OVERGANGEN FRA JUNK TIL SALAT

For meg tar det en god stund å endre om spisevanene mine, spesielt etter juleferien der all mat er lov, til enhver anledning. Når man først har en god rutine på kosthold er det liksom ikke et problem, for da er hjernen programert til at knekkebrød er nammis og man gleder seg til å spise mager vaniljekesam til lunsj. Sånn er det dessverre ikke for meg, enda. Jeg vet jeg kommer dit om et par uker, og det er akkurat tiden før det man må være litt streng om man skal komme over kneika. Det finnes så ufattelig mye sunn mat og gode oppskrifter der ute, så selv om overskriften sier salat så er det absolutt ikke det eneste man kan spise for å være sunn! Det beste jeg vet om morgenen er nybakt brød, et par gode striper majones og godt pålegg på toppen, helst med appelsinjuice eller sjokolademelk. Men dette er en vane, og vaner kan endres! Før var rugsprø med makrell i tomat noe som ga meg vann i munnen, mens nå er det helt utenkelig at det faktisk var min craving for bare et halvt, og sunnere år siden. Jeg er i den verste perioden når det kommer til å legge om kostholdet, jeg går å er sulten hele tiden og spiser sunne ting som en hest uten at det metter ordentlig. Jeg får i meg mer enn nok næring, men ikke like mye fett og carbs som tidligere. Man må bare holde motet oppe, for bare vent! Plutselig er man over på andre siden av gjerdet og da er alt easy peasy. Jeg er så heldig som har fått satt opp en kostholdsplan i samarbeid med Simen hos webcoacing.no. Det sier seg selv at jeg ikke kan røpe detaljert hva den planen inneholder, da det koster penger å få den. Men om dere har spørsmål kan dere kontakte Simen på [email protected] 🙂 Nå syns jeg en aldri så liten oppskrift er på sin plass! Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle retten, men det er en slags thaigryte med kylling og kokosmelk. Den smaker så sinnsykt bra, og det beste av alt er at jeg har kommet på den selv!! Jeg suger jo til å lage mat, derfor kan dere tro jeg ble overrasket over hvor god denne retten ble. Jeg har tatt utgangspunkt i en av middagstipsene i kostholdsplanen min og gjort min egen vri 🙂 Du trenger:
>> 2 stk kyllingfilet
>> 3 små gulrøtter, eller to store
>> 1 liten brokkoli / en halv stor
>> 1/2 chilli (dette kan justeres, avhengig av hvor sterkt du liker maten)
>> 1/2 stor løk
>> 1 boks kokosmelk
>> 3 fedd hvitløk (dette kan justeres, avhengig av hvor mye du liker hvitløk, haha) Jeg brukte også litt salt, litt hvitløkspulver og en knippe cayennepepper, men dette kan sløyfes 🙂 Slik gjør du det:
1. Finhakk løk, hvitløk og chilli
2. Skjær opp brokkoli og skjær gulroten i tynne strimler
3. Skjær opp kyllingen i passende biter, mine er vel ikke større enn 1cm cirka. 4. Du trenger to kasseroller og en stekepanne. Surr hvitløk, løk og chilli med litt smør i den ene kasserollen, gulrot og brokkoli i den andre og stek kyllingen.
5. Når kyllingen er ferdig stekt blander du alt sammen og heller over kokosmelken.
6. La dette putre på svak varme i cirka 20 minutter. Dette kan gjerne stå lengre! Kok opp ris om du ønsker det, anbefales!

Tada! Nå er ikke jeg særlig flink til å gjøre mat fin på bilder, men i ekte bloggerstil slengte jeg inn et par roser og et voluspa-lys.  Kom gjerne med deres sunne mattips, det setter iallefall jeg pris på 😀

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg