OPPSKRIFT: BLÅSKJELL

Å ikke våkne opp fyllesyk på en søndags morgen er for meg som å vinne en million i lotto. Det er så digg! Drakk bare et par glass vin til maten i går, og resten av kvelden gikk vannet ned på høykant i sofaen. Hadde Ingvild over på kosekveld og vi bestemte oss for å lage blåskjell. Jeg har spist det endel i det siste, men dette er første gang jeg lager det heelt selv. Var selvfølgelig megaspent på resultatet, men det gikk som smurt og det smakte nydelig! Dessuten er det mye lettere enn man skulle trodd 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til 2kg blåskjell:
– 2dl tørr hvitvin
– 2dl kokosmelk eller matfløte
– 1/2 chilli
– 1 vårløk
– 2 fedd hvitløk
– Friske urter etter eget ønske, det hadde ikke vi så det kan sløyfes 🙂

Slik gjør du:
1: Kutt opp chilli, vårløk og hvitløk og surr det i en stor kasserolle med en god klatt smør til løken er gyllen
2: Hell over vinen og kokosmelken/fløten og la dette koke i cirka 1 minutt.
3: Legg i blåskjellene og ta på lokk. La dette dampe til alle blåskjellene har åpnet seg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Som i Frankrike spiste vi det med pomfri! Den dyppet vi i aioli, og kombinasjonen av dette er helt fantastisk. Syns det blir litt lite mat om man kun skal spise blåskjellene, så det passer godt som forret om man ikke ønsker pomfri (selv om jeg anbefaler det veldig).

Vi drakk en deilig Rioja i går også, som er en spansk rødvin. Skulle egentlig drikke hvitvin til maten, men vi syns rødvinen var så god at vi rett og slett ikke orket å bytte, kombinasjonen var helt nydelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg