TAPASOPPSKRIFTER

Hei og god kveld! I går var vi på Escalon å spiste tapas, og jeg tenkte derfor å komme med mine favorittoppskrifter. Tapas er jo superenkelt og virkelig en sikker vinner på jentekveldene. Enten kan man lage alt selv, eller så tar man med seg et par retter hver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chevre med honning
Dette er superenkelt! Bare skjær osten i én cm tykke skiver og legg på et bakepapir, sett i ovnen på 200grader. La de stå inne i rundt 8 minutter før du tar de ut og danderer med honning over.

Spanske kjøttboller
Miks kjøttdeig sammen med chilli, hvitløk, litt løk, egg og krydder etter eget ønske. Lag fine kjøttboller og stek de på pannen til de er ferdig. Det er også veldig godt å lage salsa til!

Lakseruller
Kjøp inn normale tacolefser og smør på krydderost, paprika, litt rødløk, ruccola eller det du foretrekker selv. Det er supergodt med røkt laks eller spekeskinke til! Her er det bare kreativiteten som setter grenser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Scampi i hvitløksolje
Skjær opp hvitløk, chilli, vårløk og det kryddere du vil ha og bland det sammen med olje. Mariner scampiene og ha alt i en ildfast form og ha i ovnen eller i en kjele til scampiene er ferdig.

Baconsurrede dadler
Start med å fjerne steinen fra alle dadlene, før du surrer de i bacon og steder på pannen eller i ovnen. Jeg er virkelig ingen fan av dadler i seg selv, men dette er så godt og anbefales virkelig på tapasbordet!

P8090163-2

Andre favoritter til tapasen som egentlig lager seg selv er:
– Foccacia med aioli
– Serranoskinke
– Calamares
– Potetbåder med olje og krydder
– Kamskjell
– Kyllingvinger

P8090151-2

Sist men ikke minst må du for all del ikke glemme vinen! Til deg som er over 18, såklart 😉 Min favoritt til tapas er en spansk Rioja, her har de veldig mange gode varianter så det er bare å prøve seg fram! Personlig har jeg aldri smakt en Rioja jeg ikke likte, men dette er jo smak og behag. Det er en rødvin, forresten. Håper du fant litt inspo til tapasbordet, og kom veldig gjerne med dine favoritter!! 

Lik innlegget på facebook om du vil jeg skal fortsette å komme med favorittoppskrifter innen mat generelt!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg