SPONTANE TAPASOPPSKRIFTER

Hei, og god lørdag ♥ Beklager at det ble stille fra meg i går ettermiddag, men jeg ble med et par venninner til en chihuahuakennel av alle ting! En venninne av meg skal kanskje kjøpe seg en liten bebi, og da jeg fikk nyss om at hun skulle hilse på den for første gang i går kveld var jeg kjapp å spørre om jeg fikk bli med. Hvem vil vel ikke dra hjem til noen som har ti chihuahuaer liksom? 😉 Det var seriøst en av de beste kveldene i mitt liv! Så mye glede fra søte firbente, pluss fem nydelige valper. Åh, om både bloggen og Janne & Julia går til helvete skal jeg seriøst bli hundeoppdretter. Haha! De hadde også to Kleinspitz, og jeg ble helt forelsket i den rasen. MEN herregud, jeg skulle egentlig skrive om tapas i dette innlegget, ikke hunder. Lol.

IMG_0452-2

På torsdag hadde vi en veldig spontan tapaskveld hos meg. Det som først startet med en liten ost og vinkveld, ble plutselig utviklet til et svært tapasbord i stedet. Tapas trenger virkelig ikke mye planlegging eller tid, og det er mye man kan kjøpe uten mye forberedelser! Her er rettene som ble servert på torsdag:
– Foccacia og aioli
– Serranoskinke
– Chorizo
– Brie, kjeks og manchego-ost
– Oliven
– Kyllingvinger
– Røstipoteter (sykt digg med potetbåter også!)
– Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus
– Druer
– Bacondadler
Det meste på listen kjøpes jo ferdig og bare varmes opp, men vi hadde likevel et par retter som ble laget fra bunn som kjøttbollene og bacondadlene. Oppskrift på de kommer under bildet!

IMG_0454-2

Hjemmelagde kjøttboller i tomatsaus:

Du trenger en pakke karbonadedeig eller kjøttdeig, hakkede tomater, sitron, sukker og endel gode krydder. Først blander du kjøttdeigen med salt, pepper og ellers andre krydder du liker (jeg brukte også hvitløkskrydder og cayennepepper). Bland i ett egg, en skje mel og lag boller i passende størrelse som du steker i en stekepanne. Deretter kan du begynne på sausen. Kok opp de hakkede tomatene sammen med saften til cirka en halv sitron, en teskje sukker og krydder etter eget ønske. Smak til til du får en saus du syns er digg, før du legger i kjøttbollene å koker alt sammen i noen minutter.

Bacondadler:

Disse lagde Jonas, og herregud det er faktisk en av mine favorittretter på tapasbordet! Du trenger kun dadler og bacon. Først tar du ut stenene på dadlene før du surrer de i bacon. Stekes i stekeovnen til baconen blir crispy. Mmmm.

IMG_0458-2IMG_0463-2

Heldige meg som fikk spise restene dagen etter, hihi! Anbefaler virkelig alle å arrangere tapaskvelder hjemme, det er som å vinne i lotto å våkne opp dagen derpå med all den deilige maten.
I kveld skal jeg på nok et middagsbesøk, og i kveld står biff på menyen! Jeg skal spise med tre andre venner før vi skal videre på en stor innflytningsfest, så det blir nok en veldig bra lørdag 😀 Jeg popper innom med kveldens antrekk om jeg rekker før jeg drar!

PS! Nå har jeg gjort det lettere å kommentere, slik at du ikke trenger å legge igjen navn og mail om du ikke har lyst. Kom gjerne med dine favoritt-oppskrifter ♥

8 kommentarer

Siste innlegg