FØRSTE DAG PÅ NYTT KOSTHOLD

Det er mandag, vi er i 2015 og for første gang i livet mitt har jeg satt meg konkrete mål for hvordan jeg vil dette året skal bli. Jeg syns egentlig det er ganske skummelt å sette seg så store mål, for vet jeg at skuffelsen blir utrolig stor om jeg mot formodning ikke skulle klare det. Derfor har jeg valgt å holde hovedmålene for meg selv! Nesten alle iallefall, for ett av punktene er jo å bli i bedre fysisk form. Når Simen fra webcoaching.no sendte meg en mail og spurte om vi skulle jobbe sammen var det som skjebnen. I dag har jeg startet på et splitter nytt kostholds og treningsprogram, og dette er så spennende! I dag har jeg treningsdag, derfor skal jeg ligge på 1750 kalorier sånn cirka, der han har satt opp alle måltidene for meg. Dette er jo beregnet for min vekt, min hverdag og mitt utgangspunkt!  Noen syns kanskje dette er lite, men nå har jo en utdannet person lagt opp matdagen min, og disse tallene er ikke noe jeg finner opp selv :-) Jeg skal spise fire måltider om dagen, og alt er tilrettelagt slik at jeg skal få i meg nok proteiner, karbohydrater, fett osv. Under finner dere dagens frokost!

Og så noen skrytebilder fra i sommer, da jeg hadde stålkontrol både på treningen og kostholdet. JA jeg vet jeg skriver mye om mat for tiden, men en slik endring er relevant i livet mitt, og da blir det også naturlig å skrive om det :)


NYTT ÅR OG NY KROPP

God morgen! Jeg har nevnt det tidligere, men fra og med mandag starter jeg på et helt nytt treningsprogram med en kostholdsplan. Simen, som er personlig trener via webcoaching.no skal sette opp ukesøkter til meg og skal hjelpe meg med å nå mine treningsmål. Dette er så spennende! Jeg har vært veldig sløv den siste tiden på både trening og mat, derfor gleder jeg meg enormt til å virkelig få en helt ny start fra mandag av. I den annledning tenkte jeg å shoppe inn litt nye treningsklær, for alt blir virkelig så mye gøyere om man føler seg litt fresh på trening. Hvilke mål har dere satt dere for 2015 forresten? Tipper jeg ikke er den eneste som har trening øverst på listen ;)

(Annonselenker)

 


1.her / 2.her / 3.her / 4.her / 5.her / 6.her / 7.her / 8.her / 9. her / 10.her / 11.her / 12.her / 13.her / 14.her / 15.her / 16.her / 17.her


DØDEN NÆR

I dag har jeg stått på slalom, noe jeg trodde kom til å gå helt forferdelig. Det gjorde det forsåvidt også den første turen, der jeg brukte over en halvtime på å komme meg ned bakken. Det verste var egentlig at barn halvparten så høy som meg suste forbi meg uten frykt, mens jeg hylte og skrek slik at skipatruljen nesten kom fordi de trodde jeg var døden nær. Heldigvis gikk det bedre runde nummer 2, og etterhvert gikk det ganske bra altså - om jeg skal få si det selv! Merker iallefall at slalom er en tung sport, for jeg er helt gele i bena. Nå kommer det straks enda flere opp til hytten her, så blir det matlaging med noe godt i glasset. I morgen skal vi faktisk på en stor nyttårsfest på Skifer-hotellet her, derfor har vi bestemt oss for å bli helt til søndag. 
Sliten? Ehm ja..


OG POENGET ER?

Uansett hvor mye vi prøver å unngå det, kommer alltid kropp og trening til å være plantet inn i hodene til unge jenter. Slik var det på 80-tallet, og slik kommer det nok til å bli til vi mennesker sier farvel her på jorden. Personlig har jeg prøvd meg fram, feilet, prøvd igjen og har enda ikke funnet den perfekte balansen for meg. Det hjelper ikke å bla nedover treningssiden til weheartit eller følge noen andres treningsprogram til punkt og prikke, for vi er alle forskjellig og ingenting funker likt på to personer. Ta meg for eksempel. Jeg har alltid vært flink til å trene, og tok spesielt av før sommeren da kosthold og forbrenning var hovedfokuset mitt. Da jeg startet på BI i høst hadde jeg ikke like god tid som før, og syns enda det er vanskelig å kombinere skole, blogg, sosialliv og trening. Likevel er det en haug andre mennesker med mye mer stressende liv enn meg som likevel får inn fem økter i uka. Jeg kommer meg kanskje dit en dag jeg også, men akkurat nå er jeg enda på jakt etter hva som funker for meg. 

I bunn og grunn så er jo det aller viktigste kostholdet, men jeg syns gjerne det er mye lettere å spise sunt når jeg er i en god treningsperiode. Når man setter alt på vent, og "tar det på mandag" er det mye lettere å skeie ut oftere. Heldigvis føler jeg selv at jeg er ganske flink til å spise sunt, selvom jeg er alt for glad i usunn mat og snop. Av og til kan helgen vare fra torsdag til mandag, og helg er jo matfestival i mine øyne. Haha!Jeg har egentlig ikke noe poeng med dette innlegget. Det er ikke særlig motiverende eller givende, men akkurat nå ligger jeg på sofaen med tidenes hodepine så da fungerer jeg ikke som jeg skal. 


TRENINGSGLEDE

Heihei! HERREGUD det var helt nydelig å trene i dag. Da jeg skrev i forrige innlegg at trening gir meg glede og bla bla mente jeg det bare sånn halveis. Men nå skjønner jeg så godt hvorfor jeg trente omtrent hver dag før sommeren. Det er jo helt fantastisk! Selvom det bare ble 5km på mølla i dag så er det iallefall en start. Jeg har planlagt litt trening fremover, og det ser ut til at jeg kommer til å løpe tre dager i uken og trene styrke to ganger. Det skal jeg klare! Vil dere at jeg skal skrive om trening og kosthold forresten, slik jeg gjorde før? Ikveld er jeg invitert til taco/kose/rødvinskveld hos Jarl, så nå må jeg bare fikse meg fort før jeg drar avgårde. 


SLITER DU MED TRENINGSMOTIVASJON?

Det er jo ingen hemmelighet at jeg har vært ganske seriøs med treningen de siste månedene, og motivasjonen min har egentlig alltid vært på topp. Men den siste tiden jeg har virkelig slitt med å komme meg på trening og vært like flink med kostholdet som før. Jeg trener alltid minst 3-4 ganger i uken, men når jeg først er på trening så gjør jeg liksom ikke like mye som før. I stedet for å springe 10km så løper jeg såvidt 5km, og jeg gjør bare halvparten av styrkeøvelsene jeg egentlig har planlagt.

Kostholdet mitt er jevnt over bra, men jeg er så svak for godteri for tiden at det er helt latterlig. Nå kom Kristoffer nettopp hjem med en stor godtepose, og selvom jeg enda ikke har rørt den kan dere vedde på at jeg er i bunnen av posen innen en time. Det er ikke bra, jeg nekter å ødelegge alt jeg har jobbet så hardt for!! Så hva skal man gjøre når motivasjonen er på bunn?

1. Endre tankegangen. Litt trening er bedre enn å ikke dra på trening i det hele tatt. So what om jeg bare løp halvparten så langt som planlagt, 5km er jo likevel ganske bra i forhold til alternativet som er 0km?

2. Selvom det har vært en usunn og slapp helg så er mandag ALLTID en ny start. Kom deg på trening og glem at helgen i det hele tatt eksisterte! Man må ikke fortsette i dårlige vaner selvom det kan være vanskelig å snu de om.

3. Kjøp nytt treningstøy. Det gir så sykt mye motivasjon! Selvom man kanskje ikke har flere tusen kroner å rutte med så finnes det for eksempel utrolig mange fine treningstopper og gensere på HM til en billig penge! Bare en ny overdel kan gjøre underverker, tro meg :-D 
 


Jeg har for eksempel fått nye Nike Free Run (fra junkyard HER), og jeg merker jeg gleder meg maks til å dra på trening i morgen - noe jeg ikke har gledet meg til på lenge. 

4. Ikke gi opp. Jeg merker selv at det bare er et ork å trene om dagen, men dette er bare en periode. Jeg kan heller kutte ned på treningen og kanskje bare trene tre ganger i uken i stedet for seks, og vente til motivasjonen kommer tilbake. Det er jo kostholdet som er viktigst uansett! Og som jeg sa tidligere - litt trening er tusen ganger bedre enn ingenting.

Nå håper jeg bare motivasjonen kommer tilbake fort, for jeg er jo veldig glad i å trene. Men jeg merker at det ikke er like motiverende etter en fuktig og usunn helg, personlig føler jeg da at alt er ødelagt. Men det eneste som kan ødelegge det er om jeg fortsetter helgen på mandag. Som jeg liker å tro så er mandag en ny start, og det vil såklart si førstkommende mandag, og ikke mandag om to år :)


NÅR ER JEG BRA NOK?

Helt siden jeg var 16 år har jeg hatt lyst til å opperere nesen min. Jeg gledet meg så utrolig til den dagen jeg ble 18, for da var jeg endelig gammel nok til å gjøre det. Foreldrene mine visste selvfølgelig ingenting, for de hadde rådet meg med all sin makt til å ikke gjøre det. Uansett så hadde jeg bestilt opperasjonstime, jeg hadde fått resepten på medisinene jeg måtte ta til inngrepet og jeg hadde fått en dato der jeg skulle oppereres. Men etter litt tenking bestemte jeg meg for å vente litt, for å se om dette faktisk var noe jeg ville om et par år.

Nå, tre år senere har jeg fremdeles utrolig lyst, men jeg er utrolig usikker. Jeg føler kanskje at det kommer til å åpne opp dører til at jeg eventuelt kommer til å ville fikse på mer. Kanskje etterhvert blir jeg lei av puppene mine og vil ha nye? Eller at jeg er dritlei å trene for å få sixpack så jeg fettsuger meg i stedet? Det er så utrolig mye man kan gjøre med kroppen sin, men det beste er kanskje å la være, eller? Jeg er også utrolig for å opperere seg om man har virkelig store komplekser for ting, det ser jeg ingenting galt i.

Men når blir vi bra nok? Absolutt alle venninene mine - uansett hvor pene de er har noe ved seg de kunne tenkt å fikse på. Ting jeg virkelig ikke kan skjønne at de ikke liker. Det samme sier de når jeg sier at jeg vil opperere nesen min. Vi alle streber etter å bli så perfekte, mens vi aldri vet når vi faktisk er gode nok. 

Nå som jeg trener endel å har gått ned noen kilo så føler jeg fremdeles ikke at det er nok. Når jeg ser på meg selv så ser jeg ingen forskjell. Det er fremedeles tusen ting ved kroppen min jeg misliker og som får meg til å fortsette å trene. Jeg aner ikke hva som skal til for at jeg selv skal bli fornøyd. Og slik er det nok for mange jenter. Uansett om jeg skriver "alle er fine som de er" så kommer ikke det til å påvirke noen av dere i det hele tatt. Vi har i alt for stor grad fått borret inn i hodet hva som er et bra idealbilde for perfeksjon, men sannheten er jo at ingen kommer til å bli fornøyd om de streber etter et slikt bilde. Dette med kroppspress og utseende syns jeg er en utrolig lang og endeløs diskusjon. Det kommer alltid til å være der, så jeg regner med vi bare får tåle det og prøve vårt beste på å ignorere det alle sammen.


ROMPETRENING

Som lovt, her er gårsdagens styrkeprogram på underkropp! 


Denne tok jeg 10*3 av.


Til venstre: Knebøy på smithsmaskinen, 8*3 og tåhev 15*3.


Denne tok jeg 15*3 av også.

I tillegg til disse øvelsene gjorde vi Hip Thrust med Kettlebell også. Jeg skal love dere at rompa og baksiden av lårene svir skikkelig i dag! Deilig følelse :D Idag er det treningsfri og vi har nettopp vært på butikken å handlet inn biff og masse digg til ikveld!


JUST DID ITFor en digg treningsøkt! Først løp jeg 6km før det ble styrke på underkroppen senere. Knipset noen bilder med mobilen som jeg viser dere senere :D Nå er låra mine som to geleklumper og jeg gruer meg mildt sagt til å våkne til gangsperre i morgen tidlig.. Ble ingen soling på takterassen i dag dessverre siden klokken allerede er så mye, men vi skal nok kose oss denne fredagskvelden likevel. Snickersis og taco står på menyen, mmmm ♥

Hva skjer med skitne speil og vinduer hos meg i dag forresten? FLAUT å vise på bloggen egentlig. Men men. Jeg skal skjerpe meg på den fronten.. Nå skal jeg hoppe i dusjen, kos dere ikveld!


ET LITE TIPS ♥

Jeg får spørsmål omtrent hver eneste dag om tips til å gå ned i vekt, kosthold og trening. Det er så mye jeg vil svare på men som jeg rett og slett ikke klarer, fordi jeg er jo selv absolutt ingen ekspert. Men jeg har mange flinke mennesker rundt meg som gir gode tips og triks til både treningen, kostholdet og virkemidler som kan hjelpe på om man står litt fast på vekta. Jeg har egentlig vært litt imot proteinpulver tidligere, nettopp fordi jeg selv har tenkt at man får store muskler av å ta det. Man gjør jo altså ikke det bare av å ta pulveret, men det får nå være. 

Jeg fikk anbefalt å bestille meg Diet Protein-pulver som inneholder mindre kcal enn normalt, så de tre produktene under har jeg nå bestilt meg fra proteinfabrikken. Super Tan gleder jeg meg MASSE til å prøve, det er som betakratoren bare enda mer effektivt, og det burde virkelig gi meg en kickstart på sommerfargen. Må jo snart starte med å ta solarium! Rapid Burn kapslene helt til høyre skal hjelpe på forbrenningen. Noen utrolig spennende produkter altså, som jeg gleder meg vilt til å teste ut :-D


♥ Diet protein HER ♥ Super Tan HER ♥ Rapid Burn HER ♥

 Og forresten! Alle produktene er på salg :)


DONE


FERDIG med fredagstreningen, og da kan man ikke gjøre annet enn å smile! Trente overkroppsstyrke med Birte i dag, hun er en super treningspartner med masse gode tips! Følg henne på instagram (birtestordal) for masse inspirerende bilder :-D

Knipset litt bilder med iPhonen under økten i dag slik at jeg kunne vise dere noen av øvelsene vi gjorde. Glemte å ta bilde av noen av de, men i tillegg til de som er avbildet under tok vi bicepscurls pluss endel mageøvelser. 


Venstre: Aner ikke hva maskinen heter, men dere ser vel hvordan det er? Der tok jeg 10x3. Til høyre (aner ikke hva det heter heller!) tok 12x3.


Venstre: 12x3 på hver hånd. Høyre: 8x4.

Treningstoppen min finner dere HER, treningstightsen HER (verdens beste tights), og sko fra Nike.

Hvor tungt dere løfter må dere nestne se an selv, liker iallefall disse øvelsene utrolig godt - og jeg kan banne på at jeg er støl som pokker i morgen! 

Ikveld har vi bestilt bord på Sumo her i Bergen til klokken halv ti, det er en kjempefin sushiresturant så det blir koselig! Før det skal vi bare drikke litt vin hjemme mens vi gjør oss klare. Deilig fredag altså, kan ikke gjøre annet enn å smile i dag ♥ Den dårlige dagen jeg hadde i går er heldigvis over!


TRENINGSBLOGG?

Hei! Noen som klager på at jeg skriver mye om trening for tiden, så jeg skal prøve å begrense meg litt og få inn litt outfit osv, gøy med variasjon! Dro på trening med Birte i dag tidlig, og hun viste meg endel styrkeøvelser osv. Løp også 5km først, klarte ikke dy meg! Haha :-D nå skal vi til byen å spise lunsj i solen, merker jeg er gira på et singlettskille i dag ass...

Og apropos bildet til venstre... Altså, kødder du??? For fem år siden var jeg mykere enn de fleste, mens nå virker spagaten som et umulig prosjekt. Jeg skulle aldri ha sluttet med å ta splitthopp på fest!!


10 TIPS TIL Å REDUSERE MAGEFETT

Tenkte å komme med noen kjappe tips til dere på hvordan man kan redusere fettet rundt magen, personlig har jeg ikke så alt for mye erfaring rundt det hele annet enn at jeg har løpt mye og såklart spist veldig sunt så langt det lar seg gjøre. Men likevel vet jeg jo at mange kanskje sliter med å få nøyaktig den magen de ønsker uansett hvor mye de trener, og selv føler jeg også at jeg har mye igjen før jeg er fornøyd. Kom over disse tipsene på instagram som jeg tror kan være lurt å ha som en liten livsregel!

 Reduser sukkerinntaket ditt - helst ikke få i deg sukker igjennom maten du spiser i det hele tatt. (Ved mindre i helgene, da er det såklart lov med litt helgekos)

 Spis sunt fett, som du for eksempel kan få i det igjennom avocadoen, laks, egg eller nøtter. Det er jo så mye godt å velge imellom, så det er jo ingen unnskyldning!

 Ingen hvite karbohydrater! Det betyr slutt på loffspising, lyse tacolefser, hvit ris eller pasta. Bytt det ut med fullkornsvarianter i stedet :)

 Drikk to til tre liter vann HVER dag!

 Ikke stress! 

 Spis mye grønne bladgrønnsaker. Hvorfor ikke droppe potetene og spise salat som tilbehør i stedet? Sykt kjedelig i starten, men etterhvert når du blir vant med det så tenker du ikke over det!

 Spis magre proteiner - som for eksempel kylling, egg, indrefilet, svinefilet osv.

 Beveg kroppen din!

Skjær opp noen friske sitronskiver og drikk dem i varmt vann.

 Elsk kroppen du har og jobb mot kroppen du vil ha.  Tenk at du faktisk kan få den kroppen du drømmer om. Uansett hvor klisje det høres ut så er det mulig om man virkelig vil det.

Om man klarer å holde seg innenfor disse ti huskereglene så er man utrolig godt på vei :-) 

Har dere noen tips å dele? 

 
LITT KROPP, MAT, KALORIER OSV

Haha, jeg holdt på å skrive: "siden noen spurte meg om jeg kunne legge ut før/etter bilder igjen så gjør jeg det", men sannheten er jo at det er absolutt ingen som har spurt meg, og at jeg legger ut disse bildene helt uoppfordret. Det er alltid enklest å skylde på leserne sine vet dere, så slipper man å være "selvdigger". Haha! Uansett. Jeg har følt utrolig store kroppslige forandringer i det siste, og tenkte for meg selv da jeg sto opp for en halvtime siden at nå vil jeg ta nye "etter" bilder som viser framgangen av treningen min. Jeg ble jo veldig fornøyd med bildet (hvis ikke hadde jeg ikke lagt det ut), og tenkte at WOW, nå har jeg tatt av meg enda mer! Men så gikk jeg tilbake i arkivet og så det at det bare er 14 dager siden jeg tok forrige "treningsselfie", og det er jo ikke så lenge..

Sånn cirka nøyaktig to ukers mellomrom mellom disse bildene er tatt.

Personlig ser jeg best forskjell rundt midjen min og kanskje litt rundt armene? Nå har jeg jo trent ekstremt mye cardio den siste tiden, og løpt veldig mye. Men jeg kommer nå også til å legge inn noen gode styrkeøkter i løpet av uken. Det er viktig med treningsvariasjon om jeg skal holde meg motivert, og jeg er ikke så glad i å løpe at jeg orker å gjøre det hveeer eneste dag.. Noen som har et par gode styrkeprogrammer å komme med? Tenkte å dele det på bloggen etterhvert som jeg finner et program jeg er fornøyd med :-)

Og bare så det er sagt: kosthold er så utrolig viktig om du ønsker å oppnå resultater. Det kan være lurt å laste ned en app som heter "my fitness pal" i begynnelsen for å ha en liten oversikt over hvor mange kcal man spiser. For det er jo så enkelt som det. Om du vil gå ned i vekt må du forbrenne mer kcal enn du spiser. Selv om mat kan være sunt så kan det også være utrolig kalorimektig, og for min del har det vært greit å vite sånn cirka hvor mye jeg får i meg ila dagen slik at det står i samsvar til hvor mye jeg ønsker å gå ned i vekt. Hvor mange kcal man burde ligge på hver dag varierer jo fra person til person, men noe mellom 1500-2000 tror jeg er greit? Viktig å ikke spise for lite også, for da kan kroppen settes i sultmodus og da vil du få større problemer med å ta av deg vekten, siden kroppen sparer på den lille maten man spiser. Så tips nr 1: få i deg nok kcal!

Mat som avocado eller havregryn er jo utrooolig sunt, men veldig kalorimektig. Visste du at om du fyller en hel bolle med havregryn, blander det med kanskje 3 dl melk så har du over 1000 kalorier? Det er kanskje i overkant av halve dagsbehovet ditt! Når jeg spiser havregryn spiser jeg derfor mellom 40-50 gram, heller over halvannen desiliter med skummet melk og rører inn litt sukkerfritt syltetøy. Da har du et fint mellommåltid på litt over 200kcal. Om du derimot fyller bollen med kanskje 200 gram så blir det jo en annen sak.. Og når det kommer til avocado så spiser jeg det med god samvittighet altså, misforstå meg rett! En ting er å spise en hel avocado i ny og ne, men ikke hiv i deg tre stykker på rappen bare fordi det er så sunt :-) 

Et tips fra meg til dere som ønsker å spise mer salat: lag guacamole! Jeg bruker det både til kyllingsalat og tacosalat. Bland sammen en halv avocado (om du skal spise alene), klem over i underkant av en halv lime, press ned en hvitløksfedd og så stavmikser du det hele. Om du ikke har stavmikser kan du også bruke gaffel, jeg foretrekker stavmikser for da blir det en kremete konsistens. Så rører du bare alt inn i salaten du skal spise, og det blir seriøst SÅ mye bedre. Jeg hater tørr mat, så guacamole har vært redningen min!

Kan godt komme med flere mattips på bloggen om det er av interesse? Personlig er jeg ikke så veldig kreativ i matveien, men jeg har et par venninner som finner på nye og sunne oppskrifter hele tiden som jeg liker å prøve ut. Kan dele de her om noe faller i smak hos meg :D

 


SKI OG MORGENABS

Hei dere, det er noe jeg lurer på. Dere vet den sporten nordmenn er over gjennomsnittet entusiastisk til, der mennesker løper flere mil rundt på et par pinner som de smører lim under? Hva er det den het igjen? Ski, tror jeg det var. Personlig har jeg aldri skjønt vitsen i å se på at mennesker verken springer, hopper eller går rundt omkring på ski. Og jeg har iallefall aldri likt å utføre vintersport selv. Slalom syns jeg er kjempeskummelt, og jeg kan ikke skjønne at mennesker med vettet i behold kjører hundre kilometer i timen ned en bratt bakke. Snowboard er akkurat likedann, bare at der sitter du fast i en avlang tallerken og jeg får egentlig bare helt klaus av hele greia. Så har vi langrenn da, og vi alle er visst født med ski på beina. I min familie hoppet genet over en generasjon, for jeg kan ikke fordra å stå på langrenn. Tro meg, jeg har prøvd mange ganger. Fremdeles klarer jeg ikke å skøyte, så om jeg skal holde følge med de andre så jogger jeg liksom bare med skiene på slep i stedet.

I dag har Torild klart å lurt meg i fella, og nå sitter jeg her plutselig i Kari Traa superundertøy å venter på å dra. Siden jeg av en eller annen grunn ble helt frisk over natten så har jeg jo ingen unnskyldning til å plutselig takke nei. Det er jo helt klart at jeg svarte i smertestillende-rus, for om jeg hadde vært ved mine fulle fem hadde jeg sagt nei på flekken.


Altså, dette bilder tyver tydeligvis. Jeg er helt sikker på at absene var der i baderomsspeilet!!

Jeg får heller tenke på at skigåing forbrenner mange kcalorier og er en bra form for trening, selv om jeg nå har mest lyst til å legge meg under dyna å se på den nye episoden av The Vampire Diaries. Sukk dere, hva gjør man ikke for helsa.


HVORDAN LIKE CARDIO

Fikk en kommentar fra en leser som lurte på om jeg kunne skrive litt om hvordan man kan like cardio bedre. Og for å være ærlig, så var ikke det å starte med cardiotrening (spesielt på tredemølle for min del) akkurat supergøy. Jeg har aldri, og da mener jeg ALDRI vært stor fan av å springe, mens nå er det nesten det beste jeg vet på trening (bortsett fra cardio step da såklart, hehe). Jeg så for meg at om man skulle klare å legge bak seg åtte kilometer eller en mil så måtte man jogge konstant i en time, men der tok jeg feil! Ida bruker nemlig å løpe ganske ofte, og jeg lurte på hvordan hun klarte det. Hun sa at hun brukte å løpe i to/tre sanger, for så å gå en sang. Slik fortsatte det til hun var ferdig med distansen, for eksempel åtte kilometer.

 

 

For meg som nybegynner var det tipset GULL verdt, spesielt siden løping aldri har vært noe for meg. Jeg testet det ut selv, og andre gangen jeg prøvde det sprang jeg 7km! Det er jo ikke allverden, men for meg var det virkelig en big deal. Mens nå løper jeg minst åtte kilometer som regel. Har fremdeles til gode å løpe mila, men det får heller være et mål :-)  Det er veldig viktig å selv komme inn i en god løperytme og ikke tenke på at "alle" andre løper en mil på under 60 minutter. De klarte det nok ikke første gangen de heller! I starten brukte jeg å kjøre én sang med gåing, og én sang med jogging på mellom 11 og 12 - som ikke er alt for raskt. Etterhvert som man får bedre kondis og blir bedre trent så kan man jo øke med å løpe flere sanger før man går, eller øke hastigheten. Det viktigste for meg i alt dette var at jeg ikke trengte å løpe en time i strekk, for det kunne bli fort kjedelig. Dessuten rekker man å få tilbake pusten i løpet av gå-sangen. Nå som jeg varierer og løper til musikken så fokuserer jeg liksom på den, og tiden går seriøst SÅ fort! Plutselig har jeg løpt i 55 minutter og det merkes ikke i det hele tatt.


Jeg merker så utrolig stor forskjell på kroppen min etter at jeg startet seriøst med treningen og kostholdet, og jeg blir så utrolig lykkelig av å tenke på det. Det verste er å føle seg uvell i sitt eget skinn, og alle har jo foreksempel en idealvekt eller idealmål for kroppen sin, noe som er bra. Og til dere som er bekymret for at jeg ikke trener noe særlig styrke, så kan jeg si at jeg har lagt inn noen styrkeøkter i løpet av uken i programmet mitt :-) 

Håper dere likte tipset mitt, så kan dere jo takke Ida for at hun delte det med meg. Prøv det ut, det FUNKER! :-D


TRENING GIR RESULTATER

Jeg er ingen personlig trener og iallefall ingen ernæringsekspert, men jeg liker å trene og jeg vil at kroppen min skal være så stram og fin som mulig. I den siste uken har jeg virkelig ikke følt meg vel i eget skinn, og tenkt at kroppen min ikke blir slankere uansett hvor mye jeg trener. Mot all min vilje tok jeg derfor noen bilder i dag tidlig for å samenligne med "før" bildene jeg tok for noen måneder siden. Og forskjellen var faktisk til å hoppe i taket av! Jeg som var sikker på at fettet lå som en pølse rundt trusekanten og magen disset når jeg bevegde meg. Der tok jeg feil, og nå har jeg så sykt mye motivasjon til å fortsette å trene og spise sunt fram mot sommeren. Det gir faktisk resultater!

 

Før: Til venstre i november 2013, og til høyre juli 2013.

Bildet til venstre syns jeg faktisk er så utrolig stygt at jeg ALDRI hadde tenkt å vise det til noen, og iallefall ikke legge det ut på bloggen. Men jeg vil gi dere et realistisk før bilde av hvordan jeg var for fire måneder siden i stedet for å legge ut noen der jeg trekker inn magen eller stiller meg i en mer flatterende vinkel. Herreguuud jeg kommer til å ha så bloggnerver etter at jeg har postet dette innlegget! Over ser dere resultatet av et halvt år i Oslo med alkohol flere ganger i uken, usunn mat og mangel på trening. Dit skal jeg ALDRI tilbake!!


Etter: Bilder tatt i dag.

På treningssenteret vet jeg egentlig ikke hva jeg driver med. Jeg løper endel, og trener vekter etter ønske. Jeg har enda utrolig mye å lære når det kommer til trening, og etter å ha sett resultatene mine så motiverer det meg veldig til å få ny kunnskap! Mange av mine lesere vet nok en hel del mer om trening enn meg, men jeg tenker at så lenge man kommer seg på trening så er det mye bedre enn å la være. Dessuten er det ikke en hemmelighet at kostholdet har en utrolig stor del å si. Det hjelper ikke å dra på trening for så å spise middag på burger king etterpå.


Frokost og lunsjmat:

- Rugsprø med King Oscars makrell i tomat
- Speltlomper med lettmajones og kalkunfilet eller lobnobs
- Polarbrød med fullkorn med jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker eller vita hjertego ovnsbakt leverpostei
- Havregryn med litt syltetøy eller bær oppi

Middagsmat:
- Tacosalat blandet sammen med en go dæsj guacamole. Det er SÅÅÅ godt!!
- Kyllingsalat (også med en go dæsj guacamole), jeg elsker guacamole ♥ Hihi! Lager min med avocado, noen fedd hvitløk, lime pluss litt salt og pepper. Så stavmikser jeg alt sammen.
- Laks eller torsk med fullkorns taglatelle (?)
- Biff (ytrefilet av storfe) med salat til. Bruker å ha potetbåter og soppsaus om jeg spiser det i helgene.
-  Kyllingwok

Snacks:
- Mager kesam med bær, nammm!!
- Usaltede nøtter
- Spiser også mye av det samme som frokost/lunsjmat til snacks :)
 

Dette er bare noe jeg spiser mye av, spiser såklart andre ting også!:-)  Men kom gjerne med sunne og gode tips! Man kommer også langt med å "forsunne" normale ting, som å spise mager kesam i stedet for rømme, eller fullkornsvarianter av pasta og tacolefser. Prøver å ikke spise mat senere enn åtte om kvelden, og da iallefall ikke noen karbobomber. Hvorfor jeg gjør det er rett og slett fordi jeg hørte Jan Thomas sa det en gang.. Hehe! Jeg spiser veldig mange måltider i løpet av dagen, og spiser heller mange små og blir halveis mett for så å spise igjen et par timer senere, enn å spise meg stappmett tre ganger om dagen. Jeg er også veldig OBS på å få i meg nok kalorier slik at forbrenningen alltid er på topp, i stedet for at kroppen kommer i sultmodus slik at du sliter med å gå ned i vekt.. 

Noe mer dere lurer på? :-)

 

 


TRENINGSDAGBOK

Slik så treningen min ut forrige uke, som dere ser hadde jeg fri på fredag og søndag! På torsdag og lørdag gikk jeg på mølla med stigning, det er fordi jeg hadde så sykt vondt i kneet at å løpe virkelig ikke var et alternativ. Nå er jeg heldigvis mye bedre, så blir nok noen løpeøkter denne uken også :-) Jeg har fått flere tips om at det hjelper å løpe med et par prosent stigning uansett for å skåne knærne, og det skal jeg absolutt gjøre framover! Ikveld skulle jeg egentlig på cardio step, men jeg var dessverre for sen å melde meg på timen så da blir det en annen cardioøvelse og litt styrke kan jeg tenke meg.

Vil dere at jeg skal fortsette å legge ut dagbok i slutten av hver uke?


IRRITERT NAKENROTTE

Da var det tirsdag og jeg er klar for morgentrening, jippi! Eller, jeg er nesten klar. Den irriterende mammaen min "glemte" seg visst og tok med seg bilen på jobb i dag tidlig, noe vi pratet om i går kveld at hun ikke skulle "glemme". Noe som betyr at jeg må dra til jobben hennes for å hente den, noe jeg ser på som en stor irritasjon. Herregud går det an å bli så glemsk!! Hun mener vel jeg burde være takknemlig fordi jeg får bruke bilen når jeg vil i utgangspunktet, og det er jeg jo såklart. Men seriøst mamma.. Skjerpings!

Som dere ser over har jeg pirket av alle vippeextensione mine, og jeg er så lei meg :( Føler meg som en nakenrotte uten! Siden min kjære Denise hos Luxlashes holder til i Oslo blir det litt vanskelig å få fylt på. Jeg fikk tips om en her i Molde som drev på med det, men hun har ikke svart meg enda så jeg ser egentlig mørkt på hele greia. Får bare leve resten av livet uten mine nydelige vipper da. Faen. Vet dere forresten om noen som legger vipper i Bergen? Legg gjerne med webadressen i kommentarfeltet, da hadde jeg blitt megaglad :D

EDIT: Vippedamen hadde visst svart likevel, jeg hadde bare ikke sett det. Jippi, da blir det vipper i morgen!


SLAPPFISK

I dag har jeg seriøst ikke vært i aktivitet i det hele tatt, sofaen har vært min beste venn og jeg har brukt hele tre timer av mitt dyrebare liv her på jorden til å se på dritt-tv. Åh, for et liv. Jeg fikk bestilt meg billetter til Køben da, og lakket neglene mine. Det er vel slik søndager skal være også regner jeg med, så håper jeg er unnskylt. Straks er jeg klar for trening med Ida, og det blir ukens siste (rart siden det er søndag xP).Genseren er fra Helly Hansen og tightsen fra Nike.


MIN TRENING OG KOSTHOLD

Etter mange spørsmål om jeg kan skrive om kostholdet og treningen min (nå som jeg har blitt så ivrig) tenkte jeg å skrive et innlegg om dette. Egentlig syns jeg det er litt for tidlig, for jeg er enda i prøvefasen til å finne ut hvilke treningsform jeg syns er best. Men samtidig så er jeg jo ingen profesjonell, så jeg velger heller å trene det jeg føler for den dagen, og det jeg syns er gøy. Det har jo allerede gitt meg resultater på veldig kort tid, så hvorfor ikke fortsette? :D

Jeg trenger vel egentlig ikke å understreke at jeg ikke er noen proff, og at dette kun er mine tips som funker best for meg? Tenkte å gjøre det likevel, siden det er så utrolig mange bedrevitere der ute som sikkert kommer til å si at det jeg skriver nå er heeeelt på trynet og krisefeil. Uansett.

En normal matdag ser cirka sånn ut for meg:
Frokost - To rugsprø knekkebrød med makrell i tomat, et glass (ca.2dl) skummet melk.


Lunsj - Speltlomper (som regel 2-3) med lettmajones og kalkunfilet eller lobnobs. Om jeg har vært på trening etter frokost så pleier jeg å lage meg en omelett av to egg med diverse tilbehør, og røkelaks. Mmmm, det er så godt!


Middag - Det varierer veldig! Spiser vel egentlig det jeg får servert av mamma siden jeg bor hjemme denne mnd. Om jeg lager meg selv er jeg veldig glad i tacosalat, wok og kylling i forskjellige varianter for eksempel. Om jeg ikke orker å lage middag spiser jeg heller speltlomper eller knekkebrød..


Snacks - Det jeg spiser mellom måltidene om jeg er sulten. Blir som regel mager vaniljekesam med bær, speltlomper eller knekkebrød. 

Som dere ser er jeg ikke så veldig kreativ i matveien, så kom gjerne med sunne og gode tips! :)


Tok bilder på rommet til broren min fordi det er så fint lys der. Bare dumt han alltid glemmer å tørke støv av speilet..

Må bare beklage neglelakken min. Merker jeg er litt mindre forfengelig enn jeg ville vært i Oslo eller Bergen. 

Så treningen. Som jeg har sagt før jeg har blitt overraskende glad i å løpe! Så denne uken har jeg løpt tre ganger. En gang 7km og de to andre 8km. I dag tenkte jeg også å løpe, men siden jeg er så støl så må jeg se an hvor langt det blir. Ellers er jeg glad i å gå på gruppetimer som Step i forskjellige varianter (step puls, step intervall eller 4x4). De er så slitsomme, og utrolig gøyale! Jeg har ikke treng så mye styrke enda, den eneste styrken jeg trener er vel egentlig på magen. Torild viste meg en sykt bra øvelse som jeg har startet med! Det er på en måte en planke, også fester du bena dine i sånne tau (som de har på de fleste treningssenter), også trekker du bena til deg så mange ganger du klarer i tre runder. Jeg er utrolig dårlig til å forklare, men håper dere skjønner?

Det er vel ingen spesiell grunn til at jeg ikke trener styrke. Jeg syns rett og slett ikke at det er spesielt gøy, syns det er mye bedre med cardio. Målet mitt er jo ikke å få muskler, jeg vil jo bare være slank og sunn! Haha :-) OG JA JEG VET MAN BLIR SLANK AV STYRKE OG MEN JEG SYNS IKKE DET ER GØY OKEI???????

Det var det for denne lørdagsmorgenen. Når jeg kommer hjem fra trening tenkte jeg å ha en etterlengtet hurtigskriving! Noen som husker hva det er? :)


VIMSEKOPP PÅ TRENING

Deeeilig, første treningen på over to uker er gjennomført! Grunnet Bergensturen og flyttingen har jeg rett og slett ikke hatt tid til å trene, derfor var det ekstra deilig å gjennomføre sånn cirka en god økt i dag. Jeg er jo en supernoob når det kommer til egentrening, så jeg går egentlig bare å vimser rundt overalt og vet ikke helt hva jeg driver med. Jeg er iallefall sliten nå da, og det er et godt tegn. I morgen skal jeg på min kjære step/puls time igjen, og da får jeg sikkert virkelig kjørt meg. Woho!

I dag har det vært tacoaften hjemme hos mamma, og nå ligger jeg her og er dritmett. Vi klarer aldri å bli enige om hvilken mat vi skal spise, derfor ble det både nachos, taco med lefser og skjell. Mye å velge i med andre ord! Jeg fant ut at skjell er sykt mye sunnere enn de lefsene, derfor har de blitt min nye favoritt :D Nå skal jeg bare hoppe i dusjen før jeg skal ta sol med en venninne senere ikveld. Savner å være brun uten å måtte svømme i selvbruning.. 


OFF TO THE GYM!


Meg og min siamesiske tvilling.

God mandag alle sammen! Dagen i dag har vært litt spesiell. Orker ikke skrive noe om det på bloggen akkurat nå, vi får se om jeg gjør det senere. Av og til suger livet skikkelig altså, åååå! Noen ganger føler jeg at ting som jeg egentlig skulle være ferdig med henger over skuldrene mine. Nå er det bare å bite tenna sammen for å bli ferdig med det. Når alt er fikset kommer jeg til å føle meg ti kilo lettere, men akkurat nå er det egentlig bare helt jævlig. 

Nok klaging! Nå skal jeg bare hive i meg litt middag før jeg skal på to gruppetimer på Elixia. Først skal jeg og Mette på yoga, før vi joiner Cathrine for en Powertime med styrkeøvelser. Merker jeg trenger å trene mye framover, ikke bare for å bli "tynn", men fordi man faktisk blir glad når man er i god form. Hvem skulle trodd det? Hehe. Håper dere har en bedre mandag enn meg!


"FORDI JEG VIL BLI TYNN"

Jeg står opp, smører meg en speltlompe med lettsmør, kalkunfilet fra Prior og lettost fra Norwegia. Jeg går inn på badet og tar mine daglige treningsøvelser, før jeg klikker meg inn på Elixia for å se hvilken gruppetimer de har i dag. 
Dette gjør jeg verken fordi jeg elsker speltlomper, for jeg kunne faktisk heller tenkt meg en nybakt brødskive med et lag med majones og salami på toppen. Jeg tar ikke mine situps og squats på badet fordi jeg syns det er så digg å starte dagen med fysisk aktivitet. Det gjør jeg fordi jeg dessverre har blitt tatt av kroppspresset - noe jeg aldri kunne se for meg. Jeg har alltid vært veldig upåvirkelig når det kommer til kropp og utseendet, men i går så slo det meg - jeg spiser sunt og trener fordi jeg vil bli tynn. Jeg bryr meg katta om helsen min per dags dato, og det er ikke derfor jeg spiser og trener slik jeg planlegger å gjøre.  Når til og med jeg faller etter for presset så skjønner jeg hvor stort det er. For faen, JEG spiser speltlomper til frokost?? Hva for slags verden er det vi lever i! 

 

Såklart, det finnes nok de der ute som knasprer gulrøtter og salatblad fordi de syns det er godt, men når det kommer til de fleste av oss vil jeg tro det er fordi vi vil ta av noen kilo. Nå for tiden bryr vi oss ikke lengre om modellene på plakatene, og jeg tror ikke det er de som skaper kroppspresset. Det er instagramprofiler med flotte treningskropper og bølgen med "fit is the new skinny" eller hva de sier for noe som gjør det. 

 

Men det må jeg si fryder meg. Er det ikke BRA at nå ligger fokuset på å spise sunt og få muskler, i stedet for å spise 200 kalorier om dagen og ha en beinete kropp? Det er en fantastisk forandring i riktig retning om du spør meg. Men det endrer fremdeles ikke faktum at jeg trener og spiser sunt fordi jeg ønsker å bli så slank og fin som mulig. Jeg hater å løfte vekter, så det gidder jeg ikke heller. Jeg vet hva kroppspotensialet mitt er, og ser heller på gamle bilder av meg selv til motivasjon enn på treningsfreaks på instagram. Uansett hva motivasjonen er - så er det viktig å gå ned i vekt på riktig måte, og ikke drive på med tulledietter. Jeg vil gå ned fem til ti kilo, og selvom jeg sikkert kommer til å få mye pes for at jeg skriver det så er det et faktum at det er det jeg ønsker. Det kan godt hende jeg skaper kroppspress bare at jeg skriver at jeg vil slanke meg, men om man ikke takler det så finnes det flere hundre tusen andre blogger man kan lese her i Norge.

 

Men misforstå meg rett! Når jeg personlig er inne i treningen så elsker jeg det. Da blir jeg en skikkelig treningsjunkie. Så dere skal ikke se bort ifra om at noen måneder er det jeg som legger ut muskelbildene på instagram. Huff, neida. Det er ikke meg i det hele tatt!

Pryder dette innlegget med noen bikinibilder fra i sommer.


Så da lurer jeg på: hvorfor trener DU? Er det fordi du syns det er sååå moro, eller er det fordi du vil bli slank og fin?
(Og ja, jeg skjønner at trening er moro når man er inne i det, men det er faen meg ikke moro med en gang man starter.)

DA VAR VI I GANG

Åh, Gud hjelpe meg. Kom nettopp hjem fra min første treningsøkt etter en litt for hard sommerferie. Jeg var på Step-timen på Elixia, og jeg har aldri følt meg så tragisk i hele mitt liv. Jeg er jo egentlig god på step. Dritgod, for å være helt ærlig. Men i dag, var jeg heller dritdårlig. Kondisen min var ikke eksisterende, og jeg måtte stoppe opp for å ta pustepauser sånn cirka hvert andre minutt. Utrolig pinlig med tanke på at absolutt alle andre klarte å henge med uten problem. GUD, jeg må komme tilbake i form igjen! Nå er det igang folkens. Hipp hurra for at det er treningsstudio på hotellet vårt på Gran Canaria!

Etter jeg kom hjem har jeg bare stirret på gamle bilder av meg selv, fra den tiden jeg var dronninga over stepkassen (nesten iallefall). Herlighet, jeg var jo faktisk riktig så fit jeg! Det ser jeg først nå. Denne sommeren har inneholdt alt for mye festing, fastfood og chilling. Nå må jeg bare dra meg selv i nakkeskinnet og komme meg back in business. Jeg blir nemlig ikke motivert av å se på squatbilder eller andre superpene jenter, nemlig tvert imot. Det som motiverer meg er å se på gamle bilder av meg selv, uansett hvor teit det høres ut. Det sier meg bare at det faktisk går an å komme tilbake igjen til formen. 

Bilder fra i vinter og vår.

Misforstå meg rett, jeg ser ikke på gamle bilder av meg selv fordi jeg var så syyykt digg og tynn liksom. Heller fordi jeg selv ser en stor forskjell. 

Hva motiverer dere når det kommer til trening?


Treningsrushen


I går sa Glenn: "Meldte oss på prøvetime på Sats jeg, jippi!" Og jeg bare "neeei vil ikkeeeee..."

Men så dro jeg uansett da. Heldigvis for meg var det midt i treningsrushen, noe som gjorde at vi bare småjogget litt på tredemølla før vi dro hjem igjen. Hah, noe så digg da! Eller egentlig ikke. Må jo faktisk henge i om jeg skal klare å få SK2013 på plass. Ikke at jeg bryr meg så kraftig om det, siden det sikkert kommer til å regne hele sommeren uansett.. Men tro det eller ei, de få minuttene jeg forsøkte å jogge i går ga meg faktisk mersmak, og jeg har fått treningsgnisten tilbake! WOHOO! Det hele starter på søndag, da 17.mai helgen er gjennomført. Før det er det nok ikke vits, siden jeg blir dratt med på byen fra og med i morgen, til og med søndag.
 


Tenkte jeg skulle ta et "squat" bilde på treningssenteret, men jeg tenkte det ble litt dumt i og med at jeg ikke klarer å gjøre squats. 


Jeg har forresten fått meg Vine! Det er den morsomste appen jeg har prøvd på lenge. Her er en film vi filmen på veien i går. Der heter jeg Julia Nyland, om dere vil følge meg. Hva heter dere? Har så langt verken INGEN følgere eller ingen som jeg følger...


Nå er det nok!

Før jeg flyttet til Oslo var jeg kjempeflink når det kom til kosthold og trening. Var på Step-Puls trening nesten hver dag, pluss at kostholdet mitt ikke kan samenlignes med hvordan det er nå engang. Med innflytting til ny leilighet, ny jobb, ny by  - generelt alt nytt så har jeg mistet grepet helt. Jeg må faktisk bruke både hender og tær om jeg skal telle hvor mange ganger jeg har spist på McDonalds de siste tre ukene. Spiste der senest i går kveld. Da ble jeg bare kvalm, og tenkte at NÅ måtte noe gjøres. Etter jobb dro jeg rett på Kiwi for å handle inn til verdens beste salat. Oppskrift kommer senere om dere vil!


Advocado og lobnobs er to ting jeg er heelt hekta på for tiden. Spiser det både i salater og på brødskiva. Nammmm!

Heldigvis har jeg funnet sunn mat som faktisk er godt også. Jeg er ikke en kanin som spiser gulrot og salat uten noe til, aldri i verden. Jeg trenger forresten tips til andre sunne måltider. Hjelp meg, kjære lesere! Hvis ikke ender jeg opp som moren til Honey Boo Boo..


SKÅL for en ny og bedre livsstil. Hvem er med meg? Kanskje vi kan lage en morsom greie ut av dette!

Merker på kroppen min at den begynner å bli litt tynnfeit. Ikke les feil her nå folkens; TYNNFEIT. Jeg er slank, men slapp. Om dere skjønner? Slapp mage, slappe lår, slapp rumpe. Æsj. Og dette har skjedd bare på tre uker?! Nei, nå må jeg løpe å melde meg inn på Fresh Fitness før jeg gir opp og henter potetgullposen jeg har gjemt bakerst i skapet. 


unødvendig trening

Åh, nå er jeg sliten altså. Det første jeg gjorde da jeg sto opp i dag tidlig var å dra på trening, noe jeg aldri burde gjort. Var utrolig støl etter treningen i går, så burde slappet av i dag. Klarte nesten ingenting. Da jeg kom hjem hoppet jeg rett i sofaen, og sov et par timer. Noe jeg heller aldri burde gjort, for nå er kroppen min slappere enn før jeg sovnet. Haha! Typisk..

Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, før jeg fikser meg til en liten handlerunde. Ikveld skal jeg ut med noen søte jenter, og jeg gleder meg masse! Bare håper formen blir bedre til da. Onsdag er på en måte Moldes utedag midt i uken, der andre byer har kanskje torsdager? Ikke vet jeg, men det skal bli gøy iallefall!
Haha, satt med boblejakken på i sikkert femten minutter i sta, før jeg klarte å ta den av. Det verker virkelig i hele kroppen.

Nei huff, nå syter jeg fælt. Skal lage meg litt mat nå, så får vi krysse fingrene for at jeg blir bedre!

 


hvordan jeg trener lår og rumpe

 

Jeg får utrolig mange spørsmål om hvordan jeg trener underkroppen min, og da spesielt beina mine. Jeg er absolutt ingen treningsnarkoman som er på studio hver eneste dag, men jeg prøver å få inn mellom 4 og 5 økter i uka. Jeg er en stor gruppetime-fanatiker, og trener stortsett bare det. Timene jeg går på heter "step puls", og det varierer mellom step-puls/styrke, step-puls/intervall eller step-puls/mage-rygg. På den timen jobber man med en stepkasse, og gjør forskjellige øvelser på den. Det blir mye hopping og spretting, og jeg virkelig elsker den gruppetimen!

Fant ingen gode filmer av den type trening på youtube, men de fleste treningssenteret har denne timen. Anbefales på det sterkeste!!

Er det to øvelser som virkelig tar tak på bakdelen, så er det knebøy og markløft. Fant noen filmer som viser riktig teknikk:

MARKLØFT:

 

KNEBØY:

 

Filmen om knebøy var ikke like informativ som markløften. Men noen tips kan jeg gi dere:
- Tyngdepunktet skal være på hælen! Man skal nesten kunne vifte med tærene når man er helt nede i posisjon.
- Hoften skal under knærne når man går ned, for best uttelling.
- Strak rygg!!
- Hold hodet opp, og ikke se ned. Da får du fort en vond ryggposisjon.

Noen som har noe å tilføye, legg gjerne igjen en kommentar! Er absolutt ingen ekspert, disse tipsene er bare det som fungerer for meg :) Kom igjen nå jenter, opp av sofaen før sommeren! Om dere bor i Oslo (og er jente) kan jeg gi dere et supert tilbud på trening fra mot jentebølgen! Studioday treningssenter som ligger på posthallen er et splitter nytt treningssenter i Oslo, og der skal jeg nemlig jobbe om ikke alt for lenge :-) Send meg en mail på julianyland@hotmail.com. Les dette innlegget for å se mer om senteret.

hits