JULIA USENSURERT

UKENS TEMA: Å fokusere riktig

God mandag, endelig er denne frøkna sånn halvveis tilbake til de gode gamle bloggrutinene! Det betyr en ny runde med Julia Usensurert, og i dag har jeg tenkte å ta opp noe jeg har tenkt på en god stund. Det er ikke ofte jeg skriver om livet på denne måten på bloggen, men jeg både tror og håper at dette innlegget kanskje kan hjelpe noen der ute.

Sånn som alle andre går livet mitt opp og ned. Det skal godt gjøres at livet er 100% bra fra start til slutt, jeg tror det både er bra og lærerikt å gå igjennom en vanskelig periode fra tid til annen. Da setter man så mye mer pris på ting når man har det bra igjen. Likevel kan det være lett å henge seg opp i de negative tingene i livet, og la de ta over hele hverdagen. Jeg kan ha en tendens til å gjøre det selv, og jeg vet definitivt at mange andre også lever på denne måten. Det er som så mange andre ting i livet – man velger heller å fokusere på det negative enn positive. Om jeg fikk én negativ kommentar på bloggen mens 100 positive var det likevel den éne som satt igjen lengst. For en stund siden fant jeg ut at jeg ikke ville ha det sånn lengre. “Fokuser på det positive” kan ofte være lettere sagt enn gjort, men nå skal jeg komme med et råd som iallfall har hjulpet meg til et lykkeligere liv – om man kan gå så langt å si det.

Image and video hosting by TinyPic

Livet består av mange momenter. La oss dele de inn i grupper, eller bokser om du vil. I den ene boksen finner du vennskap, i den andre finner du kjærlighetslivet, i den tredje finner du personlig økonomi og den fjerde familien din. Slik kan det fortsette i det uendelige. For eksempel: du har nettopp slått opp med kjæresten, og livet ditt virker totalt ødelagt. Du er lei deg, deprimert og klarer ikke å få noe til å fungere “bare” fordi den delen av livet ditt er borte. Selv om kanskje kjærlighetslivet er tapt, så har du forhåpentligvis fremdeles mange andre bokser i livet ditt som er fulle med meningsfylte ting. Vennskap, familie eller kanskje du har en sabla god økonomi.

På den andre siden. Kanskje du er lutblakk og har såvidt råd til å kjøpe en pakke tyggis. Du føler deg totalt mislykket og går rundt med en negativ holdning. Likevel er mange andre aspekter av livet ditt fylt. Kanskje du har en kjæreste eller venner du ikke klarer deg uten. Hvorfor skal den éne tingen ødelegge en ellers så fin hverdag?

Kort forklart; å alltid skulle fokusere på det negative i livet kommer man ingen vei med. Man blir ikke rikere av å klage over kontoutskriften, og man finner ikke kjærligheten på nytt av å sitte på rommet sitt å gråte. Livet går videre, og veien blir så utrolig mye lettere om man klarer å fokusere på det gode man faktisk har. Fokuser på de boksene i livet ditt som gjør deg glad, og som gir det glede i hverdagen. Da virker ikke problemene dine så store lengre.

Misforstå meg rett, selvfølgelig er det helt OK å gå igjennom en større vanskelig periode. Nå prater jeg generelt sett, og på hverdagslig basis. Håper jeg har klart å forklare på en grei måte, og at det kan være til hjelp om hverdagen skulle være litt kjip akkurat nå.

Image and video hosting by TinyPicTopp – lignende her / BukseHER (annonselenker)

12 kommentarer

Siste innlegg