BUTTER CHICKEN MED TILBEHØR

Hei og god fredag! Beklager at jeg ikke blogget noe i går, jeg var rett og slett opptatt med å lage mat hele dagen. Haha 8) Som dere kanskje har sett på story lagde jeg indisk butter chicken med ALT tilbehøret fra bunnen av. Jeg har spist mye god indisk mat, men jeg må faktisk være så freidig å si at dette er noe av det beste jeg har smakt.

Her kommer oppskriftene og fremgangsmåte. Her er det bare å holde tunga rett i munnen! Tips nummer 1 til å lage indisk må nok være at man må bruke alt krydderet, ikke kutt ned på noe! Ellers er det bare å smake seg fram, målene under er en god indikasjon men ingenting slår smaksløkene dine 😀

BUTTER CHICKEN
TIL 2 PERSONER

Marinade:

♥ 600gram lårfilet av kylling
♥ 25g hvitløk (most i stavmikser med litt vann) ♥ 0,5 ts salt
♥ 25g ingefær (most i stavmikser med litt vann)   ♥ 4dl naturell yoghurt
♥ 1ts chilipulver   ♥ 1ts gurkemeie
♥ 2ts garam masala ♥ 1ss sitronsaft
♥ 1ss solsikkeolje

Start med å skjære kyllingen i like store biter (jeg delte lårfilettene i to og tre biter). Skyll i kaldt vann og tørk godt. Gni kyllingen godt inn med salt, hvitløk og ingefærpastaen. Bland yoghurten med sitronsaft, chilipulver, gurkemeie, garam masala og oljen. Bland det sammen med kyllingen og legg det i en bolle dekket med plastfolie. La det stå kjølig i ca seks timer, gjerne over natten! Når den er ferdig marinert, forvarm ovnen på 250 grader. Ta kyllingen over på et bakepapir og plasser under grillelementet i ca 5-10 minutter.

 

Saus:

♥ 20g meierismør ♥ 5g hvitløk
♥ 5g ingefær ♥ 2 stk kardemomme (hele frø, lett knust)
♥ 3stk koriander (hele frø, lett knust) ♥ 2stk laurbærblad
♥ 2stk nellikspiker ♥ 2ss garam masala
♥ 2ts gurkemeie ♥ 1 chilli (med frø)
♥ 1,5dl tomatpuré ♥ 3ss sitronsaft
♥ 100g smør ♥ 2dl kremfløte
♥ 1,5ts sukker

Ta 20g smør og smelt i en gryte på middels varme. Finhakk hvitløk, chilli og ingefær og ha i det smeltede smøret, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter laubærblad, nellik, kardemomme, garam masala, koriander og gurkemeie. Rør godt om og la smakene åpne seg. Etter ca 10 minutter lukter det deilig eksotisk krydder, og da tilsetter du tomatpureen og sitronsaften. Kok dette på svak varme i ca 5-10 minutter. Nå tilsetter du smørklatter litt etter litt til alt er rørt inn og smeltet. Til slutt avslutter du med fløten, og rører godt. Blend sausen og sil den over i en ny kjele som du gir et oppkok. La det småputre i fem minutter, før du legger i kyllingbitene og smaker til med sukker og eventuelt andre krydre du føler for.

 

HJEMMELAGET NANBRØD MED OST OG KORIANDER
TIL 2 STORE NANBRØD

STEP 1:
♥ fersk gjær (evt 1/2 pose tørrgjær)
♥ 3ss lunken melk
♥ 1ss sukker

STEP 2:
♥ 200g hvetemel (jeg brukte faktisk bollemel siden vi var tom, og det anbefales for en søtere smak!)
♥ 1/ts bakepulver
♥ 1/2ts salt
♥ 0,7dl melk
♥ 0,7dl yoghurt naturell
♥ 2ss smør
♥ 1 vispet egg
♥ 3ss koriander (finhakk!)
♥ 2-300 gram ost

Bland melk, sukker og gjær i en liten bolle og la det stå i noen minutter til det begynner å skumme litt. Bland deretter det tørre i en bolle, og tilsett melk, egg, smør, yoghurt og gjærblandingen. Kna deigen godt, bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har det (jeg eltet for hånd). La deigen heve på et lunt sted i en drøy time. Et tips er å sette den inn i stekeovnen, og ha ovnen på ca 30 grader. Da hever deigen som bare det!

Når deigen er ferdig hevet rører du inn raspet ost. Jo mer jo bedre spør du meg 😉 Del deigen i to, og kjevle ut på melet underlag. Forvarm ovnen på maksimal styrke med stekebrettet i. Pensle brødene med smeltet smør og koriandermiks. Stek deretter nanbrødene i ca 5 minutter (se an!). Avkjøles på rist.

RAITA

♥ 1/2 rødløk
♥ 1/2 agurk
♥ 5dl yoghurt naturell
♥ 1-2 hvitløksfedd
♥ 2ss limesaft
♥ 1/2ts spisskummen
♥ 1/2ts malt koriander
♥ 4ss fersk mynte
♥ salt og pepper

Del agurken i to, et tips er å dra ut frøene i midten med en skje slik at raitaen ikke blir så “vannete”. Finhakk løk, hvitløk og bland det med yoghurt, krydderne og limesaft. Del agurken i passende biter og vend det inn. Smak til med fersk mynte, limesaft og salt/pepper.

MANGO CHUTNEY

♥ 1 moden mango
♥ 1 chilli
♥ 1 hvitløk
♥ 1cm frisk ingefær
♥ 1ts eddik (7%)
♥ 1ss sukker
♥ 1ts salt

Skjær mangoen i små biter. Finhakk chilli, hvitløk og ingefær. Ha alle ingrediensene i en liten kasserolle og kok opp, deretter sette du ned temperaturen og lar det småkoke i 10 minutter. Ha alt i en blender eller stavmiks til en glatt mango chutney.

Det troooor jeg var alt! 😅 Håper det smaker, noe jeg vet det gjør! Om noe er uklart så er det bare å spørre i kommentarfeltet.

14 kommentarer

Siste innlegg