TILBAKE TIL EN SUNN LIVSSTIL, OG UKENS OPPSKRIFT

For meg tar det en god stund å endre om spisevanene mine, spesielt etter sommeren der all mat er lov uansett hvilken ukedag det er. Når man først har en god rutine på kosthold er det liksom ikke et problem, for da er hjernen programert til at knekkebrød er nammis og man gleder seg til å spise mager vaniljekesam til lunsj. Sånn er det dessverre ikke for meg, enda. Jeg vet jeg kommer dit om et par uker, og det er akkurat tiden før den tid kommer man må være litt streng om man skal komme over kneika. Jeg vil jo så gjerne komme tilbake til gode mat og treningsrutiner, det merkes såååå godt på kroppen!

Det finnes så ufattelig mye sunn mat og gode oppskrifter der ute, og jeg elsker jo å eksperimentere med mat! Det beste jeg vet om morgenen er nybakt brød, et par gode striper majones og godt pålegg på toppen, helst med appelsinjuice eller sjokolademelk. Men dette er en vane, og vaner kan endres! Før var rugsprø med makrell i tomat noe som ga meg vann i munnen, mens nå er det helt utenkelig at det faktisk var min craving for bare et halvt, og sunnere år siden. Jeg er i den verste perioden når det kommer til å legge om kostholdet, jeg går å er sulten hele tiden og spiser sunne ting som en hest uten at det metter ordentlig. Jeg får i meg mer enn nok næring, men ikke like mye fett og carbs som tidligere. Man må bare holde motet oppe, for bare vent! Plutselig er man over på andre siden av gjerdet og da er alt easy peasy.

I går inviterte jeg Andreas og Marie over på en av mine favorittretter. Thai Red Curry! Jeg la ut bilder på instastory, og dere virket interessert i oppskriften 😀 Sooo, here it goes!

Du trenger:

1 kyllingfilet per pers
3 små gulrøtter, eller to store
1 liten brokkoli / en halv stor
1/2 chilli (dette kan justeres, avhengig av hvor sterkt du liker maten)
1/2 gul løk
1/2 rødløk
1-2 bokser kokosmelk
Fersk koriander (jeg brukte hele planten, elsker koriander)
Red curry paste etter smak
Ris
3 fedd hvitløk (dette kan justeres, avhengig av hvor mye du liker hvitløk, haha) Jeg brukte også litt salt, litt hvitløkspulver og en knippe cayennepepper, men dette kan sløyfes 🙂

Slik gjør du det:
1. Finhakk løk, hvitløk og chilli
2. Skjær opp brokkoli og skjær gulroten i tynne strimler
3. Skjær opp kyllingen i passende biter, mine er vel ikke større enn 1cm cirka. 4. Du trenger to kasseroller og en stekepanne. Surr hvitløk, løk og chilli med litt smør i den ene kasserollen, gulrot og brokkoli i den andre og stek kyllingen.
5. Når kyllingen er ferdig stekt blander du alt sammen og heller over kokosmelken. Smak til med krydder, koriander og red curry pasten.
6. La dette putre på svak varme i cirka 20 minutter. Dette kan gjerne stå lengre! Kok opp ris om du ønsker det ved siden, anbefales!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg