OPPSKRIFT PÅ DEN PERFEKTE BIFF M. TILBEHØR

 

TOPPHER / BELTEHER / BUKSEHER

♥♥♥

Bjørn Erik, Benny eller Bønna. Kjært barn har mange navn! Har delt disse bildene før, men nå kommer altså oppskriftene på den diggeste biffmiddagen med tilbehør du kan tenke deg. Dette blir nok et langt innlegg, så stay strong!

Steg 1: Rødvin er fantastisk til biff! Om du ikke drikker finnes det også mange alkoholfrie varianter 😀 Likevel er dette smaker som nærmest må sammen, alkohol eller ei.

INDREFILET:

Her kjøper jeg alltid ett stort stykke, i stedet for mange små. Da er det mye lettere å kontrollere kjøttet slik at det blir perrrrrfekt! La indrefileten ligge i romtemperatur i et par timer. Deretter steker du det i pannen med en stor klatt smør, 3-4 fedd knuste hvitløk og eventuelt rosmarin og timian. Brun det fort på alle sider før du tar det i ovnen på 130 grader. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Når temperaturen viser 55-60 grader er det ferdig. Jeg foretrekker den mer mot 55-56, men dette er jo en smakssak.

MAISKOLBER MED CHILLIMAJO OG PARMESAN:

Andrea sin spesialitet ♥ Lag chillimajo med å blande majones, sriracha, litt salt og noen dråper sitron. Smak deg frem! Varm opp maiskolbene, og smør chillimajoen rundt. Avslutt med å rulle de i parmesan. MMM!

SOPPSTUING MED BLÅMUGGOST:

Selv om du ikke er en fan av blåmuggost så MÅ du prøve denne soppstuingen. Den faller i smak hos absolutt alle!

Du trenger:

Ca en pose med sjampinjong 
1 creme fraiche 
1/5 boks kremfløte
1 pakke stjernebacon
3-4 fedd hvitløk
2-3 sjalottløk 
Smak til med blåmuggost, jeg foretrekker den fra Castello!

Stek soppen til den faller sammen, og deretter stek hvitløk og løk på middels varme i en klatt med smør til det er mykt. Stek bacon og bland det sammen med resten. Rør inn creme fraichen og fløten. Smak til med blåmuggosten, salt og pepper.

 

Noen av de aller beste ♥

Annet tilbehør jeg digger er sprø asparges, tomatsalsa og potetbåter. Håper det smaker!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg