JOBBEN MIN

 • 11.01.2014, 17:52 // Blogg

Hei alle sammen ? Det er utrolig mange som lurer på hvor jeg har begynt å jobbe, og den eneste grunnen til at jeg ikke har svart på de kommentarene er fordi jeg tenkte å skrive et eget innlegg om det! Har ikke vært meningen å prøve å holde det "hemmelig" på noen som helst måte. Som sagt fikk jeg et innfall her en dag at jeg hadde utrolig lyst til å starte å jobbe noen dager i uken. Jeg er rett og slett ikke flink nok til å strukturere meg selv slik at jeg får nok ut av dagen når jeg ikke har noen spesielle planer. Derfor ringte jeg en barnehage som ligger her på Majorstuen for å spørre om de trengte en vikar, og det gjorde de heldigvis :D Jeg jobbet jo litt i barnehage i Molde, og trivdes utrolig godt med det! Det er så utrolig koselig, og dagene går superfort. Dessuten er man alltid ferdig mellom tre og fem, og da har man jo fremdeles hele dagen forran seg! Har bare jobbet der to ganger enda, men så langt trives jeg utrolig godt. Veldig hyggelige kolleger og selvfølgelig verdens søteste barn ?

Jobben har altså ingenting å gjøre med bloggen, og jeg nevnte ikke den når jeg ringte for å spørre om de trengte vikar! Jeg har veldig gode referanser fra barnehagen i Molde, det var derfor jeg fikk den så fort. Ser også ut til at mange av dere lesere sliter med å få dere jobb? Da anbefaler jeg dere å ringe en barnehage, for der trengs det ofte vikarer! Det er en jobb som gir veldig mye igjen, jeg trives iallefall som bare det :-)

Så vil jeg også bare si til noen av dere "slemme" mennesker der ute som ikke klarer å la være å kommentere stygt. Det er ikke sånn at jeg ikke har jobbet fordi jeg ikke gidder, og fordi jeg ikke har noen ambisjoner i livet. Jeg har jo skrevet flere steder at jeg går på sonans for å ta eksamener til våren, og bloggen min har vært jobben min siden sommeren. Men jeg tror jeg klarer å blogge like mye selvom jeg jobber i barnehage også, og føler ikke å bare blogge er noe for meg. Jeg liker å komme meg ut om dagene å få mye ut av dagen, noe jeg ikke har gjort den siste tiden.. 

Så, da vet dere det! :D

Inside information

 • 15.09.2013, 13:47 // Blogg

Heeeei!

Har dere hatt en fin helg? Er forresten June igjen her, haha. Kjenner jeg Julia rett får dere ikke en oppdatering fra henne før til kvelden. I går hadde vi en aldri så liten fest hos meg, og det var SÅ gøy. Julia var selvfølgelig til stede, så tror kanskje hun sover enda. Hennes loverboy drar ikke tilbake til Bergen før i kveld, så da skal jeg være så snill å oppdatere litt for henne. Tenkte det hadde vært gøy å gi litt inside information om Julia når jeg først har mulighet. Tror jeg vet det meste om Julia, har jo vært bestevenninne med henne i ganske mange år nå. Så her kommer ti ting du ikke vet om henne.

- Når Julia skriver på bloggen at tannblekingen hun bruker er bra, eller at hun er fornøyd med frisørtimen sin eller jakken hun har på seg, så står hun 100% inne for det. Hun er ikke den som kan skrive positivt om et produkt på bloggen uten å mene det. Ikke mange bloggere som er så ærlig og ekte som det Julia er.

- Rommet til Julia er fullt av fine klær, likevel sier hun støtt og stadig at hun ikke har noe å ha på seg.

- På det halve året Julia har bodd i Oslo, har hun enda ikke hatt vaskemaskin i leiligheten sin. Så jeg tipper hun er ganske lei av å drasse med seg skittetøysposer når hun er på besøk med venner. Jeg synes selvfølgelig ikke det er noen problem å stille opp med en vaskemaskin i blant, det skulle jo bare mangle.

- Synes Julia er alt for kritisk til seg selv. Hun ser ikke det andre ser. Men detter er vel typisk for alt for mange jenter?

- Julia skulle egentlig være med på årets Charterfeber, men hun trekte seg i siste liten. Noen hun er utrolig lettet og glad for nå. Jeg er lettet på hennes vegne også, selv om jeg vet at hun ikke hadde dummet seg ut slik som enkelte andre, hahaha.


- Tror ikke McDonalds har en kunde som er mer trofast enn Julia. Hun legger heller ikke skjul på hvor glad hun er i maten derfra, så hun har gitt mye gratis reklame til Macern.

- Julia har ikke lest en eneste bok i løpet av livet sitt.

- Hun hater å sove alene, så kan vel telle på en hånd hvor mange netter hun har sovet alene etter at hun kom til Oslo. Sover heller på sofaen min en natt eller to, enn å sove alene i leiligheten sin.

- Det skal VELDIG mye til før Julia snakker stygt om noen (og hvis hun snakker stygt om noen har hun alltid en god grunn for det). En veldig god egenskap, som flere burde lære av. Hun dømmer heller ingen.

- Jeg vet ikke om noen som er så flink til å sette pris på vennene sine som det Julia er. Hun er der for vennene sine hele tiden, og stiller alltid opp om det er noe. Hun er flink til å gi kompliment, råd og hjelp. Er så glad jeg har Julia som bestevenninne ♥
selvskading

 • 23.04.2013, 14:32 // Blogg

En del av jobben min er å gå igjennom forskjellige blogger, så jeg har sikkert vært inne å lest ALLE på topp 200 på blogg.no, pluss enda mer. Det er spesielt én type blogg jeg reagerer på, men som samtidig fanger meg veldig på en negativ måte. Bloggene som omhandler selvskading, med så detaljerte bilder at jeg nesten må snu meg vekk. Grunnen til at jeg ikke klarer å slutte å lese, er fordi jeg virkelig ikke kan skjønne det. Hva i allverden som kan få et menneske til å gå så langt at personen vil kutte seg selv til blods, som etterlader svært synlige arr. Jeg skal ikke nekte for at tanken "oppmerksomhetssyk" har slått meg et par ganger, men jeg vil likevel ikke tro på at det er sant.

Jeg har vært heldig. Aldri slitt med psykiske vansker, og har alltid vært en person som finner en løsning på ethvert problem. Sommeren og høsten var virkelig ikke en bra tid for meg, og om jeg hadde taklet ting på en annen måte enn jeg gjorde det på så hadde jeg mest sannsynlig ikke vært her jeg er i dag. Da hadde jeg enten kjørt meg selv ihjel, tatt overdose av tabeletter eller gjort noe annet for å skade kroppen min. Det er helt fjernt å tenke på, at jeg virkelig var langt nede. Nå sitter jeg i leiligheten min i Oslo, med en bra jobb, har et helt supert liv og er stolt over meg selv som har kommet så langt uansett forutsetninger. 

Poenget er at jeg har lest disse selvskadingsbloggene opp og ned, men kan likevel ikke skjønne hvorfor de gjør det de gjør. For at i et lite sekund så skal det gjøre vondt i armen i stedet for i hodet? Hvorfor vil de ha vondt noen stedet I DET HELE TATT? Kjære selvskadere, om selvskading liksom skal være den eneste løsningen så tar dere feil. Skaff dere hjelp!

Jeg aner jo selvfølgelig ikke grunnen til at selvskadere gjør det de gjør. Hvilke problemer man har kommer jo fra person til person, og hvilken psyke personen har i utgangspunkt. Men jeg kjenner mennesker som har opplevd helt grusomme ting. Voldtekt, mishandling, utroskap, men ingen av de har rørt sin egen kropp på den måten. De skaffet hjelp, og har etter en lang prosess mer eller mindre kommet seg over det. Jeg kan da liksom ikke helt fatte hvorfor? Det blir mange spørsmål her, men det er nettopp fordi jeg ikke skjønner det. Jeg har kommet fram til to konklusjoner:

1. De tør ikke be om hjelp.
2. Det er fordi de ønsker oppmerksomhet.  

Som sagt er jeg ganske uinformert angående temaet, og er veldig nysgjerrig på hvorfor det er slik. Hva tror dere, kjære lesere? Har dere noen erfaringer eller tanker om dette?


heldig jente

 • 24.02.2013, 18:53 // Blogg

Åh, i går hadde jeg en virkelig fin dag fra ende til annen. Mamma, pappa, brødre, tanter, onkel, bestemor og søskenbarn tok seg turen til leiligheten min halv fem i går, for å ta noen glass vin før vi dro videre for å spise. Fikk så mange koselige gaver, og alt de hadde stelt istand! Jeg er så heldig som har en så flott familie rundt meg, og i går koste vi oss virkelig sammen med herlig drikke og god mat. Etter middagen dro jeg og søskenbarnet mitt hjem til meg igjen, der det var duket for jentevors og kos. Dessverre ble det litt for mye innabords for meg, siden jeg konstant hadde hatt noe i glassen siden 1630. Hjelpe meg! Haha. Hadde en kjempekul kveld på byen likevel da. Det jeg husker iallefall. 

Mistet lommeboken min også, noe så typisk!! Heldigvis var det en veldig søt jente som fant den på bakken, og ringte meg med en gang. Jeg elsker ærlige mennesker!

Kamera ble dessverre helt bortglemt i løpet av kvelden, så dette er de eneste bildene jeg har. Fikk filmet litt i går da, så nå skal jeg sette igang å redigere videodagboken jeg har lovet dere! Den kommer ut i løpet av kvelden, om jeg klarer å redigere den ferdig :) Hvilket program er best forresten? Jeg bruker mac!


god morgen fra bursdagsjenta!

 • 23.02.2013, 08:44 // Blogg

God morgen alle sammen :-)

Tenk, nå er jeg endelig 20, wohoooooo!!! Har vært våken siden halv åtte, da klarte jeg visst ikke sove lengre. Typisk på en dag som dette, da jeg først har muligheten til å ta igjen tapt søvn. Akkurat i dag syns jeg det er litt kjipt å bo alene, siden ingen kommer for å lage bursdagsfrokost til meg. Buhu. I fjor feiret jeg bursdagen min i Riga, og året før der så....ja, da bodde jeg vel hos mamma. Dette er det første året jeg er helt alene på morgenen. Men men.. Jeg er en stor jente, så dette klarer jeg fint! Hehe. Har heldigvis fullbooket dag, så det blir nok ingen kjedelige stunder.

Har allerede starter filmingen til videodagboken! Lå i sengen å spiste godteri i sta. Huff, på filmen får dere virkelig sett den ekte Julia!

 

Nå har jeg tenkt å ta litt solarium før dagens planer starter. Og ja, jeg pleier alltid å dusje både før og etter jeg tar sol. Føler man blir brunere om kroppen er helt ren når man soler seg. Er dette et fakta, eller bare noe jeg har kokt sammen i hodet mitt? Hmm, hvem vet..


siste kveld som 19

 • 22.02.2013, 20:01 // Blogg

Puh, nesten ferdig. Har ryddet, vasket og ryddet enda litt til helt siden jeg kom hjem fra jobb. Endelig er jeg sånn cirka ferdig, og nå er jeg klar for helg med stor H! Nå blir det idol, taco og hauevis med godteri. Torild har nettopp kommet, og hun skal være med meg til midnatt. Vet dere hva som skjer da? Jo, jeg blir 20!! 

Har ordnet neglene for anledningen, og det har jeg faktisk gjort helt selv! Kjøpte bare de korteste løsneglene til Depend, og de funker helt fint til en kveld på byen. 

 

I morgen blir det en travel dag, og jeg tenkte faktisk å lage en aldri så liten videodagbok fra bursdagen min! Hadde det vært av interesse? Fant forresten et bilde fra dagen derpå 18-års dagen min for to år siden. Her er jeg på vei til Oslo, fyllesyk og jævlig. Der skulle jeg spille inn reklamefilmen for Gule Sider. Husker dere den eller? Her er den iallefall, for de som ikke har sett den!

 
Nå må jeg suse videre, ha en super fredagskveld!


butikkløping og glade tanker

 • 22.02.2013, 07:02 // Blogg

TGIF!!! Klokken fire i ettermiddag skal jeg slå hjul, ta trippel salto og turne veien hjem fra jobb, for da er det endelig helg! Dagen før den store dagen. MIN BURSDAG <3 <3 Herregud som jeg maser om bursdagen min, til alle og enhver. Har gått i to uker å annonsert at på lørdag fyller jeg år. Jeg tipper folk er riiiimelig lei av å høre det nå, og de fikk det sikkert med seg første gangen jeg sa det.. Haha! I dag var det absolutt ingen problem å stå opp, noe det forsåvidt aldri er på fredager. Fikk tatt meg en dusj til og med, noe jeg aldri rekker på morgenen i og med at jeg står opp sekundet før jeg må springe ut døren. For bare et par uker siden var jeg så flink til å stå opp, men plutselig har jeg blitt verdens største sengeelsker.

Nå dvasker jeg rundt i morgenkåpe, deilige pelstøfler og en kopp te i hånden. Har enda god tid før jeg må springe opp på jobb. Og ja, jeg springer faktisk til jobb. Litt morgentrening er aldri feil, gjør det beste ut av hvert eneste skritt du tar! For eksempel når du shopper. Hva med å springe mellom butikk til butikk? Hahah, ler litt av tanken egentlig.


Zara ligger enda å sover som en stein, som vanlig. Løftet litt på dynen i sta, men da skulle dere sett blikket jeg fikk! Hjelp, om blikk kunne drepe hadde jeg falt død om på flekken. Har dere noen spennende planer for helga? Etter jobb skal jeg nesten rett på trening, så kan jeg ta helg med god samvittighet! Ikveld skal jeg handle inn sykt mye godteri og potetgull, og jeg skal søren meg spise opp alt også. Mmm. 

Jeg ønsker alle sammen en nydelig fredag, tenk at nå er det endelig helg igjen!


siden sist @julianyland

 • 21.02.2013, 21:14 // Blogg

 Mine siste instagrambilder. Jeg heter julianyland der, om noen vil følge meg :-) Hva heter dere på instagram?


just do it! hva som motiverer meg

 • 21.02.2013, 17:26 // Blogg

I dag slet jeg virkelig med motivasjonen til å komme meg på trening, noe jeg fremdeles gjør. Jeg skal på gruppetime klokken seks, men sitter fremdeles her å finner på grunner til å ikke dra. Har jeg kanskje litt vondt i foten? Er jeg enda tett i halsen? Nope. Foten er fin, og jeg er frisk som en fisk. Søren. Nå har jeg ingen unnskyldning til å ikke dra, grunnen er rett og slett at jeg egentlig heller vil ligge forran tven å spise godteri. Men nei, jeg skal på trening. Uansett hva. Her er noen av tingene som motiverer meg:

- Sommerkroppen
Jeg orker ikke sitte her å late som om jeg trener for endorfinene sin skyld. For nei, skal jeg være helt ærlig så trener jeg for sommerkroppen 2013, på samme måte som jeg trente for sommerkroppen 2012. Dette handler vel kanskje ikke om at jeg skal være fin til juni presist, men heller om at jeg ønsker å ha en fin "sommerkropp" året rundt. 

- Kjekke gutter
Dette høres så utrooolig teit ut, for et skikkelig mannfolk skal like damene uansett hvordan de ser ut. Men jeg kan ikke legge skjul på at jeg heller vil se trent ut, enn slapp som en sakkosekk. Kjekke gutter gir meg skikkelig motivasjon, uansett hvor snålt det høres ut.

- Dårlig samvittighet
Jeg har ikke trent hele uken, grunnet sykdom og lathet. Nå må jeg komme meg igang, hvis ikke kommer jeg til å sitte igjen med verdens dårligste samvittighet ikveld.  Jeg kommer mest sannsynlig til å spise godteri også, for hey; jeg har jo ikke trent. Jeg syns faktisk den dårlige samvittigheten er verre å sitte igjen med, enn å faktisk dra den late stumpen sin på trening.

-For min egen del
Dette er det absolutt viktigste punktet. Hvorfor trener jeg? Det er jo nettopp fordi jeg vil være fornøyd med meg selv, både når det kommer til å vise seg i bikini, forran mannfolk, men sist men ikke minst; for meg selv. Jeg er den eneste personen som ser meg selv naken hver eneste dag. Hvorfor skal jeg se i et speilbilde jeg ikke er fornøyd med, når det tar cirka halvannen time av dagen din å komme seg på trening. Jeg vil se meg selv i speilet, og være stolt av det jeg ser. Jeg vil ha muligheten til å bruke hva som helst av klær, uten å føle at jeg ser feit ut. Jeg ønsker å være fornøyd med meg selv og min egen kropp. Komplekser finnes det nok av, men jeg ønsker ikke at hele den 167cm høye kroppen min skal være en av de. 

Nå skal jeg komme meg avgårde på trening, selvom jeg har mye mer lyst til å ligge inne med en stor biff med masse poteter til. Fortell meg gjerne hva som motiverer dere, kanskje vi kan lære av hverandre?


snart helg!

 • 21.02.2013, 07:28 // Blogg

God morgen, alle fine! Endelig er jeg hundre prosent tilbake, og kan nyte en dag med både jobb og trening. I går var jeg så lei av å ligge inne at jeg nesten begynte å gråte. Ikke hadde jeg mat heller. Alt jeg hadde var et kjøleskap fullt av pålegg, men verken brød eller knekkebrød. Heldigvis fant jeg en pakke med nudler som ble dagens middag. Nam, nam...... Not. Nå trasker jeg rundt i favorittshortsen min fra Coco-Beach/Florida, mens jeg  sitter å gløtter bort på God Morgen Norge, og venter på at Steffen og Astrid fra Idol skal komme på. Jeg er så glad for at Steffen gikk videre! Syns stemmen hans er så utrolig kul.

 Starter ikke på jobb før 08.30. Deilig å starte litt senere for en gangs skyld! Sliter litt med hva jeg skal spise til frokost, da. I og med at jeg ikke har noe som helst brødmat i hus. Kanskje jeg burde dratt på jobb litt tidligere likevel, for der har jeg både mye pålegg, yoghurt, havregryn og knekkebrød. Haha. Jeg har mer mat der, enn jeg har i min egen leilighet!

Tenk at det allerede er torsdag, forresten! Uken har gått kjempefort, selvom jeg har vært syk i to dager. Og takk for det. Nå er det bare to dager til bursdagen min, favorittdagen min i hele året <3 Haha. 


heia Steffen!

 • 20.02.2013, 20:44 // Blogg

 Sitter her å jobber litt, mens jeg gløtter litt på idol, venter egentlig bare på at Steffen skal synge! Åh, for en stemme. Jeg syns egentlig sånn intimkonserter der gutten spiller gitar for jenta er jævlig kleint, men Steffen kunne sunget for meg everyday. Det er svært sjeldent jeg stemmer i slike programmer, men det skal jeg gjøre ikveld! Stem på Steffen! Tror egentlig ikke det blir et problem for han å komme videre, for han er visst en favoritt allerede om jeg har forstått mediene riktig. Om han ikke gjør det, kommer jeg seriøst til å kaste tv´en ut av vinduet mens jeg brøler av full hals og slår meg på brystet. Litt sånn King Kong. Jeg blir så engasjert i slike programmer at det er helt latterlig!


Lue - FWSS, Skjerf - Acne, Jakke - Designers Remix, Bukse - Acne

Her er et av outfitene fra Oslo, som jeg enda ikke har publisert. Ble mye bytting av klær der nede, kan man si..

ÅÅ SERIØST!!!! Om han Ken Andre kommer videre i Idol så klikker jeg!! For en liten noooooob. Han er jo en knisete liten raring, som ikke hadde sjarmert meg for fem flate øre. Jeg skjønner ikke at fjortisene syns slikt er sjarmerende? Som Kurt Nilsen sier, dette blir litt for sukkersøtt. EDIT: Okei, dere må huske å ta meg med en klype salt nå da. Jeg er veldig direkte av person, og overdriver veldig. Ikke bli fornærmet, jeg har ingenting imot han :-)

Haha, herregud. Jeg er 19 år og engasjerer meg mer i Idol enn noen andre fjortiser jeg kjenner. Kanskje det er jeg som er fjortisen? Heia Steffen iallefall!

Hvem er din favoritt?

 


null morgenstress på meg...

 • 20.02.2013, 07:44 // Blogg

... nettopp fordi jeg har ingenting å rekke. Formen er i dag som i går -  ikke helt på topp. Så utrolig kjedelig!! Okei, så var det kanskje litt deilig å se på tv-serier i går, men å måtte ligge inne to dager på rad? Noe så grusomt! Nå går jo dagene mot helg enda saktere, noe jeg absolutt ikke liker. Jeg vil ha helg NÅ. Jeg har jo bursdag og alt!  Skal gå rundt i koseklærne så lenge som mulig, faktisk i hele dag. Også skal jeg spise sunt. Takker høyere makter for at jeg spiste opp all sjokoladen i går. Nå skal jeg sette på en episode av Girls mens jeg syns synd på meg selv.. Apropos Girls, så har jeg en konkurranse gående på DETTE innlegget :-)

Har dere noen spennende planer for dagen, forresten? Vær så snill, fortell meg! Jeg skal nemlig ingenting.  Håper de siste dagene før helg går superfort, for tenk at allerede på lørdag fyller jeg 20 år! Woho. Den dagen har jeg ventet på siden jeg var 13, sånn cirka. Det er så utrolig kjipt å være på vors når alle venninnene mine omtrent er over 20, og drar på de "morsomme" utestedene, mens jeg trasker alene til tragiske Tangenten, som er det eneste 18-års stedet i Molde. Hurra-meg-rundt liksom. Neida. Det er faktisk ikke så ille. Ting blir jo aldri bedre enn man gjør det til selv, og om jeg skal gi meg selv et aldri så lite klapp på skulderen, så må jeg si at jeg har hatt noen utrolig kule kvelder på tangenten den siste tiden som under-tyve-åring.


the official junkfood-day

 • 19.02.2013, 16:49 // Blogg

Jeg hater å ikke ha formen på topp. Det å ligge forran tv´n en hel dag er noe jeg absolutt hater. Jeg føler dobbelthakene vokser og underarmshårene blir lengre for hver episode av Girls jeg ser. Heldigvis har jeg ikke feber, så er nok tilbake på jobb i morgen. Takk Gud!  Om jeg skal dra fram én positiv ting ved det hele, så er det vel at jeg har kommet ajour med alle seriene jeg ikke har hatt tiden til de siste ukene. Nå er jeg virkelig up to speed, dere! Den siste episoden av The Vampire Diaries som kom ut på fredag var så spennende at jeg holdt på å besvime. Jeg klarer ikke vente til neste kommer ut!!

Måtte forresten ned på butikken for å handle i stad, for man må jo spise selvom man er kvalm. Handlet inn masse sunt og godt, men planen om å være sunn gikk ikke helt som ventet..

Plutselig sto Lars på døren, og bare "Hello".


Der kom han med en pose som kanskje var hakket usunnere enn min.. Valget var lett. Lars sin pose var desidert mest fristende! Burger King i mitt hjerte <3 Nå er jeg så mett at jeg nesten kaster opp. Igjen. Zara ser mett ut hun også, siden Lars maten henne med alt Baconet han ikke ville ha. Haha! Hun la seg like så greit i kofferten for å ta en middagslur. Huff, den må jeg også pakke ut av. Ting går så treigt med meg for tiden. 


Nå skal jeg ligge i fosterstilling på sofaen i noen timer, før jeg står opp for å spise mer dritt. Åh. Tirsdag får bli den nye lørdagen. Det er lov til å kose seg med god samvittighet, spesielt når man er syk 8-)

nedpakking og morgenprat

 • 19.02.2013, 09:06 // Blogg

Egentlig veldig uvandt å være hjemme på denne tiden av døgnet. Pleier som regel alltid å være på jobb, men ikke i dag. Jeg er ikke helt i form, og har vært dårlig hele natten. 

Men det er et stort plaster på såret at Zara er her. Er jeg ikke utrolig heldig, som får våkne opp til det fine trynet her? Zara er alltid så herlig på morgenen, hun hopper på dynen som om det var en trampoline, slikker meg i hele fjeset og etterhvert legger hun seg ned igjen for å sove mer. Haha! Hun er så utrolig lat. Mens jeg står opp, kler på meg, sminker meg og fikser ting til jobb, ligger hun enda å sover. Det er ikke før jeg åpner kjøleskapsdøren hun kommer springene i full fart. 

Har så smått startet å pakke ned leiligheten. Utrolig rart igrunn. Nå skjer det faktisk! Jeg flytter ikke før den 23. mars, men en venninne av meg tar over leiligheten 1.mars, så i mellomtiden skal jeg bo hos mamma. Kjenner det kanskje kan bli litt deilig, å få servert hjemmelaget mat, privatsjåfør og hushjelp! Man finner også så utrolig mye klær man har glemt av når man pakker de ned. Kanskje jeg burde flytte oftere! Nei huff, kjenner nedpakkingen ikke var særlig lurt akkurat idag. Er veldig kvalm, så må nok legge meg ned for å se på en serie i stedet. Blæ.


Begynner dere å bli lei av denne luen nå eller? Det var den eneste luen jeg hadde med meg til Oslo skjønner dere, og bildene er fra søndag.

Jakke - Zara, Lue - Barts, Jeans - Acne, Boots - DinSko


konkurranse! jeg har en ny seriefavoritt

 • 18.02.2013, 07:01 // Blogg

Da Gossip Girl forlot tv-skjermen var det som om hjertet mitt stoppet. En serie jeg har fulgt med på i mange år. En serie jeg har grått, ledd og kanskje vært litt vel overentusiastisk til. Greit nok, det finnes nok av dramatiske jenteserier der ute, og tro meg; jeg har sett alle. Den type serie er altså ingen mangelvare. Personlig har jeg fått litt nok av dårlige kopier av Gossip Girl, og har nå nettopp startet å se en ny serie som heter Girls. Har bare sett to episoder av den, men jeg tror jammen meg jeg er hekta! Dette er en Amerikans tv-serie der man følger fire jenter i New York. MEN, i stedet for Balenciaga-vesker og kjoler fra Dior tar serien for seg fire helt vanlige jenter, og livsprobleme som følger med. Det er deilig å endelig ha en serie man faktisk kan kjenne seg igjen i, og le av probleme deres nettopp fordi du havner i samme type situasjoner selv. 


Denne serien er en fantastisk blanding av humor, pinlige øyeblikk og feel-good scener. Serien er også godt belønnet med terningkast 5 fra både Dagbladet og P3, og den går på Nrk3 hver fredag. 

I anledning at jeg endelig har funnet meg en serie jeg kan relatere meg selv til, ønsker jeg å kjøre igang en konkurranse på bloggen. Jeg trekker 10 vinnere som vil få hele sesong 1 av serien. Alt du trenger å gjøre er å klikke på DENNE linken, der du skal svare på hva jenta i hovedrollen heter. 

 

Altså, om du vil vinne første sesong av serien gjør du følgende;
1. Se traileren.
2. Få med deg hva jenta i hovedrollen heter.
3. Klikk deg inn HER, og svar på hva hun heter. 
Så, hva syns dere? Er dette en serie dere kunne tenkt dere å følge med på? Ikke røp noe bare, om dere allerede har sett den!
nattevåken og rosa kjøkkenmaskiner

 • 17.02.2013, 10:38 // Blogg

God morgen! Nei, nei, NEI! Tenk at det er søndag allerede. Søndag = reise hjem til Molde dag. Jeg vil ikke hjem. Ikke enda. Kom jo i går! Vil være her minst et år til. Åå. Men men. Jeg flytter jo nedover om ikke alt så lenge, så nå må jeg bare bite tenna sammen. Nå sitter jeg hos June, og vi har nettopp fikset oss. Hun skal på jobb om noen få strakser, mens jeg skal spasere bortover til Torild. Hun ska ta samme fly som meg hjem til Molde ikveld, endelig noen å være på Gardermoen sammen med! Det er så utrolig trist å sitte på Sea Food Bar alene med et glass vin. Da føler jeg meg taper ass. Neida. 

I natt fikk jeg absolutt ikke sove, utrolig nok. Først sovnet jeg på sofaen kl halv tolv, for så å stå opp lys våken en time senere. Etterhvert kom også Aleksander (kjæresten til June) hjem fra byen, så da skravlet vi litt før han gikk å la seg. Men jeg? Neida, jeg satt våken enda et par timer. Tror klokken var fire da jeg klappet sammen macen. Huff!


Jeg misunner sånn denne kjøkkenmaskinen til June. Se så søt!!

Fikk henne til å knipse et par bilder av meg i sta, mens hun sto på badet å ordnet seg. Outfitbilder kommer senere, nå må jeg løpe! Ha en fin søndag :-)oslo

 • 16.02.2013, 15:49 // Blogg

God ettermiddag dere! I dag har hatt en kjempefin dag i Oslo. Den startet med møte med den nye jobben min, og jeg GLEDER MEG SÅ SYKT TIL Å STARTE! Om én måned er første arbeidsdag, og 23.mars er datoen jeg offisielt flytter til Oslo. Leiligheten min i Molde blir tatt over av en venninne, og jeg er kjempegira på å komme meg til rette i hovedstaden! Skriver et innlegg om min nye jobb litt senere forresten, den er så kul at jeg helst har lyst til å starte med en gang. Noe jeg forsåvidt skal også, fra pc´en hjemme i Molde.. Haha!

Nå har vi nettopp kommet hjem til Torild, og ligger slappe i hvert vårt sofahjørne med sånn cirka tusen biter med sushi i magen. Er inn i en skikkelig sushiperiode, og kunne godt spist det til både frokost, lunsj og middag. 


Lue - Barts, Jakke - Selected Femme, Jeans - HM, Boots - DinSko


Vakre Torild! Hun har på seg jakke fra Designers Remix og skjerf fra Acne :-)

Huff, jeg har gått rundt i halve Oslo i dag med kofferten på slep. Den er vel og merke ganske liten og lett, siden jeg kun blir til i morgen, men fy så irriterende den er! Trapper er det verste. Orker aldri å ta ned håndtaket, så da får jeg bare gå rundt å bære den som en veske. Uansett hvor dumt det ser ut. 

off to Oslo!

 • 16.02.2013, 06:08 // Blogg

Alt jeg har å si denne morgenen er takk gud for at jeg flyr med SAS, noe som betyr kaffe og frokost på flyet. Jeg som ikke liker kaffe engang, trenger det for å holde meg gående i dag. Sov utrolig utolig inatt, fordi jeg var så redd for at jeg skulle misse vekkerklokka, og deretter miste flyet. Deilig å våkne opp hver eneste time! Akkurat er jeg egentlig litt stresset for om jeg har pakket med meg alt. Altså, i kofferten ligger det fem genstre, noen bukser, sko, og endel av alt egentlig. Jeg skal jo hjem allerede i morgen, så jeg hadde jo ikke trengt alt sammen. Jeg liker å ha litt å velge imellom, hihi!

Det blir en travel, men morsom dag i dag, og jeg gleder meg til både møtet og til å se igjen venninner som bor i hovedstaden. Nå kommer taxien straks, og jeg må dobbeltsjekke at alle nødvendighetene er med i kofferten. Vi blogges fra Oslo!

sushi og jentekos

 • 15.02.2013, 23:09 // Blogg

Nå har jeg en anbefaling å komme med! Den er vel og merke i Molde, så det treffer vel sånn cirka 1% av leserne mine. Men på caféKurt i Molde serverer de utrolig god sushi på fredager, vi spiste oss stappmette alle tre på nydelig mat! Åh. Slike kvelder er noe av det absolutt beste jeg vet. Jeg, Guro og Ida satt å skravlet mens vi koste oss med et glass vin (eller farris...). Kunne sikkert vært der i enda flere timer, men dessverre må jeg opp allerede klokken fem i morgen tidlig.. Huff. Jeg som endelig skulle sove skikkelig ut. Vel vel, søvnen kan jeg ta igjen ved en annen anledning!


Haha, jeg må bare le av Guro. Se som hun sølte! Hver eneste gang hun skulle dyppe sushien ned i soyasausen, klarte hun å miste biten et par centimeter over skålen, og sausen sprutet over hele bordet. Helt bort til vinglasset mitt faktisk.. Enda godt det ikke setter seg skikkelig, haha!

Nå må jeg komme igang med pakkingen, og komme meg til sengs. Åh, kjenner jeg egentlig burde lagt meg for en time siden. Er så innmarri trøtt, og har ikke sovet ordentlig hele uka. Skviser inn et innlegg før jeg reiser på flyplassen i morgen tidlig, kos dere med fredagskvelden imens!

endelig kom fredagen

 • 15.02.2013, 19:30 // Blogg

Helg, helg, helg!! Da klokken bikket fire, og jeg var ferdig på jobb var jeg så lykkelig at jeg holdt på å dø. Jeg sprang mot døren mens jeg hoppet og danset, samtidig som jeg hånde de som ikke var ferdig før 16.30. Det gjør meg absolutt ingenting å jobbe hver eneste dag, for jeg elsker virkelig å ta helg med skikkelig god samvittighet. Ikke at jeg har slappet så mye av etter jeg kom hjem, hadde dessverre alt for mye å gjøre. I morgen tidlig reiser jeg til Oslo, og da klarer jeg ikke reise fra en rotete leilighet. Nå har jeg altså ryddet, skiftet sengetøy, vasket og såvidt startet å pakke kofferten til i morgen. Trenger ikke alt for mye, siden jeg bare blir borte en natt. Planen var jo bare å ta en dagstur, siden jeg skal på et møte, men det gikk ingen fly hjem dessverre... Eller, jeg kan jo ikke si dessverre. Det er jo ikke sånn kjempekult i Molde på lørdager, så jeg blir gjerne i Oslo en eksta natt, jeg!

Var å hentet en svææær pakke fra Nelly på posten i stad, pluss handlet inn bittelitt nødvendigheter til i morgen. Er så utrolig fornøyd med alt jeg kjøpte! 

Her er to av tingene. Beanie fra Barts og Tøfler fra....? Er faktisk litt usikker. Kjøpt på nelly.com! Kan vise dere resten senere :-)

Zara blir ikke med til Oslo likevel, dessverre. Fant ut at det ble alt for travelt å springe rundt på møte og alt med et ekstra hundebur. Guro er så snill at hun tilbydde seg å passe henne i siste liten, så nå har jeg nettopp skrevet en liten huskeliste til henne. Ikke at det er så innmarri vanskelig å passe Zara. Hun bare spiser, sover, leker og går på do.. Haha! Se forresten hvor forferdelig håndskriften min er. Den har jeg arvet etter pappa, som skriver som en gris. Skjønner ikke hva som står når han skriver. 

Nå skal jeg straks ut å møte noen venninner for å spise middag. De har nettopp startet å servere sushi på en av resturantene i Molde, så det tenkte vi å prøve oss på. Jeg har egentlig ikke så alt for høye forventinger, og ser egentlig for meg at alt jeg kommer til å få er ti biter med ris og en salmalaks slengt på toppen. Oppdaterer dere senere på hvordan det gikk! Her er litt av kveldens antrekk;

reiseåret 2012

 • 15.02.2013, 12:05 // Blogg

Fikk et ønske fra en leser som ville at jeg skulle ta for meg noen av stedene jeg har vært på, og gi dere en liten "reiseguide". Tenkte like så greit jeg kunne ta for meg reiseåret 2012!

LONDON:
Januar 2012

Reiste til London for å feire nyttårsaften, og for en herlig by det er! Litt (veldig) kaos i Oxford street, men det var så absolutt verdt det. Shoppingen er helt fantastisk, og det er så mye å se overalt. Vi bodde cirka ti minutter unna Oxford street, altså veldig sentralt. Maten der er god, og for en øl-elsker er jo dette perfekt. Dessverre har jeg ikke helt lært meg å drikke øl enda, men vinen der funker også fint! Haha. Anbefales kanskje mest til jenteturer, siden det kommer til å bli endel shopping. Ved mindre du har en veldig handleglad kjæreste, selvfølgelig. Utelivet virker også utrolig bra! Var kun på byen på nyttårsaften, og da hadde jeg det morsomt! Spist sushi inne på utestedet og grrrreier. Husker ikke helt hva det heter, siden vi egentlig bare gikk til det første blinklyset vi så. RIGA:
Februar 2012

Åh, kjære Riga <3 Virkelig mekka for en matentusiast som meg. I tillegg er det helt latterlig billig der. Vi spiste på de flotteste resturantene, bestilte flasker med vin, drinker, forretter, desserter - alt mulig egentlig, og det for knappe 200 kroner. Gud, dit vil jeg tilbake. Shoppingen der er vel og merke ikke noe å skryte av. De har mange av de samme kjedebutikkene som i Norge, og de Latviske butikkene er forferdelig harry. Riga er derimot en utrolig flott by, og jeg har veldig lyst tilbake! Kanskje i sommer? Det er visstnok utrolig morsomt der om sommeren! Dessuten må jeg tilbake for å spise. UTROLIG god mat til en billig penge. 


 

KARPATHOS:
Mai 2012

Skrev et kort innlegg om Karpathos litt lengre ned, men som sagt er dette en helt fantastisk øy. Dro dit med bestevenninnen min Birte, og vi koste oss uten all kommunikasjonen fra omverdenen. Bare oss to, sol, vin, gresk mat og latter. Virkelig en tur jeg anbefaler til alle som ønsker å virkelig komme seg vekk. De hadde såvidt 3G-dekning, så å sjekke facebook kunne vi bare glemme. Noe jeg forsåvidt syns var utrolig deilig. Åh, jeg lengter tilbake <3
 

FLORIDA OG BAHAMAS:
August/Septemper 2012

USA. Trenger jeg virkelig skrive mer? Vi landet i Miami, leide oss en fet SUV og suste avgårde i hele Florida. Noen av stedene vi bodde på var Fort Pierce, Fort Lauderdale, Orlando, og ikke minst- vi var på cruise med Royal Caribbean til Bahamas i fem dager. På Bahamas stoppet vi først på en liten eksotisk øy, der alt var cocosnøtter og hula-hula-skjørt. Bare se så klart vannet er på bildet under! Åh, helt fantastisk. Deretter gikk turen videre til hovedstaden, Nassau. Der dro vi på Atlantis-hotellet for å oppleve den syke vannparken de har. Sklier og rusjebaner var morsomt i cirka to timer, etter det gikk vi til en annen nydelig strand for å slappe av. Dette er et sted jeg definitivt skal tilbake til.  

selger: Dr. Martens boots

 • 14.02.2013, 21:48 // Blogg

Det er med tungt hjerte jeg må selge mine splitter nye Dr. Martens boots.. Dessverre var de i feil størrelse, og de er for store til meg. Bestilte de på nelly.com, og de kostet 1395 kroner. Jeg selger disse for 1100 kroner. Alt av lapper, etiketter og skoesken følger med. Jeg reiser forresten til Oslo på lørdag, så om noen i det området vil kjøpe de kan jeg møte deg for byttehandelen.. :-) Kort sagt:

Ny pris: 1395 ,-
Selger de for: 1100 ,- 
Størrelse: 39

Send mail til julianyland@hotmail.com om du er interessert! Om du vil lese mer om skoen, kan du gjøre det på nelly.com HER.

jeg fortjener det

 • 14.02.2013, 17:33 // Blogg

Om dere fikk velge, ville dere gjort det beste ut av livet uansett forutsetninger, eller gravd dere ned fordi ting ikke nødvendigvis alltid er perfekt? De fleste vil nok påstå at førstnevnte er deres måte å leve på, men det er sannelig ikke det jeg har inntrykket av. Nå retter jeg meg ikke mot dere lesere altså, bare så det er sagt. Det er så utrolig mye negativitet blandt oss unge for tiden. Man unner ikke andre noe godt, bare fordi man ikke kan få akkurat samme godene selv. Ta meg for eksempel. Hvorfor skulle ikke jeg fortjene å ha det bra nå? For jeg har det virkelig bra nå. Er det ufortjent? Av og til syns jeg kanskje det. Nå har jeg en ny og utrolig kul jobb i Oslo i vente (gleder meg til å fortelle på lørdag), og livet gliser til meg så tannkjøttet vises. Jeg klarer egentlig ikke helt å la alt synke innover meg, alt det gode som har skjedd den siste måneden. Og jeg har tatt meg selv i å tenke om jeg virkelig fortjener det. Svaret er klart; selvfølgelig gjør jeg det. Jeg har kontroll over mitt eget liv, og de tingene som har gjort at livet nå er fantastisk er jo skapt av nettopp meg selv. 

Det er lov til å være stolt av seg selv. Ja okei, du har kanskje gjort noen tabber i løpet av livet, men hvem har ikke det? Det betyr ikke at du automatisk skal leve et liv i miserabelhet. Det betyr ikke at det blir ulovlig for deg å gå ut dørene med hodet hevet. Det er mange som trodde jeg skulle feile, etter at bloggen ble lagt ned i 2011, og bokettersynet kom. Nå sitter jeg egentlig bare å smiler lurt for meg selv, mens jeg tenker "haha, suck it". Jeg er tilbake for fullt, og motivasjonen min både for bloggen og fremtiden er på topp. Dette kommer til å bli bra. Jeg vet dette året kommer til å bli dritbra.Og til alle dere, mine kjære lesere; ikke tenk så mye på hva alle andre sier om dere. Gi dem heller noe å prate om. Jeg for min del elsker litt blest, og fryder meg over når ryktene sprer seg som ild i tørt gress. På den måten finner man både ut hvem de ekte venninnene er, og hvem man kan stole på. Ting ordner seg alltid til slutt, husk det. Selv jeg trodde ikke ting kom til å bli så bra for meg for et halvt år siden, men se på meg nå. Ting er på rett spor, og det kan jeg takke meg selv for. Man må alltid bygge seg opp igjen, det er den eneste måten man kan bli sterkere på. 


morgenhjørnet

 • 14.02.2013, 07:15 // Blogg

God morgen! Her sitter jeg i mitt lille hjørne å sminker meg for dagen. Har lagt en liten morgenkrok som er perfekt nå på vinteren. Jeg sitter på en sauefell med varmeovnene rett under som koker mot meg. Det verste jeg vet er å fryse på morgenen, og siden jeg ikke vet hvordan man skrur på varmekablene på badet er dette den perfekte løsningen. Akkurat likedann er det etter jeg har dusjet. Jeg hiver på meg håndkleet og springer ut på stua for å sitte på saueskinnet mitt. Små gleder i hverdagen, eller hva? 

I dag sto jeg faktisk opp ved første alarm, noe som skjer sånn cirka....aldri. Slumring er den mest fantastiske oppfinnelsen i verden! 


I dag er jeg forresten helt latterlig trøtt. Pleier alltid å våkne når jeg først kommer meg opp av senga, men ikke i dag.. Kjenner at jeg er sliten etter treningen i går, og at jeg helst burde lagt meg et par timer tidligere i natt. Tv serier ødelegger alt som kalles for leggerutiner, og jeg kan ligge våken til langt på natt bare fordi jeg skal se """""""én"""""""" episode til.. Typisk meg. Eller skal jeg si typisk vår generasjon?

Ha en flott torsdag dere! Nå er det bare to dager igjen til helg :-D Woho!


ikke helt min kopp te

 • 13.02.2013, 22:23 // Blogg

Vel, jeg kan trygt si at ukas flause er vel gjennomført. I dag dro Guro meg med på corepuls trening, noe som er en gruppetime jeg aldri har vært på før. Har noen av dere prøvd det før? For å forklare det enkelt, så skal du gjøre øvelser på et slags balansebrett. På dette balansebrettet skulle vi gjøre alle slags rare ting, fra å jogge, hoppe, sprette, stå på en fot, en hånd, på hodet om ikke mer. Hjelpe meg, har aldri følt meg dum i hele mitt liv. Jeg har jo balanse som en pære, og halve timen brukte jeg på å måpe mens instruktøren turnet rundt på balansebrettet sitt. Jeg fikk altså ikke særlig mye ut av denne treningsøkten, men det er vel bedre å prøve enn å ikke prøve? Aldri igjen. I morgen er det tilbake til mine kjære step-timer!

Beklager gangen min forresten, den er så rotete at jeg mest har lyst til å kaste alt ut i storgata (sentrumsgata i Molde). Heldigvis skal alt bli sortert snart, før jeg må pakke ned min kjære leilighet. 

Skulle gjerne vist dere noen bilder av Guro også. Hun er innmarri pen skjønner dere! Det blir vel. Etterhvert. En dag hun ikke nettopp har trent. Hun er en veldig flink fotograf da! Disse bildene tok vi i garderoben etter treningen. Jeg var sannelig snasen der! Litt sånn "KNIPS NOEN BILDER FORT!! ÅNEI NÅ KOMMER DET NOEN!!!!!" Ler meg forresten ihjel av bildet til høyre. Der ser jeg jo ut som krysningen mellom en maursluker og en rotte.Og ja, til dere som ikke har trent i dag; ikke ha dårlig samvittighet. Jeg spiste grandis til kvelds.


oh hello there, mr. sofa

 • 13.02.2013, 17:18 // Blogg

Nå har jeg nettopp kommet hjem, og jeg ligger på sofaen å gjør det beste jeg vet; å slappe av etter jobb, mens Zara også gjør det beste hun vet; å sleike på bena mine etter jeg kommer hjem fra jobb. Jeg antar det er fordi hun er så utrolig glad i meg, og ikke fordi jeg smaker som hundemat. Kjenner det er like før jeg sovner, men jeg må bare holde meg våken! Tanken på å lage middag nå er så slitsom, men om et par timer skal jeg på gruppetrening, og da er det lurt å spise litt først.

Ellers er jeg en utrolig lykkelig jente om dagen, som dere kanskje har forstått. I helgen reiser jeg og Zara mest sannsynlig til Oslo for å få spikern i veggen, og etter det går det vel egentlig bare superkjapt før jeg har flyttet til hovedstaden. Moro! Kan heldigvis fortelle dere alt på lørdag, for da vet jeg mer selv også. 

Det nest beste jeg vet etter jobb er å gå rundt i shorts og en tee. Denne shortsen er absolutt en favoritt. Kjøpte den på RonJon surf-shop på Coco-beach i Florida. Angrer på at jeg ikke kjøpte flere!!Håper alle får en fantastisk onsdag! Nå holdt jeg faktisk på å skrive tirsdag, men så kom jeg på at det var onsdag. GUD for en digg følelse. Nå er det bare to dager igjen på jobb før helgen. Ukene suser avgårde, og nå er det bare halvannen uke til bursdagen min! Til de som ikke har skjønt det er bursdagen min favorittdagen min i året. Jeg elsker åpenbart oppmerksomheten, og jeg er ikke flau over å si det heller. Haha, huff. 

Haha, se Zara i bakgrunnen! Ser ut som hun har veldig lyst til å bli med på et bilde..

Nei, nå må jeg nesten lage middag. Aner ikke helt hva jeg skal lage. Er det ikke noen som har sunne, enkle og gode middagstips til meg? De tas imot med stor takk!Det nest beste Zara vet er forresten å kikke ned i Storgaten å bjeffe på folk som går forbi. Om noen lurte.


som jeg lengter..

 • 12.02.2013, 21:22 // Blogg
I min lille bloggpause reiste jeg endel. Jeg husker ikke helt om jeg fortalte dere at jeg var på Karpathos i mai, sammen med bestevenninnen min Birte? For et fantastisk sted. Ingen utesteder, gateselgere eller blinkende solbriller. Bare grekere, ordentlig god mat og krystallklart vann. Tiden der sto stille, og vi levde i vår egen lille boble. Det var såvidt 3G-nett, så det å holde seg oppdatert var det bare å glemme. Slike turer trenger absolutt alle, der man kun har tid til å tenke igjennom ting og kose seg i en tilværelse uten internett og mobiltelefoner. Åh, fantastisk! <3

Nå planlegger vi vår årlige tur, og vi sniffer litt på å dra til Kapp Verde. Der er det absolutt nydelig, og ikke turistbombet. Enda. Vedder på at Kapp Verde kommer til å bli det nye Gran Canaria. Selvom jeg virkelig ikke håper det.

Haha, jeg elsker mannen på bildet under! Han hadde sikkert ikke sett skandinaviske jenter på årevis, så da vi skulle leie scootere med han slapp omtrent å betale. Tror vi betalte 8 euro for fire dager eller noe. Litt av et kupp! I gjengjeld fikk han alltid en klem (litt ubehagelig egentlig) hver gang vi suste forbi, noe han satt veldig stor pris på. Må forresten bare le av retard-trynet mitt på bildet under. 

Jeg er en person som virkelig elsker å reise, noe jeg har til felles med bestevenninnen min Birte. På to år har vi vært i Israel og på Karpathos. Neste stopp blir mest sannsynlig Kapp Verde, ved mindre vi rett og slett hopper på første fly til Gran Canaria.. Jeg er så kuldelei akkurat nå, at jeg kunne dratt hvor som helst bare for å få litt sol på kroppen. Til og med til Magaluf! Kødda. Jeg skal aldri mer til Magaluf. Huff. Magahuff.

Her forresten ikke min nye header fin?? June er så snill at hun lagde den til meg, tusen takk! <3


Hurra!!

 • 12.02.2013, 12:38 // Blogg
God tirsdag dere! Åh, nå fikk jeg akkurat en SUPERGOD nyhet. Jeg er så glad at jeg mest har lyst til å springe rundt mens jeg hyler høyt. Nå virker det som om mer og mer bare kommer på plass, og det er virkelig deilig. At ting bare faller på plass av seg selv er jeg ikke vandt til, så jeg er bare så lykkelig nå!

Jeg gleder meg til å fortelle dere om nyheten, men akkurat nå må jeg bare sette spikeren i veggen slik at jeg ikke jinxer det totalt. Er forresten så sykt støl etter i går at jeg såvidt klarer å være på jobb. Jeg løftet bare ti kilo i vekter, men likevel føltes det som 100.. Armene mine er som to slappe geleklumper uten like.. Etter jobb skal jeg opp til mamma for å spise middag. Da slipper jeg heldigvis å lage den selv, noe som er superluksus i mine øyne.

trening, vekten min og diverse

 • 11.02.2013, 22:28 // Blogg

Nå har det seg slik at jeg får ufattelig mange kommentarer på vekten min, og dere er så nysgjerrige på hva jeg har gjort for å gå ned i vekt. Jeg kunne virkelig ønske av hele mitt hjerte at jeg hadde noe fornuftig, og ikke minst sunt å dele med dere. Noe jeg dessverre ikke har.

Det siste året har jeg såvidt sett innsiden av et treningssenter, og jeg spiste akkurat det jeg ville. Hver dag. Likevel har jeg ikke lagt på meg. Når det er sagt så har det jo vært et ganske...merkelig år. Ting har forandret seg, rettere sagt hele livet mitt har forandret seg. Jeg har vært veldig mye stresset og bekymret, og det påvirket apetitten min betraktelig. Etter jeg startet å jobbe i barnehage har jeg også vært utrolig mye syk (de er noe herlige bakteriebomber disse ungene). På bildet under hadde jeg vært syk i én uke, og jeg var så utmagret at jeg fikk sjokk da jeg så meg i speilet. Jeg ser IKKE sånn ut nå altså, bare for å få det helt klart.

De siste månedene har jeg derimot vært mer bevisst når det kommer til trening og kosthold. Jeg er absolutt ingen ekspert, men livsstilen min har tydeligvis funket helt ok for meg! Dessuten tar jeg alltid en powerwalk før frokost, noe som gjør at forbrenningen holder seg høy hele dagen. Det gjør jeg kun fordi jeg går fort til jobb, haha. Slik ser en vanlig dag ut for meg i matveien:

Frokost - Havregrynsgrøt eller knekkebrød med leverpostei eller skinkeost.
Lunsj - Havregrynsgrøt eller brød (grovt/rugbrød) med valgfritt pålegg.
Middag - Her spiser jeg egentlig alt mulig, kommer an på hva som ligger i kjøleskapet. I dag hadde jeg for eksempel tunfisk, brokkoli og ris med sursøt saus. Enkelt, men godt!
Kveldsmat - Knekkebrød med leverpostei og melk. 

Som sagt er jeg ingen ekspert på verken trening eller kosthold. Jeg spiser det jeg selv liker, og så lenge det iallefall er litt sunt, så funker det for meg. Jeg trener som regel bare gruppetimer, kun fordi det er det som funker best for meg. At noen pusher meg, og viser meg forskjellige øvelser. Jeg hater å løpe, så da nekter jeg å springe en mil kun fordi det er kult å legge ut bilde av tredemøllen etter økten på instragram. Til de som elsker å løpe -  no offence. Jeg misunner dere virkelig, kunne ønske jeg også likte det!

Det jeg syns er det viktigste er at man MÅ få lov til å kose seg. Ikke bli fanatiske på verken dietter eller trening, for da gir du opp etterhvert, eller blir veldig syk. Jeg elsker en god biff med gode poteter og et badekar med saus. Glad i godt ferskt brød med deilig pålegg er også noe jeg elsker, og jeg driter i om brøet inneholder hvetemel. Det aller viktigste for meg er å være lykkelig, og dessverre har det seg slik at jeg elsker god mat, og det gjør meg lykkelig! Så lenge man gjør ting med måte. Både når det kommer til trening og kosthold. Det burde være en livsstil, og ikke et mål om å få den beste sommerkroppen 2013. 


verdens verste datter

 • 11.02.2013, 18:18 // Blogg

 Skal jeg fortelle dere en hemmelighet? Jeg glemte at det var morsdag i går.... Ringte mamma i går tidlig, fyllesyk og sulten, spurte henne om jeg kunne komme opp å lage nachos hos henne. Alltid greit med litt mammapleie dagen derpå. Hun tenkte sikkert jeg spurte fordi det var morsdag, men det var jo fordi jeg ikke orket å sitte alene i leiligheten min. Etterhvert så spurte hun meg "du vet vel hvilken dag det er i dag?" "Ja, selvfølgelig", svarte jeg. "Det er søndag. Den 10. Søndag den 10." Plutselig ble hun helt stille, og da kom jeg på hvilken dag det var. Jeg bare "hahhaha bare tulla, det er jo morsdag! Grattis da:):):):):):)"

Jeg er en forferdelig datter, og jeg vet det så alt for godt. Huff. Maten ble iallefall god da, så jeg kan jo si at det var morsdagsgaven hennes (som jeg glemte å kjøpe). Om man verken ser på tv eller går i butikker så aner man jo ikke hvilken dato morsdagen er på. Den er vel ikke på den samme datoen hvert år? Hvem bestemmer egentlig dette?? Hahah.Jeg elsker å være hos mamma. Det er så utrooolig hjemmekoselig der! Etter måltidet gikk jeg rett på sofaen, og sov der et par timer. I går var jeg helt utrolig sliten altså, jeg pleier jo aldri å sove på dagen, uansett hvor lite jeg sov natten før. 

I skrivende øyeblikk burde jeg egentlig slutte å skrive. Må få på meg treningstøyet å komme meg ut dørene!


here we go again

 • 11.02.2013, 10:22 // Blogg
Opp og hopp alle sammen, nå er det mandag! Helgen varte jo sånn cirka i hele ti sekunder. Jeg skal virkelig prøve å ta imot denne mandagen med åpne armer, selv om jeg syns den er unødvendig og slitsom. Har meldt meg på ukas første gruppetrening, så da får jeg iallefall en sprek start! Jeg trener som regel bare gruppetimer, om noen måtte lure. Jeg har rett og slett ikke nok selvdisiplin eller kunnskap til å gå rundt på treningssenteret for meg selv. Da blir det bare til at jeg ruller som en hval på treningsmattene i et desperat forsøk på å få til en situps. På gruppetreningene blir du pushet, og du vet at når timen er omme så har du hatt en effektiv trening. Går som regel på Step-puls med styrke intervall eller mage/rygg. Til de som bor i Molde anbefaler jeg virkelig timene på moldehallen, utrolig dyktige instuktører!

+

Her har dere dagens jobbantrekk. Virkelig herlig å kunne kle på seg disse klærene tidlig en mandags morgen, i stedet for å måtte ligge på gulvet mens man presser igjen knappen på jeansen. Nå har jeg forresten søkt på de første jobbene i Oslo, så dette kan bli spennende! 

Prøv å smil litt i dag da folkens, selv om det er mandag. Dra stumpen på trening, ta en tur på kino eller gjør noe ut av det. Hva med å alltid ha en rutine at på mandager så skal man gjøre noe morsomt? Da blir den ikke like kjedelig!


reparert

 • 10.02.2013, 18:00 // Blogg

Sånn, nå føler jeg meg mye bedre. Etter et deilig måltid på Egon pluss en stor cola i magen føler jeg meg endelig litt normal igjen. Nå kan jeg fortsette med ryddingen etter i går, uten å måtte sette meg ned for å slappe av hvert tiende sekund. I dag er det jo også morsdag, så jeg skal besøke mamma en tur etterpå. Tenkte å lage nachos til henne og brødrene mine, og iallefall prøve å gjøre den like god som den Elise lagde. Tviler egentlig på det, men det er sannelig verdt forsøket!

I morgen er det på´n igjen med jobb igjen, og jeg gleder meg faktisk. Det er så utrolig deilig å ha en jobb man trives såpass godt i! Både jobb og skole er jo ting som opptar store deler av døgnet til en person, og da er trivsel det viktigste mener jeg. Man kan ikke bruke sitt dyrebare liv på noe man ikke er glad i å gjøre :-)Haha, holdt på å le meg ihjel da jeg så igjennom bildene vi tok i stad. Det ser jo ut som om jeg har vært våken en uke i strekk. Gårsdagens sminke under øynene og bustete hår. Må bare advare dere, jeg er absolutt ikke et pent syn dagen derpå. 
Denimjakke - Levis, Cardigan - BikBok, Bukse - BikBok, Sko - Converse

Håper alle har hatt en fantastisk helg, og kost seg masse! Det er jo trossalt det helgene er for :-)


fra melkerull til rødvin

 • 10.02.2013, 13:46 // Blogg

God morgen alle fine! Jeg har allerede vært våken en stund (om det ikke var åpenbart, siden klokken snart er to..), og ryddet litt etter kvelden i går. Det som startet så rolig og fint, med både deilig sushi og godteri. Før likte jeg ikke sjokolade, men nå er jeg blitt bitt av basillen jeg også. Uheldigvis. Melkerull er absolutt favoritten! Må alltid ha en pose potetgull i umiddelbar nærhet da, for hvis ikke blir det alt for søtt! Hahah. Nå tenkte jeg meg en tur på Egon for å kurere gårsdagens inntak, noe som skal bli utrolig godt. Det verste jeg vet dagen derpå er å spise brødskive med pålegg. Jeg vil ha burgere og pomfi så langt øyet kan se! Hahah.Jeg og Ida koste oss kjempemasse med godis og Dexter før turen gikk videre ut. For en spennende serie det er forresten! Ah, blir helt gal. I går hadde jeg på meg min nye kjole fra Mango, som jeg kjøpte da jeg var på Gran Canaria. Elsker virkelig fargen på den! Så herlig mot sommeren.

Fine Mari kom på besøk til meg i går for å nyte et glass vin. Vi stoppet ikke der heller, og drakk like så greit et par flasker. Nå blir det clean eating og null alkohol før bursdagen min som er om to uker, og det kommer til å bli deilig. Må få ut alle disse giftstoffene fra kroppen. Usj...


dagens

 • 09.02.2013, 17:06 // Blogg

 
Jakke - Topshop, Lue - BikBok, Solbriller - RayBan, Veske - Zara, Genser - BikBok, Jeans - Acne

Har nettopp kommet inn dørene etter en koselig lunsj sammen med en venninne. Nå skal jeg fikse meg kjapt, før det er ut igjen. Skal spise sushi og kose oss, før det blir ut senere ikveld. Bare to uker til jeg fyller 20, så ikveld tenkte jeg ut å si farvel til Tangenten, som er det eneste utestedet for de under 20 i Molde. Der finner man absolutt alt fra dansende paljettkjoler og gamle menn med pils og rullings. Med en passelig mengde promille i kroppen og gode venninner så er tangenten faktisk ikke så verst. Hva kan man forvente seg, jeg bor jo trossalt i Molde - but not for long!


ingen vin til den som ikke sover

 • 09.02.2013, 10:57 // Blogg

God morgen! Åh, i dag tvangssov jeg så lenge jeg overhodet kunne. Våknet først lys våken klokken åtte, men da ga jeg meg selv en skikkelig kjennepreken. "Julia, det er helg, og du våkner klokken åtte. Om du ikke sover noen timer til nå, så får du ikke lov til å drikke vin ikveld!!" Det hjalp tydeligvis, for sovnet gjorde jeg, og våknet ikke før klokken ti. Hurra, ny rekord siden jeg konverterte over til a-menneskene! 

Nå har jeg nettopp tatt meg en dusj og sminket meg. Tusler rundt i morgenkåpen min fra Victoria Secret, som jeg kjøpte da jeg var i Florida i sommer. Jeg elsker den! Er så lett og behagelig å ha på seg på morgener som dette. I dag har jeg ingen planer før klokken tre, da jeg skal lunsje med en venninne. Fram til da skal jeg virkelig nyte fridagen min, og spise en bedre frokost. Med en bedre frokost mener jeg knekkebrød med leverpostei. Det er dessverre det eneste jeg har i kjøleskapet for øyeblikket. Har ikke fått handlet inn skikkelig etter jeg kom hjem fra Spania. Kanskje like så greit. Kjøleskapet kan ikke være fullt hele tiden, noe det som regel alltid er. Jeg er alt for glad i mat, dessverre..

Håper alle nyter lørdagen til det fulle! Jeg er så glad for at jeg aldri jobber helg lengre. Utrolig deilig å vite at når du er ferdig på jobb fredag, så er det faktisk to hele dager med fri. Ah, for en fantastisk følelse. I helgen skal jeg virkelig kose meg, og det med god samvittighet!nachoaften

 • 09.02.2013, 00:31 // Blogg

Når skal jeg lære.. Hver eneste gang jeg spiser et måltid, så spiser jeg meg alltid så mett at jeg ligger i fosterstilling i timesvis etterpå. AU! Ikveld har jeg vært hos Elise, og vi har kost oss med en helt fantastisk nachos! Åh, har ikke spist det på kjempelenge, så da hun fåreslo det så ble jeg kjempeglad! Personlig er jeg ikke særlig flink til å lage nachos, eller noe som helst mat i det hele tatt. Alt jeg gjorde var egentlig å.....steke kjøttdeig, mens hun lagde guacamole, salat og mixed det hele sammen i formen. Mens hun gjorde alt dette, jaktet jeg ned katten for å ta bilder sammen med den. Jeg ser nå at jeg kanskje ikke har det beste kattetekket, for jeg har et ganske så hardt grep om den her... Haha! Det var bare så uvant å holde en tung katt, i stedet for den lille chihuahuaen min på 1,7 kilo.. 


Elise lager mat, flink!
Huff, denne katten er alt for søt!! Liker egentlig ikke katter, og har ikke gjort det siden katten til bestemor klorte meg da jeg var 5 år. Men denne katten... Den var så utrolig søt og kosesyk, akkurat som en liten hund! Haha. Kameraglad var den også, en ekte bloggkatt jo!


Åh, den deilige maten <3 Om jeg ikke hadde spist meg fordervet tidligere, ville jeg tatt en stor porsjon til. Guacamolen som Elise lagde var så god at jeg egentlig har mest lyst å maule den som lørdagsgodt i morgen. Neida (haha, joda. Er faktisk seriøs).

Klesvalget mitt var forresten utrolig feil i dag! Rettere sagt jakkevalget. Dette er jo egentlig en vårjakke, men siden det var så """"""mildt""""""""" i dag, bestemte jeg meg for å ta den på meg. På vei hjem så sprang jeg så fort jeg kunne. Det så sikkert utrolig dumt ut for de som kjørte forbi, der jeg sprang med håret flagrende og veska på slep. Førstemann hjem liksom. 

Prøvde å knipse noen bilder i gangen da jeg kom hjem, men rakk dessverre ikke ta mer enn disse to før batteriet på kamera døde. Haha, ler litt av ansiktsutrykkene mine. Sååå sur. Det er faktisk ikke rart, for det var jo like kaldt som på Nordpolen ute ikveld.. Fjeset mitt har frosset til is.Jakke - Ralph Lauren, Hals - BikBok, Genser - Acne, Jeans - HM, Boots - DinSko

Nå skal jeg laste ned den siste episoden av The Vampire Diaries, og kose meg med den på sengekanten. Natta fine dere!


helg!

 • 08.02.2013, 16:19 // Blogg

Åh, jeg har aldri vært mer klar for helg enn det jeg var i dag. Siste timene på jobb gikk i sneglefart, og det var hakket før jeg telte sekundene igjen til klokken var ferdig-på-jobb-tid. Denne helgen skal nytes til det absolutte, og jeg har faktisk ingen planer utenom de jeg har ikveld. Det er lenge siden jeg har hatt en slik weekend, gitt! Senere skal jeg møte ei venninne, og vi skal lage deilig mat mens vi koser oss med gullrekka. Deilig fredag!

Jeg lurer faktisk på om jeg skal være så frekk å ta meg en aldri så liten middagslur på sofaen. Det gjør jo ingenting om jeg ikke får sove før sent ikveld, for i morgen har jeg planer om å sove helt til jeg våkner av meg selv! Skal faktisk tvinge meg selv til å sove til iallefall ti. Eller elleve? Jeg har blitt så sykt a-menneske, det er så rart. I dag sto jeg opp klokken fem liksom.. Jesus.  

 

 

Forresten! Legg merke til den forferdelige flekken på den fine, hvite stolen min. Jeg er jo verdens største klums, har jo ikke telling over hvor mange ganger jeg har knust iPhonen min.. Uansett. En kveld skulle jeg kose meg med et stort glass kakao, mens jeg klarte å søle alt sammen på stolen i stedet. Noen som har tips til hvordan man får vekk slike flekker? 

Elsker forresten genseren jeg har på meg. Dro av meg alt av klær rett etter jobb, og tok på meg denne i stedet. Så myk og god! Den er fra Acne.


Svar på spørsmål, del 2

 • 07.02.2013, 21:30 // Blogg

Er du like opptatt av trening og kosthold som du var før du sluttet å blogge?
Jeg vil heller si at jeg er mer opptatt av det nå, enn det jeg var før. Sommeren 2011 (da bloggen startet å bli latterlig dårlig) var jeg utrolig misfornøyd med hvordan jeg så ut. Jeg spiste veldig mye usunt, og trente også sjeldent. Nå trener jeg jevnlig, men er absolutt ikke nazi på hva jeg spiser og ikke. Vil jeg ha biff med potetbåter og MYE saus til middag, så spiser jeg også det. Jeg har ingen tro på strenge dietter, med erfaring at disse bare sprekker etterhvert.


Her er et bilde fra mai 2011, og mai 2012. Kanskje ikke et godt eksempel, men på bildet til venstre er jeg endel større enn på det til høyre.

Hvordan har du blitt så tynn?
Kanskje jeg vokste av meg valpefettet litt sent? Hehe, neida. Jeg har faktisk ikke gjort noe spesielt, tro det eller ei. Men husk, små endringer gjør underverker. Jeg spiser bl.annet ikke lyst brød til frokost og lunsj lengre, men prøver å holde meg til knekkebrød eller rugbrød. Jeg bytter ut vanlig pasta med fullkornspasta og bruker grove tacolefser for eksempel. Har ikke gjort de store endringene i livsstilen min. Jeg trener når jeg har tid og energi, og prøver å holde meg generelt aktiv :-) Kan godt skrive litt om treningen min i et eget innlegg om dere ønsker?

Har du kjæreste nå?
Nei, nå er jeg singel :-) 

Har du noen i kikkerten?
Haha, dere er så opptatt av kjærlighetslivet mitt! Får så utrolig mange spørsmål angående sivilstatusen min. Men tja, har vel egentlig ingen spesielle i "kikkerten". Eller jo. Eller nei. Mange og ingen vil jeg nok si :-) Trives utrolig godt som singel, og har tenkt (skal iallefall prøve) å være det en stund framover :-) 

Hva skjedde med rettsaken?
Jeg skjønner ikke helt hva du mener? Jeg har vært publikum i én rettsak i hele mitt liv, og den var for tre år siden. Har ikke vært, og skal heller ikke i noen rettsak framover :-)

Hvordan trives du i ny jobb i barnehagen?
Jeg trives UTROLIG godt! Har alltid sagt jeg skal jobbe i barnehage eller gamlehjem når jeg tar friår, rett og slett fordi da kan man jobbe 0800-1600 i stedet for disse irriterende kveldsvaktene. Jeg har utrolig koselige, og ikke minst morsomme kolleger. Herlige damer!! Barna er også så søte, man blir jo så utrolig glade i de etterhvert. Og et stort pluss er jo at jeg kan gå i joggisen på jobb! Hahah.

Planlegger du å blogge lenge fremover, eller bare i en liten periode?
Jeg tenker å blogge en veldig god stund framover, ja! Jeg er tilbake for å bli, og ikke for å slutte med det første :-) 

Hvordan er forholdet til moren og brødrene dine?
MYE bedre nå som jeg har flyttet ut! Det var veldig mye krangling når jeg bodde hjemme, noe som egentlig er ganske vanlig mellom en tenåringsjente og moren? Flyttet ut (igjen) i januar i fjor, og forholdet vårt er nå kjempebra! Hun er jo bl.annet min faste treningspartner.

Hvor er kjolen fra nyttårsaften fra?
Den er fra Lipsy, kjøpte den på nelly.com :-) 

Hva har du gjort siden sist du blogget?
 http://julianyland.blogg.no/1359927591_siden_sist.html :-)

Hvordan er det å ha hund når du jobber?
Det går veldig fint! Jeg må selvfølgelig stå opp tidlig om morgenen for å gå tur og gi henne frokost osv. Når jeg er på jobb så ligger hun i bur, men hun må absolutt alltid ha tilgang til friskt vann, så det står en vannskål i buret henne. Når jeg kommer hjem så går vi en liten tur igjen slik at hun får gått på do. 

Hvorfor flytter du til Oslo? 
Jeg har bodd i Molde lenge nok nå, og jeg trives utrolig godt. Det er ikke pga trivsel jeg flytter. Jeg har en super jobb, fantastiske venner og har det veldig fint, men jeg føler at det er på tide å komme seg videre rett og slett. I denne byen ser man jo de samme trynene hele tiden, og lever litt i en Molde-boble. Dessuten har jeg mange venner i Oslo, og jeg tror virkelig det er byen for meg! 

Hva ville du sagt til den 15 år gamle Julia?
Hmm, vanskelig, men interessant spørsmål! Jeg ville nok sagt at livet har mer å komme med enn det jeg trodde, og at tålmodighet er en god ting. Ikke vær så spontan, pluss at ting ordner seg alltid til slutt. 


svar på spørsmål, del 1

 • 07.02.2013, 16:03 // Blogg

Tar for meg det spørsmålet de fleste av dere er nysgjerrig på, og skal prøve å skrive så utfyllende som mulig om dette.
Hva mener du med et turbulent år, på godt og vondt?
Jeg er egentlig litt usikker på hvor jeg skal starte, for dette er jo også grunnen til at jeg sluttet å blogge. For et par år siden fikk jeg og de fleste toppbloggerne noe som kalles for et bokettersyn. Det vil si at skatteetaten går igjennom alt som har kommet inn og ut på din konto i en viss periode, de sjekker at du har betalt skatt, moms, og jeg måtte gå igjennom hver eneste lille ting jeg hadde fått sponset på bloggen de siste tre årene. Jeg startet jo denne bloggen som 16-åring, og tjente penger pluss fikk sponset diverse ting allerede da. Jeg hadde absolutt ingen aning om at jeg måtte betale moms av disse pengene, strengt tatt visste jeg ikke hva det var engang. I tillegg måtte jeg skatte av hver eneste ting jeg hadde fått sponset på bloggen. Det vil si alt fra en sminkekost, til et kamera, til hair extensions, til solpudder osv. I løpet av tre år i toppen på blogg.no sier det seg selv at man får ENDEL ting sponset? 

Dette var en stor knekk for meg, for jeg hadde virkelig ikke orden på papirene mine. Jeg fikk masse regninger i posten, med utrolig høye beløp. Heldigvis har jeg foreldre som hjalp meg, hvis ikke hadde det aldri i verden gått! Dette har vært en utrolig lang prosess, med utallige møter med regnskapsførere som skulle fikse momsoppgavene mine, pluss meningsløse møter med skatteetaten som ikke var til hjelp for fem flate øre. Nå er heldigvis ALT i orden, og jeg har ti kilo mindre på skuldrene! Jeg kan endelig leve som en normal 20åring(soon to be), uten å måtte tenke på ting en ungdomm egentlig ikke skal bekymre seg over. Det er også derfor jeg valgte å opprette bloggen igjen. Nå står jeg med totalt blanke ark, uten mørke skygger hengende over meg. 

Så kjære alle sammen, hør på meg når jeg sier at dere MÅ ha orden i papirene deres om dere tjener penger eller får sponset produkter på bloggen. Skriv ned hva dere får, betal skatt og moms, send inn momsoppgavene deres osv. Det er ingen unnskyldning at dere var 16 år og uviten, slik som meg. Til syvend og sist er det deres eget ansvar, og ingen andre. Jeg har lært, og kommer aldri til å gjøre denne feilen igjen. Nå vet jeg heldigvis hva jeg må gjøre, i forhold til for to år siden da jeg ikke hadde snøring. 
Hva fikk deg til å begynne å blogge igjen? Dårlig med penger uten bloggen eller?
Haha, syns denne her var litt morsomt. Jeg syns jeg har forklart greit nok over hvorfor jeg startet å blogge igjen, og hvorfor jeg sluttet i utgangspunktet. Dårlig med penger har jeg ikke. Jeg jobber cirka 100% i tillegg til at jeg får stipend hver måned. Jeg klarer meg veldig fint :-)

Hvordan er livet ditt akkurat nå?
Akkurat nå er livet mitt veldig bra. Jeg har blandt annet friheten til å gjøre stortsett det jeg vil, gode venner som virkelig har bevist at de faktisk er verdens flotteste mennesker, en jobb jeg trives kjempegodt i. I tillegg ser fremtiden meget lys og spennende ut. Jeg aner fremdeles ikke hva jeg skal studere, men jeg er heller ikke klar for studier akkurat nå. Reise og frihet er absolutt ting som frister mer. Snart flytter jeg også, og da åpnes et nytt og spennende kapittel i livet mitt! Som dere sikkert har skjønt etter dere leste det øverste spørsmålet, så har jeg ikke alltid følt det slik. Men man må tåle litt møkk om man skal få det bra til slutt, og det er jo det viktigste :-)
Er du venn med Lars Tangen igjen? Hvorfor kranglet dere?
Haha, her tror jeg folk har misforstått litt! Jeg og Lars har aldri kranglet. Vi har vært gode venner helt siden starten, og det er vi enda. Han flyttet til Oslo for tre år siden, og da er det jo naturlig at vi ikke er så mye sammen siden jeg bor i Molde. Lars er en fantastisk gutt, som jeg er kjempeglad er i livet mitt.  

Skal du bo alene i Oslo?
Ja, det er planen! Jeg bor alene i leilighet i Molde nå, så å flytte inn i et kollektiv eller lignende er heeeelt uaktuelt. Jeg kan godt bo med en venninne liksom, men vi får se hva som skjer når jeg flytter :) 

Kan du få ordentlig design her på bloggen?
Huff, ja! Jeg hater det slik det er nå.. Trenger hjelp, siden jeg ikke kan det selv. Det kommer etterhvert :) 

Resten av spørsmålene deres kommer straks! :-)


Gran Canaria - iPhone edition

 • 07.02.2013, 12:00 // Blogg

Siden jeg ikke blogget på Gran Canaria, var det eneste kamera som fulgte med det som var på iPhonen. Ikke tok jeg særlig mye bilder med den heller, bare noen tilfeldige snaps her og der, og spesielt i speilet. Bildene under er forferdelig rotete, og gir ingen mening opp mot hverandre. Tenkte bare å vise dere det bittelille jeg faktisk har fra turen :-)


På ferien følte jeg meg seriøst som en 17-åring igjen. Vi drakk vodka-redbull til langt på natt og danset på harry diskoteker til Pitbullsanger og med mannfolk som gikk med shorts og tåsandaler. Jeg visste jo hva jeg gikk til, siden jeg har vært på Gran Canaria mange ganger før. Likevel blir jeg aldri lei. Jeg føler det er noe annet enn å dra til Magaluf eller Kos, selvom det egentlig blir akkurat det samme. Haha! Det verste er jo til og med at jeg reiser nedover igjen ganske snart. Huff. Skal prøve å holde meg classy neste gang, og drikke vin i stedet for drinker med mer sprit enn blandevann. 

Misforstå meg rett, stedet har mye mer å be på enn bra uteliv. Det er en grunn til at det er så populært for folk i alle aldre! Båtturer, fantastiske strender, shopping, markeder, surfing i ørkenen, god mat og mye mer. Fremdeles dritharry, men jeg elsker det. Jeg elsker Gran Canaria, og jeg elsker at jeg faktisk tør å si det høyt! Hahah. 


spørsmålsrunde!

 • 06.02.2013, 19:45 // Blogg

Jeg har fått flere forespørsler angående å ha en spørsmålsrunde, og det kan jeg gjerne! Skriv en kommentar, så svarer jeg på det dere lurer på i kveld/morgen tidlig :-)

kvinner og supper må man ikke la vente....

 • 06.02.2013, 16:32 // Blogg

.... for da blir de kalde! Haha, elsker dette skiltet på mathallen i Oslo.

God ettermiddag, dere! Nettopp ferdig på jobb, sliten som pokker. Skal faktisk gjøre noe jeg aldri gjør (lengre), og det er å ta meg en høneblund midt på lyse dagen. Jeg har ikke sjangs til å komme igang med noe annet nå. Har fremdeles to kofferter å pakke ut av etter ferien min. Huff, hvor skal jeg starte?.... Mest sannsynlig på sofaen med kosepleddet og en serie på tven. Noen dager må man tillate seg å utsette ting, så lenge det ikke blir en vane.

Fikk forresten en kommentar fra en leser, som fortalte meg at jeg burde ta bedre bilder. Det er jeg helt enig i! Dessverre er jeg enda veldig i startfasen som blogger, og har ikke alt det tekniske på plass. Speilrefleksen min aner jeg ikke hvor er, og det andre kamera mitt tar kun bilder uten blits.. Lurer på om jeg rett og slett må ta meg en tur på elkjøp for en aldri så liten kamera-investering. Har dere noen kamera å anbefale? Helst noen som tar gode bilder både med og uten blits, og spesielt med blits. Hater egentlig bilder med blits, men siden det er mørkt 70% av døgnet har man jo ikke noe annet valg..

 


den gode halvtimen

 • 06.02.2013, 06:05 // Blogg

God morgen! I dag var det helt forferdelig å stå opp, noe det forsåvidt alltid er. Når jeg først kommer meg opp av sengen så er jeg liksom igang, men det tar jo en halvtime før jeg klarer å stå opp. Jeg er helt avhengig av å surfe på mobilen minst en halvtime før jeg kryper ut av dyna. Perfekt på en dag som dette, for da kan jeg jo blogge før jeg står opp! Uheldigvis må jeg sette på alarmen én time før jeg egentlig behøver å stå opp, slik at jeg har god tid. 


Nå tror jeg egentlig at halvtimen min har gått, så jeg burde dra meg inn på badet. Huff, det er virkelig tidlig altså. Klokken er jo bare seks! Håper alle får en fantastisk dag :-)


tacomett er det verste

 • 05.02.2013, 22:37 // Blogg

Gud, ikveld har jeg kost meg! Hvem sier man bare kan ha taco i helgene? Nå er jeg inne i en jeg-liker-taco-periode, der jeg kunne spist taco hver eneste dag. Og det gjør jeg som regel også i disse periodene, helt til jeg blir kjempelei og finner noe annet jeg spiser hver eneste dag. I forrige uke var det laks, og uken før der var det lasagne. Eller vent.. Uken på Gran Canaria var det Mc Donalds, haha æsj! Sikkert kjempeinteressant for dere å vite, så uansett.. Å være tacomett er kanskje den verste metthetsfølelsen i verden. Eller, rett etter julemiddagmett og ballmett. Det er generelt vondt å være skikkelig mett. 

Ikveld har jeg vært sammen med Glenn som dere sikkert skjønner. Vi har bl.annet planlagt vår neste sydentur, som jeg kan starte å glede meg til! For meg er det helt uaktuelt å vente helt til den norske sommeren før jeg får noen solstråler på kroppen. Når både Gran Canaria og andre norskinnvaderte steder når over 20 grader igjennom hele året, og er bare noen tasteklikk unna, skjønner jeg ikke hvorfor man ikke skal benytte muligheten. 


Denimjakke - Levis, Genser - Ralph Lauren, Bukse - BikBok, Sko - DinSko

Litt gratis Kiwireklame her, og det gjør meg ingenting. Jeg elsker Kiwi. Det er så utrolig billig der, i forhold til andre butikker som Bunnpris(dyrpris) eller Ica.

Glenn lagde også en fantastisk dessert til meg. Bær i vaniljekesam er både sunt og utrolig godt! Nammis. Akkurat nå er jeg veldig sliten, og klar for å hoppe i seng. I morgen er det opp å stå allerede klokken 06.00, så det gjelder å få utnyttet natten så godt som mulig. Dagen i dag har gått i ett sett, men det er jo trossalt slik jeg liker det. God natt alle fine, så blogges vi i morgen! Er forresten utrolig takknemlig for alle de flotte kommentarene dere legger igjen, det varmer virkelig en veteran-bloggers hjerte :-)


afternoon show

 • 05.02.2013, 16:45 // Blogg

Hei dere! Har nettopp kommet hjem fra jobb med tre ekstra blåmerker på rumpa. Enda godt jeg har ingen å vise bakdelen min til! Dere vet når brøytebilene brøyter sånn nesten ned til bakken, så etterlater de seg sånne sykt glatte partier? Vel, jeg møtte på sånn cirka ti av de mens jeg sprang nedover i sta. Også midt i rushen og da! Noen fikk seg sikkert en after-work-laugh da de så meg tryne på vei over gangfeltet..

Nå prøver jeg så godt jeg kan å holde multitaskingen min under kontroll. Jeg lager middag, kler på meg, sminker meg og mater Zara samtidig. Etterpå skal jeg møte Glenn, og jeg har så utrolig mye å rekke før det! Gleder meg derimot utrolig mye til å se han igjen. Siden han har vært i Oslo de siste ukene har vi ikke hatt tid til noen som helst kvalitetstid, så nå skal vi virkelig kose oss!Jeg trenger forresten litt design-hjelp. Bare noe småtteri, men jeg er så utrolig kunnskapsfattig på det html-emnet at jeg ikke klarer å gjøre det selv. Noen som kan hjelpe? Kontakt meg gjerne på mail: julianyland@hotmail.com!


good morning sunshine

 • 05.02.2013, 08:09 // Blogg

God morgen kjære dere! Endelig er det tirsdag, og det kommer ikke en ny mandag før om seks dager. Takk Gud. Jeg hater virkelig mandager. Tirsdager er faktisk ikke så verst! Jeg har allerede vært våken en liten stund, og nå er jeg straks klar til å tusle opp på jobb. Den siste tiden har jeg blitt et skikkelig A-menneske. Jeg hater å sove vekk morgenen, og vil helst stå opp så tidlig som mulig. Jeg elsker den følelsen av å kunne nyte en god frokost samtidig som jeg gløtter på en tv-serie på morgenkvisten. Det hater virkelig når jeg såvidt rekker å feste på meg puddermaska og må springe med tannkrembart ut dørene. Det er virkelig en grusom start på dagen. 

Jeg føler meg skikkelig kjerring nå, men jeg har fått til vane å se på God Morgen Norge hver morgen før jeg drar på jobb. Det må alltid være på i bakrunnen mens jeg sminker meg, lager frokost, kler på meg og diller rundt. De eneste tv-seerne de har er vel meg og resten av personist-Norge. Men men..

Håper alle sammen får en fantastisk dag! Nå skal jeg dra å kose meg på jobb :-)vinterhat og mandagens frotsing

 • 04.02.2013, 21:35 // Blogg

Huff, jeg må nesten le litt av meg selv. Enten så har jeg humørsvingninger som ei tispe på løpetid, eller så er det noe alvorlig galt med humøret mitt. I går skrev jeg at jeg håpte min positivitet og lykke skinte igjennom i innleggene mine, mens alt jeg har lyst til å skrive om nå er hvor mye jeg hater den forbanna snøen, kulden og glattisen. Jeg vil ikke gå så langt som å si at jeg er vinterdeprimert, men jeg er faktisk bare hakket over på skalaen. Jeg stiller dere spørsmålene som sikkert alle stiller seg selv i løpet av livet; HVORFOR velger man å bo i Norge, der isbjørner svømmer fritt i Oslofjorden og reinsdyra graver fram nedsnødd gress i hagen. Kanskje jeg skal slutte å stille meg selv det spørsmålet, og heller gjøre noe med det? Jeg mener, hvorfor ikke? Jeg har jo absolutt muligheten til det. Ingen tvinger meg til å bo i landet der man tryner på isen og brekker halebenet bare man skal hente avisen om morgenen. 

Okei, så ille er det faktisk ikke da. Jeg trengte bare en utblåsning. Føler meg mye bedre nå. Promise. Uansett, hvordan kan man ikke være lykkelig når man kommer hjem til dette tilbakestående fjeset hver dag?

Etter ti timer på jobb og personalmøter var jeg helt ferdig da jeg kom hjem i ettermiddag. Tenkte likevel at det ikke kunne skade å ta på seg den trange treningsshortsen min å ta litt styrkeøvelser på gulvet. Dere vet, er jo bikikisesong snart. Iallefall for meg. Hvem vet når jeg hopper på første fly til Gran Canaria! Uansett. Tok på meg treningstøyet da vettu. Så skulle jeg bare ta noen bilder til bloggen i det sporty antrekket mitt. Dessverre ble jeg så lei meg da jeg så det slitne trynet mitt i speilet, at jeg måtte bare se meg selv slått. 

Jeg tok derfor på meg joggeklærne igjen, og la meg i sofaen. Det er der jeg hører hjemme etter en lang dag på jobb. Ikke turnende på gulvet i en uflatterende sports-bh der jeg prøver å gjøre noen mislykkede situps. 

Og der ble jeg liggende med vingummi, toblerone og potetgull frotsende ut av munnvikene, mens jeg så på Hart of Dixie. Det har jeg tenkt å fortsette med resten av kvelden. Treningen tar jeg igjen i morgen. Eller overimorgen. 

osloprat og lilleasia

 • 04.02.2013, 17:00 // Blogg

Om dere har lest de tidligere innleggene, så skal jeg flytte til Oslo etterhvert. Datoen er uheldigvis ikke satt enda, men så fort jeg finner meg ny jobb så bærer det avgårde til hovedstaden! De fleste av mine venninner har flyttet til Oslo eller andre steder i Norge, så jeg ser ikke helt poenget i å fortsette å bo her. Selvfølgelig trives jeg utrolig godt i jobben min, og venninnene jeg har her er jo helt fantastiske! Men jeg er ei jente som fort blir rastløs og vil gjøre nye ting, så da er jo Oslo det perfekte stedet for meg. Da får jeg ikke minst sett mye mer til disse to! Det perfekte paret June og Aleksander, hihi :) Hadde en utrolig koselig kveld med de i Oslo på lørdag. Når jeg møter June skravler vi alltid i ett sett, og vi blir aldri tom for ting å prate om. Så det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å bo nærmere henne!


Bildene er stjelt fra June :-)

Vi koste oss med vin og tapas hos Lilleasia, og jeg får vann i munnen av tanken! Gud så utrolig god mat de har der. I Molde er jo det eneste stedet man får kjøpt sushi på daglivarebutikkene klistret inn i en svett embalasje. Den er faktisk ganske grusom, når jeg tenker meg om... 

Nei huff, nå tok jeg meg selv i å stirre ut i luften i nesten fem minutter. Jeg er nettopp ferdig på jobb, så nå er jeg klar for middag. Idag står lasagne på menyen! Jeg har en filosifi at jeg fortjener minst et eller to varme måltider om dagen. 


siden sist...

 • 04.02.2013, 10:01 // Blogg

Nå har det seg slik at siden jeg har hatt bloggpause, har jeg heller ikke vært like flittig med kamerabruken. Men noen bilder har jeg fra den siste tiden, og de deler jeg selvfølgelig. Jeg har forresten vært en flittig instagrambruker, så dere kan jo se bilder der om dere vil! Kaller meg for: Julianyland.

Jeg velger å ta for meg det siste halve året, og i slutten av august reiste jeg til Florida. Det var en helt fantastisk ferie, faktisk den aller beste ferien jeg noen sinne har hatt! Vi tok fly til Miami, der vi leide leiebil og kjørte overalt i Florida. Mest befant vi oss i Orlando, der det er mer enn nok til å finne på for en turist. Outlet-malls, shopping, mat, Universal Studios, mennesker - you name it. Vi kostet også på oss en cruise til fantastiske Bahamas, der vi reiste med Royal Caribbean. Krystallklart vann finner man ikke på Gran Canaria altså. For å skjønne betydningen av krystallklart vann, ja da må du dra til Bahamas. 


USA og Bahamasturen varte i knappe to uker, og da jeg kom hjem igjen til Molde i september var det rett på å flytte inn i en ny leilighet. Gud, jeg hater virkelig å flytte. All bæringen, organiseringen og ikke minst rotet er helt forferdelig. Det er selvfølgelig veldig deilig når alt er på plass, men prosessen før det føltes ut som veldig lang og endeløs. Gruer meg allerede til å kjøre flyttelasset nedover til Oslo. Jeg hater virkelig å bære kofferter, poser, møbler og alt mulig drit som skal inn for å få en leilighet på plass.

 

Månedene fram til desember har jeg faktisk ikke så alt for mye å skrive om. Jeg startet i ny jobb i barnehage bl.annet, og der trives jeg så utrolig godt! Ellers har tiden min egentlig bare gått til jobb, hjem, sove, jobb, hjem, sove, helg, fest, fyllesyk, mandag, jobb - dere skjønner? Absolutt ingenting spennende med det..

Lille nyttårsaften satt jeg snuten mot Oslo for å feire nyttårs med gode venner, og GUD for en kveld det var! Har ikke kost meg så mye på lenge, og det var virkelig deilig å komme seg bort for en periode. Vi kjørte nedover på en helt vakker vinterdag, bare se for et nydelig bilde!

 

Bildet over fra nyttårsaften. 

3. nyttårsdag var det hjem igjen til Molde, og der ventet rutinene på meg. Igjen har jeg ikke sånn alt for mye å skrive om fra den perioden, for det går mye i jobb, vennekos og ikke minst en og annen uheldig tur på byen. Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en uke på Gran Canaria og i Oslo, så nå er livsgleden igjen tilbake i skrotten!


Uansett hva jeg har bedrevet tiden min med siden sist, så er likevel det aller viktigste ting jeg har lært om meg selv. Det er ingen hemmelig at det siste året har vært litt turbulent, både på godt og vondt. Men det er da man faktisk kan bruke muligheten til å sette ting i perspektiv å faktisk virkelig teste hvordan man takler ting i en tøff periode. Nå kan jeg si at jeg er ei jente med bein i nesa, mye selvtillitt og en utrolig spennende tid i vente. Det er noe jeg ikke kunne si for meg selv for et halvt år siden. Akkurat nå smiler verdenen til meg mer enn den har gjort på lenge, og jeg koser meg virkelig i min tilværelse. Jeg håper dette kan vises i innleggene jeg skriver på bloggen!

Som sagt er det litt vanskelig å vite hva dere ønsker å vite fra den siste tiden, så jeg kommer nok til å ha en spørsmålsrunde etterhvert :-)


luksusmiddagen sin det

 • 03.02.2013, 22:04 // Blogg

Som nyoppstartet blogger burde jeg kanskje være litt mer politisk-blogg-korrekt å legge ut bilder av sushi, hvitvin osv, men akkurat i dag fristet det mer med kjøttkaker fra fjorlands. Og jeg er faktisk ikke flau over det heller! Som regel tar jeg meg tiden til å lage meg skikkelig middag, for som dere kanskje husker er jeg over gjennomsnittet glad i god mat. Men på hektiske dager som dette er det like så greit å hive noen rynkete poser ned i en kaserolle med kokende vann. 

Sånn, nå føler jeg at jeg har rettferdiggjort mitt fjorlandbruk godt nok. Leiligheten er fremdeles ikke varmet godt nok opp, så nå sitter jeg her med superundertøy og en stor ullgenser for å holde på varmen. Vil forresten bare si at det er så utrolig morsomt at så mange har funnet fram til bloggen min allerede, og legger igjen så mange hyggelige kommentarer! Det settes stor pris på, og jeg svarer selvfølgelig på det dere lurer på :-)Nå har jeg nettopp sett ferdig det jeg har gått glipp av i serieverdenen mens jeg har vært borte. Gud, jeg har hjertesorg. Tenk at jeg må vente flere dager til nye episoder kommer ut! Jeg er en seriøst serie-junkie. Følger med på alt mellom himmel og jord, og det slavisk. Om en person ikke har en tv-serie å følge med på, er livet virkelig ikke verdt å leve. Det er iallefall min mening. Akkurat nå følger jeg med på PLL, Suits, Cougar Town, The Lying Game, Modern Family, The Vampire Diaries og Hart of Dixie. Vær så snill, IKKE gi med fler tips til serier jeg kan se. Jeg klarer faktisk ikke å følge med på enda en, hodet mitt kommer ikke til å funke da, og jeg kommer sikkert til å slutte i jobben min bare for å ligge hjemme å se på serien. Nesten iallefall..

hits