MINE FAVORITTRESTURANTER

Som mange kanskje har skjønt, så er jeg en STOR foodie. Det er få ting i livet som gjør meg så lykkelig som god mat. Jeg elsker å stå flere timer på kjøkkenet å tilberede et superdigg måltid, spesielt om jeg kan få gjester! Jeg kan også bruke flere timer på en resturant, å bare kose meg med mye deilig mat med digg drikke til. Tidligere skrev jeg at å samle eurobonuspoeng hos SAS var hobbyen min (haha..), men mat er helt seriøst min aller største hobby. I love it. Nå tenkte jeg å komme med mine favorittresturanter, da spesielt i Oslo siden jeg syns de har best utvalg der.

GENSER HER

SUMO. Denne asiatiske resturanten finner du både i Bergen og i Oslo. Jeg har vært fast kunde siden jeg flyttet til Bergen i 2014, og det var en periode der jeg spiste der omtrent en gang i uken. De er spesielt kjent for sushien sin, som faktisk er den beste jeg har prøvd. Andre asiatiske retter som rød curry, forskjellige supper osv er også på menyen – men det er altså sushien her som gjør Sumo til en av mine favoritter.

PINEROLO. Andrea introduserte meg for denne resturanten for noen måneder tilbake, og for en biffelsker som meg ble jeg litt satt ut av at jeg ikke har spist her før? Hovedfokuset til Pinerolo er biff, og etter at man har valgt hvilket kjøttstykke man vil ha kan man plukke mellom mye forskjellig tilbehør. Mine favoritter er trufflefries og maiskolbene som er dynket i chillimajo og parmesan. MMMM!!! Du finner Pinerolo både på Solli Plass og på Majorstuen, inn en sidegate fra Bogstadveien.

TRANCHER: Dette er også en biffresturant som tidligere var min aller største favoritt i Oslo. De serverer kun langtidsstekt entrecote, som er så mør at jeg ikke har smakt lignende tidligere. Som Pinerolo har de også et stort utvalg av tilbehør man velger ved siden av. Mine favoritter er potetbåter, trøffelsmør og bernaise. En skikkelig smaksbombe!

DINNER: Kanskje min største favoritt innen asiatisk mat. Dinner finner du rett ved Nationaltheatret i Oslo. Omtrent hver gang jeg er i Oslo må jeg innom for å spise her. Favoritter er crispy duck, helst med en eller annen digg forrett først. De har uten tvil den beste crispy ducken i byen, og jeg har prøvd alle! Haha.

SPISEKROKEN. Første gang jeg hørte om “spisekroken” trodde jeg det var et gatekjøkken. Haha! Der tok jeg feil, for spisekroken er nemlig en helt fantastisk resturant du finner i Bergen. Her har de kortreist mat som bare smelter i munnen. Menyen varierer fra sesong til sesong, og etter hvilke råvarer som er gode der og da. Denne resturanten mener jeg er et must å besøke om du bor eller er på besøk i Bergen. Støtt det lokale sier nå jeg! Servicen er helt super, og maten like så.

BARE VESTLAND. Også en resturant du finner i Bergen. Som Spisekroken satser de også på kortreist mat som er i sesong. På Bare Vestland bestiller du flere småretter som du gjerne deler med andre, og du finner norsk mat som er gjort på en helt spesiell vri. En skikkelig smaksbombe som også er et must å besøke i Bergen!

NAMA. Den beste asiatiske resturanten i Bergen (bortsett fra sushien på Sumo). Her er det litt dyrt, men kokkene på Nama kan virkelig sakene sine. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare maten, for den er virkelig som noe jeg aldri har testet før. De kombinerer gode råvarer for å lage de beste rettene du kan tenke deg. Anbefaler å la kokken sette sammen menyen, da er du garantert en smaksopplevelse som ikke ligner noe!

Forrige uke var jeg å spiste på Sumo i Oslo sammen med fine Neda. Det er hun som eier leiligheten jeg bor i nå! Hun er like gammel som meg, og jeg blir så inspirert av unge damer med bein i nesa. Drømmen min er jo å komme inn i eiendomsbransjen i løpet av livet mitt, så jeg blir veldig inspirert av henne!

Kom gjerne med dine favorittresturanter, en foodie som meg er alltid åpen til å prøve noe nytt 😀

16 kommentarer

Siste innlegg