OPPSKRIFT: KYLLING MED CARBONARA

Hadde egentlig ikke tenkt å blogge mer i dag, men så  lagde jeg en drøyt god middag så måtte bare dele den! Sunn er den også 😀 Jeg fatter ikke hva som skjer, men i det siste har jeg (etter min mening) vært helt konge på kjøkkenet. Før var det eneste jeg kunne lage pølse og potetmos, mens nå trikser jeg frem både den ene og det andre.

Først en liten kommentar til kyllingen. Jeg kjøper Stokke sitt kyllingbryst som er helt uten residente bakterier. Etter alt hysteriet i media kjøper jeg ikke kylling fra verken prior eller andre merker. Både fordi det kan være farlig, og fordi kyllingene lever i forferdelige kår. Slik jeg har forstått det er Stokke et trygt merke å kjøpe, både for meg og fuglene! Dessuten smaker den mye bedre 🙂 Litt stivere i pris, men det får vi tåle om vi skal ha skikkelig mat.

Du trenger:
– Kyllingfilet
– Fullkornspasta (jeg brukte penne)
– Lett matfløte
– En liten klatt meierismør eller annet smør
– Noen skiver ost
– Salt og pepper

Først steker du kyllingen på middels/sterk varme for å få en fin skorpe, deretter setter du den i ovnen på ca 170 med et steketermometer. Kylling er klar når den er rundt 70-75 grader i kjernen. Krydre og bruk de grønnsakene du vil!

Kok opp pastaen, og hell av vannet når den er ferdig. Sett platen på lav varme og hell over fløten. Rør litt rundt før du tar i osten og smøret. Krydre etter eget ønske med salt og pepper. La det putre på platen i rundt 10 minutter, til fløten ikke er flytende lengre. Server!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er kjempelett å lage og smaker superdigg 😀 Anbefales!

 

5 kommentarer
    1. ja, dette kyllinghysteriet har nok gjort at mange ikke lengre tør å spise kylling. Men hadde de også fortal at om man bruker god kjøkkenhygiene og riktig temperatur er ikke kylling like farlig lengre.. Den stokke kylling kan være like farlig den, om du ikke behandler den riktig. Når det kommer til dyras velferd, er det nok riktig å legge litt mer penger i kjøttet 🙂

    2. Hei! La meg gi deg et lite tips; ta en dæsj soyasaus i fløten og tilsett finhakket løk. Dette gjør underverker! Carbonara er min favorittrett og har lagd det så mye at mannen i huset har laget carbonara-forbud.. Haha! Klem 🙂

    3. Hvor kjøper du stokkekyllingen da? Har sluttet å kjøpe kylling, men er jo egentlig veldig glad i det, så dette hørtes jo veldig bra ut! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg