NOEN ENKLE MIDDAGSTIPS

Hei! Nå som det har vært så travelt med skole, reising, pluss at jeg har vært endel syk i det siste har treningen vært nedprioritert. Nå har jeg bedre tid fremover, så da blir det fullt kjør igjen! Men selvom jeg ikke har vært så aktiv på SATS, betyr ikke det at jeg ikke spiser sunt enda. Dere vet jo at kostholdet har mye mer å si enn trening om man for eksempel skal gå ned i vekt. En kombinasjon av begge er uansett det beste, men nå tenkte jeg å vise dere noen av mine favorittmåltider!

Det verste jeg vet på blogger er når mattipsene er fulle av ingrediense jeg aldri har hørt om, eller som jeg må kjøre byen rundt for å finne. Slike oppskrifter er ikke for meg, og jeg orker det rett og slett ikke. Derfor er alle disse måltidene utrolig simple, men likevel sunne og megagode! Skal jeg være helt ærlig ser halvparten ut som en tiåring har laget det, men sånn er mine skills på kjøkkenet! Haha. Jeg er så freidig å starter med en av mine all time helgefavoritter:

Kyllingburgere:

Her står ingrediensene på bildet, men fremgangsmåten er slik:

Bland sammen kjøttdeigen, en fedd hvitløk, bittelitt chilli og ett egg. Kna det litt før du steker, superlett! Jeg bruker grove hamburgerbrød med fiber, men det beste er jo såklart å lage de selv. Dessverre orker jeg aldri det..

Mango, ananas og banasmoothie:


Du trenger: 
En pose med frosne bær! Denne mixen kan bl.annet kjøpes på Rema 1000.
Mager vaniljekesam.

Du blander bare alt sammen med en stavmikser eller smoothiemaskin. Namm, dette var en stor favoritt i sommer, eller når søtsuget kommer (som det alltid gjør).

Pitapzza:

Du trenger: 
Fullkornspita
Kyllingkjøttdeig
Hakkede tomater / tomatpurre
Ost
Ingredienser av eget ønske

Trenger dere en fremgangsmåte på dette? Det er så enkelt, og nesten bedre enn vanlig pizza etter min mening. Iallefall mye sunnere! Jeg spiste dette til middag hver dag i en periode, og er enda ikke lei.  

Ytrefilet av okse:

Åh, biff er kanskje det aller beste jeg vet. Nå som jeg har laget det en stund så må jeg få skryte litt, og si at den er ganske så god! Grunnen til at jeg velger ytrefilet er fordi jeg syns den smaker mer en indrefilet, pluss at den ikke har noe merkbart fett! Jeg kjøper langtidsmørnet indrefilet fra Gilde som regel, siden den finnes omtrent på alle butikker. Men om du har en slakterbutikk der du bor kjøp helst der, da snakker vi kvalitet! Anbefaler også å ha et steketermomet, jeg kjøpte mitt på Jernia for bare 50 kroner. For å få den perfekte biffen gjør du:

– Stek den på middels sterk varme i ett minutt ca på hver side, til den får en fin skorpe. Om du har en plate som går opp til 9, kan du varme den opp på 7. Deretter legger du den i en ildfast form med litt smør under, setter den i ovnen på 150 grader til steketermometeret viser ca 50 grader i kjernen av biffen. Da tar du biffen ut av ovnen, og lar den stå til gradene viser 55. Husk at biffen enda godgjør seg etter man tar den ut, så ikke spis med en gang! Vent 5-10 minutter. Biffen jeg lagde i går var seriøst bare så utrolig mør og god, kunne spist den med skje!

Til biff velger man egentlig helt selv hvilket tilbehør man vil ha. Jeg bruker som regel soppstuing, soppsaus og litt båtpoteter – trenger ikke mer enn det!

 

Jeg har flere sunne favoritter som jeg gjerne kan skrive om en annen gang, men det var disse jeg hadde bilde av akkurat nå! Kanskje dere kan dele deres mattips med meg, da hadde jeg blitt veldig glad. Kan jo kanskje teste ut endel, for så å skrive innlegg om det senere? Som dere sikkert ser så er jeg ingen mesterkokk! Problemet er ikke at jeg ikke har tid til å lage mat – for det har jeg. Det er bare at jeg ikke orker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg