken sparer jeg de kaloriene til helgen 😉

Håper det smaker!

3 kommentarer
    1. Som spiseforstyrret er det ingenting anorektisk med en oppskrift som inneholder masse smør så digg ut! (Som eks-anorektiker hadde jeg muligens kuttet litt ned

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg