OPPSKRIFT: HJEMMELAGET GNOCCHI OG PESTO

DU TRENGER:

(til to personer)

PESTO:

– En stor potte basilikum (eventuelt to små)
– Parmesan (jeg brukte ca 100 gram)
– Olje (til ønsket konsistens)
– Hvitløk (Jeg brukte 5 fedd, men det er nok med 3 om du ikke eeelsker hvitløk)
– 2-3 spiseskjeer pinjekjerner
– Smak til med salt, pepper og eventuelt lime for en syrligere pesto

GNOCCHI:

– Ca 500g poteter, av den melne typen
– 2 eggeplommer
– 2 ss parmesan
– 1-3dl mel (må bare prøves fram til riktig konsistens)

SLIK LAGER DU PESTO:

Start med å raspe parmesan og kutt opp hvitløken. Deretter mikser du sammen basilikum (brukte nærmest hele potten, sparte litt til pynt), hvitløk og pinjekjerner i en blender. Når alt er mikset sammen tilsetter du olje i en tynn stripe til du er fornøyd med konsistensen. Jeg foretrekker når pestoen ikke blir for oljete, men her velger man helt selv. Helt til slutt blander du i parmesanen, og smaker til med salt, pepper og lime. Her kan man også bruke enda mer parmesan om man ønsker det!

SLIK LAGER DU GNOCCHI:

Skrell og kok potetene i usaltet vann til de er ferdig. Hell deretter av vannet, og sett kasserollen tilbake på platen slik at vannet fordamper fra potetene. Når de har kjølt seg ned litt (ikke for varm, men ikke kalde!) moser du de sammen til omtrent alle klumpene er borte. Ha potetene over i en skål, og lag en liten grop i midten. Legg i eggeplommene og parmesan, og kna sammen. Så tar du i melet. Man trenger faktisk overraskende mye for å få en smidig deig, så ikke vær sjenert! Jeg syns den er perfekt når deigen ikke lengre er klissete, men enkel å jobbe med.

Lag til slutt små “pølser” av deigen, og skjær i mindre biter. Om du vil kan du bruke en gaffel for å få det kjente “gnocchi-printet”, men det er ikke nødvendig for smaken og tar dessuten litt ekstra tid 😉

Kok opp en kasserolle med vann og salt, og kok gnocchien. Ikke ha i for mange om gangen, da de lett kan klistre seg til hverandre. Gnocchien er ferdig når de flyter opp til overflaten, det tar 1-2 minutter.

I utgangspunktet kan man blande den ferdige gnocchien og pestoen i en bolle, men jeg foretrekker å varme alt sammen i en stekepanne med en god klatt smør. Så tar jeg gjerne litt ekstra parmesan, salt og lime helt på slutten. NAM!

Håper det smaker ♥

7 kommentarer

Siste innlegg