UKENS OPPSKRIFT – VERDENS BESTE KYLLINGPAI

IMG_9511-3

Er det én ting jeg aldri hadde sett for meg å elske så mye så er det denne paien. Pai generelt føler jeg er så “voksent”, og ikke noe en 23 åring lager med lidenskap på kjøkkenet slik som meg. Etter jeg og Christoffer lagde denne paien har vi derimot fått helt dilla, og har sett oss ut flere paioppskrifter vi kommer til å lage i ukene som kommer. Om du har en favorittpai så kom gjerne med den i kommentarfeltet! (Hilsen ny paientusiast)
I ukens oppskrift skal jeg dele denne fantastiske paien med dere, som vi først smakte i Sverige. Moren til Christoffer er utrolig flink på kjøkkenet, og hun serverte oss denne herligheten første gangen jeg var med å besøke de i Sverige. Den var så utrolig god at jeg fikk han til å spørre om oppskriften, og nå deler jeg den altså videre med dere. Det er egentlig kjempe lettvint med pai, og den smaker like godt kald som varm. Perfekt å ha med seg som lunsj dagen etter! 🙂 Denne paien er både mild og krydret på samme tid, og er virkelig bare så fantastisk god!

 

IMG_9514-2

Jeg fulgte denne oppskriften for å lage paibunn.

Du trenger:

• 1/2 grillet kylling
• Cirka en halv pakke chorizosalami
• 1/2 rødløk
1/2 krukke fersk basilikum
2dl revet parmesan
3 egg
2dl fløte
salt og peppe
1/2dl pinekjerner

Slik gjør du:

Legg kyllingen, choritzoen, løken og basilikum i den ferdige formen med paideig. Ta parmesanen over dette, før du rører du sammen egg, fløte salt og pepper og heller over det hele. Sett i ovnen på 200 i 25-30 minutter. Voila, så har du en helt perfekt pai! Mmm.

IMG_9516-2IMG_9534-2

Server, og nyt! Som sagt kom gjerne med favorittoppskrifter ♥ Jeg elsker å lage nye ting på kjøkkenet, så om du har en deilig oppskrift på pai eller en annen digg middag så legg igjen en kommentar.
3 kommentarer
    1. Så ut som en digg pai, takk for tipset.

      Her er oppskrift på en smørbrødpai som jeg synes er veldig god.
      Bunn:
      600gram mel
      1/2 ts salt
      1 pakke gjær
      4-5 ss smeltet margarin
      Vann

      Fyll:
      6 kokte egg
      1 pakke majones
      1 pakke smårettskinke
      Purre
      250 gram hvitost i terninger

      La paibunnen heve i en time. Stekes i rund kakeform på 225 grader i cirka 23-30 min. Etter steking del bunnen i to horisontalt og fordel fyllet. Ta et nytt lag med ost på toppen og stek til gyllen farge. Server gjerne med en salat ved siden av.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg