JULIA USENSURERT

Ukens tema: Click Bait overskrifter

Etter ønske fra en leser skal jeg skrive min mening rundt click bait innlegg og overdrivende overskrifter i ukens Julia usensurert. Vi har alle klikket oss inn på et innlegg som er for godt til å være sant. Med det mener jeg at overskriften er så juicy at du nesten ikke klarer å vente med å lese hva som står i innlegget, for så å finne ut at det kun er et normalt blogginnlegg som ikke reflekterer overskriften for fem flate øre.

Så okei, hva syns jeg egentlig om det. Jeg vil være så freidig å kalle meg en veteran i bloggbransjen, siden jeg har holdt på såpass lenge. Under den tiden har jeg gått igjennom mange perioder. Den perioden da alle kun tok bilde med webcamera sitt, til den tiden da alle ønsket å bli like perfekt som fotballfrue, til nåtiden der overskriftene sjokkerer ti ganger mer enn selve innlegget. Personlig tror jeg bare det er en fase, for folk må da bli lei av å gang på gang bli skuffet over innholdet? Personlig har jeg sluttet å klikke meg inn på slike innlegg, spesielt om det er en blogger som er “kjent” for å overdrive en smule i overskriftene. Da tenker jeg bare at det er bortkastet tid.

Nå tenkte kanskje leseren som spurte meg om dette at jeg hadde noe i mot disse click bate innleggene, sannheten er at det har jeg faktisk ikke. Jeg syns ikke det er noe for min blogg, men om andre bloggere velger å gjøre det på den måten så syns jeg de burde få lov til det. Jeg forstår at det kan være utrolig frustrerende for leserne som gang på gang blir “lurt” av fristende overskrifter, jeg tenker jo automatisk da at bloggeren det gjelder kanskje mister litt av sin troverdighet. Men det er jo et personlig valg, selv om jeg kanskje ikke syns det er det smarteste valget.

Image and video hosting by TinyPic

Altså, jeg lo meg ihjel da jeg så disse bildene på facebooksiden til Jodel Norge. Nå skal det sies at jeg overhodet ikke har noe i mot Anna, og jeg vet forsåvidt heller ikke om disse utsagnene stemmer engang. Men litt humor er det jo i det, og her snakker man click bait level 1000! Noen som vet om disse stemmer?

Hva syns du om click bait overskrifter?

7 kommentarer
  1. Hahaha, de jodelene er så bra! Er et helt album av de på siden deres, lo meg ihjel av samtlige! Er nok bare tull, mesteparten i hvert fall 🙂

  2. Jaaaaa endelig en blogger som skriver om det !!! Hahaha det er så komisk. Har sluttet å lese slike blogger

  3. stemmer nok veldig bra, overskriftene hennes er såå dramatiske og du gleder deg til å lese men egentlig er det bare ett kjedelig innlegg om barnas dag

  4. Altså, hun er jo gravid nå. Og hadde en overskrift på 17. mai “vannet har gått” og det var altså snakk om Jan siste gnagsår som hadde gått…. Seriously? Haha.

  5. tusen takk for at du skrev om click bait overskrifter som jeg ønsket meg 🙂 det var gøy! Bra innlegg, og jeg er helt enig: folk får velge hva de vil bruke som overskrift selv. Personlig så lar jeg bare være å klikke meg inn på bloggene til bloggerne jeg vet driver med click baits. Så sånn sett er det jo ikke noe problem for noen igrunn. Egentlig er det ganske underholdene å se hvor merkelig innlegget er i forhold til overskriften 😀 Bra innlegg, julia!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg