JEG SPISTE FOR LITE

I starten av sommeren tok jeg ferie og dro hjem til Molde. Et stort fokus i hodet mitt var trening, kosthold og kalorier – og selvom jeg kanskje ikke var klar over det da så hadde det vært fokus i flere måneder. På sommeren er det alltid mye grilling, alkohol og ting man ellers ikke spiser i hverdagen. Men for meg så betydde det heller at da måtte jeg droppe lunsj om jeg visste det ble stor middag på kvelden – eller kun spise biff og salat i stedet for de fløtegratinerte potetene. Der og da var det ikke noe problem for meg, og det var bare slikt hodet mitt var innstilt. Jeg er jo en jente som er utrolig glad i god mat, og det er noe jeg setter stor pris på i hverdagen. Det var derfor ikke alltid like lett å takke nei til en ekstra porsjon, og de gangene jeg takket ja fikk jeg utrolig dårlig samvittighet. Da måtte jeg planlegge å spise dobbelt så lite dagen etterpå for å gjøre opp. Men sommeren gikk sin gang, og den dårlige samvittigheten slapp mer og mer taket etterhvert som jeg koste meg med maten. Det var jo ikke til å komme unna! Først da oppdaget jeg hvor anstrengt mitt forhold til mat var tidligere. 

Når man skal slanke seg kan det være vanskelig å gjøre det på rett måte. Ofte starter man alt for hardt, og sprekker etterhvert. Jeg trodde selv at min måte var helt rett før sommerferien, men sannheten er jo at kaloriinntaket mitt var alt for lavt, og at jeg gikk på underskudd hver eneste dag over en lang periode. Da jeg endelig slapp taket og spiste det jeg ville i sommer merket jeg fort hvor lykkelig jeg var. Ikke ble jeg spesielt feitere av det heller, for det var jo ikke sånn at plutselig spiste jeg Big Mac hver eneste dag. Forskjellen var bare at det skal være lov å kose seg en gang i blant. Det er ofte noe vi sier til oss selv, men sjeldent noe man faktisk gjør. Iallefall i mitt tilfelle. 

Nå er jeg tilbake på treningsstudio igjen, og det føles fantastisk. Selvom jeg har vært på latsiden i et par måneder nå, betyr ikke det at kostholdet mitt har vært dårlig fordi. Nå må jeg bare prøve å finne en fin middelvei slik at jeg ikke går på samme smell igjen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg