NÅR ER JEG BRA NOK?

Helt siden jeg var 16 år har jeg hatt lyst til å opperere nesen min. Jeg gledet meg så utrolig til den dagen jeg ble 18, for da var jeg endelig gammel nok til å gjøre det. Foreldrene mine visste selvfølgelig ingenting, for de hadde rådet meg med all sin makt til å ikke gjøre det. Uansett så hadde jeg bestilt opperasjonstime, jeg hadde fått resepten på medisinene jeg måtte ta til inngrepet og jeg hadde fått en dato der jeg skulle oppereres. Men etter litt tenking bestemte jeg meg for å vente litt, for å se om dette faktisk var noe jeg ville om et par år.

Nå, tre år senere har jeg fremdeles utrolig lyst, men jeg er utrolig usikker. Jeg føler kanskje at det kommer til å åpne opp dører til at jeg eventuelt kommer til å ville fikse på mer. Kanskje etterhvert blir jeg lei av puppene mine og vil ha nye? Eller at jeg er dritlei å trene for å få sixpack så jeg fettsuger meg i stedet? Det er så utrolig mye man kan gjøre med kroppen sin, men det beste er kanskje å la være, eller? Jeg er også utrolig for å opperere seg om man har virkelig store komplekser for ting, det ser jeg ingenting galt i.

Men når blir vi bra nok? Absolutt alle venninene mine – uansett hvor pene de er har noe ved seg de kunne tenkt å fikse på. Ting jeg virkelig ikke kan skjønne at de ikke liker. Det samme sier de når jeg sier at jeg vil opperere nesen min. Vi alle streber etter å bli så perfekte, mens vi aldri vet når vi faktisk er gode nok. 

Nå som jeg trener endel å har gått ned noen kilo så føler jeg fremdeles ikke at det er nok. Når jeg ser på meg selv så ser jeg ingen forskjell. Det er fremedeles tusen ting ved kroppen min jeg misliker og som får meg til å fortsette å trene. Jeg aner ikke hva som skal til for at jeg selv skal bli fornøyd. Og slik er det nok for mange jenter. Uansett om jeg skriver “alle er fine som de er” så kommer ikke det til å påvirke noen av dere i det hele tatt. Vi har i alt for stor grad fått borret inn i hodet hva som er et bra idealbilde for perfeksjon, men sannheten er jo at ingen kommer til å bli fornøyd om de streber etter et slikt bilde. Dette med kroppspress og utseende syns jeg er en utrolig lang og endeløs diskusjon. Det kommer alltid til å være der, så jeg regner med vi bare får tåle det og prøve vårt beste på å ignorere det alle sammen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg