KYLLINGBRYST MED APPELSINSAUS OG PASTINAKKPURE

PASTINAKKPURÈ:

2-3 pastinakker
5-6 poteter
Fløte
Smør
Salt og pepper

Skrell pastinakkene og potetene. Kutt i mindre biter å kok opp. Deretter blander du inn smør, fløte og mikser det sammen til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

KARAMELLISERTE EPLER:

2 røde epler
3ss honning
3ss smør

Skjær eplene i tynne biter. Smelt sammen meierismør og honning på middels varme i en stekepanne. Deretter skrur du opp varmen litt og steker eplene til de er ferdig karamellisert.

APPELSINSAUS:

2 sjalottløk
2 dl stekesjy fra kyllingen (evt kraft)
3dl fløte
2ts revet appelsinskall 
2dl appelsinjuice (helst fersk appelsinsaft)

Fres chilli og løk i smør til det er blankt. Ha i appelsinjuicen og kok til det er redusert til ca halvparten. Ha i fløten og kok opp, smakt til med appelsinskall og sjy. La det stå i ca 15-20 minutter sånn at smakene for satt seg.

KYLLING:

Jeg freste kyllingen i en varm panne med en stor klatt smør, fire knuste fedd hvitløk og en vårløk i strimler. Brun på begge sider, og legg alt over i en ildfast form. Stek i ovnen på 90 grader til kyllingen viser en temperatur på 70+ grader. La den hvile i ca 20 min før du skjærer i den.

Håper det smaker! ♥ Jeg bruker forresten å lage denne retten med andelår i stedet for kylling, men det var kylling jeg hadde tilgjengelig i dag.

4 kommentarer
    1. Hei Julia
      Så deilig matDette blir middag i helgen. Har du en god vin anbefale til??
      Håper ellers alt er fint med deg nå etter alt du måtte igjennom. Helt sykt at du skal bli angrepet og hakket på fordi du står for dine valg! Ønsker deg alt godt
      Klem

      1. Hei Kristine! <3 Vi drakk marques de nombre villa til, helt tilfeldig egentlig men det funket fint! Åå tusen takk, alt går fint her <3 Klem til deg, og god helg!

    2. Åhhh, vann i munnen! Du er god på mat! Så kos å bruke tid på deilige måltider! <3 Jeg også elsker and! Mye saftigere og mer vilt smak enn kylling! Mums! Klem! <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg