SOPP OG PARMESAN-RISOTTO MED INDREFILET AV SVIN

Hei og god kveld! Nå har middagsgjestene mine nettopp dratt, og vi har hatt en dødshyggelig kveld med digg mat og litt vin (som alltid hihi). Åh, jeg elsker virkelig å invitere på middag, ikke minst å lage mat i flere timer. Dette er altså ikke en middag til de som hater å stå på kjøkkenet, da den krever iallfall bittelitt tålmodighet og smak. Jeg følger svært sjeldent en oppskrift, og tar alt på gefylen som det så pent heter.

I dag lagde jeg sopp og parmesan-risotto med langtidsstekt indrefilet av svin til. MMM SÅ GODT! Dette er perfekt gjestemat som smaker helt fantastisk. Tenkte å dele oppskriften her!

LANGTIDSSTEKT INDREFILET:

Sett ovnen på 80 grader. Regn ca 2-300gram per pers. (Jeg tok 200gr siden risottoen er ganske mektig). Før du gjør noe som helst med kjøttet, la det ligge ute i romtemperatur en god stund. Min lå ute hele dagen! Deretter krydrer du det med de krydderne du liker, jeg bruker personlig aldri salt på kjøtt før steking (har hørt det trekker ut vannet, altså gjør det tørrere (vet ikke om det er sant)). Jeg brukte svart pepper, kajennepepper, hvitløkskrydder og litt olje. Fres kjøttet kjapt i pannen på hver side, før du setter det i ovnen med et steketermometer. Jeg liker kjøttet når det er mellom 68-70 grader i kjernetemperatur! La det hvile en god stund, rundt 30 minutter før du starter å skjære opp i fine biter.

RISOTTOEN:

Du trenger (til seks pers):

  • 500gr risotto
  • Tre store, finhakkede sjampinjonger
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 170 gram parmesan (kan bruke mindre, men jeg eeeeelsker parmesan)
  • ca 30 gram meierismør
  • 1,5 l kjøttbuljong

Fres finhakket sjampinjong, hvitløk og sjalottløk i en stor og dyp stekepanne (evt kaserolle om du ikke har en stor nok stekepanne). Når det har blitt blankt, rører du inn risottorisen. La risottoen trekke inn smakene fra ingrediensene, før du tar på en liten del av buljongen. La dette trekke helt inn, før du heller i litt til. Fortsett sånn til du har brukt all buljongen, men la det trekke godt inn for hver gang!

Avslutt med å røre inn parmesanen og meierismøret. Topp med svinekjøttet og sjampinjonger og nyt. MMM! Håper det smaker ♥

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg