MEG OG MINE HVITE PRIVILEGIER

Med tanke på hvor stor mediedekning dette tema har fått, dropper jeg introen å går rett på sak da jeg antar alle skjønner hva dette dreier seg om.

Jeg kommer inn på alle utesteder, blir invitert på jobbintervjuer og er ikke den første som blir sjekket i tollen på Gardermoen selvom jeg har en tendens til å ta med meg litt ekstra snus. Jeg har lyst hår, blå øyne og lyder det norskeste navnet du kan tenke deg. Politiet, offentlige ansatte, de på butikken, mannen i gata er alltid høflig med meg. Jeg lever i min egne perfekte boble der alle er snille, du blir aldri mistenkt eller behandlet urettferdig og verden er egentlig bare en stor lekeplass.

Av og til kan jeg ta meg selv i å tenke at alt som blir sagt på nyhetene bare er en fiksjon. At jeg ser på en actionfilm. Fordi den virkeligheten mange lever, er så fjern fra min at det er vanskelig å sette seg inn i. Det blir for voldsomt. Så annerledes. For brutal. Å bli dømt ut ifra hudfarge? Nei, det var vel et problem man løste opp i én gang for alle på 90-tallet. Så naivt. At rasismen fremdeles har en lang vei å gå blir dessverre bekreftet gang, på gang, på gang.

Så, hvem er det egentlig som skal snakke høyt om dette? Er det de som føler seg undertrykt, eller er det sånne som meg som lever på en sky av hvite privilegier? Er det barna, de voksne eller politikerne? Og hvorfor må det gå så langt at et menneskeliv går tapt før man faktisk får verdensdekkende debatt rundt det? Vi alle er bare mennesker, og vi alle burde stå sammen som mennesker. Uansett om du heter Mohammed eller Ørsahl til etternavn. Uansett om du har lys eller mørk hud. Vi ALLE må snakke om det, og vi har alle et ansvar.

Nei, jeg kan ikke sette meg inn i situasjonen å late som om jeg forstår. For det kan aldri noen av oss ved mindre vi har opplevd en slik urettferdighet personlig. Det er respektløst å late som noe annet. Men, jeg vil bruke stemmen jeg har til å dele budskapet. Til å demonstrere og gjøre så godt jeg kan fra min side. Alle liv er like viktig!!

Dette her kan man ikke finne seg i! Håper alle som leser dette, og som er i Oslo møter opp utenfor den amerikanske ambassaden på fredag klokken 16. Mer info på Facebook her.

 

6 kommentarer
  1. Ja, dette er helt katastrofalt! 🙁 Fint at du gir det oppmerksomhet, Julia! Håper MANGE møter opp på Fredag! Hadde definitivt møtt opp selv, hadde jeg bodd i Oslo området! <3

  2. Så enig i alt du skriver!! Du skriver og formidler på en utrolig god måte, samtidig som at du har mange bra synspunkter. Gjerne skriv fler tekster om ulike viktige (og mindre viktige) temaer i fremtiden🤓❤️

   1. Tusen takk for fine ord Hanna, det setter jeg stor pris på! <3 Skal absolutt bli flinkere til å dele de dypere tingene også, ikke bare de overfladiske 🙂 Klem

  3. Så enig i alt du skriver!! Du skriver og formidler på en utrolig god måte, samtidig som at du har mange bra synspunkter. Gjerne skriv fler tekster om ulike viktige (og mindre viktige) temaer i fremtiden🤓❤️

  4. Det er jo veldig rasitiskt det du skriver her. Du er sykt opphengt i hudfarge og det slipper man ikke unna med i 2020. Du prater til og med dritt om deg selv og din egen hud for å fremstå som en god anti-rasist. Det er ganske sykt. Du blir ikke stoppet i tollen fordi nordmenn flest ikke bryter loven. Slik har det vært lenge. Og utlendinger blir stoppet i tollen fordi 9 av 10 ganger så har de dop eller noen annet dritt i bagasjen. Dette kalles å påpeke enkle fakta, ikke rasisme. Når utlendinger troner øverst på alle kriminalitetsstatistikker vi har, så er er ikke rart at utlendinger blir stoppet oftere. Hvem tror du pumper Norge fullt av dop? Nordmenn? 🙂 Nordmenn er alt for snille til det.

   Og den verdenen du prater om der alle er snille og høflige og du ikke blir mistenkt for noe, det var den verdenen vi levde i her i Norge. Det var normalt her. Fordi nordmenn var snille og høflige. Men nå har idioter som deg sluppet inn en million gale snyltende utledinger så nå forandrer alt seg. Nå kan man ikke lenger stole på noen. Hvis du vil pisse på deg selv og kjefte på den hvite huden din, så gjør det. Men våg faan ikke å fortelle andre folk at de har privilegier og at de bør skamme seg over huden sin. Vi nordmenn har jobbet beinhardt i 70 år for å bygge et trygt land og du kaller det et privilegie? Du prater som om vi har fått alt gratis. Du har nok fått alt gratis men de som kom før deg svettet blod. For at du skulle kunne leve trygt og godt. Og nå vil du at vi skal piske oss selv og donere hele landet til afrika og arabistan? Til helvete med det, lenge leve Norge! Afrika og arabistan får passe på seg selv i sine egne land.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg