7 TIPS FOR Å KOMME SEG VIDERE FRA EN VANSKELIG PERIODE

Et innlegg innlegg flere har etterspurt, og et innlegg jeg lenge har tenkt på å skrive er hvordan komme seg over en vanskelig periode. Selv om jeg er blogger og deler store deler av livet mitt, er det mye som skjer bak kulissene som ingen vet om. Når jeg skriver på bloggen at jeg har det tøft så er det som regel noe stort bak, og ikke en liten filleting som mange tror. Siden jeg velger å ikke skrive om det på bloggen, kan det av og til være vanskelig å blogge som normalt med antrekk og happy dayyysss. Akkurat nå har jeg det utrolig bra, misforstå meg rett! Men, som mange skjønner har det vært et langt år – noe jeg heller ikke har lagt skjul på. Nå går det bedre enn kanskje noen gang, og jeg er oppriktig lykkelig. Det er fordi jeg har jobbet meg mot dit jeg er i dag, og fokusert på egen lykke hvert eneste våkne sekund. Her er mine beste råd mot å komme seg videre etter en vanskelig periode:

1. Kanskje viktigst av alt; prat om hva som er vanskelig. Det verste man kan gjøre er å holde ting inne i seg. Luft tankene dine, vær sårbar og få det UT. Jo mer man prater om det, jo mer ufarliggjør man situasjonen også. Jeg er egentlig en veldig privat person (tro det eller ei), så selvom jeg er for å prate om ting er jeg veldig selektiv i hvem jeg ønsker å prate med det om. Man trenger ikke lufte problemene sine for hele verden, men velg et par mennesker du stoler på og du kan ha skikkelige samtaler med.

2. Se på muligheter fremfor begrensninger. Hva kan du lære av situasjonen? Hva kan du ta med deg videre for å bli et sterkere og bedre menneske videre i livet? Prøv å ikke legg fokuset på alt det negative, selv om det er vanskelig å tenke positivt i en vanskelig periode.

3. Ikke lev i fortiden. Gjort er gjort, og fortid er fortid. Det er så lett å tenke «om jeg bare hadde gjort ditt eller datt annerledes…». NEI, SLUTT! Det er ingenting man kan gjøre, annet enn å tenke fremover. Livet blir ikke alltid slik man har sett for seg, og det er ikke noe poeng i å bruke energi på ting man ikke kan gjøre noe med. Om man går å kverner på fortiden går det kun ut over deg selv, og ingen andre. Det kan være en kamp til tider, men man vil jo ha det bra?

4. Ikke syns synd på deg selv. Man kommer ingen vei, og iallfall ikke videre i livet av å tenke «stakkars meg», eller å klandre på alle andre rundt seg. Vær sterk, og tenk at dette kommer til å gå over etterhvert, og at dette klarer du.

5. Le. Masse. Høyt! Omgi deg med mennesker som vil deg vel og som får deg til å le. Latter får kroppen til å produsere endorfiner, noe som alltid hjelper. Det viktigste for meg etter en tøff hendelse er at vennene mine ikke skal behandle meg som et offer, eller at det skal bli en sympati-fest. Etter jeg føler meg «ferdig pratet» om hva som har skjedd, vil jeg at ting skal tilbake til normalen. Jeg vil ikke få en påminnelse annenhver dag om «hvordan går det?:(((«. Da vil jeg komme meg videre, og ser på det vanskelige som et lukket kapittel i livet mitt.

6. Se på livet ditt som en serie av separate hendelser. Du har nok garantert flere gode opplevelser enn dårlige? Hvorfor skal da de dårlige ta over hverdagen din? Det er typisk oss mennesker å bruke en kjip opplevelse som «unnskyldning» for diverse oppførsel eller atferd. Jeg har lært mye det siste året, men det jeg sitter igjen med er at alt kommer til å bli bedre. Hver morgen bestemmer jeg meg for at dette skal bli en bra dag. Jeg lar det ikke ligge til tilfeldighetene. Jeg smiler, er hyggelig, åpen og gjør små ting som jeg vet gjør meg glad. Husk at lykke og tristhet ikke går hånd i hånd, man må velge hvilken side av skalaen man ønsker å være i livet, og jobbe med seg selv hver eneste dag. Noen dager er det lettere, andre dager trenger man å konsentrere seg litt mer.

7. Ikke skyld på andre. Det er kun du som kan ta kontroll over dine egne følelser, for å ikke snakke om eget liv. Om man legger skylden over på noen andre mister man kontrollen, og da er det mye vanskeligere å komme seg videre. Jobb med deg selv, og kun deg selv.

Husk at ingenting varer for evig, spesielt ikke dårlige følelser.  ALT alt ordner seg til slutt. Jeg lover ♥

2 kommentarer
  1. Hei Julia! Takk for et veldig bra og treffende innlegg. Jeg pleier aldri å kommentere på bloggen din og det er egentlig litt synd ettersom du er min favorittblogger og forbilde! Jeg har fulgt deg siden du startet bloggen som 15-16 åring så jeg fant ut at det var på tide å legge igjen en kommentar Du er kanskje den jeg assosierer meg mest med, jeg føler alltid at vi er på samme stadie i livet og det er så mye med deg jeg kan relatere til! Vi har tatt litt de samme veiene og veiene i livet og opplevd mye likt. Vi gikk på BI samtidig, startet selskap nesten samtidig og jammen har vi ikke begge flyttet til Oslo i løpet av kort tid også (mye på grunn av de samme tingene). Vi har begge gjort dumme ting vi angrer på, hatt skikkelig kjipe perioder, men samtidig gjort veldig mye bra og hatt gode stunder, som tross alt er de som er verdt å leve for! Selv om jeg ikke vet nøyaktig hva som har skjedd til en hver tid vet jeg at det du har gått gjennom er skikkelig kjipt. Du reiser deg, står på uansett og det er så beundringsverdig. Det krever mye å reise seg igjen, det vet jeg alt om. Det er så kjekt å lese at du har det bra for tiden, jeg føler akkurat det samme for meg selv (vi er igjen på samme sted haha). Teit å si, men føles litt som vi er venninner gjennom å lese bloggen din haha. Men det er nok et godt tegn fordi det viser at bloggen din er med på å påvirke i hvert fall ett liv. Jeg håper at du i kjipe perioder kan tenke på at det finnes en der ute (faktisk bare noen km unna) som syns du er motiverende, inspirerende og som tenker at du er en skikkelig bra og godhjertet jente. Det er i hvert fall det inntrykket jeg har fått gjennom å lese bloggen din i nesten 10 år! Kanskje våre skjebner møtes en dag, det hadde vært kult! Fortsett å hold på det positive i livet, del av deg selv og ikke minst: vær deg selv! Jeg unner deg det beste og håper du fortsetter bloggingen og de gode tekstene.
   klem til deg fra meg!

   1. Åååå herregud! Har lest kommentaren om og om igjen, og du er virkelig helt fantastisk. TUSEN TAKK! <3 Håper virkelig vi ses en dag, da må du love å komme bort så jeg kan gi deg en stor klem. Håper du har en fantastisk helg, du virker som en amazing person<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg